A kakav je to domacin koji na ovu zaropecinu ne otvori ledno pivo radnicima. Naravno kad zavrse posao :-)
Printable View
A kakav je to domacin koji na ovu zaropecinu ne otvori ledno pivo radnicima. Naravno kad zavrse posao :-)
Do kad im rade poslovnice zna li ko? Iskljucise mi internet, zaboravio racun da platim...
Sent from my SM-G930F
Meni svudje kroz kucu hvata bas dobro i na gornji sprat od kuce hvata normalno bez problema,kanale prebaca malo sporije ali ne bih reko da je bas tolko sporo,vise mi je ovaj daljinski cudan,ove tipke moras jace da pritisnes,a sto se tice prebacivanja kanal djeluje mi normalno,kao da je samo problem do tipki od daljinskoga,ne razumijem se bas pa ne znam.
I kad se udje u meni da se listaju kanali ne prihvata ako tada uneses broj programa,nego moras da udjes u neki program da bi prebacio na odredjeni kanal (ako znas broj kanala napamet),to je minus po meni
Ali i dalje mi je slika primjetno losija nego na npr Total,imam vecu plazmu,povezano HDMI,postavljena rezolucija na 1080,ali opet pri pomjeranju na TV stvaraju se one kockice sitne jedva vidljivo ali je bas primjetno,nemam pojma zasto...
Pronasao sam nacin vracanja Fritz!Boxa na default vrijednost. Analogni tel. se poveze na tel. port na routeru i preko tel. se kuca defaultni kod. Router se nakon toga vraca na pocetna podesavanja :).
Imam drugi problem, router je eth. kablom povezan sa TP-Linkom (TL-WA901ND) koji salje Wifi signal:
- Mob telefonima, PC opremi
- Smart TV-u
- Network Audio/Video Receiveru
- AP u drugoj prostoriji (koji hvata AP signal) i nazovi salje dalje na drugi smart TV i sl.
Mob telefoni, PC oprema uredno rade. Nema problema.
Smart TV koji je nakacen na isti AP (na koji se btw, kace i telefoni) koji je povezan sa Fritz! uredjajem, nema sanse :(.
Isti problem imam sa Audio/Video Receiverom kojem ne mogu prici preko App (kucajuci IP adresu sa DHCP-a).
Netflix na smart TV-u pokazuje & prepoznaje SRB region? Provjerio sam javnu IP adresu M-Tel, vidim da je registrovana na PG MTEL?
Na AP uredjaju koji "preuzima" signal, sve radi. Radi i smart TV koji je prikacen preko WiFi na taj SSID. Ovdje Netflix frcera.
+ da li ima veze sa kojim eth. portom na Fritiz! routeru je povezan AP uredjaj (PVC za Internet).
+ da li moze biti da je prisutan NAT problem &router dobija javnu IP adresu koji je mozda dobio neki drugi MTEL-ov korisnik. Ne znam da li ostali primjecuju & imaju ovaj problem
Ako jeste da li je moguca dodjela dimacke javne IP adrese/ kako. Shvatio sam da Telemach umije davati ne znam kojem br. korisnika istu javnu IP adresu, tj. imaju problem sa port forwardom.
Jesi li dodao rucno na tplinku dns 192.168.178.1? To je nekad potrebno sa fritzom, mada realno ce ti slabo raditi posto mu je rutovanje smece. Mozda ti je najbolje da umjesto tog APa stavis neki kvalitetniji ruter ili neki tplink sa ddwrtom, pa fritza ukljucis u wan port. Radis double-nat koji treba izbegavati, ali nemas puno opcija kad ti nisu dali neki normalan modem nego to smece od fritza. Mozes traziti javni ip, mislim da svakom daju samo podneses zahtjev, kazes da to treba za kamere posto oni misle da ti samo za to treba javni ip.
Nisam korisnik MTEL-a ali taj problem ako par uredjaja uredno radi a ostali ne, mozda lici na mali dhcp scope na uredjaju na kojem je podignut dhcp server tj na Fritzbox-u.
Jesi li probao setovati rucno adresu na tim drugim uredjajima npr Smart tv-u i AV receiveru, ali IP adresu koja nije iz dhcp scope-a?
Kad ce u park sumu zna li ko?
Ljudi pomagajte.Resetovao sam ruter zove se netis.Odem na 192.168.1.1 neće a prije je to služilo za podešavanje. Zna li ko kako ime netis da promijenim u ime mojeg vajlesa
Kako to preko mrežnog kabla.Misliš na LAN.I šta onda da uradim!
Isto sto si i prije radio samo sad sa kablom spojis comp i ruter i moras znati defaultni user i password od rutera. Slobodno koristi google za pomoc :) Pozdrav
http://www.cdm.me/ekonomija/epcg-kup...niva-operatera
ako se ovo ostvari bojim se da će se epcg po*rat i u internet i u cijene
Ako bude epcg operater to znaci da ce svako domacinstvo dobiti internet :)) samo je pitanje po kojoj cijeni
Sent from my 6043D using Tapatalk
Mudro
Sent from my 6043D using Tapatalk
Attachment 141244 sa tel
Samo pustis link do slike...
Od svih stvari koje mogu da se dese u vezi ove prodaje samo ne bih volio da se desi.Da EPCG uzme mtel kako bi se usporio razvoj mreze na korist strateskog partnera nase vlade T-com.Sto nije nazalost nemoguca stvar godinama je vlada stitila T-com,a voljeni T-com sad beljezi ogromne gubitke najvise zbog m-tel.Sjetili su se da optika postoji posle toliko godina,ali je vec kasno za tu trku.A i agenti prodaje su im smjesni.Mozete da uvedete optiku mi cemo vam stan izrovarit,ali morate da uzmete Magendu na 2 god.Sto je tako glup potez,licno nikad ne bih gledao Extra TV.Tako da mi je sva ova prica konfuzna hoce da daju 250 mil da izbace Talijane,hoce da kupe Mtel,pa nije Mtel cackalica kosta...I pocinje sve da mi smrdi na T-com,a T-com ne moze da kupi M-tel, vlada zato moze.Posle toga moze da kontrolise ili da proda instalacije svom malom dragom drugaru T-comu...Vise mi se svidja varijanta da hoce da dignu cijenu EPCG pa je masno prodaju,posto od toga da se napravi drzavna firma za telekomunikacije nema nista,prva ce im EU za vrat skocit i reci PRODAJ....
https://postimg.cc/image/opr1xqmmv/ izvinjavam se zbog male slike
Jel ovo do mene ili nema titla na ove kanale Discovery par kanala, History isto, Fox 2-3 i jos neke?
Sad sam skinuo fajl 3.40 gb a u isto vrijeme su isle pjesme na tv u hd rezoluciji za nepune 22 min :)
Televizija je na drugoj frekvenciji i ne smeta netu. Ili si spotove pustao sa youtube?
Sent from my iPhone using Tapatalk
EPS zato jeste i hoce da kupi
Sent from my JY-S3 using Cafe Del Montenegro mobile app
Vucic ne dozvoljava prodaju mtela, tako da esp nije siguran kupac epcg.
Koji si uzeo net
25 mbps
zna li neko koju opremu nudi m tel kod ovih paketa? koje uredjaje?
Za sad sve je ok, evo nekih pola godine...
http://www.speedtest.net/result/5488674988.png
Ubacih i ja televiziju njihovu (bez risivera, direktno kartica u TV) i radi odlicno, prebaca relativno brzo (brze nego na total tv) i meni veeeelika prednost sto sad sve obavljam sa jednim daljinskim (daljinski od tv-a) Slika je istog kvaliteta ka Total, nisam vidio neke razlike sem u tonu koji je dosta bolji sad, na mtel. Ponuda kanala odlicna, jedino sijenku baca to sto od ovih najpoznatijih kanala NISTA titlovano nije (Nacionalna, Animal Planet, Discovery, History...) dok neki suplji kanali sto nikad okrenut necu jesu titlovani...