Jes da ne koristim Extra TV ali ti mogu odgovorit.
Direktno od proizvodjacha. - originally posted by Sale
Printable View
Signal je skinut sa osiguranja .:p
Ne znam o cemu se radi, samo znam da sam dugo pratio Novu tv na satelitu, i da im je slika uvijek bila izvanredna, a ljudi sa ove televizije su prvi nabavili HD opremu u Hrvatskoj, i ako jos uvijek nisu poceli da emituju u visokoj razlucivosti.
Sad me cudi da imaju ovako losu sliku, mora da je nesto drugo po srijedi!?
A sto li je zaboga ?:rolleyes:
Može biti da im je satelitski risiver sa kojeg skidaju program povezan sa Extra-TV predajnikom putem koaksijalnog ili SCART kabla, pa se miješaju signali. :rolleyes:
za pocetak mozete preuzeti signal sa intelsata 1 s w u platformi digi tv koja je poodavno razbijena, ionako pola crne gora gleda tamo. A slika je moze se reci super. a jest vi ne krsite zakon pih tek se sad sjetih
Sacekaj malo, cemu zurba? Zar ne vidis da sad Sale "razmislja" ugasiti kanal koji "nije interesantan". To ti je "veliki problem" za T-Com-ovce koji kanal izbacit iz ponude!!!!!
PRO TV je krenuo odlicno, testni je program a muzika odlicna koja je ustvari njihov PRO FM radio i njega mozete "fatat" na 102.5 MHz!!!
Sale hvala!
Hvala i ostalima iz T-Coma koji su pomogli (Ž.D., D.T. i shvatih "nadredjeni" T.N.) u rješavanju problema o kojem sam svojevremeno pisao te blatio njihovu firmu na ovom forumu/postu.
Nakon preuzimanja opreme, poslednji racun mi je smanjen za prethodnih 5 mjeseci neopravdano naplacene stavke Extra-TV.
Istina i na ovom novom racunu je i dalje stavka 2,85€ Extra-TV ali se nadam da ce i ona u narednim racunima nestati.
Ispada da nije ovog foruma ja bih jos placao Extra-TV. Ono sto nije bilo moguce rijesiti zalbom sa komisijom T-Coma uspio sam na ovom forumu preko Saleta koji je prvi reagovao, ali i ostalih koji ga prate.
Da podsjetim, bilo je rijeci:
https://forum.cdm.me/showpost.php?p=...postcount=2095
Jos jednom hvala svima koji su pomogli!
Zove drug prije neki dan t-com da mu kazu kako da namjesti internet posto je reinstalirao windows i nema nikakvih drivera,cak ni od graficke,uzme mobilni (jer fixni ugasen) i zove:
Drug:Dobar dan,interesuje me posto sam reinstalirao windows i nemam nikakve drivere,ni za mreznu karticu ni nista, pa mogu li da podesim internet?
T-Com:Ma ne trebaju ti driveri nikakvi za to,koji ti je uredjaj?
Drug: Ovaj od ExtraTV-a
T-Com: Aha,pa samo spojis dobro te kablove,onaj sto ide u pc ide u cetvrtu rupu na uredjaju. Kompjuter ce ti sam prepoznat uredjaj i konektovat se i sve..........(tu malo oduzio).....i upalis internet explorer i ides na net.
Drug: Pa znam, tako je i meni,ali ne radi
T-Com: Aha,aj onda vidi jel upaljen i jel se gdje izvukao kabl
Drug: Sve je to uredu,nece
T-Com: aha,aj sad udji u control panel,pa u conections
Drug: Evo usao sam
T-Com: Sad udji u Local Area Connection
Drug: Cek...Nema meni toga...
T-Com: Aaaa,pa mora da nisi instalirao drivere od mrezne kartice...
Drug: Pa nisam, to sam na pocetak rekao!
T-Com: A pa moras imat drivere,bez njih ne moze...
I ode euro sa racuna...
Nema slike na BBC World i RAIDUE :mad: Nova TV i dalje uzas:mad::mad::mad:
bice to umjesto BBC World ovaj Pro tv da ubace, ko ce im ga znati vise .
Samo čekam da vidim što će se desiti za Olimpijadu, hoće li biti obustave prenosa pojedinih od kanala na zapovjest TV IN-a ... :rolleyes:
a zasto mislis da nece?
Olimpijad prenosi RTCG , nece gasiti druge kanale(rts,hrt) ako im platimo pretplatu :p . Zato prije olimpijade racun u ruke pa pravac posta.
Ja sam EXTRA TV uzeo zbog kvalitetnije slike, a vjerujem i velika vecina drugih korisnika, a vi nam odje skoro dvije nedelje nudite sliku kao preko analogne antene koju je $ever prije toga dobro izlomio i jos nas niko ne zeli ni udostojiti odgovora odakle im ovako los signal jer ako je vjerovati tehnickoj podrsci problem je u citiram " jako losem signalu kojeg dobijamo, nije do EXTRA TV-a", kao da oni nijesu u obavezi obezbijediti kvalitetan ulazni signal:mad::mad::mad:
Zanima me moze li se koristiti drugi ruter umjesto ovog speedTouch koji nudi T-com? Imam Linksys wag200g. Ako moze, kako da ga podesim? Nije mi jasno kako da prva dva ethernet porta stavim na bridged mode za Extra-tv, a druga dva za adsl? Ako sam dobro ukapirao gledajuci speedTouch.
Rekoh li ti malo prije da ne moze ? ;)
Evo i Sale sto kaze:
https://forum.cdm.me/showpost.php?p=...postcount=2720
Napravljena je kompezacija izgleda zbog TV5, pa je u start paket izgleda ovaj kanal o ribolovu Chasse Peche koji je na francuskom , fino bi bilo da Sale rece oce li to biti za stalno ?
ne znam je li ko pominjao...kakav je ovo kanal cdm...piše uskoro :PP
to ti je sajt cafemontenegro!Quote:
ne znam je li ko pominjao...kakav je ovo kanal cdm...piše uskoro