Ja se pitam da li si mi ti uopste procitao post, prethodne stranice? Kao sto sam fino mogao objasniti,
bi moglo u buduce ispasti da nasi vojnici i nasa vojska u NATO sastav nece dobrovoljno ici na tzv mirovne misije, nego vec na silu. Ako to mi ne rijesimo onda ce ostale clanice i sile to za nas rijesiti pod pritiskom.
Ovo na dobrovoljni teren ce nam gutati za dvije-tri godine ako udjemo u NATO sastav, ali ce im onda dosaditi, pa ce prica nastaviti za nas dalje, ali uz drugi put.
Kao sto je El-Re naveo (u obliku Busa-Rocena), su Ameriku briga pogibe vojnika iz drugih zemalja, samo da se njihov posa obavi.
Ja ne vidim nikakav razlog za ucestovanje CG i VCG u takozvane mirovne misije. Mi nijesmo poceli te ratove, niti imamo bilo koju vezu sa tim zemljama. Ako ti pojedinci (ili bolje receno teroristi) iz tih zemalja zele da divljaju dalje (autobombe, IED's itd) iz vjerskih ili mrznih razloga, onda neka to cine slobodno, ali bez nas.
Misije u Irak i Afganistan su nista drugo osim okupacije pocete iz laganih razloga.
Ja uopste ne shvatim kako ti mozes da uporedis pare sa zivotom? Covjekom?
Ti valjda jedva cekas da obavestavas naslednicima da im je dragi poginuo, i da su ga neprijatelji rado ubili, jer je nepotrebno otisao u boj u zemlji dje uopste nista nema da trazi, niti da se bori.
I to ima;
http://www.nato-montenegro.cg.yu/
Turska je najveci saveznik NATO-a, tako da se NATO nikada nece protiviti Turskoj. Izlaz Turske iz NATO saveza, bi samo nanijelo NATO-u vise stete, a sa druge strane bi to Rusiju ispalo bas potrebno.
NATO se Turskoj nikada nece okrenuti (iz gore pomenutih razloga ali isto) jer je Turska kao jedina Evropska clanica NATO-a u stanje da ga do zadnjeg komada stisne.
U teritorijalne konflikte Grcke i Turske se NATO uopste nece mijesati, samo vec iz vojih razloga.
Bookmarks