Ja sam se uzheljela mojoj sestri i ide mi se u PG makar na 1 dan... :( Al` da se brzo ovamo vratim. Eto takoNJ!
Printable View
Ja sam se uzheljela mojoj sestri i ide mi se u PG makar na 1 dan... :( Al` da se brzo ovamo vratim. Eto takoNJ!
doNNNdzi donnnDZiiiii pa'ni mi na gr00diiiiiiiiiii!!!!:mrgreen: Butji butji butji...nemoj da si tuzhna...brzo tjesh doma ajde...ja tju da te chekam specijalno sa long islandom u r00k00...:twisted: :mrgreen: i posle toga tju da te povedem da lochemo josh long islandowa(mislim, ti...ti znash da ja to ne konzumiram...ja tju neshto dr00go:mrgreen: ):mrgreen: :twisted:
Josh 18 dana...
Pi, odoh danas u Moskvu. A ne ide mi seeeee! :( Nisam se ni razheljela krshteno od pg. Aoooo!
procitah dvije stranice ovog fenomenalnog topika, i rasplakaste me...nemam rijeci koje bi mogle docarati nesto vise od ovoga sto je vec napisano...
mogu reci da zivim u jednom od najljepsih gradova na planeti, i da imam posao koji mi donosi novca koliko bih mogao da sanjam tamo odakle sam...
i slozicu se sa Tijanom-nece mi biti zao dati svaki $ kad dodjem jednog dana tu u moju zemlju, da vidim ljude koje volim, i mjesta koja ne izlaze iz glave...
jednostavno, ovdje su pare, tamo je zivot...znam da sam dosao u ovu zemlju da bih sebi i svojoj porodici (kad je budem imao) jednog dana obezbjedio neki lijep zivot, ali nekad se pitam jeli cijena prevelika...
Zivim za dane kada cu doci na odmor u CG, i nadam se da je ovo ljeto moje, za mene i sve moje drugove i ljude koje volim...
Toliko puta u ogledalu vidim odraslog momka koji zna da pusti milion suza, kad se sjeti svog grada, svojih drugova, svoje zemlje...
Neopisivo nesto...
eeeeeeeeeeeeee...seth...ako je ko prolio okeane suza, to sam bila ja...pa se ewo vratih u nashu rodnu gr00d00...mogu ti retji da sam sa jedne strane prezadovoljna...jer sam konachno sa ljudima koje volim...fakat da sam ostavila neke i tamo odakle sam doshla...mada opet, koliko god da je trnja bilo na"putu" tih shest godina mog zhivota, i koliko god sam proklinjala dan kad sam poshla(iako sam to ja lichno htjela!!!)..sad se posel samo 3 mjeseca od povratka sa nekim...hm...kako bih ga nazvala...sa nekom sjetom se sjetim kako lijepo bjeshe...Ovdje se sve poremetilo moj ti...Ljudi totalno zhive u mraku...(chast izuzecima koji su , slozhitjete se,vrlo rijetki!!!)...sistem vrijednostije prekrizhena nula...dekadencija totalna bre!!!...ne znma shta da ti kazhem...cijena jeste velika..slazhem se sa tobom...i razumijem kako te chezhnja razdire...jbg, nije sve ni u parama...
ne znam...vidjetjesh kad dodjesh...ukoliko dodjesh u skorije vrijeme jelte...
ako dodjesh u nekoj daljoj budutjnosti...mozhda se i neshto promijeni(ja se potajno nadam i molim za to!!):cool: :cool: who knows...we'll see...
u svakom sluchaju, ne m00chi se mislima o kutji...zhivi p00nim plutjima...jednom zhivish...hAgZZZ
a vrijeme ide dalje...
(1 dan je iza...)
Trudim se da uzivam svakog trenutka u ovom ludom gradu, i znam da sam ovdje poslat sa tim nekim ciljem, ali boli me jako kad se sjetim cega sam se morao odreci...Ko zna, mozda je taj moj bol veci jer je neko ostao tamo , neko meni posebno drag, plus ljudi i mjesta za koja sam vezan... Nadam se samo da cu jednog dana, kad ovdje sakupim dovoljno novca za neki fin zivot, se vratiti u moju zemlju i uzivati pod stare dane sa ljudima koje volim... Neka je Amerika i mocna i lijepa, i neka je ovaj grad kao iz bajke-kad me za njega ne veze nista, to ga cini samo obicnim gradom, kao milion drugih gradova na svijetu-dodjes na kratko, uzivas i vratis se.A jedan mali grad, u jednoj maloj drzavi, je to magicno mjesto gdje ce meni srce da zaigra kad god da dodjem, i gdje moje suze ce teci, jer one mogu teci samo za tu zemlju, i taj grad-za druge, ne postoje...
Tiki svaka ti je Njegoseva :)
ma prevazisla sam ja tog gada odavno:)
ne bez zezanja covjek se ne smije osvrtati pici dalje svoga posla i onda kad dodej vrijeme da ides doma imaces osjecaj da nikada nisi otisao
id a je sve proslo kao dlanom o dlan
Izgleda Nedo da svi prolaze kroz te krize jednom kad napuste svoju zemlju.'Ebes tu osobu koja moze na pomen CG-e ravnodusan biti na nekih 30000 kilometara od nje.Amerikancem se nikad necu osjecati, uostalom, u ovom Americkom pasosu pise gdje sam rodjen, samo me boli sto slova moje domovine nisu veca ;) :rolleyes: 8)
ej ljudi usput zna li se imamo li ambasadu ili konzulat CG nedje u SAD ???
molim za bilo kakve informacije
unaprijed hvala.
@seth: nostalgija je drmala u pocetku ... a bogme poneki put i sad zadrma ;)
e pa ja bih se rado mijenjao sa nekim vani...
To i ja kazem mnogim mojim prijateljima ali ne vjeruju da "Life in USA Sucks" kad uporedjujes USA s Evropom(civilazacija neprevazidjena). Pogledaj samo zivot-sve se svodi na RAD-zivot kao da ne postoji( osjecas se kao rob u okovima ).
I am getting out of this $hit by the end of this year.
Ja jedva cekam kad cu ponovo u USA a vi kukate...ovdje je samo fino doci jedno mjesec dana na odmor jednom godisnje i to je sasvim dosta i mene je drmala nostalgija prvu godinu tamo ali cini mi se nisam jos ni u CG sletio i vec mi je USA nedostajao cim sam vidio nase ljude i nas bolesni mentalitet tek sam tad svatio da ovdje ja ne pripadam...neznam zasto life in USA sucks kad svi mi idemo tamo da se skolujemo i da radimo a ne da izlazimo po kafica po citav dan ka odje samo kukaju i zale se da nemaju para za izlaske a odje je isto bio ponedeljak ili petak svi kafici su puni non stop...danas sam bio u bolnicu da predam neke papire za kucno lijecenje za djeda i svaki poznanik ili prijatelj je dosao nared prije mene koji sam cekao 2 sata tamo poludio sam totalno bio i kako sad da me uhvati nostalgija kad odem za ovom jebenom drzavom koliko je volim toliko je i mrzim nedostajace mi sigurno porodica i prijatelji ali nista vise od toga...vi samo gledajte da nadjete nacina da uzivate tamo barem jedan dio koliko ovdje :)
Slazem se sa tobom u vecini gorenapisanog teksta, samo posto je tema o nostalgiji-zato nadjemo inspiraciju da malo zalimo za nasom domovinom.Ovdje jesu pare, bolji zivot-drugim rijecima, sve sto nemas tamo, imas ovdje, a sve sto ovdje nemas-imas tamo.Ovdje rad, pare, i dva dana sedmicno slobodna da ih potrosis ili provedes se, u CG-svaki dan u kafic a od majke se traze 2 eura da se izadje...Ovdje nema narodnjaka dok se ne vracem sa posla, pa do daske autoputem divlja iz kola Sakan ili Sasa Matic..:P Ebo ih Akon i I wanna love u, po 10983472985 puta na dan na sve radio stanice las vegasa...pih
[QUOTE=The Game;538037]Ja jedva cekam kad cu ponovo u USA a vi kukate...
Velilki ti sretni put bijo
-------------------------------------------
ovdje je samo fino doci jedno mjesec dana na odmor jednom godisnje i to je sasvim dosta i mene je drmala nostalgija prvu godinu tamo ali cini mi se nisam jos ni u CG sletio i vec mi je USA nedostajao
Treba si se vrnut podhitno !
-------------------------------------------------------
cim sam vidio nase ljude i nas bolesni mentalitet tek sam tad svatio da ovdje ja ne pripadam...
Ti i da neijesi mrdnuo iz kuce zna bi da ne pripadas u Crnu Goru ! A bolesnoga mentalite ja mnim nema na zemaljsku kuglu vise no u Jameriku !
---------------------------------------------------------------------
neznam zasto life in USA sucks kad svi mi idemo tamo da se skolujemo i da radimo a ne da izlazimo po kafica po citav dan ka odje samo kukaju i zale se da nemaju para za izlaske
Jes kako ne ,svi idu u Cemeriku da se skoluju hahahahhahahah ,a stocemo sa onijema koji bi da zarade necesovu crkvaicu a ???
------------------------------------------------------------------
a odje je isto bio ponedeljak ili petak svi kafici su puni non stop...
A dje to nijesu "puni kafici " a ??????
------------------------------------------------------------------
danas sam bio u bolnicu da predam neke papire za kucno lijecenje za djeda i svaki poznanik ili prijatelj je dosao nared prije mene koji sam cekao 2 sata tamo poludio sam totalno bio i kako sad da me uhvati nostalgija kad odem za ovom jebenom drzavom
E ako si se ponasa kako pises dobro je sto te ne izagnase ka brava na izvan !
--------------------------------------------------------------------
koliko je volim toliko je i mrzim
E ako je tako volis nemo vise da te ne kunem !
------------------------------------------------------------------------------
nedostajace mi sigurno porodica i prijatelji ali nista vise od toga...
Ja stvarno jneznam kako cemo mi bez tebe amerikance prezivjet !
-----------------------------------------------------------------------------
ps. ja mnim e te i Ameri smatraju za cistoga amrikanca hahahahahahahahahahahahahahahahah !
---------------------------------------------------------
vi samo gledajte da nadjete nacina da uzivate tamo barem jedan dio koliko ovdje :)
Jesi se vrnuo u svoju ameriku da uzivas hahahahahahahahahahahhahahahahahahha ! E nemo vise ovamo stoce ti ta zajebancija samo da se $ekiras dzabe hahhahahahahhahahahah !
E vazda li je trava zelenija u tudju livadu brate mili !
Neka medo ne zaje*baj castiti ,nijeste vi izgleda jos o$etili rasizam van CG ,no kad ve prodrma izkolacite oci nebojse ! Kad ti se nasmeskaju na saltere i onako njezno lanu sto se divljace ne vrnes banana brodom u dzunglu iz koje si izljega ,no ni smrdis zemlju a sve to sa onim blagotelecim osmijehom a vi nemozete nista ! Pa kad vi reknu sve je to dobro ocjene iz skole i to ali fala sto ste se interesovali za ovo radno mjesto ali ...........(naski receno) odjebi strancerosu u skokovima posa je dat nasemu cojeku/zeni , kad ve ne puste u lokale izbacivaci sa izgovorom da je privatna festa samo zato sto nijeste iste farbe kose ka oni , kad vi daju stan u geto dje nema bijeloga celjadeta a u listu za cekanje ste potonjijeh 20 godina Kad vi je sin sa najboljijem ocjenama u skolu a nemoze uc na visu dje on oce samo zato sto je iz CG ili balkanac ! Zamislicete se ito dobro sto vi je majka Crna Gora sa svijem manama i kvalitetima koje ima !
Ja cu se vratiti tamo uskoro tako da te to nebrine....o kakvom to rasizmu pricas nismo mi crnci (a i prema njima se neponasaju vise kao prije 50god) nasu diplomu signurno nece priznati jer ni odje ljudi namju nikakve koristi od nje a ne tamo neka zavrsi neko srednju tamo nece imati problema da se upise na bilo koji college tamo ili bilo gdje drugo u svijetu...u NY samo ima 100 razlicitih kultura i religija pa svi zive normalno ovdje ako si albanac ili musliman odma pljuju po tebi...svi smo mi nostalgincni za nasom domovinom i mislimo bice bolje korz koju god tamo i mozda se vratim tamo jednog dana i onda dodjes ovdje i dozivis jedno veliko razocarenje imamo sve uslove da budemo jedna od najrazvijenih zemalja u evropi ali sa ovakvom vlascu i ljudima to sigurno nece biti uskoro ;)
Ja ne porichem da je mene Crna Gora majka. To jes to je vazda bila i to ce vazda i bit. Ne planiram ni ja odje dovijeka ostajat, a otisha sam van iz istog razloga iz kojeg si i ti otisha preko. Shto se tiche tih sluchajeva koje si naveo gore iskreno da ti kazhem nikad nijesam chuo za neshto tako. To mi je sad novo, a ja dje god da sam otisha, dje god da sam izasha, uvijek su me dochekivali kao sve ostale goste.
.....pozdrav svima koliko nas ima.....lol.....Crna Gora je vjecna,zar ne?
pa onda i problemi su vjecni.....ali koliko god bili sasavi JA VOLIM CRNU GORU KAKVA GOD DA JE!!!!
Crna Gora i majka i maceha ;)
Tri put ura za dijasporu!
Hhehehhee e medo medo heheheheheh Quote: To mi je sad novo, a ja dje god da sam otisha, dje god da sam izasha, uvijek su me dochekivali kao sve ostale goste.
Ka gosta ,ka gosta a zna se " svakoga gosta tri (3) dana dosta " !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
PS:Imali Trebjese u vas ???
[QUOTE=The Game;538948]Ja cu se vratiti tamo uskoro tako da te to nebrine....o kakvom to rasizmu pricas nismo mi crnci
Hhahahahahaaahhaah e ne vala no smo dike za okom vidjet hahahhahahahaha ! No rekni ni pitaju li te sto o Misku i Karadzicu Mladicu itd itd (boze kako ne gledaju fino) hahahahahahahahahah !
(a i prema njima se neponasaju vise kao prije 50god)
Jes posebito prema njima i spanski govorecim narodima hahahahahah e qq dje ti zivis ,izlazis li ti iz kuce kad obrazati ???
nasu diplomu signurno nece priznati jer ni odje ljudi namju nikakve koristi od nje a ne tamo neka zavrsi neko srednju tamo nece imati problema da se upise na bilo koji college tamo ili bilo gdje drugo u svijetu...u NY samo ima 100 razlicitih kultura i religija pa svi zive normalno ovdje ako si albanac ili musliman odma pljuju po tebi...
Komsioja zar muslimani i albanci nijesu naski narodi a ??? Kako amer vidi razliku pomedju tebe i njih a ?????
svi smo mi nostalgincni za nasom domovinom i mislimo bice bolje korz koju god tamo i mozda se vratim tamo jednog dana i onda dodjes ovdje i dozivis jedno veliko razocarenje imamo sve uslove da budemo jedna od najrazvijenih zemalja u evropi ali sa ovakvom vlascu i ljudima to sigurno nece biti uskoro ;)
No komsija ko ce da vodi tvoje i moje bitke a ???? Dok mi placemo supak ovamo oni te ostaju dolje muke tantalove muce ,i jos ka flaster na ranu dodju im inozemni zenljaci da im izpose*ru sve !
Bore se crnogorci / ke svaki dan nema pauza , samo im treba pomoc i podrska od nas , a ne pljuvanje i omalovazavanje !
Poznat mi je taj osjecaj brate. Ti tako kad dodjes u Crnu Goru dodjes kao turista i zato se vrlo brzo umoris Crne Gore. Podji kao turista u Majami pa ce ti posle mjesec dana presmrdjet sve takodje. Potpuno bi druga prica bila da ti mas neki posao u CG i curu pa da ti osim sa porodicom i sa drustvom i sa njima vrijeme prolazi, odnosno da ti je dan ispunjen.
Ovako kad dodjes kao turista, iskaces se po kafica i diskoteka prvih 10 dana i normalno da ce dosadit.
E sad, gledano realno, za prosjecnog gradjanina u Crnoj Gori je perspektiva nikakva. I pored zavrshenog fakulteta, ti imas poteskoca da nadjes posao od cije plate jedva mozes u grad da izadjes a kamoli da se osamostalis od roditelja i imas neki svoj zivot. U Americi je potpuno suprotno, ali u Ameriku nemas porodicu, nemas okruzenje sa nasom kulturom....
Dakle, sve zavisi sta je kome prioritet u zivotu. Ja da moram da biram izmedju mizernog zivota medju svoj narod ili solidnog zivota medju tudji vjerovatno da bih izabrao ovo drugo.
koliko god ovdje ne valja, tamo je jos gore... nikad nece biti tamo demokratije (mada je istinski nema nidje), ali ovdje te barem ne pitaju ko si, sto si, bez ovi nasi. kod nas je tamo, svako u svoj obor, a odje ne bas, ako ti se svidi neka djevojka/momak, a i ti njoj/njemu normalno, zabole njene/njegove sto si ti... Predrasude imaju iskljucivo ljudi koji su ovdje odnekud dosli. Oni koji su se rodili ovdje su sujetni i primjecuju da si stranac jedino ako si pametniji od njih, onda si konkurentan, ali ove predrasude vaze iskljucivo u domenu skole i biznisa i veoma su suptilne prirode, bez balkanskog: "Cuti tu, Shiptarchino! ili Srbendo i mnogo drugih pogrdnih naziva za ljude koji zive zajedno vjekovima...
Ma, nostalgija... nedostaju mi prijatelji, rodjaci, oni koji me postuju i postujem, ali ostalo...:rolleyes: To sto se isprva ne svidja ova zemlja nikome je zbog odvojenosti od kuce, plakanjem za bliznjima i malo drugacijeg mentaliteta... Ali, naviknes se... Ima ova zemlja cari... i lijepe djevojke, pamet da ti stane.
daj zveko ne zajebaj...ako si toliki patriota shto nisi osta u CG kada joj je bilo najteze.... no iz inostranstva diktirash ritam.
volim svoju zemlju (milu nam nashu SFRJ, barem je ja josh uvijek tako zovem) ali volim i svoju buducnost.
Naravno da necu u detroit konicki:-)
Idem mozda u Sloveniju(selim cijelu familiju i prodajem svu imovinu) tacnije Ljubljana i naravno kupujem jedan brod s kojim ljeti mogu da se spustim niz jadransku obalu do nase domovine CG s jednim omanjim stanom u centralnom dijelu primorja.
Robi ja sam izasa iz Crne Gore davnije godina kad je sve bilo kako valja ! No i pored svega ja sam ka nasi na Medovu pocetkom rata se prijavio u ambasadu bivse s&CG u slucaj rata ka dobrovoljac ako zatreba ! Ako bog da da zakucim pe(M)ziju uskoro ojdoh ja trkom u Crnu Goru sa svom fameljom ! No si tii jos mlad pa te nije drmnilo ali nista se ne $ekiraj uskoro ce te i to snac pa ako bog da ces se $etit ovije tvojijeh texstova !
ps. Znasli mrco da sve sto valja u Cemeriku dolazi iz EVROPE ?????