Page 23 of 722 FirstFirst ... 131920212223242526273373123523 ... LastLast
Results 551 to 575 of 18035

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by zvoncica View Post
    Sad sam iz Petrovca i ne mogah naci slobodnu lezaljku a i nemah dje da spustim peskir, a od guzve, sto na putu do tamo, sto po samome gradicu mi se smucilo...mozda je moja percepcija guzve malo drugacija nego pojedinih ovdje, ali svakako znam da do kraja avgusta necu obrtat vise ka moru...Uzgred, juce sam ka Kolasinu i od Kolasina putovala vise od 2 sata, kolone po putu, i da nije onih mjesta sa 3 trake tesko da bi uspio da preteknes ikoga.
    Eto tako, pa citajte Dan i vjerujte da nidje nikoga nema po moru...a i za zakup jednog malog dijela petrovacke plaze dnevni pazar od 600 eura (inace do prije 15 dana je bio oko 500 eura) je bas mali i jasno govori da nema nidje nikoga...e, i za one koji ce me pitat dje sam to bila da recem da sam kratkovida i da mi se od jednoga cojeka pricinjavaju minimum 3
    Ja ipak vise vjerujem DAN-u . Heheh .

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Mi smo prekjuce isli do starog grada, dosli do parkinga kod biblioteke, dje je 4 automobila cekalo na ulazu, okrenuli nazad, kod parkinga kod vrtica isto, i parkirali smo se ispred opstine.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

počela je pomalo gužva, mora se priznati, gužve na trajektu su se udvostručile(ali su i dalje manje nego prošle godine...) mada se u tivtu nešto i ne primjećuje.....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kad cujes: Plaze su pune, nemas dje rucnik metnut! - tu nema turizma.
    Niko normalan ne ide na takovo ljetovanje, nako sirotinja i snobovi kojijema je vazno da u biografiju upisu da su i ove godine vidjeli mora.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    9
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by acs View Post
    jel ko bio u onaj akva park u sklopu splendida?
    Nije u sklopu Splendida, već u sklopu hotela Mediteran. Bio sam ja, mada se nisam vozio toboganima jer su presmiješni. Brza rijeka je zanimljiva, mada je preuska pa se možeš pošteno izubijati.

Sve je u mermeru i kamenu što mi se ne sviđa, a i previše je natrpao ležaljki i stolica, ako se ono napuni svaka mu čast. Mada, imaju oko 500 kreveta, ko zna...

Thanks Thanks Given 
    2,100
    Thanks Thanks Received 
    3,741
    Thanked in
    1,573 Posts

Quote Originally Posted by Katunjanin View Post
    Nije u sklopu Splendida, već u sklopu hotela Mediteran. Bio sam ja, mada se nisam vozio toboganima jer su presmiješni. Brza rijeka je zanimljiva, mada je preuska pa se možeš pošteno izubijati.

Sve je u mermeru i kamenu što mi se ne sviđa, a i previše je natrpao ležaljki i stolica, ako se ono napuni svaka mu čast. Mada, imaju oko 500 kreveta, ko zna...
    ulaz koliko? 15e? valja li poc jedan dan? tj ima li razonode za jedan dan
    f6

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    9
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by acs View Post
    ulaz koliko? 15e? valja li poc jedan dan? tj ima li razonode za jedan dan
    Što se tiče tobogana - nema. Ako ćeš da kuliraš pored bazena, ispijaš koktele i leškariš, onda možeš otići.

Ne znam koliko je ulaz, nisam plaćao

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by DesertFox View Post
    Kad cujes: Plaze su pune, nemas dje rucnik metnut! - tu nema turizma.
    Niko normalan ne ide na takovo ljetovanje, nako sirotinja i snobovi kojijema je vazno da u biografiju upisu da su i ove godine vidjeli mora.
    još sada imaju naljepnice na šoferšajbni kao dokaz da su bili na more!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by bgogy View Post
    još sada imaju naljepnice na šoferšajbni kao dokaz da su bili na more!
    Nasta mislis? Eko taksa ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

jos ce eko taksa postati moderna ))

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Jes, pocece da je rade u raznim bojama .

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    139
    Thanked in
    105 Posts

Slushajuci priche izgleda da je ova sezona najbolja za kupache!!!Odavno toliko shirine nije bilo,moze i waterpolo da se igra slobodno,najbolja do sad...

ps: prije se od onih baba i djedova nije moglo doc do mora :burp: :burp: :burp:
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Ma guzva je i sad.

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    109
    Thanked in
    50 Posts

Proceduralno,

Iz (kako sad vidim), sasvim pametnih razloga, nisam razgledao ove predjele foruma, jer chim se odredjene stvari, kod nas, pomenu, u bilo kom kontekstu, to je za zaobic u shirokom luku, ali prije neki dan, dobro se zeznuh i uzeh da chitam.. Ono, i nije neko iznenadjenje, ali opet nije jednako neshto znati chisto principijelno, i dozivjeti to iz prve ruke..

Uspio sam da prochitam prvih 10 strana ovog thread-a, i dalje nisam mogao od uzasa..
    I nije prvi put da se chovjek postidi, shto je sa ovih prostora, jer ochigledno kvaliteti o kojim se po chitav dan pricha ovuda po nashoj vrloj domovini, su (kao i uvjek, nazalost), snila baba, ..

Evo poshto napravih povelik uvod, da objasnim,

Kako rekoh, uspio sam da prichitam 10 strana, (ne bih ni pola prve, nego sam iz razloga koje cu objasniti, natjerao sebe da chitam dalje)! Htio sam da nadjem post, gdje "sopocanac" i "duleNP" (znachi teshka provincija Srbije), koriste iste ili slichne nachine razgovora kao vecina nashih "uchesnika u diskusiji".. Na moju izrazitu zalost, nisam uspio u tome! (Htio sam da dokazem sebi da su ljudi svuda isti, ili makar slichni!) O chemu govorim uopshte!?

Chitajuci polemiku oko, turizma, sezone i svih ostalih stvari vezanih za to, chovjek totalno zanemari shta je "core" priche, vec pochne uzasno da mu bode ochi nevaspitanje, primitivizam, nekultura, povrshnost, itd, itd, velikog (way 2 prevelikog) broja (chast izuzecima), branilaca CG lika i djela..

Nebitno postaje koliko su ova dva chovjeka u pravu ili ne, oni na jedan vaspitan, pristojan nachin polemishu, sad, neshto su u pravu, neshto nisu, ali makar to sasvim pristojno kazu.. Dok vecina sokolova/vitezova mojih, (a i poneka choek-zena), ne mogu postovat ni prostoproshirenu rechenicu, shto nece, "dobro je ti.." , "a polako.." , "dako i bez tebe pretechemo.." , "Aj ne prdi.." , " , " Ceraj seljaku.." , "Shto cesh/cete ti/vi odje..", .. "ako vam se ne svidja, a polako..".. (ne mogu da trazim sad, i da quotujem, a ima i mnogo, mnogo gorih fraza, tonova, nego shto ja ovdje pomenuh.)

Za neutralnog posmatracha, odgovorno tvrdim, sve shto su ova dva pomenuta gospodina rekla postaje ziva istina, (a za mnogo stvari nisu u pravu), zbog nekih "branitelja", za koje bi bilo bolje da nas ne brane, kad nas ovako brane.. Pa kad nauche da nekoga "scjednu", bez seljachenja i primitivizma, (koji oponentu zapravo daje za pravo, jer pomenuti stil komunikacije, u vecini sluchajeva, se koristi kad se nema argumenata, pa se na jeftin nachin zeli izbjeci poraz..), e onda ur te iz svega mozga..

Ovako, da vas najljepshe zamolim, nemojte..

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,666
    Thanked in
    3,833 Posts

Ko vam je rekao da je vrijeđanje bez prostakluka i primitivizma prihvatljivo? To nije civilizaovano. To je licemjerno i perfidno. Obrati pažnju na suštinu a ne na formu.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,666
    Thanked in
    3,833 Posts

Niko ne kaže da je kritika vrijeđanje. Treba da prepoznaš razliku između kritike i omalovažavanja i zluradosti. Ili nisi čitao sve ili tu razliku ne znaš.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Читао сам све, а као становник приморја мислим да врло добро знам какво је стање јер се са њим суочавам свакодневно. За разлику од већине овде, немам проблема да признам да су у праву. Људи су изнели своје мишљење, а то што си нешто протумачио као "злурадост и омаловажавање", ја сам схватио као основане предикције и реалност.

Кад би мало мање "бранили" а више се суочавали са самим собом и сопственим грешкама, можда бисмо и напредовали.
    Немам потпис...

Thanks Thanks Given 
    12,533
    Thanks Thanks Received 
    2,360
    Thanked in
    1,205 Posts

Cini mi se da je u ovoj temi ucestvovalo nekoliko ljudi koji su vrlo fer, pravedno i konstruktivno kritikovali sve ono sto je za kritiku kad je nas turizam u pitanju i takodje mi se cini da je svako sa njima imao prilicno zdravu komunikaciju...neki naprosto ne zasluzuju drugaciji nacin komunikacije nego onaj koji ponudi svojim odnosom prema drugima...i nije samo ovaj topic mjerilo...a kao sto rece NHM, malo obratiti paznju i citati izmedju redova ne bi bilo zgorega
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,666
    Thanked in
    3,833 Posts

Opet ti kažem - zluradost i omalovažavanje. Skoro svako ko je učestvovao u diskusiji je izrekao slične kritike. Niko nije rekao da nije buka, prašina, da nisu visoke cijene. Svi su se jednako žalili. Ja ti samo kažem da postoji razlika između načina na koji su kritikovali oni i načina na koji su kritikovali perjanici svjetskih putešestvija.

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    109
    Thanked in
    50 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Opet ti kažem - zluradost i omalovažavanje. Skoro svako ko je učestvovao u diskusiji je izrekao slične kritike. Niko nije rekao da nije buka, prašina, da nisu visoke cijene. Svi su se jednako žalili. Ja ti samo kažem da postoji razlika između načina na koji su kritikovali oni i načina na koji su kritikovali perjanici svjetskih putešestvija.
    A ja kazem kompleksi, nevaspitanost, nekultura..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ovo je forum, svako ima pravo iznijet svoje missljenje. Ako je i bilo vrijedjanja (ja nemam strpljenja ccitat sve iz poccetka, a i ne volim ozzivljavat svrssene pricce), najbolji naccin da prestanu je ignorisanje. No, rijetko ko se suzdrzzi od "vrtanja istom mjerom". Nadam se e ovi nassi "branioci" vode raccun o svojemu dostojanstvu i dostojanstvu nasse zemlje. I da umiju nacc mjeru.
    Slazzem se da se mozze nazvat izuzetkom svako dobronamjerno pisanje nekoga iz Srbije, svjedok sam tome sa nekijeh drugijeh foruma. Ali, ima ih. I valja to posstovat.
    Liccno mislim da kvalitet turisticcke usluge jako zavisi od nivoa gosti. Barem u nas, jer nijesmo navikli na goste od kojijeh mozzemo ssto nauccit i koji su vrijedni svake ljubaznosti zbog svojega civilizovanoga i dobronamjernoga ponassanja. Sad ni se pruzza prilika pokazat zavrijedjujemo li bavit se turizmom. Mada, tessko je i pored najbolje volje jer je cijeli turizam postavljen naglavaccke i umjesto da nudimo nasse posebnosti, goste doccekujemo neccim ssto mogu nacc bilo dje u svijet, poccesto i za manje pare.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nista, ovi, samo da vi rechem... nema djaolji jedan gost...

Trajektni prelaz Kamenari-Lepetane:
    Last edited by Jack_The_Ripper; 31-01-10 at 12:57.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by DesertFox View Post
    Barem u nas, jer nijesmo navikli na goste od kojijeh mozzemo ssto nauccit i koji su vrijedni svake ljubaznosti zbog svojega civilizovanoga i dobronamjernoga ponassanja.
    Ово је потпуно погрешан став. Гост је гост, и ти МОРАШ да га услужиш најбоље што можеш ако желиш да ти неко дође опет. Ако ћемо правити селекцију ко је "вредан" љубазности, а ко није... Најбоље да се ни не бавимо услужним делатностима.
    Немам потпис...

Thanks Thanks Given 
    1,095
    Thanks Thanks Received 
    654
    Thanked in
    368 Posts

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by RaideR View Post
    Ово је потпуно погрешан став. Гост је гост, и ти МОРАШ да га услужиш најбоље што можеш ако желиш да ти неко дође опет. Ако ћемо правити селекцију ко је "вредан" љубазности, а ко није... Најбоље да се ни не бавимо услужним делатностима.
    Ne slazzem se. Mozzess ti bit ljubazan ko Japanac, ali taki gost cce bit sirovina svaki put kad dodje, a on taki necce ti bolje goste dovest nit preporuccit. Eventualno, suprotno. Zato ih valja prosto ignorisat. Da visse i ne dolaze. Oli bismo sad trebali bit i pedagozi?
    Civilizovani gosti zasluzzuju svu ljubaznost, a nadat se e cce to umjet cijenit poveccanom potrossnjom i ponovnijem dolaskom, u veccemu drusstvu. Ne zaboravi da se turizam u neku zemlju cijeni i prema gostima koji dolaze, ne samo prema pruzzaocima usluga.
    Uostalome, obzirom da ne proglassavaju mafijasskom drzzavom ima sam i prijedlog na neki forum: CG - mafijassko ljetovalisste! Dakle mjesto za odmor, a ne za "business"! Na ulazu ljubazno oduzmemo oruzzje i vrnemo ga kad izadju. Nema nasilja, ubistava, nema lupezztine (ko smije krast mafiji?). A, mafijassi vole trossit (imaju, a lako zarade). Kud ccess bolji turizam?

Page 23 of 722 FirstFirst ... 131920212223242526273373123523 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 9 users browsing this thread. (0 members and 9 guests)