Ajde sto pada kisa, ali sto duva uz to.....zvek!
Printable View
Ajde sto pada kisa, ali sto duva uz to.....zvek!
O tome ti pričam... A nije južina. Grozota jedna.
e i ja vala, ako mi klima radi na 30 mi je non stop, mada ne volim na klimu da se grijem nego na termo pec...upalim je na punjenje u toku noći, jedinica ili dvojka....rijetko na trojku jer onda je stvarno prevruće, i to mi grije 35 kvadrata samo tako. Termometar ne pokazuje ispod 25...a meni ne smeta ni kad je 27, 28
Ja ga u sobu đe je zimi preko 18-19 ne bih zaspivao...
Dnevna tu na 22-23 (taman za kratke rukave), na 24 već počinje da mi bude vruće...
Nije ni čudo Zvončice što ne voliš da se griješ na klimu, ako ti je na 30 stalno kad je upaljena... :D
Sent using Tapatalk
Mogu da padjaju cuskije,ako ima ko da ti zagrije sobu [emoji23]
Sent from my Poco X3 Pro using Tapatalk
Meni nema niko, pa ipak je ne zagrijavam nikad.
uh ni ja ne volim u sobu koja se grije da spavam...znaci da je -10 u PG ne grijemo spavaću...dobro se pokrijemo i uzivamo...mada je stan ipak topliji jer je okruzen stanovima pa su sobe tu oko 13 ili 14 stepeni...mozda do 10 lkad je bas hladno ali sad su preko 15. Volim da mi je toplo u dnevnoj i kuhinji i trpezariji i tu mi je top!
Soba se ne grije bez ako nije minus [emoji3] ko moze zaspati na 20 stepeni mene nije jasno, ja se mucim bukvalno kad zadrijemam u dnevnu...
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Najgore mi je kad odem neđe... Uglavnom svuda centralno, sva se otečena probudim. Pih.
Постоји разлог што се спава у свјежијој просторији. Тијелу падне мало температура пред/током спавања , кад се температура дигне будимо се. А да не причамо о ваздуху, онај топли ваздух гњили код људи који не отварају прозоре цијели дан. Бљак
Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
Dnevna ima velike staklene površine i baš nikad nijesu zatvorene, uvijek na kant i sa tim je 21 stepen bez grijanja. lagano u trenerku po kući (stanu). Spavaću sobu nismo nikad zatvorili, ali baš nikad, ni kad otputujemo hahah. Srećom je 4 sprat. Koliko god stepeni bilo vani, spava se sa spuštenim roletnama i francuzom na kant. Juče smo klimu upalili jer je bilo dosta djece u dnevnoj ali je nakon pola sata bilo, gasi molim te. Možda su to smao navike, ne znam.
Imam i ja taj mali Šaomić, sad trenitno kaže 61% vlažnost, 21 stepen i nasmijan je :D
Misliš staviš klimu na 30?? :) I Ljeti i zimi je držimo od 25 do 26 stepeni. Kakva vam je izolacija na zghradi, možda zbog toga.
Evo, noćas kreće bura pa opet prekosjutra kiša, e toga nikad bilo nije. Bira dere ili 3 ili 7 dana, ovo sad pola dana pa kiša. Kako će sjutra štrikovi sa vešom biti puni
Realno, ako što pamtim kao dijete, to je kad počne $ever gospodin da duva, to traje po 7 dana. Kako smo do škole išli , dok te vjetar nosi, nema toga kome je zdrava kesa bila do škole kada se nosi blok V :) , ako ti ga vjetar iz ruke "otme", završi na Skadarsko čini mi se... Meni je inače temperatura u sobama spavaćim 20 stepeni zadnjih dana. Grije se povremeno, ujutru nakon luftiranja , tokom večeri po malo.
Pitao bih kolege askete, da li grijete kupatilo :)
Grijanje kupatila samo kad se izađe iz njega nakon tuširanja lednom vodom,čisto da se vlaga isuši[emoji23]
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
Najbolja stvar je podno grijanje u kupatilu. Ja imam još radijator i sušač. [emoji846]Na radijatoru su stvarno ventili zatvoreni. [emoji846]
Dnevna 24 stepena, a spavaće oko 20. Ponekad se poveća temperatura u spavaćoj. [emoji846][emoji6]
Sent from my KB2003 using Tapatalk
Podno grijanje mogu da zamislim za kuće veće kvadrature, za sjever ko ima vikendicu, kuću ali za PG i ko ima stan, ne znam koji je benefit od toga, bez da troši dodatno :)
ja nemam prozor u kupatilu tj. imam ventilaciju i, ako ista mrzim, to je para u zatvorenom pa se kupam otvorenih vrata. izadjem iz tus kabine i kao da nista bilo nije ☺️
Kad će više taj vjetar da isuši ovu vlagu!?
Kako duva silo nebeska....nosi!
Neka je. Ubuđasmo od kiše. Padoh u depresiju.
Ja ne grijem ni kupatilo iako imam jednu malu grijalicu, onu od 8 eura pred Novu godinu u Okov kupljena, prije nekoliko godina....upalim je kad je ono bas smrzlać (što veli moja drugarica Beranka :D) inače ne....brzinski se izlazi ispod tuša :D Ka da se trkamo ko će prije ...mada imam taktiku, čoek mi se tušira vrelom vodom, ja ne bas toliko vrelom, pa lukavo čekam da on završi pa uletim....toplo milina :D
Kiša može da stane za vijek i vjekov što se mene tiče! Ne znam kako ne odoh da živi tamo đe nema kiše nikad!
Sjećaš se da smo imali mantru (koja je radila) ako sjever ne prestane prvog dana-duvaće tri, ako ne stane trećeg-duvaće sedam, ako ne stane sedmog-duvaće 15 a ako ne stane 15-duva cijeli mjesec.....i to je stvarno bilo tako....i duvao je brate, podgorički sjever čuveni! Mislim da se nije zima mogla zamisliti bez barem dvije trećine dana sa sjeverom! A sad bude zima(h) da bukvalno nijedan sjeverni dan nemamo....čak se ne sjećam mnogo jakih sjevernih vjetrova u poslednjih tridesetak godina...kad sam bila školarka bukvalno me je "gurao" sjever od škole do kuće :D Krenem iz ekonomske (barake nekadašnje) pa bukvalno trkom do Zabjela, gura brate još naleti kad udare imam osjećaj da "vozim" 50 na sat :D
Kako je nekad sjever duvao, vidi se po onim borovima u zlaticku sumu, svaki savijen put grada :), Nema jednoga pravoga.
Nema vise ni borova. Dosli ljudi sa sjevera pa kad vide da se nakrivio odmah mu olaksaju patnju sjekirom. Sjecam se kao djecak kad sam isao na trening u kom pa kad udjes u sumu ne vidis one sto su 200m ispred tebe, bilo sve gusto covjece. Sad tuga.
Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk
Nije to mantra, stvarno bura tako duva :) Mislim duvala je, ovo sad se više ništa ne zna.
Kod nas čim se dignemo ujutro ide se na balkon i po moru odma vidiš koji vjetar puva :) Ako je bura ide se magistralom u školu a ako je maestral, može donjim putem hahah.
Evo danas opet divota od vremena, pi.
Kad otvorim accuweather i vidim prognozu po danima, dođe mi da drmnem neku lozu našte srca. Bljak.
Đe ste forumaši? Kulira li se na ovu vlagu? [emoji846]
Kad će vjetar zna li ijedan metereolog?
Sledeće godine, sve su prilike.
Pođoh po hljeb, vratih se ka da sam ušao u Moraču do pasa