Slazem se u potpunosti.
Printable View
Kako pise na CDM u ligi bi ucestvovali
MLADOST - 7* prvak Evrope, 2* kup kupova, 1* LEN kup
JUG - 3* prvak Evrope, 1* LEN kup
JADRAN HN
PRIMORAC
JADRAN SPLIT - 2* prvak Evrope
BUDVA
POŠK - 1* prvak Evrope, 2* kup kupova
PRIMORJE
MORNAR 1*kup kupova
SOLARIS
MEDVESCAK
VAL*
http://www.lenweb.org/ARCHIVES/resul...ry_WP_Cups.pdf
(popis svih osvajaca euro kupova)
To je skoro pa kompletna ex-liga SFRJ, jedino su jos Partizan te povremeno Zvezda i Becej do 90-ih igrali u SFRJ ligi, naravno nisu svi klubovi jaki ko nekada, ali sve u svemu moze se reci da je to najjaca liga u Evropi, ove godine 4 kluba iz te buduce lige igraju u euroligi, lani su dva kluba bila u polufinalu kupa LENa...
btw
Ovo sam procitao samo na CDM, na hrvatskim portalima ne nadjoh informaciju o ovome...
Ja sam mislio da su samo Mornar i Jadran Split bili prvaci Evrope po jednom.Kad evo vidim i POSK isto.To je 14 titula sve ukupno, svaka cast.
ua varvari !!!!
Uopste nije tacno da je najbolja ekipa sa ovih prostora. Najbolji je Jug, a potom Mladost i Partizan su tu nedje. Pogledaj samo sastav Juga. Imaju jednog od najboljih centara u evropi(ko je centar Partizana) i Boskovica zvanicno najboljeg vaterpolistu svijeta. Partizan je sparingovao sa Budvom i tu su nedje bili..
ovdje ima pricha sto ni prva ekipa Varvara ne zna... uf... ajte na utakmice neka vam priche ;)
Partizan je u svojoj grupi pobjedio Barselonetu sa 11-3 i Brešu u gostima sa 13-10 a izgubio je ,poslije velike drame u gostima od Posilipa sa 11-10!
Rezultati sve govore!
U najjačoj grupi evrolige Partizan je ispred takvih velikana kao što su Posilipo i Breša!
Ovdje su uporedjenja sa drugim ekipama iz bivše SFRJ-neozbiljna!
Ajde jadan ne sprdaj se.Navedi mi te igrace Partizana.Posilipo i Bresa nisu nesto jaki.Usput, toga Posilipa je Jadran tuknuo 6 razlike u sred Napulja.
Pogledaj Jug prije 2 godine sampion Evrope, prosle godine finalista.Pogledaj im sastav uz Smodlaku i Boskovica jos su tu Vican, Buslje, Dobud, Jokovic, Markovic - sve osim Dobuda prvaci svijeta.Po individualnoj snazi jaci 5 puta od Partizana.A ti velis kako je porediti Partizan sa Jugom neozbiljno:confused:, pa zaista jeste.
BTW grupa Partizana nije najjaca.
Ali nema veze po tvojim zakljuccima vidi se da o vaterpolu znas kao o umjetnickom klizanju.
Pogledaj malo rezultate Mladosti! Sve pobjede, izmedju ostalog nad Sintezom i Olimpijakosom(inace bio na final four prosle godine), gledajuci rezultate Mladost je pobijedila najjace ekipe ove sezone(Olimpijakos i Sintez su bolji od Posilipa i Brese)
Jug, jedini poraz poslije velike borbe od Honveda jedan razlike, a Honved i Posilipo da ne uporedjujemo, opet bi bilo neozbiljno!
Jedino što je neozbiljno u cijeloj ovoj priči je tvoja izjava da je Partizan ubjedljivo najjača ekipa na ovim našim prostorima. Slažem se ako u te prostore ne računaš Hrvatsku, premda se ni u tom slučaju ne bi kladio na Partizana, jer ima Crna Gora barem dva kluba koji mogu uspješno parirat Partizanu. Da si rekao da su, na primjer, Jug, Partizan i Mladost, podjednaki pa hajde, oprostio bi ti, ali Partizan ubjedljivo najjači - ne mogu a da se ne nasmijem. :D
Vidjećemo te siline od ekipa poput Juga ,Mladosti i sličnih njima kako će proći u evroligi a vidjećemo kako će proći Partizan!
Nakon tih krajnjih rezultata , javite se!
Ne pominjem crnogorske ekipe Jadran i Primorac jer njihovi rezultati u evroligi najbolje govore o njihovom kvalitetu!
"Njihovi"? Zar ne bi trebalo "nasi"? Znas sto sam primijetio, uvjek si tu da kritikujes i zracis svojim pesimizmom i to uvijek u najgorem mogucem trenutku. Zakljucio sam da ti uvijek smeta bilo koji uspijeh crnogorskog sporta, samo neces to da priznas! Kad god nasi nesto dobro urade ti odma nadjes nesto da ne valja. Kad god neka ekipa iz Srbije nesto dobro napravi prvi si ti sa pohvalama. Igras ulogu provokatora na forumu, znas ono: kao nas si al si uvijek tu da provociras i nipodastavas nase uspijehe. Priznaj, koliko god nenormalno bilo, milija ti je Srbija od Crne Gore. Ipak to si ti..znas da nije ispravno pa ne priznajes ili ti se svidja pritajena uloga provokatora?
ne sprdaj se, kad neke stvari ne znas, ovo za ne mrdanje repom cu ti ja potvrdit da nije tacno, makar sto se d.mitrovica tice, jer sam mnogo puta bio u situaciju da cujem i da prisustvujem nekim stvarima, kad je policija ostavila varvare u salu da ih bije neka ti kazu ako zele ko se raskuba sa policijom da se ne biju nasi navijaci!
i dolazi se, protiv zvezde je bilo puno varvara, e sad sto nije organizovano navijanje to je druga stvar
pa izgleda da ne znas, cim pricas ovako al dobro, ti znas price ja znam ono sto sam licno cuo i vidio, tako da me niko drugi ne moze u neke stvari ubijedit, a neki ljudi to nece da prihvate al nisam im ja kriv sto i pored svega sto im se dokaze oni nece tj ne zele da povjeruju da su za neke stvari grijesili, pa neka tvrdoglave ....
20.01.2008 u 18:00 Primorac-Marsej, trebali bi to dobit, i onda u zavisnosti od zrijeba mozda se moze i do final foura. Idealno bi bilo kad bi izvukli pobijednika grupe D. Posilipa koji slabo igra ove godine, tukao ih Jadran pa sto ne bi i Primorac, ili Partizana koji nema neke igrace, u ravnopravnoj borbi i malo sportske srece moglo bi se ic dalje. Bitno je izbijeci grupu C jer bi tada sanse bile veoma male. Ako izvucemo pobjednika grupe A(vjerovatno Mladost koja je lagano dobila Jadran) sanse bi postojale ali ipak najbolje je dobiti pobjednika grupe D. Sve u svemu mogli bi zalutat na final four kao Partizan i Olimpijakos prosle godine.