Ovaj m5 ne da ide nego ne znam sto je to.. Od semafora do semafora nema brzeg:D
Printable View
Ovaj m5 ne da ide nego ne znam sto je to.. Od semafora do semafora nema brzeg:D
Moze mijenjati ina 8,000km.
Loshmi neka je srecan , pa ga zdravo trosio ;)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Bez zajebancije sretno ga vozio.
Hvala momci, Stivi naleti neki dan ;)
Bogumi moga bi.
ne no na 1000 onda
ja cu na 20k a vi kako god ocete :)
Imas li dosta para??:beguiled:
uzeh i ja E90 :dring:
sa srećom, daj malo više detalja :D
:lol: :lol:
Hvala bro, zovem te da vidis cim se ovaj snijeg makne!
Motor 320d (120kw) - M47N2 (ovo mi je bilo bitno jer je noviji motor N47 katastrofa)
Boja - Sparkling Graphite
Tockovi - BMW 162 Style 18"
nesto ovako:
https://dl.dropbox.com/u/5297373/sg-bmw.jpg
porucicu ove blackline stopove preko ebay-a ovih dana jer su orginalni pre pre odvratni...
zbilja kao neki korejanac je pozadi
http://img475.imageshack.us/img475/5...scf17117ng.jpg
uzas, ljepsi bi bili i da su skroz crveni
stv nisam znao da su ovoliko podijeljeni ukusi...
ovi blackline stopovi brutalno izgledaju
al opet ukusi
meni je ovaj bmw skroz bez karaktera kako spolja tako i unutra... iako sam fan bmw ovaj ne bih tako rado vozio. mislim vozio bih ga ali ne tako rado kao starije ili novije
pa meni blackline brutalno izgledaju u odnosu na fabricke koji bi mozda bolji bili da su skroz crveni sa taknom bijelom linijom, kao ovaj mod sto se folijom odradjuje:
http://img.photobucket.com/albums/v2.../DSC099842.jpg
ukucaj na youtube ili google "n47 timing chain" bice ti dosta jasnije... uglavnom se desava neko ****** sa lancem motora, desi se nekima cak i da pukne skroz... servis 2500-3000e.... kad sam bio kod grebovica da mi provjeri auto na dijagnostiku pitah ga jer sam citao po netu dosta o tome, i rece mi da ih je imao 10ak na servis sa istim problemom...
na wikipediji recimo imas na dnu strane pomenut problem
http://en.wikipedia.org/wiki/BMW_N47
RealOEM kaze DA NE.
evo ti Loshmi i jedan odlican sajt http://bmwvin.com/ , uneses 7 zadnjih cifara sa broja shasije i izbaci ti sve informacije i svu opremu koje je imao taj auto kad je izasao iz fabrike... Ja otkrih tu dosta nekih stvari koje nisam imao pojma da ima moj, tipa sportska vjesanja itd... kopkalo me sto mi je tvrd servo, pa se nisam smirio dok nisam nasao odgovore na netu...:)
malo su nelogicne cijene...ne znam dje je servis radjen...
ja sam nesto slicno radio na svom e60,doduse 525d i remenica radilice OEM naravno(orginal bmw) je 460E a kopije su bile od 180 do 280...
filtere dosta jeftinije placam,cak i Voliju,kaiseve takodje,ulje isto to bmw za 14e litar...
ako je to taj e60 na kojeg mislim uzeo si odlican auto...ja sam ga gledao ali odbila me cijena koja je u pocetku bila 23 000e...taj auto danas vrijedi te pare a seljaci sto se jednom provozaju ili vide na auto pijaci e60 za 9500e i misle da sve znaju ne treba da te interesuju.
99% e60 imaju losu usisni,izduvni,remenicu radilice,dizne,pdf filter,zbog svega toga i turbinu koja je naceta ali bitno je da je registrovan i da je e60 a dobar e60 je preskup!
Znači suština priče je da treba izbjegavat e60.
Slazem se, pogotovo dizla.
Hvala na infu, cuo sam i ja za taj lanac, al racunam da ce izdrzati moje km.
Meni stvarno nije jasno zasto neko ide kod Grebovica na kontrolu kad je u Voli 20-30 eura, pregledaju ti i dijagnostiku, i trap, i servisnu istoriju, bash full test odrade, meni su konkretno ostali 3-4 sata oko auta jer su morali neku fabricku gresku da otklone, neki kabal ili nesto tako. Bio je opoziv za sve e60 modele.
e vidis to nisam znao, svraticu i do njih treba da zamjenim 1 grijac nafte i senzor od zadnje pakne... ja sam kontao da je takav pregled u zvanicnom servisu bar 100e...
koliko ti je redovni servis u voli? ulje i filteri?
vjerujes li mi da ne znam tacno, imam nedje racun al je tu osim redovnog jos dosta toga, kako mi je rekao prethodni vlasnik oko 300-350eura, radi se na 25000km, ja cu ga raditi na 200000km, u mp je bio 240eura al se na 10000radio i to su mobil s sipali, a ne org ulje
cista preporuka za Voli. eto jos nisam bio kod njih, al se mucim da nadjem onu gumu usisa sto ide na protokomjer.. traze mi 20 za polovnu a nova je 30 kod grebovica.. slucajno nazovem danas voli motors, cijelih 19 eura kosta original nova da se poruci iz minhena. i jos dobijem 20 posto popusta jer mi jedna rodjaka tamo radi :)
takodje sam pitao ako dovedem kola da prekontrolisu trap, lambdu i da mi resetuju lampicu za servis 20 eura..
Takodje vidim da su ove rutinske kontrole manje vise skoro pa ista cijena, ljepota je kola povesti u ovlasceni servis gdje imaju makar original program i profesionalni alat :)
kad ja mogu za moj E28 da izdvojim te pare, onda ne zalite ni vi za vase petice 26 godina mladje :D
ziva istina... :)
ja sam kapirao da su te stvari cjenovno x10 u zvanicnim servisima kod nas, vodjen iskustvima od ranije nekih drugih ljudi dodushe za druge marke vozila...
ne bih se kladio da je ta od 19e nova u Voli motors! poznati su ovlasceni da deru. svi i svakog! :)
evo ja cu otici da zamjenim grijac, i ovaj sensor pakne zadnje, grebovic mi je trazio oko 40e za te 2 stvari, ne pitah koliko za ruke... vidjecu bas koliko je u Voli pa javljam...
mogao bih mozda i da promjenim, ATF ili CHF (jos nisam siguran sta mi ide od to 2) ulje od serva.. mozda bude meksi malo :)
Stavi ATE.
nova novcata, jer odje sam samo nasao jednog da je polovna, kod grebovica i to mu stoji iza i nece da ga prodaje u djelove nego u kompletu 600e sa prslim blokom motora..
zvao sam u servis licno, i dao kataloski broj i covjek provjerio i rekao da je 17+pdv da se naruci. naruceno.hvala prijatno dovidjenja :)
onda znak bmw-a kod njih je 28 eura plus dvije gumice sto ga drze 2 eura = 30 eura. ja sam dva komada narucio preko ebaya za 22 eura sa svim troskovima a odje cu kupit gumice ako kojim slucajem ne dodju sa ovim...
ali mi se svidja sto ima bukvalno do zadnjeg sarafa da narucis, pa jbg ako hvali neki detalj a nemas ga dje kupit polovnog ili na otpadu, a ko je meraklija (kad sam vec uzeo da restauriram kola) narucis kod njih pa jbg koliko kosta kosta :)