pripejd ili postpejd?
Primio sam poruku od T-Mobile da mogu besplatno da zamjenim staru za novu SIM karticu, navodno 'brzu i sigurniju'... I dobio sam na poklon 7 dana gratis u mrezi. Zna li iko kakve su ovo nove kartice?
pripejd ili postpejd?
/me stetan
Amor dolor est!
Amor vincit omnia!
obavezno, ali obavezno pogledati ---> http://www.svjetlopisi.com/cg/cg.html
to ti je samo radi toga da bi ti uzeli podatkectj da bi znali ime i prezime vlasnika kartice(ukoliko si pripejd)
ja sam otisao u poslovnicu prije nove sam dobio poruku i ona mi je rekla da treba 10e da dam![]()
sad je dzabe zamjena kartica![]()
If at first you don't succeed, skydiving is not for you.
a to ti je t com oni naplacuju i kontakt s operaterom :-)
I prepaid i postpaid. Zamjena je besplatna a sama kartica se razlikuje fizicki, onaj chip je mnogo manji nego kod starih SIM kartica. I jos dobijes poklon minute. Ali je interesantno da niko ne zna zasto ih nude, sto su bolje i kvalitetnije od drugih i sto stoji iza toga... Ne znaju ni oni u T-Com.
masoni,kontrola uma,svjetska zavjera protic crnogoraca,oce da prate koliko ima ljubavnica po glavi stanovnika,amerika,rusija,ima li marsovaca u CG,za sve to je T-mobile dobio licencu od Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost,pa ti vidi cija macka crnu vunu prede.
a do kad traje akcija ?
Bako, jebeš li što?
Nijesu naveli vremenski rok za zamjenu.
Nema besplatnog ručka.
Zbog zamjene country koda, sve kartice moraju da se zamijene do nekog roka. Dobicete neke nagrade, tj. mozete da birate minute/poruke/besplatne pozive. Kada dobijete SMS samo ponesite SIM karticu i licnu kartu radi obavezne registracije http://www.ekip.me/download/regulati...nika%20tlk.pdf.
Ne volim ovakva muljanja, ali to je odlika multikorporacija.
Promjena SIM-a se obavlja prije svega radi obavezne registracija korisnika,
samo što se kod nas to poklopilo sa promjenom country code-a.
Vi ste country code predstavili kao osnovni razlog zamjene, a usput na kraju citata,
onako, kao nešto manje bitno naveli i registraciju.
U Hrvatskoj i Srbiji se takođe vrši zamjena SIM-a ove godine. Te zemlje nisu mijenjale pozivni kod.
Međutim, neki njihovi operateri su kao osnovni razlog naveli obaveznu registracija svih korisnika mobilnih mreža.
Dakle, radi se o stvaranju baze podataka prepaid korisnika, koje nalažu propisi EU,
u svrhe sigurnosti i mogućnosti praćenja u slučaju sumnjivih aktivnosti.
Zaključak
Sporedni razlog, nekoliko kvazi poklnčića i novi nenadjebivi SIM, narod/ovce će popušiti s oduševljenjem,
a vi ćete bez muke popuniti bazu podataka.
The more things change, the more they stay the same.
Ja imam T-Mobile karticu od prije 3-4 godine i ona mi odgovara jer je period između dopuna dug, odnosno nece je ugasiti ako ne dopunim racun 3-4 mjeseca. Kako se nove SIM kartice izdaju uz licnu i vaze 3 mjeseca bez ponovnog dopunjavanja, da li ce i moja stara kartica imati isti "tretman". Da nopomenem da je nisam prijavio.
Ne morate da pravite teorije zavjere od toga
Ne znam do kada je rok za zamjenu svih kartica, ali to ce morati i telenor da uradi. mtel ne, jer su od starta dobili novi kod.
Ajde da ne otvaram novi thread, treba mi pomoc: sinoc mi je crkla sim kartica i jutros su mi je zamijenili u poslovnicu njihovu u VOLI na stari. momak koji radi tamo rekao mi je da nije uspio da aktivira karticu zbog neke greske u programu, ali da ce to biti proslijedjeno i odradjeno. stvarno ne bih diza frku zbog dan-dva ali ocekujem par vaznih poziva. zva sam call-centar par puta da ih molim da da mi naprave neku redirekciju dok kartica bude aktivna ili da poguraju stvar nekako, ali nema leba...
ima li neko od zaposlenih u t-mobile da moze da pomogne?
jednom mom clanu porodice je dosla poruka za zamjenu kartice i to u herceg novom!!!!
da dodje u poslovnicu u herceg novi))))) i to sam sasvim slucajno vidio juce prekjuce, a kartica je kupljena u pg, uh....
/me stetan
Amor dolor est!
Amor vincit omnia!
obavezno, ali obavezno pogledati ---> http://www.svjetlopisi.com/cg/cg.html
Didi dobro nisu rekli u Savnik da treba ic![]()
Spojite temu sa m:tel slučajem da ispratimo ovo kako valja.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks