Što rekoste da VCG ima od transportnih helikoptera?
Malo prije mi jedan preleće iznad kuće.
Printable View
Što rekoste da VCG ima od transportnih helikoptera?
Malo prije mi jedan preleće iznad kuće.
Dacemo Vam opremu a Vi idite i ginite za Nas racun...
Fighter Planes
Tanks
Calibers
Other Planes and Helicopters
- 200 Similar Artillery Calibers & Mortars
Prema wikipediji.
- 1 Bell 212 - YU-HCC, Used for Transportation
- 10 Soko Gazelle - YU-HBK Used for Policing
- 5 Lola Utva 75
- 5 Mi-8T
Jaki smo kao 1 ruska jedinica :)
I to je nesto :D.
Malo glupa tema, ali treba mi odg na neka pitanja. Moze li mi neko reci gdje mogu naci sve grbove opstina Crne Gore, posto moze se samo naci Budve, Podgorice i Niksica, ima li ko ostale? I da li ce Policija da pravi grb za sebe ili ce i dalje da drzi grb drzave? Jer postaje malo dosadno da je svugdje grb drzave.
Rave 92 pitanje nije uopšte glupo nego vrlo ozbiljno. Budući da sam član Crnogorskog heraldičkog društva na neki način se osjećam prozvanim. Na forumu, podforum istorija, tema zastave i grbovi može se naći dosta toga. U suštini to što tražiš ne možeš naći jer ne postoji. I pored toga što gotovosve opštine u svom statutu imaju članove koji se odnose na grbove samo tri opštine imaju grbove: Podgorica, Budva i Bar. Sve ostalo su grboidi i grboliki amblemi koji u najvećem broju slučajeva nijesu ni likovno srećno riješenei a da se ne pominje pogrešna konstrukcija koja nema veze sa heraldičkim praviloma. Grbovi opština odnosno gradova spadajunu posebnu grupu grbova. Po pravilu postoje tri stepena tih grbova: mali, srednji i veliki. Mali grbje samo štit sa prikazom grba (grb je ono što je šaržirano na štitu). Srednji grbi trebao biti štit sa plaštom i krunom(kruna je zidana kruna to jeste od kamena sa određenim brojem melona i određene boje (zlatna ili srebrna) zavisno od ranga ili veličine gradai) i najzad veliki bi pored sveg već navedenog trebao imati još čuvare ili nosače štita, postolje i moto.Pokušaću sakupiti što imami postaviti ovdje.:)
Što se tiče policije polako. počelo je s vojskom neđe sam postavljao već grb i prijedloge viđeću đe sam to stavljao.
Drago mi je da si shvatila ovo ozbiljno. Vidjeo sam na neke sajtove, grbovi opstina kao npr Ulcinj, Plav... Ali nijedan nema da se skine kao sto ima ovaj Podgoricki. Znam za VCG, ja sam ga postavio na englesku wikipediu :D. Mislim da ovo treba ozbiljnije shvatiti , jer je bruka da nemamo grbove za opstine i zastave. Nije bas uz temu, da li se zna kad ce da pokazu primjer novih dokumenata, jer se u Srbiji o tome mnogo vise pise, i prakticno gardjani znaju kako ce da im izgledaju dokumenta, dok se mi nita ne pitamo. Ako hoce te tablice da urade po "Slovenackom" uzoru, moraju imati te grbove do tada...
Idi na http://www.montenegrina.net/
ili na http://www.montenegro.org.au/
Zvek daj mi neki konkretni link, i ne pitam se davne simbole vec za danasnje ako si na to mislio.
Kralju Nikolo, hvala za info.
Ukoliko Vlada da zeleno svjetlo za predlog Ministarstva odbrane, crnogorsko vojno vazduhoplovstvo biće bogatije za četiri nova visokokvalitetna helikoptera.
‘’Vijesti’’ pišu da Ministarstvo odbrane zahtijeva da se omogući kupovina četiri nova helikoptera ruske proizvodnje MI-171, za oko 24 miliona dolara.
Osim što bi Vazduhoplovna baza umnogome modernizovala flotu, nabavkom tim helikopetera riješio bi se problem gašenja požara, kao i transporta ljudi i robe, posebno u slučaju vremenskih nepogoda u nepristupačnim terenima.
List navodi da bi Vlada već na sjutrašnjoj sjednici trebalo da razmatra predlog Ministarstva odbrane.
I Ministarstvo unutrašnjih poslova i javne uprave, izaći će pred Vladu sa svojim zahtjevom za nabavku letjelica za gašenje požara.
Sektor za vanredne situacije predlaže da se za tu namjenu kupe četiri, takođe ruska helikoptera, tipa "kamov K-32".
Riječ je o tipu vazduhoplova koji je ljetos gasio požare u Crnoj Gori, koje je Vlada iznajmila od ruskog Ministarstva za vanredne situacije.
Bolje da uvezu rasne SHARULJE, da vojska muze,
nego shto gube vrijeme i troshe DRZAVNU IMOVINU,
na RATNE IGRE.
Mene se SMUCHI KAD VIDIM ONU ZEJEBANCIJU,
sjetim se 23 mjeseca, gubljenja najboljih godina ,
sa PRAZNOGLAVIM MILITARISTIMA,
koji nam sve ISPALISHE PO NASHIM GLAVAMA,
SVE KUPLJENO ZA NASHE PARE, OD SIROTINJE RAJE,
DA SE ONI QURCHE NA PARADE.
PRAVITE LJUBAV, NE RAT.
Ili shto kaze MET,
dosta ste DRKALI PO SHUMAMA I GORAMA,
IDITE DOMA I JEBITE NESHTO, DRKADZIJE.
Neka ce da trguju te helikoptere. I treba...
Rave92 da nijesi možda obilazio
http://www.heraldikasrbija.com/forum/
Ja tamo učestvujem i mogu ti reći da su momci izvanredni. Ima tamo i iz vojne heraldike i veksilologije, a ima i ona tri grba koja sam pominjao i još mnogo toga. Baš smo danas pričali o "slovenačkom uzoru" za tablice.
Ahaha voljeo bih da odluci Vlada CG kupovinu tih 4 Mil Mi-171 helikoptera + tih 4 Kamov Ka-32 helikoptera!
Za ove helikoptere posebna obuka nije potrebna jer su nasi piloti vec poznati sa bracama Mi-8 i Kamov Ka-25/ Ka-30!
Dobar predlog za te Mil Mi-171 helikoptere, jer se mogu upotrebljavati za borbu, spasavanje i gasenje pozara. Kamove bih mi za gasenje pozara, ali za modifikacijama (unazad) ih mozemo pripremiti i za misije na more protiv podmornica, i spasavanje na moru. Mozda da naprave neki platform na RF-33 za Kamov Ka-32 umjesto za Bella-212 (helikoptera) koje u sastavu Vazduhoplovnih Snaga VCG jos nemamo (jedino mozda Policija CG)??
Ali samo da kazem; ako dodje do kupovine, svi helikopteri ce sijati kao sunce na momentu izrucivanja :D To jer ako dodje do kupovine ce mo kupovati brand nova direktno iz fabrike :D :mrgreen:
Na jednu stranu je brand novo dobro, a na drugu opet mozda i nije. To zbog toga jer se fabrike u Rusiji vrlo sporo pokrecu u produkciju ovih helikoptera, i svakoj godini ne stignu veliki orgom produkcije. (Sa strane, Hrvatska je 10 komada Mil Mi-171 narucila brand novo!)
Sada da se molimo da nam 4 Mi-171 naruce i 4 Ka-32 :mrgreen: :bravo:
(Ali dobro, ako ovo sve kupimo imamo vec uglavno bolju Mjesavitnu Vazduhoplovnu Jedinicu (VO i PVO) nego Srbija :mrgreen: :yipiiii: :lolblue:
Formica, pogresna tema ^^. Nego ovo je ok, ali sta je a ostalim? Oce li se neki tenkovi kupovati?
Ma neke lake, ona Finska proizvodnja npr.
Dje su moderatori prije.....
Moderatori nesto zeznuli... izgleda da su moju temu izbrisali? i ove postove prebacili u ovu temu...
Imamo li me bjese neke avione?
Ma ne, mislim na moja tema na CDM.
Whoooo, neznam koliko Galeba G-4 mi imamo ali ce valjda od tih 13 ili 17 da ih remontuju nekoliko u Srbiju, (ostale za djelove) za Vojsku Crne Gore, pa ce opet leceti Galebi nad teritorije Crne Gore!
Fantasticna vijesti, bolje da ih drzimo nego da ih prodajemo Srbiji, ili da ih mi njima besplatno vratimo nazad jer ih trazu pod momom da si njihove letelice. Samo da nas sada ne sfrknu kod remontaze.
Imamo 2 Galeb G-4 simulatora i to je to :D
Pripremni smo, plana je bila napraviti malu funkcijonalnu vojsku, ali izgleda da ce se neke zelje ljubitelja vojske domovine ispuniti.
Mi-171, Ka-28, G-4, uff sta se ne cini.
Za Pravo Slobodu i Cast Crne Gore!
[ Ej, zbilja da li ste culi, Hrvati kazu da MVCG (Mornarica Vojske Crne Gore) sa opremom nije najjaca na Jadranu (kad jeste, RF-XX ce da se remontuje a RTOP-40X se vrace (ili vracaju u potrebu), nego njihova sa Petar Krecimir fegatom itd, a sa strane im jos uvijek zelja postoji za vracanje RF-34 Pule (koja se zove na danasnji dan Novi-Sad ili sta god drugo) sa RF-33 Kotor koji su po njihovim misljenjem od njih wuahahahaha). I za Jadran su tako pricali pa smo im ga bas dali.
Petar Kresimir nije Fregata nego raketna topovnjaca ( ili u najboljem slucaju korveta)
Popili su Hrvati 91 od te iste mornarice, mogu i opet :D. CG kad hoce da je funkcionalna vojska, umije to, i ako je mala, uvijek je kad je to htjela, borila se. Nego da se uzmu mozda neki fancy avioni :D.
Oprosti mijesam cesce RTOP i RF.
Sto su popil, ne shvatim te brate, formulisi drugacije ako mozes.
Bolje nasi home made Galebi, i nase home made RF nego nesto drugo.
Evo Hrvati ce mozda da dobiju F-16 scrap shit od Amerike :lolblue: Ako dobiju neka im je srecno odrzavanje :mrgreen:
Ma da i kazem tacno je kao sto ti kazujes Rave. Crna Gora moze biti Vojska kada hoce, i kako hoce, samo treba biti razloga i volje za to.
Okolina se ne plasi nama... ali ko ce znati kako i sto.
Na danasnji dan se nas narod sprda nasoj vojsci, nasim kadrovima, cinovima, i Oficirima i dalje (Ilija Brcic), nesvestan da ce nam ikada za odbranu nase zemlje trebati ovakvi kvalitativni Oficiri kao sto je Ilija Brcic.
Ne nego lupetaju bez glave da je ratni zlocin, zbog njegove proslosti, i vjeruju u Hrvatskom pravosudu koji svakoga ko nije Hrvat, a ko je ratio 1992-1995 u SFRJ proglasuju za zlocina.
On je radio sto je morao da radi od Beograda i JNA, i tako je to. Da ne pricam sa strane o sto sve Gotovina nosi na ramena i mnogobrojni Americkih Oficiri i drugih veliki u ovih danasnjih i proslih ratova.
Dobili su 1992, ali dobro da ne pricamo o tome dalje da se ljudi ovde ne ljute.
F-16 nije crap, ako je nov iz fabrike kao sto su ih Poljaci ove godine dobili, ali Amerika bih besplatno da "pokloni" Hrvatima nekoliko komada F-16-ica.
Vjerovatno da bi zaustavili kupovinu Swedskih SAAB Gripena, i dovukli Hrvatski kao Zapadni partner.
Dobro bi ispalo dobiti F-16-ice i to jos dzabe, ali bi Hrvatskoj ispalo mnogo vise da place nego sto bi ispalo kod Gripena.
Hrvatska bi trebala da pravi ili da upgraduje postojece vojne aerodrome, do toga bi trebali siljati Hrvatske pilote u SAD da se skoluju na F-16, i na kraju bi gubila u buduce mnogo mnogo para, za odrzavanje, rezervne djelove i remontaze u SAD, jer bi im vjerovatno SAD dali slabo stajanje F-16 ice da bi na kraju tako opet para zaradili ;)
E ajde mi sad da govorimo da cemo da kupujemo samo iz RUS, mozda i nama konacno nesto poklone :P.
Ne daj boze ne bih zapadni materijal...
Nikad neznas sta sve cine sa tim prijed prodaje, i cesto je tako da samo prodaju ono sto je njima vec staro zbog zasto imaju vec novog (i treba im para preko toga).
Najbolje bi bilo da sami pocnemo produkciju altirerije... kao Zastava Oruzije ili YUGOIMPORT SDPR :joint:
MA daj, to nebi ni nasta licilo.. mislim mogu da probaju, ali ne da to bude glavno oruzije.. a sto se tice toga, mislis da ovo sto npr das pare u Rusije ide u dobrotvorne svrhe ??Pa kad je vec na poklon, dobro je i staro ako valja. F-16 npr je odlican poklon, posebno ako ih ima nekoliko za poklon :D.
Nama nije F-16 potreban. Dovoljni su nam Galebi ili toliko slicni avion druge marke.
Mislim sada gde su Zveki i The_King koji su vikali meni sa krova na ovom topiku da nama ne treba borbeno-skoljski avioni za patrouilazu/kontrolisanje neba?? Ipak ispada drugacije nego sto su mislili.
A i ja sam i za kupovinu Mi-24 helikoptera... 2 do 4 komada i SU-25 2 do 4.
Dobar kvalitet, i sluze dobro misije i ostale dogadaje.
Eto su Makedonci kod hapsenja terorista juce (danas?) okolo Tetova upotrebljavali 2 njihova Mi-24 uz 2 Mi-17, sa kojim su dobro prosli akciju. Nema civilnih zrtva kao i sa strane Makedonske Vojske ili Policije :bravo:
(REUTERS i UNMIK sa strane izjavljuju da je jedan helikopter Makedonske Policije u te dogadaje pogodjen i srusen i da se nezna o sudbini crew-a. Makedonsko Ministarstvo Odbrane suprutno izjavljuje, sto je sada jedno ili drugo :confused:).
Treba nam nekoliko F-16, posebno ako bi bili besplatni.