potpisujem, cak cu pomoci oko kampanje...
Na osnovu proporcija Crne Gore, prodaja zemljišta poprima tolike razmjere da će značajno uticati na demografsku sliku u Crnoj Gori.Njemački expert prilikom prezentacije revizije master plana u Podgorici jasno nam je ukazao koliko smo već štete nanijeli ugledu turističke destinacije nekontrolisanom divljom gradnjom.
Postavlja se pitanje svrsishodnosti javne rasprave i pozicioniranja određenih rješenja u Ustavu ukoliko se ovako nazadan proces privrede kraju?
Zbog toga usvajanje Nacionalne strategije održivog razvoja u Parlamentu Crne Gore, u ovom trenutku, ostaje jedina nada, jer bi se kroz njeno dosledno sprovođenje zaštitili vitalni interesi, što bi za rezultat imalo da kao perspektivna urdjena zemlja stignemo do Evropskih integracija.
Nekoliko međunarodnih pilot projekata koje sprovodimo na medjunarodnom planu dokazuju nam da je samo zajedničkim nastupom, širokim partnerstvom NVO sa drugim sektorima, uz koriscenje iskustava zemalja koje su prosle ovaj proces (Slovačke, Bugarske, Rumunije, Slovenije, Češke i Poljske), moguće brže dostizanje standarda EU.
Previše dugo čekamo realizaciu ideje ekoloske drzave i mnogobrojni njeni zastupnici moraju stvoriti kontra težu silosima i naručenim prostornim panovima.
Iz te potrebe nastala je Deklaracija za koju ćemo tražiti podršku svih(pojedinci, institucije, političke partije, Parlament) u Crnoj Gori: “GRAĐANSKA DEKLARACIJA O EKOLOŠKOM RAZVOJNOM PUTU CRNE GORE” koju je do sada potpisima podrzalo preko 4000 građana i 60 nevladinih organizacija mreže "Zeleno je in".
Ekološka je Evropska!
Sa 4000 na 400 000 POTPISA,
jednom smo POKAZALI ZUBE BIROKRATIJI, sad treba da STISNEMO VILICE.
Svaki POTPIS JE ZLATA VRIJEDAN.
http://www.pcnen.com/index1.php?module=16&blog_id=21
Last edited by milovan; 31-01-07 at 12:59.
IM - Old Bone
Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...
potpisujem, cak cu pomoci oko kampanje...
Doormitor, doormitor visoka planina...
Ao, ja ne znam svoj matichni broj.![]()
Never Complain, Never Explain
Da je srece da je vise price o ovakvim stvarima a ne o jeziku i zastavi.
Priča o državi mora biti kompletna i sveobuhvatna.
I zastave, i potoci, i jezici, i ptice, i oblaci, i mostovi, i cvijeće, i ljudi, sve je to Crna Gora. I o njoj treba da se priča i da se priča, i da se uteže i priteže, i da se dovodi u red.
Jer vakat je!
Pozdravljam topic!
Na Vrh Brda,
Vrba Mrda,
Vidi Narod,
Vlast Se S-prda.
Josh Nam Fali, Buk Bijela,
Da Bi Bruka, Bila Cijela.
kukavica Jajce Snijela,
U Gnjijezdo Crnogorsko,
Kada Stashe Njeno Pile,
Presrecan Ce Biti Mile.
IM - Old Bone
Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...
Problem je u terminologiji. Crna Gora mora biti TEHNOLOŠKA država. Što to znači? To znači da se MORAJU primjenjivati najsavremenija tehnološka rješenja kako za proizvodnju tako i za zaštitu životne i radne sredine. a EKOLOGIJA je nauka o biocenozama t.j. životnim zajednicama. To znači o svim biljnim i životinjskim vrstama koje se nalaze u ravnoteži na određenom prostoru. I to je to.![]()
Offtopic
Interesuje me da li ovako ispunjena inicijativa ima jednaku tezinu koliko i papir i olovka? Tacnije, da li je "digitalna" inicijativa validna pred zakonom?
Ponavljam da mi imponuje ovaj topik, i Stevovic i ekipa oko njega...
Tacno osjecam da se pred mojim ocima dogadja VELIKA DUHOVNA EVOLUCIJA CRNOGORACA, konacno se postize kriticna masa ljudi potrebna za konacno formiranje evropskog duha, postize se kriticna masa samodovoljnih,osvijescenih, na pravi nacin tvrdoglavih, pametnih ljudi (ne uvjek mladih....jer su neki mladi malo previse okrenuti formi i novcu, koji su vazni, ali ne kao smisao zivota i kao fetish...nazalost)....kako je to ugodan zakljucak da ova generacija, kojoj i ja pripadam, postize ne samo samostalnu Cg(ne zaboraviti da je CG bila samostalna nesto vise od 60 godina...od knjaza Danila, pa do 1916) , nego i konacno preumljenje crnogoraca KA SPOZNAJI O TOME DA SU EVROPLJANI, I DA PREMA TOJ EVROPI I EVROPSKIM STANDARDIMA TREBA DA TEZE.
Znak za ovu gornju tvrdnju mi je i ovaj topik.
Vjerujte mi da kada bi neko pokrenuo ovakve, ili bilo kakve sllicne * ekoloske* inicijative- nasi djedovi bi ga ismijali zestoko (lako li su nekoga proglasavali za *avetnoga* i *s'umasishavsheg*i lako li su se grubo sprdali sa ljudima- Boze mili !) Samo zamisllite kada bi neko pomenuo da zivotinjsko krzno nije za nosenje, vec da treba da bacimo bunde zato sto su to koze jadnih zivotinja....ili kada bi neko pomenuo ozonske rupe...ili kada bi neko u njihovom drustvu zapoceo recenicu, kao nas dragi ssim
"I zastave, i potoci, i jezici, i ptice, i oblaci, i mostovi, i cvijeće-sve je to nasa CG" ...pa on nekada ne bi mogao od zafrkancije da zivi.....A TO JE SAMO JEDNA GENERACIJA UNAZAD!
Opet Bone na filozofiju i neke opste zakljucke:Ako postignemo preko univerziteta, preko medija, preko okruglih stolova, preko foruma i sl.-sinergiju mladosti i iskustva za dobro CG i ako se svi budu okrenuli CG na nacin kao sto, cini mi se, sko svi ovdje dajemo neke svoje doprinose i dajemo predloge o tome kako da CG na pravi nacin usmjerimo....BRZO CE NAMA NA NOGE STIC EVROPA, I TO ONA NAJLJEPSA...to ponavljam toliko puta zato sto cvrsto vjerujem u to!
Ali ponavljam i drugu istinu , po meni:nije ista Evropa slovackih sekretarica, i evropa francuskih barona.....A MI BI VOLJELI DA UPOZNAMO OVU DRUGU , I TO OVDJE KOD NAS!!! (uostalom, tamo negdje u Parizu ( ili Bratisoolavi) NIKAKVE SANSE NEMAMO DA KAO
EX JUGOSLOVENI UDJEMO U NEKE ELITNIJE KRUGOVE NA DUZE OD JEDNE NOCI -tu noc eventualno ako se nekome fizicki dopadnemo).
Pozdrav,
"Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks