Page 35 of 402 FirstFirst ... 253132333435363738394585135 ... LastLast
Results 851 to 875 of 10033

Thread: Bodybuilding

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Bonja the Zmaj View Post
    Hm, zanimljivi komentari. Peko, tebi hvala posebno - za ovo prvi put cujem i definitivno cu na to obratiti paznju (iako nisam siguran kojeg je tipa moje tijelo... ima li neki nacin da se to odredi?)

Glede proteina, ne znam - ni meni nije jasno to poistovjecivanje, samo slusam ove momke sa Zabjela - sto sve oni gutaju pod maskom proteina, a preparate da ne pominjem. Nasto lice, majko sveta...
    Znam za minimum dva primjera, koji ne mogu da imaju djecu, a pretpostavlja se da je od toga. Pih.

@Hokutonoken
    Ja sam cuo vise razlicith verzija, a i znam neku gay ekipu koja iskljucivo zbog toga ide u Derasco. A nesto ne bih da provjeravam tacnost tih navoda, ionako sam istraumiran raznim predrasudama i glasinama vezano za bodibildere
    Nisam cuo za to,ali mi je drago da ne idem tamo vise,sad kad mi rece... Ni ja ne bih da se srijecem sa takvom grupicom...

A stvarno ti ne bih preporucio da pijes proteine sad... Gledaj da ti je ishrana puna proteina,a jedno 3-4 sata prije treninga,ukoliko imas obrok,neka ti bude kalorican,a obrok poslije treninga,natopljen proteinima. Jer poslije vjezbe misicna vlakna su ti rasirena,i onda kad jedes proteine,to sto treba da ide u misice,ti se uvlaci izmedju vlakana,i tako nabijas masu.
    DICIOTTO

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Ja sam bio u Derasco 3 godine skoro (sad je zatvoren.. vjerovatno se nece ni otvarat nedje drugo) i apsolutno nemam ni jednu zamjerku za teretanu, eventualno za povremene kvarove na kardio spravama... Znam cijelu ekipu koja je tamo dolazila i te price za svlacionice su presmijesne

A to sto se tice proteina... On te u bolnicu ne moze poslat, to sigurno. Drugi suplementi mogu. Samo gledaj da nabavit solidan Whey (surutkin) protein u prahu, EAS-ov, Ultimate-ov, Dymatize... Ima mjesta dje se moze nabavit dosta; ja uzimam u Fantastico iako je malo skuplje..
    Protein je protein, i trebao bi da sluzi cisto kao dodatak ishrani koja je vec bogata proteinom, nikako da bude primarna ishrana..

Prica o tjelesnim tipovima je vrlo diskutabilna, radi se samo o genetskim tendencijama za gojenje i dobijanje misica... Ecto tip (obicno mrsaviji, tanjih zglobova) lakse gubi kilazu, ali teze moze da dobije misicnu masu... Kod Endo tipa je obratna situacija, a Meso tip je nesto izmedju, neko ko ima genetski mogucnost da lako gubi masti a da nema problema sa nabacivanjem misica. Osim toga postoje i tipovi tipa ecto-meso, endo-meso ...
    To je vrlo nebitno, trening za razlicite tipove ne bi trebao da se bitno razlikuje..
    Sustina je da ciljnu grupu misica dobro pogodis vjezbama (pogledaj www.exrx.net), da pojacas dnevni kalorijski unos za 500-800kcal, uz to da pojacas protein i dozvolis misicu odmori dovoljno, bice rezultata...

Pa srecno...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Hm, zanimljivi komentari. Peko, tebi hvala posebno - za ovo prvi put cujem i definitivno cu na to obratiti paznju (iako nisam siguran kojeg je tipa moje tijelo... ima li neki nacin da se to odredi?)
    Ako znas engleski:

http://www.muscleandstrength.com/art...endomorph.html

Glede proteina, ne znam - ni meni nije jasno to poistovjecivanje, samo slusam ove momke sa Zabjela - sto sve oni gutaju pod maskom proteina, a preparate da ne pominjem. Nasto lice, majko sveta...
    Znam za minimum dva primjera, koji ne mogu da imaju djecu, a pretpostavlja se da je od toga. Pih.
    Izgleda da si pobrka steroide sa proteinima. Steroidi su hormoni, a proteini su preradjena hrana. Proteini nijesu opasni, a steroidi mogu bit. Steroidi mogu bit od koristi samo za ljude koji su vec prirodnim putem dostigli maksimum u bodybuilding i zele da budu jos veci. Znaci neko ko izgleda ka Silvester Stalone zeli da izgleda ka Arnold Svajceneger i zato pocinje da uzima steroide.

Proteine za razliku od steroida (hormona) moras uzimat kad se pocnes ozbiljnije bavit bodybuildingom, jer su proteini bjelancevine u prahu koje mogu bit samo korisne i nikako stetne.

P.S. Neces uspjet u bodybuildingu ako ne prilagodis kompletan zivot tome (ishranu, spavanje (moras da spavas dovoljno) i trening). Samo idjenje u teretanu i dizanje pomalo tegova ne znaci nista osim sto zamajavas samog sebe.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Unusual Suspect View Post
    To je vrlo nebitno, trening za razlicite tipove ne bi trebao da se bitno razlikuje..
    Da ne ispane da se prepucavamo "jes/nije" procitaj malo o tome na internet, progooglaj o razlicitim treninzima za razlicite tipove i vidjeces da ti uspjeh zavisi od nacina treninga. Moras znat engleski, jer na nas neces nac puno informacija o tome.

Ja ti govorim iz iskustva. Spadam u ectomorphe i ubija sam se od treninga godinama dok nijesam sazna da sam radio treninge za pogresnu tjelesnu grupu. Pregorio sam vise puta. Sad radim potpuno drugaciji trening i rezultati se vide a manje truda sam ulozio. To ti je kad pametno radis, a ne ka glavom kroza zid - ponekad ce ti puc glava.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Peko, jos jednom hvala!
    Vrlo moguce da sam pomijesao steoride i proteine, meni je ta terminologija jos uvijek nejasna, pa ponekad lupam. A fakat je da su momci osteceni nekritickim konzumiranjem svakavih stvari, cisto da bi na brzinu stekli nesto sto se stice godinama. Kratka pamet.

Quote Originally Posted by Peko View Post
    P.S. Neces uspjet u bodybuildingu ako ne prilagodis kompletan zivot tome (ishranu, spavanje (moras da spavas dovoljno) i trening). Samo idjenje u teretanu i dizanje pomalo tegova ne znaci nista osim sto zamajavas samog sebe.
    Svjestan sam ovoga. Iskreno, mene uglavnom ta forca uhvati na proljece, kada se primakne ljeto i plaze i polu gole cice koje se trebaju impresionirati. Priznajem, sto cu.
    Ali, polako ali sigurno svoj zivot prilagodjavam nekom standardu, nakon cega bih trebalo sve davati neke rezultate. Da nije te letargije s jeseni, bilo bi mnogo bolje.

@Unusal suspect
    Ne znam koje si ekipe poznavao, ali ovo su vec prilicno provjerene info. Mi u Pg inace tesko prihvatamo realnost po pitanju gejova - a opste je poznata cinjenica da vecina ljudi po Zapadu koji najvise brinu o svom tijelu - ima homoseksualnih sklonosti, pa je u nekim djelovima Evrope najlakse prepoznati geja - po plocicama na stomaku (ali bez tetovaza po tijelu)
    Vecina ljudi je zla

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne trebas puno obracati paznju na vrstu treninga prema tjelesnoj gradji, mnogo bitniju ulogu tu igra ishrana...
    Neko rece da ne bi preporucio protein za pocetak, zasto ? Protein je suplement, i kao takav nebitno je da li ce se koristiti u pocetki ili posle 2 godine, najbolje stalno i u kontinuitetu !

I da, AAS nisu hormoni nego derivati testosterona !
    Last edited by oktagon; 14-08-08 at 20:18.
    A man,as a general rule,owes very little to what he is born with.A man is what he makes of himself

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by oktagon View Post
    Neko rece da ne bi preporucio protein za pocetak, zasto ?
    Zbog toga sto pocetnici moraju da nauce da jedu pravilno. Proteini su samo dodatak ishrani i treba znat kad i zasto se uzimaju. Pocetnici uglavnom ne znaju kolko proteina uzimaju kroz hranu i samim tim ne mogu znat zasto i koliko proteina u prahu treba da popiju. Samim tim kupovina proteina za sami pocetak bavljenja bodybuildingom bi bilo bacanje para (a mozda i gojenje (mislim na salo)).

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

I da, AAS nisu hormoni nego derivati testosterona !
    Testosteron je hormon.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ishrana jeste osnov, i koliko je samo puta receno da je protein suplement... Pocetnici ne znaju koliko proteina unose kazes? Tacno, i sigurno ne unose dovoljno. Ma dzaba i profiju i proteini i AAS ako se ne hrani pravilno. Ni u kom slucaju kupovina wheya ne bi bilo bacanje para, posto je neophodan kao brzo apsorbujuci protein nakon treninga !
    A man,as a general rule,owes very little to what he is born with.A man is what he makes of himself

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Testosteron je hormon.
    A ja mislio cokoladica

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

momci, ocigledno je da se bas razumijete u ovo, ali me zbunjujete s detaljima. Dakle - proteini,, da ili ne na pocetku?
    Vecina ljudi je zla

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

U svakom slucaju da, uzmes za pocetak whey protein iz surutke ! Ali ne ocekuj nista spektakularno od njega (pogotovo ne od jednog pakovanja, da ne govorim od desetinam a pakovanja), tu je samo kao dodatak vec sredjenoj ishrani !

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

momci, ocigledno je da se bas razumijete u ovo, ali me zbunjujete s detaljima. Dakle - proteini,, da ili ne na pocetku?
    Ja se ne bi zamlaciva time. Prvo, skupo je. Drugo, za pocetak se moras naucit pravilnoj ishrani i moras znat kolko proteina unosis prirodnim putem. Kad to ukapiras sam ces vidjet treba li ti da kupujes proteine u prahu ili ne. Proteine treba da piju extra aktivni sportisti i profesionalci koji trose tolko energije da je za nepovjerovat i samim tim im treba dodatak ishrani. Ti kao pocetnik si daleko od toga.

Prvo vidji koji si tjelesni tip.
    Last edited by Peko; 14-08-08 at 20:48.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kao prvo u ovom sportu je sve skupo, vjeruj mi proteini su najjeftiniji...
    Kao drugo, pusti mu ti sad tjelesni tip. Jeste vazno al' ne i presudno. Vecina ljudi je kombinacija neka od 3 tipa. Treba dugo vremena da shvatis kako tvoje tijelo funkcionise a za to je potrebno eksperimentisanje i vrijeme, i niko ti ne moze reci tako i tako, jer je svaki covjek individua ! Ako mislis da sve mozes preko noci i ne shvatis neke osnove i realnost bolje da i ne pocinjes nista nego cisto ides onako rekreativno bez nekog opterecivanja cinjenicama (utuvis sebe u glavu da je onako kako ti mislis, ka' sto vecina momaka radi) u suprotnom slijedi razocarenje, zbog ulozenoh (ne)truda bacenih para i sl.
    Last edited by oktagon; 14-08-08 at 20:54.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kao prvo u ovom sportu je sve skupo, vjeruj mi proteini su najjeftiniji...
    Kao drugo, pusti mu ti sad tjelesni tip. Jeste vazno al' ne i presudno. Vecina ljudi je kombinacija neka od 3 tipa. Treba dugo vremena da shvatis kako tvoje tijelo funkcionise a za to je potrebno eksperimentisanje, i niko ti ne moze reci tako i tako, jer je svaki covjek individua !
    Postoje razne vrste treninga, za snagu, definiciju, masu, izdrzljivost itd. itd. On ne moze poc u teretanu i rec "ja cu, ljudi, da treniram"! To je malo preopsirno. Poznavajuci svoje tijelo znaces koji je trening za tebe najbolji i tako ces najbrze doc do zeljenog rezultata.

Ne moze neko koje dugacak, uskih grudi i ramena, malih misica (koji izgleda ka Stanio) da ima isti trening sa nekim ko je prirodno jak, sirokih ramena, debelog vrata itd. Normalno je da ce nas Stanio da pregori i nagrdi se bude li pratio trening ritam jaceg kolege. Neki ljudi su prirodno mrsavi, drugi su prirodno jaki i siroki, treci su prirodno salavi. Ti jednostavno moras na osnovu svoje genetike da treniras ono sto ti najvise odgovora.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Aj daj mi primjer treninga za masu i treninga za definiciju kad vec kazes da ima ?
    Pominjes Stania i jakog kolegu ? Pa stanio sve i da hoce ne moze trenirati kao ''kolega''.
    Slazemo se barem u jednom, da moras spoznati svoje tijelo a da je put do toga dug...
    Last edited by oktagon; 14-08-08 at 21:15.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja se ne bi zamlaciva time. Prvo, skupo je. Drugo, za pocetak se moras naucit pravilnoj ishrani i moras znat kolko proteina unosis prirodnim putem. Kad to ukapiras sam ces vidjet treba li ti da kupujes proteine u prahu ili ne. Proteine treba da piju extra aktivni sportisti i profesionalci koji trose tolko energije da je za nepovjerovat i samim tim im treba dodatak ishrani. Ti kao pocetnik si daleko od toga.

Prvo vidji koji si tjelesni tip.

Auuu tek sad vidjoh sta si napisa ? Proteine treba da piju samo profiji ccc... I extra aktivni sportisti da im vrati energiju a? Protein nema veze sa energijom ? Postoje proteini, UH i masti, od cega su UH i masti izvori energije a protein je JEDINI gradivni elemenat medju njima !
    I da ne zaboravim Svarcika je izgledao onako jer je pio proteine :lolblue:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Momci, ne bih da ispadne da se svadjate zbog mene, jer ja postavljam pitanja - jer ne znam dovoljno ovoj oblasti. A evo ispada da postoji vise razlicitih koncepcija, i logicki razmisljajuci - svaka je ponekad u pravu, a najbolja je kombinacija. Grijesim li?

Ovo za tip tijela - kako se to odredjuje? Ja sam malo krupniji, mislim- ima me ono, ali imam i sala oko stomaka, pa ne znam

Sto se tice proteina, i dalje me zbunjujete. Da li da ih koristim ili ne? Ja sam malo krijuci probao i nije bilo nekog efekta. Ishrana mi je prilicno monotona i osjecam da bi malo proteina pomoglo
    Vecina ljudi je zla

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

E ovako,da ti ja dam jedno strucno misljenje(ne moje,jer sam se raspitao,zainteresovao si me). Ako imas sala na stomak,nebitno je li masu ili nije,preporuka je trcanje,ili ako ces u teretanu,stepper. To radi prvih mjesec dana. Dalje,za razvitak odredjenih grupa misica,potrebne su posebne vjezbe za svaku od njih. Naravno da ima vjezbi koje ti rade 2 ili 3 misicne grupacije,ali njih mozes da uklopis u trening,posto ces najvjerovatnije da radis po 2 misince grupacije po treningu. Sto se tice proteina,pitao sam,i ne mogu da ti skode,ALI ako uzimas ciste proteine bez ikakvih aditiva,koje mozes naci u fantasticu. Medjutim,ja bih ti licno preporucio da se lisis proteina,jer mozes dobit dosta mase,koja ce ti super stojat dok si u preiodu treniranja. Medjutim,ako se povrijedis ili razbolis,i na duze vremena batalis sa treningom,to se moze pretvoriti u salo(pouzdano znam),tako da bi ti trebalo jos rada da povratis misice.Zato,ako vec imas masu,treba samo da forsiras definiciju.

I jos,ako si mozda razmisljao kreatin da uzimas,samo da znas da utice na stvaranje kamena u bubregu,i treba da se uzima prije prvih treninga jer pospjesuje regeneraciju misica(tj. brze bi ti upala prosla). I u ovom slucaju,isto se mora uzimat bez aditiva(cuo sam da ima odvratan ukus,ali jbg,moras se nedje zrtvovat).
    DICIOTTO

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Dezinformisani bodibilderi su gori od politicara, zivota mi ...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Na sto ciljas? Ovo sto sam ja napisao sam cuo sve od fizioterapeuta... Ja mislim da se covjek apsolutno razumije i da je strucan za tu oblast posebno,tako da...
    DICIOTTO

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    6
    Thanked in
    3 Posts

Mislim da cilja na onaj dio gdje se masa pretvara u salo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ovo za tip tijela - kako se to odredjuje? Ja sam malo krupniji, mislim- ima me ono, ali imam i sala oko stomaka, pa ne znam
    Ako si po prirodi malo ugojeniji no sto bi trebalo onda ti treba trening koji je potpuno razlicit od mog (puno kardia (tracanje i slicno)). Isto tako nacin ishrane ti treba bit potpuno razlicit od mog, jer se moras pazit sto jedes (sto manje nezdrave hrane). Ja, na primjer, mogu da jedem i junk food, a ti ne smijes ni pod razno.

Baci proteine ako tek pocinjes, jer ti mogu donijet nezeljeno salo. Procitaj ovo:

http://ucantmisshealth.com/mens-heal...-strategy.html

Reka si da ti je ishrana monotona, moras to da mijenjas i da jedes zdravije.

Ako ti je prioritet da dobijes vise misicne mase, onda moras da jedes vise i da treniras sa vecom kilazom. Ako ti je prioritet da izgubis salo onda bi mora da se koncentrises vise na kardio i na manje kilaze sa vise ponavljanja. Ne mozes imat oba cilja istovremeno.
    Last edited by Peko; 15-08-08 at 03:47.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Hm, ovo vec postaje zanimljivije, mada s druge strane razmisljam - mogu li izdrzati. Ali ok, dok se ne proba - nita se ne zna.

Jos jedno pitanje za raspravu - da li bodibilding (sa i bez proteina, steorida i sl) utice na sexualnu sposobnost individue? Opet se zivinjavam zbog pitanja, ali svasta slusam, a vi mi zvucite kao da se razumijete u materiju - pa da provjerim sa onim akoji znaju
    Vecina ljudi je zla

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Hm, ovo vec postaje zanimljivije, mada s druge strane razmisljam - mogu li izdrzati. Ali ok, dok se ne proba - nita se ne zna.

Jos jedno pitanje za raspravu - da li bodibilding (sa i bez proteina, steorida i sl) utice na sexualnu sposobnost individue? Opet se zivinjavam zbog pitanja, ali svasta slusam, a vi mi zvucite kao da se razumijete u materiju - pa da provjerim sa onim akoji znaju
    Iha, sad skreces s teme. Na ovo ce ti Oktagon odgovorit, posto se on u sve razumije.

Page 35 of 402 FirstFirst ... 253132333435363738394585135 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)