posle ovog pisma mandica, ako je i jedna drzava nato-a imala sumnje o protestima ili o stanju u CG, posle ovog pisma ce sigurno dati punu podrsku vlasti da razbije ovu rulju zvana DF u subotu...
kakav auto gol mandica.... brat....
Printable View
Ima tu neki momenat da policija ne moze da reaguje unutar skupstine bez poziva, ima nesto tako, ne razumijem se u to, ali sam tako cuo. Ali stavimo to po strani.
U teoriji, na osnovu zakona, policija ima pravo da ga privede cak i sa govornice ako za to ima osnova. Samo sto se to u praksi nikad ne bi uradilo nego bi sacekali da izadje iz sale decko. Ovo sto ti pitas u osnovi je kao da pitas, moze li policija da te privede sa ulice bez ikakvog objasnjenja. Ako ima osnova za privodjenje, onda moze. Kako tebe tako poslanika. Ako nema osnova za privodjenje ( a njima ga je vrlo lako nac ) onda je to prekoracenje ovlascenja i neprimjerena upotreba sile. A oni ne mogu da ne objasne nista jer o svakom lisavanju slobode oni pisu izvjestaj, a islednik ti objasnjava zasto si tu.
Sto se tice Slavena Atensn siker Radunovica onu noc. Potpuno su pravo imali da ga uhapse. Sve i da nije bilo onoga guranja. Znate svi kako to ide. Dobar dan, vase isprave molim. AKo se ne legitimises slijedi ono Molim Vas podjite sa nama. A tek ono guranje koskanje. Ti policajcu ne smijes da se primaknes na manje od metar ipo. Cim to uradis on moze da reaguje a ne da se guras s njim. Nego ono je specificna situacija onu noc jer je razbijanje protesta u pitanju. I da je to bilo pravo razbijanje protesta jutros bi Slaven i kompanija doruckovali na odeljenje u kbc. Sve po zakonu.
U ovom pravcu ce na kraju i ici kompromis izmedju vlasti i ostatka opozicije (bez DFa sa kojim ochigledno nece niko) izbori ce se malo pomjeriti recimo za april ili maj a taman u maju samit NATO u Varshavi dje se ochekuje formalni prijem ljepota za DPS SDP i pro NATO dio opozicije. Bice kao ciscenje spiskova i implementacija elektronske identifikacije plus pozvace vjerovatno posmatrache OEBSa da nadgledaju sve to i izbore a i Rusija je chlan OEBS tako svi mirni i zadovoljni. Manda, Kocha i Nebojsha ce se u subotu istutnjeti i josh par puta zajedno sa Amfijem kad dobijemo pozivnicu i polako potonuti na politichku marginu slichno mnogima prije njih.
Zao mi je ovog naroda sinoc koji je pomislio da ce da ucini da poboljsa zivot svoj...
Ja koliko svatih vojvodu, ako do subote vlada ne padne sama od sebe ono sto se veli, on i narod cijele CG ce citiram: ``sva Crna Gora dolazi ovdje i mi ćemo ih ukloniti sa vlasti!!``
Pretpostavljam da misli nasilno da djeluje nema drugog nacina... e tad ce biti veselo.... mada mislim da ce ih biti manje nego sinoc....
samo sto ce sledeci put naici na zestok otop policije na bilo kakav pokusaj nasilja.
Quote:
Konjević kaže da je zabilježeno više napada na policijske službenike:
- Policija i pored toga što su se stekli uslovi za itervenciju nije intervenisla. Ali to je posljednji put da će se policija ponašati na takav način, poručio je Konjević.
Tim što nijesu reagovali sinoć, kako jeobjasnio Konjević, pripadnici policije željeli su da, na naki način odgovore svima koji su ih optužili a su prekoračili svoja ovlašćenja:
-Ali smo time svjesno,rekao bih, ugrozili ono što su obaveze nadležnih državnih organa,kazao je Konjević.
Ima jedna situacija. Ajde mi laici ovdje, mada ima i ovdje ljudi koji znaju, pa komentarisemo, pricamo pa eto nesto i da pogrijesimo. Ali poslanici, nvo aktivisti, novinari i ostali, takve nebuloze pricaju, pricaju napamet, pojma nemaju o zakonskom okviru koji urejduje neku oblast, tako neodgovorno daju neke izjavu, ne ustrucuvaju se da mlate.
To je ta nacionalna neodgovornost i konstruisano srozavanje. U redu ako nekom poslaniku ovo nije sfera interesovanja, nemoj onda da dajes izjave pa ispadas glup. Ja znam, neki to rade po diktatu, neki se utrkuju da ispanu pametni, neki da se dodvore, neki ovo neki onoo, zato sto ih niko nece pozvati na odgovornost za izrecene lazi. Ali sramotno je da takoneki ljudi daju sebi za pravo da procjenjuju i govore o necemu o cemu pojma nemaju.
Ne branim policiju, ali tvrdim da uopste nisu prekoracili ovlascenja. Makar sto se vidi iz ovoga sto prikazju mediji. Ako i jesu to je u odnosnu na cijelu situaciju bilo minimalno, skoro bagatelno. Situacija u kojima nisu odreagovali a imali su zakonsko pravo ima sigurno tries puta vise nego onih u kojima su reagovali.
I ja jer ce dosta naroda koji im je bio sinoc odbiti ovim vracanjem na prethodne zahtjeve o prelaznoj vladi i anti-NATO prichom koja ne interesuje nikoga pored njih osim mozhda Marka Milachica i Miru Vujanovic ili Kuljak kako se sad vec preziva. Da su proshirili tematiku protesta na gradjanske teme i ukljuchili u organizacioni odbor predstavnike drugih partija, NVO, intelektualce, sindikate... imali su shansu da okupe u kontinuitetu vishe ljudi i naprave vlastima dosta ozbiljan problem ali ovako propast. Shto nas sve vraca na prichu od prije da su organizatori ili totalni imbecili ili rade za vlast treceg tu nema. Josh pricha sinoc Mandic napustio Djukanovic zemlju a ovaj se pola sata poslije toga pojavljuje u zgradu Vlade i snimaju ga na TV. Svi ovi nezavisni novinari ih podrzhali zbog nasilja nad novinarima a oni kamenuju televiziju sve sa urednicom. Pa niko sa tri chiste u glavu nece poci za njima poslije tih blamova.
Evo kako izgleda izvjeshtavanje Vijesti danas a kakvo je bilo prekjuche i juche ujutro brutalna policija mirni demonstranti i slichno.
http://www.vijesti.me/vijesti/osudil...robnjak-856467
Ja se samo nadam da mi shvatamo u kakvoj se situaciji nalazimo?
Da ovo nije protest protiv vlasti vec protiv ulaska u NATO!
Ne znam koliko je vas primjetilo ali na nasim stranicama na fb i portalima je toliko ljudi iz srbije sa komentarima razim da je to zastrasujuce a vecinom su acc koji nemaju info...
Ako ne budemo pametni odosmo u pm... Ovo pisem za ljude koji su ka i ja protiv ove vlasti ali za nato da ne nasjedaju na ove price... Vlast se mjenja al ne sa mandicem!
Evo i u sred Knez Mihajlove ce se protestvovat` protiv ulaska CG u NATO...
jer smijesna je svaka druga prica da oni protestvuju zbog nekakvih problema u CG...
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.n...d2e1bdebb45f45
Demolira auto ili slomio jedno staklo? Neka odgovara za naknadu stete. Pita bi tebe da neko uleti u tebe autom bi li mu slomio staklo ili glavu?
Ova drzava nam ne valja nista. Ni milicija vise ne zna da pendreci. Svaka susa i marusa moze da je pljuje, gadja gura.... a oni se pravdaju. Uhvate lopova a sudija ga istu vece pusti i on poslije plazi jezik onima sto ga uhapsise...
Najsmijesnije je da cojek koji zivi u Americi napise kako bi se tamo reagovali, a onda mu suprotno objasnjavaju oni koji tu Ameriku vidjeli na razglednici. Jajare napaduju drzavu i da je otmu o taman takvih jajara koji ne bi ni dvije ovce nacrtane sacuvali, a ne drzavu. Svud elementarne nepogode kratko traju a kod nas....
PS.
Da se śetimo http://www.cdm.me/politika/dan-kada-...a-svojim-putem
Sto cini SDPii http://www.vijesti.me/vijesti/konjev...u-vladi-856464
Posle ovih protesta, DPS-u nece ni trebat vise ta koalicija...
Kakvo je stanje ispred Vlade? Može li se bulevarom autom proć?
A veli Konjević da je vlada već tehnička. I taj su cilj ispunili.
Ali zavrsna recenica,ne iskljucuju ponovo koaliciju sa DPS...