pa znas kako, plati ti kopanje i ulaganja i nabavi dozvole i uvesce ti...najlakse je kriviti nekoga :)
aj ti kupi telefon za 300e i prodaj mi ga za 50e moze?
Printable View
pa znas kako, plati ti kopanje i ulaganja i nabavi dozvole i uvesce ti...najlakse je kriviti nekoga :)
aj ti kupi telefon za 300e i prodaj mi ga za 50e moze?
T-Com bi trebao da uvodi optiku kako bi omogucio neke nove servise koje ce ljudi da placaju ili makar kako bi zadrzao musterije a kod nas se optika svela na nekakvu eksperimentalnu tehnologiju. Kad bi im pretplata bila 100 eura mozda bi svudje uveli optiku :)
da te ne kunem, jesi to htio da ispadnes pametan?????? ja nisam kompanija, ja sam potrosac koji ce platiti za dobru uslugu koju ovdje ne vidim. vidim samo monopol jedne kompanije koja radi samo ono sto joj odgovara tj sto puni samoj sebi dzepove a profit se iznosi iz drzave...dakle kompanija ne prati trendove vec interes (dobro jutro kolumbo) to je cijela prica...
Gledaj, ako cemo realno svaka kompanija mora da gleda interes inace ce se zatvoriti brzo. To sto niko sem T-coma nema optiku to je druga stvar. Nisam htio da ispadam pametan, znam svoje znanje i mogucnosti i nemam potrebe nikome da se dokazujem. Ako oces da platis uslugu i oces optiku, podnesi zahtjev da oces sam da zavrsis kopanje, dozvole i finansiras optiku i sve i ja mislim da ce ti je uvesti. Ali sad sto bi ti da ti neko sve to zavrsi i posle bi ti bilo skupo 20Mbps za 20e to je vec druga stvar...probaj da pronadjes negdje na netu koliko kosta samo jedan ruter, koliko je samo vlakno i da ne racunas opremu koja stoji iza toga pa vidi isplativost...
Koji su to servisi na globalnom nivou koji se trenutno nude a nema ih u telekomu?
Telekom uvodi optiku kako bi zadrzao musterije. Ali suludo je investirati vise hiljada eura da se dovede optika do korisnika koji nije ni blizu tehnickih mogucnosti kad se te pare ne mogu vratiti ni za 10 godina. A ko zna kako ce stvari u svijetu telekomunikacija izgledati za 5 godina.
Sitacija sa zgradom Simpa je sljedeca:
1) Iz te zgrade nema interesovanja ljudi za optiku. Prilikom obilaska utvrdjeno je da uglavnom zive stariji ljudi koje optika ne zanima.
2) Do zgrade nema infrastrukture kroz koju se moze provuci optika. Problem sa postavljanjem nove infrastrukture u Podgorici je stav Opstine Podgorica da bez obzira sto Telekom investira ta infrastruktura mora da bude vlasnistvo opstine. Tako da nije pitanje samo para. Zasto bi Telekom ulagao u nesto cime ce posle drugi da gazduje.
Nego da ne pametujemo, nego da vidimo kako moze da se rijesi problem.
Imas li ti neku predikciju koliko ljudi iz tvog ulaza bi preslo na optiku? Ali realno.
Mozete li u okviru ulaza da obezbijedite saglasnost vise od polovine stanara da se dozvole radovi u ulazu (postavljanje kutija, busenje ploca izmedju spratova, postavljanje kanalica)
Kad definisemo ove dvije stvari mozemo da pricamo o pokretanju sa mrtve tacke, pa mozda tih 5-6 godina budu znatno krace.
Pavle da li imas informaciju za ul. Vuka Karadzica, dje je Prva banka, oce li ubacivat optiku, mislim da su kablovi rezvedeni cijelim ulicom?
Hvala.
Pocetkom 2014. Citav taj dio grada, (Nova Varos, Centar) ce se raditi pocetkom sljedece godine.
Danas saznajem da mi se racuni salju na e-mail adresu (tacnije na nalog koji su mi otvorili prilikom prijave na optiku), na sta se, usput receno, nismo prijavili, ali nema veze. Enivej, posto sifru nemam niti su je dali u startu, pitala sam koja je i rekli su mi da ima neka "default" sifra. Ili ja nisam dobro cula, ili sifra nije ta koja mi je recena, uglavnom - ne mogu da se logujem. Moze li neko da me "prosvijetli" nekom informacijom? ZaFaljujem :)
#Pavle, Cetinje?
Paka zabjelo seljanka ima li što novo, kad smo?
Poslato sa klupe
Ima li idje neki clanak, link,... dje mozemo vidjet dje planiraju da uvode optiku u narednom periodu?
Evo, trazih po telekomovom sajtu, i nisam uspio da nadjem, gdje zapravo sada postoji optika u gradovima. Ima PG, ostale ne umijem da nadjem. Konkretno me interesuje sta je zapravo napravljeno u Niksicu, i da li se zna sta ce biti. Ne mogu da trazim 114 stranica, a mislim da bi ovo trebalo da bude lako dostupna informacija.
Ne znam zasto ne azuriraju ovaj spisak
http://www.telekom.me/lokacije.nspx
http://www.telekom.me/content/lokacijeoptika.pdf
Radi se na tome. U pitanju je lista od nekih 1000 lokacija. Cim bude update-a javljam
Bitno je da Porto Montenegro ima optiku a ostali mogu cekat :pp
ja samo znam da nam odrase kozu sa ledja a zauzvrat nam nedaju nista
Imam 20mbos a
Speed test ne prelazi preko 9 vec duze vrijeme, sta da radim, gasio sam modem ali nista..
Mjeris li preko wirelessa?
Sent from my Lenovo P780_ROW using Tapatalk
Mjerim, iPhone je prije mjesec dana pokazao 20 sad 9 evo probao sma preko lan-kabla isto je 9 ... -.-
Smijem li da kliknem na ono malo dugme iza modema factory reset tako nesto, moze li to pomoc?
Kad sam promijenio lokaciju i stavio ( Dubrovnik, Beograd ) pokazuje 20mbps, valjda ovaj huawei crni modem podrzava N standard ( 802.11 ) ?
Podrzava, udji na 192.168.100.1 pa podesi. Username i pass ti je admintelecom i telecomadmin ili obrnuto.
Sent from my iPad using Tapatalk
E hvala, samo jos ako bi mogao da mi objasnis dje se tacno nalazi ta opcija da podesim?:)
Edit: Vidim postavljen je 802 i nema opcija da se promijeni tako da to je valjda to.:)
Ima kad udjes u podesavanja, pri vrhu tabove. Pise ti status WAN LAN WLAN... Udji na wlan, tamo su ti podesavanja za wireless...
Sent from my iPad using Tapatalk
Ni meni preko 9 ne prelazi danima