Danas sam (igrom slucaja) bio u Budvi.
Taj grad je za mene otpisan. Toliko ruglo na tako malom mjestu nisam jos gledao.
Prvo parking na samoj ulici se naplacuje 1 euro a na parkingu 1.5 eura. Da nisu malo precerali? U Porto Montenegro je 50 centi, cini mi se. Mozda grijesim ali nije sigurno preko 60-70 centi (zaboravih vec).
Sve cijene su toliko nabijene da me je sramota da prodjem tuda i kazem da sam iz CG. Toliko hotela i apartamana koji samo unistavaju izgled svega sto je nekad valjalo u tu Budvu. A i dalje se gradi... i dalje se samo mjesalice vrte i natovareni kamioni prolaze. I idu tamo u brdo. Tamo da grade na vrh onih stijena. Ni svjesni nisu kako ce to jednog (skorog) dana sve da ljuljne u vodu.
Sto se mene tice, samo da ne bude ljudskih zrtava a sve to taman neka potone u vodu, sve do jednog objekta i to sto prije!
Zivjeli!
P.S. A bio sam i u Kotor. Profesionalni turisticki radnici.. pocevsi od taksista preko vodica. Taksisti koji su obuceni kao da ce da vade krompir iza kuce samo pljuju kao najveci cigani na svijet'. Kao da nemaju ni toliko mozga da mozda neko razumije nas jezik ili mozda neko ko je nas ceka upravo tu osobu koju oni pljuju... "Vidji ovoga na sta lici, pas mu mater" "A vidji ovoga zutog, nece ni magnet kupit' u grad" "Ajde vataj ovu staru, sigurno ce taksijem, ne moze mrdnut' ovakva" itd. itd. Toliko ruzna slika da je tesko opisat'. A nedaj boze da neko od tih turista ode na onu pijacu ispred starog grada. Nema nijedne cijene istaknute upravo zbog njih - da bi im se naplatilo 5 puta vise od onoga sto kosta. Toliko smo kvarni da taman ne treba ni cent ostavit' nego uzivat' u toj prirodi jer je to jedino sto valja kod nas. Pih!
--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
Bookmarks