Bilo je to više retoričko pitanje. Naravno da je sasvim legitimno da ne budeš nevjernik.
Način je više nego bitan,preusdan.Quote:
Ja svako malo otkrijem što mi nije bilo poznato, vrlo uzbudljivo je to ako se doživi na pravi način.
Gotovo da se može nazvati blagoslovom ovakav način progresije i intelektuanog uzidzanja, ili bolje ugodno. Tolika količina zadovoljstva zaista čini život berbrižnim ,nadahnutim i ispunjenim.
Ponekad knjige imaju tu izdajničku notu, taman kad pomisliš da ti idu pod ruku one se podmuklo okrenu protiv tebe. Prokleta štiva koje čine vaseljenu nesrećnom u osjećaju količine sveopšteg neznanja. Neko reče -znam da ništa ne znam.
Naravno da je poželjno imati glasove koji će da blogoslove naše akcije i da naše djelovanje dobiju sveti karakter koji svojom dubinom ili visinom,kako god, nadilaze uobičajene norme i mogućnosti sagledavanja.Quote:
Ali mora bit tu Božija direkcija, sam čovjek ne može naći prav put. Mora imati u sebe pravog vodiča. Koji mu može ukazati kako da razluči istinu of neistine.
Shvatiti Boga, ili imati direktnu liniju obraćanja je nivo divinizacije koja zaista iskače iz uobičajenog koncepta ii čak mogućnosti shvatanja. Šapat koji govori šta su šejtanska posla.
Po reklamnom spotu, što se tiče baha'i, je sjajna stvar. Obećavajuća... :D