Kako Arnaldi izgubi drugi set.
Imao je 200 šansi.
Printable View
Kako Arnaldi izgubi drugi set.
Imao je 200 šansi.
Nije uvijek slucaj u poslednje vrijeme, ali kad ovako zagrize, kad vidis da mu je stalo, onda zastrasujuce izgleda, uprkos godinama. Zato i velim kao da je u svom prajmu, jer to je sve besprekorno tada. Ali kada se ovako izvuce na forhend, sto cesto cini odje, kao Rafu da gledam. Imas samo dvije opcije, DTL ili CC, a u oba slucaja ti je salje na max metar od linije. Wooow... Predivno za gledanje. A, za razliku od meceva kad nije s glavom 100% na terenu, bukvalno ne umije da pogodi mrezu ili da promasi teren. E, tad najvise uzivam, kad, ono.. mogu da se oslonim da ce svaki njegov udarac sletjeti nedje na protivnikovu polovinu, samo je pitanje dje i koliko opasno. Pravi sex za ljubitelja tenisa. :D
u poslednje vrijeme, Novak zna na mastersima samo da se pojavi. bez neke igre ili želje. slemovi su već drugi par rukava. sam je rekao posle meča jutrošnjeg da se bio zainatio, svi znamo šta to znači :D
Novak igru gradi FH. BH paralela je tu da završi poso al FH su ti kojima otvara teren, traži uglove, izbača protivnike iz ležišta. u onom finalu AO '19, kada je razbio Nadala, ti FH su lećeli kao nikad. viđećemo to neko QF sa Ruudom pa onda Zverev/Rune. sa Zverevom bi mogao biti strašan meč
Grisja naš burazzer ide ka 3:0 protiv Huberta. dok Moutet vodi sa 3:0 u prvom setu. stiga čoek dvaput da brejkuje Sinnera
Posprda se ovaj sa Sinerom prvi set.
6:0
Ja sam gledao prvi set samo i zar tada nije bilo vec ocigledno da Novak umire na teren? Bukvalno ko da dise na skrge? Mozda jer je zatvoreno, ne znam, al je izgledao ko da se bori za vazduh, cudi me da niko to ne iskomentarisa, a mislim da je to bio veliki problem? :D Nisam gledao ostala 4 seta.
Zato sto vecini je to zivot i ne znaju sto bi cinjeli od sebe bez toga, mislim naravno uzivace svi oni u svojim milionima i tako dalje, al kako samo da batalis nesto sto radis citav zivot, sto ti je u krv, sto ti je dio identiteta ili identitet u potpunosti. Citav zivot treniras nesto, boris se da uspijes, manje izlazis, manje se druzis, ada ja se sjecam momaka u srednju skolu termin nece da igraju jer treniraju fudbal, pusti povreda, bitnije je ovamo... I onda samo jedan dan citav, a ne poglavlje, nego citavu knjigu zatvoris u zivotu. To je jednostavno borba protiv father time-a, svaka cast Novaku, Nadalu, Mareju i druzini koji imaju daleko manje uspjeha. Postovanje i za ljude sto zavrse na vrhuncu karijere kao Zidane, Kroos, evo i Daniele Collins kida ovu WTA sezonu, a oprostajna, i svaka pres konferencija prodje u tome oce li nastavljat, to su ljudi koji su uspjeli bolje razdvojit privatan i profesionalan zivot.
I onda mlatimo po internetu (i ja isto, nisam imun) sto ne stize tu lopticu, sto ne udaris tu lopticu jace, pa kako to igras, tebe to ne zanima... Treniras jednu stvar citav zivot, i onda ti neko veli nije ti stalo, ma jok ti znas... Ajde jbt da kazes nekom tamo random fudbaleru, teniseru, kosarkasu, no generalno vrhunskim igracima ili u ovom slucaju najboljem svih vremena, pa i da jeste izgubio motivaciju, pa sta, ko da je duzan da veseli svoje fanove. Dosta kompleksna tema sa dosta sirine, al eto toliko za sad.
https://ibb.co/phJkMsK - Rud i oporavak tenisera koji zavrse posle ponoci ili ti kome je potreban san uopste.
Za Alkaraza sam ocekivao da unisti FAA, momak je u kanal, al pokazao je na RG znake zivota, gotivan lik, dako se malo probudi. A ocekivao sam i Siner da ugazi Mouteta, al evo obrnuto za sad...
Iga 6:0 / 6:0, 10 poena protivnica uzela u 42 minuta, kakvo je ovo demoliranje, mislim da bih svaki reket slomio posle ovoga, a ne reket no i onu klupu. :D
Bogami, taj Ruud.. svi preskacu preko njega, a mene malo brine onaj njihov zadnji susret na MC prije par mjeseci. Jeste, masters je, mozda Nole nije imao zelju kao ovdje, ali.. zapinjao je, brate. Trudio se Novak, moze se reci, koliko je mogao. Ali Ruud je bio strasno konstantan i nije imao oscilacije. Osim kad je pao u drugom brejk zaostatka i onda ocigledno namjerno prosuo i tankovao set. Ali, mimo toga, svaki bitan poen je bila nevidjena tezina sa njim. Taj jednostavno ne grijesi. Istina, Novak nije napadao kao odje, pa da vidimo...
Sta je sa Sinerom, nije valjda da ne umije da igra protiv publike. Sene(r), to ti je prva lekcija, bez koje nema trona. Ne mozes uvijek biti miljenik publike.
nemam ništa protiv Caspera al za momka iz top 10 premalo titula na bitnijim turnirima. okej, tri finala slema al Carlos je evidentno bio bolji na US openu, Nadal ga je onaj zadnji set finala dobio sa 3:0 a i Novak ga je glatirao. svaki udarac mu je okej, al nijedan ne pravi razliku. dosta često bude počišćen sa terena od likova koji su miljama daleko od njega
Evo se trgnuo malo, vratio odmah brejk u drugom... Ali, iz nekog razloga, Sinner jako tesko hvata serve ovoga prca. Ne vidim uopste razlog za to, Sinner zna da napadne mnogo bolje servere, a narocito ako je druga, ali odje.. ne umije da se snadje. Jos uvijek! Moze biti kao ono finale Novaka i Kirijosa, dje bas u drugom setu Nole "provali" Nikovu servu i od tog momenta se sve odmota u samo jednom smjeru. Tako nesto ocekujem i odje, jer.. nisu nikad igrali ranije. Moze biti da je to, kao i Novak, nije naucio njegove serve jos.
Ma, samo isticem tu jednu osbinu, koja Novaka moze da iritira. Da se ne lazemo, on je izgubio taj mec od Ruda upravo zbog onoga zbog cega je sinoc dobio - konstantnost, konzistentnost. Zato i isticem taj faktor kao veoma bitan. A da bih volio i da jedan dobar dio mene ocekuje upravo to sto ti pricas, one way traffic, to apsolutno. Novak ima sva oruzja za to.
Medjutim, paranoik u meni ne moze da zmuri pred nekim takvim parametrima. :) Ako Ruud zatvrdoglavi u razmjenama, kao sto umije, a Novaka maaalo napusti servis i maaalo vise neiznudjenih bude pravio nego u prethodna 2 meca, eto problema. Ne smije, a ja mislim i da nece, jer je dovoljno pametan, da se uvuce u maratonske razmjene sa Ruudom. Sigurno da ce ih biti, ali ne bi smio previse se oslanjati na svoju klasu tu, jer.. vidjeli smo na MC dje vodi to... Mora u razmjenama da presjece agoniju napadima, dropovima i svojom sirokom lepezom arsenala. Da mixa. Nemoj s Ruudom u kolotecinu, aman.. onaj mec mi se smucio...
Okrece Sunner sve naglavacke. Mali je procitan. :)
Ubi ga Sinner, haha...
Urekoh Mouteta, cim se oglasih, haha.. Totalni raspad od tad.
Vidite da sam u pravu sto ne komentarisem Novaka uzivo vise. Sve je s andjelima islo ova 3 meca, koliko je to moglo, jel...
Tako cu i nastaviti. :D
malo loš početak Sinnera, malo par sjajnih Mouteta i publika. nije Sinner baš navikao da aplaudiraju nakon prvog promašenog servira :D
Dako No25e sjutra opuva ovoga 3:0 da odmori malo...
Valjalo bi...
Evo se Novaku otvara put.
https://i.postimg.cc/fyRDcNGB/20240603-161917.jpg
Medo jako los. Win on 1st serve 58%. Minaur 7/14 brejk poena. I to je to.
Povrijedi se? Ne znam što mu bi.
https://i.postimg.cc/vH72qGtY/20240603-170702.jpg
Koliko ga mrze...
Poceo Novak da se nervira, samo da sam sebe ne dobije, potpuno je van meca...
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
od početka slema se manje više svi žale na terene. nije to slučajno. ne umanjujem ovim igru Cerundola, da se razumijemo
Ja nisam ispratio sta je bilo (ukljucio se u drugi set), kako se povrijeido jer vidim da ne krece se nikako...
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Koljeno bas lose... tesko da ce ovo proci.
Mada znajuci njega cuda su moguca.
Sent from my SM-A536B using Tapatalk
navika' nas je Novak na čuda al govor tijela je odje takav kao da se predao. ni udarci ne mogu biti na nekom nivou usled povrede, kretanje je otežano. nadam se da nije nešto tolko ozbiljno što bi ugrozilo W i OI. mada treba završiti meč, Fritz ni povrijedjenog Novaka koji praktično nije mogao riternirati nije dobio :D
Sent from my iPhone using Tapatalk