Originally Posted by
Billy Hills
Slažem se s tobom, ma ne 100%, nego 110%. Ali kao što znaš, ne samo da nema kamera, nego i policajci pored puta žmure na oba oka zavisno od toga koje auto krši propise. Nijesu neophodne kamere, nego samo volja da se taj problem riješi - kad bi policajci radili svoj posao i neselektivno napisali prijave svima koje uoče da krše propise, sudovi neselektivno izrekli kazne na osnovu tih prijava, a komunalna policija neselektivno odnosila vozila i stavljala lisice svima koji se parkiraju tako da ometaju saobraćaj, ja sam siguran da bi situacija bila mnogo bolja. Ali to se ne dešava. Mogu li ja to da promijenim? Ne mogu. Mogu li da se prilagodim haosu? Moram.
Ja nisam siguran da je tu uvijek pitanje bezobrazluka, nego neznanja - ja znam da se tu trake koso nastavljaju i vozim tako, ali horizontalne signalizacije praktično nema, linije su potpuno izbrisane, i neko sa strane ili ko ne prolazi tuda često nema pojma o tome, ne treba se ljutiti na njega, nije on kriv. A čak i da zna, opet nije bezobrazluk - kako možeš da poštuješ horizontalnu signalizaciju koja se ne vidi? Što nas opet vraća na gore navedeni problem - treba li ja da uzmem kantu farbe i da idem da crtam linije tamo? Ili ima neko ko prima platu za to, a ne radi to što treba da radi.