Originally Posted by
Recordare88
Momci, ovdje se prica o fudbalu, a imate topic "navijaci" pa o tim problemima raspravljajte tamo. Ne shvatam mozak koji je u stanju da pozeli da njegova sopstvena reprezentacija, predstavnici njegove zemlje, bude "nakantana" ili da izgubi sluzbenim rezultatom samo zato shto nije nasao kartu za utakmicu.
Ne branim Savez nikako-njihova shema dijeljenja karata je nekad imbecilna, a nekad usmjerena na to da se izvuku pare na prevaru. Ako je ikad iko kritikovao Savicevica za masu stvari to sam ja ovdje. Ali ljudi-ne gledamo utakmice zbog Saveza, vec zbog fudbala prije svega, a onda zbog nashih ljudi koji ce da istrce na teren i koji su vec pokazali da su bolji ambasadori nase drzave nego bilo koji nas diplomata da ga znam. Jer probajte da nadjete josh nekog iz CG oko koga se cima Guardian, Times i ostali vodeci svjetski mediji.
Imam utisak da neki ovdje idu na utakmice zbog "dodatnih decibela", skakanja i "iskazivanja buntovne svijesti". Iskreno, j.ebe mi se za sve to. Ja idem na utakmice zbog fudbala, i uzivanja u tom sportu. Kao i zbog nase reprezentacije. Zvucacu pretenciozno, ali zbog tih razloga treba svi da idu. Potpuno mi je svejedno oce li nash stadion zvecati od buke ili ce bit' katedrala-ako ce nasi momci da idu u Brazil. Potpuno svejedno. Nego neki ovdje su izgleda zaboravili da se navija iz altruistickih, a ne iz sebicnih pobuda-da se "iskacemo", da nam "bude lijepo" i da izigravamo Jamesa Deana ili Milvolove F-trupe po Podgorici. Dok ne dodju izbori i partijske (raznih) direktive ko za koga da glasa-pa svi fino i poslushno(izvinjavam se zbog mijesanja politike) ;)
To je cisto stoprocentno sr.anje, tako molim vas iskulirajte tu pricu i pustite nas da pricamo o cemu treba-igracima, protivniku, taktici, rezultatu. Iskreno mi je zao sve ljude koji su izvisili za kartu, bash iskreno zao. Ali to nije razlog da se zamrzi sopstvena drzava, reprezentacija i najljepsi sport na svijetu zbog toga. Ne idemo tamo da gledamo Djurdjevca u lozi, vec Vucinu, Jovetu i ostale na terenu. Vazi i za stadion i za pracenje preko televizije.