HN je sinoc bio punGuzva na trajektu standardno. Ocigledno sezona-koliko god se trudili da je produzimo- uvijek traje 20 jul do 20 avgust. Na kraju bice par procenata manje ili vise turista no prosle. Ali mislim da je u vezi stranaca pozitivan trend
Ne moze svake sezone biti + 10 posto vise ljudi, rast od par posto i paltezniji gosti treba da je cilj.
Nada poda me separar da amor de deux
U stvari svake godine se ocekuje rast shodno ulaganju.Sve bivse republike ocekuju povoljan trend narednih godina.Naravno Hrvatska prednjaci.Oni ubiru negde oko 6milijardi od turizma.
http://www.putovanja.info/sr/moja_foto_tura
Evo jednog linka.Tu turisti salju fotografije sa svojih putovanja mozda vam bude zanimljivo.Pozzz
Today, 00:18
Sopocanac
Oli nam rec' kad ides na taj "odmor" da gledas ribe ... prodje ti ljeto na forumu,covjece.
... to ja znam jer je mene brat u Italiju !
12% nije nista strasno ako ce ti ljudi ove godine biti zadovoljni i zbog toga ce iduce godine doci 12% vise.
sad sam gledao saobraćajca kako pljašti šamare turisti iz bosne...
nisam ljubitelj nasilja i policije ali ovome kukavcu koji se peče pola dana na suncu i trpi sve i svašta ne zamjeram
reguliše krkljanac od automobila na kamenarima, kod trajekta i momčina se našla, naravno u pratnji tri cure, da mu iz auta dobaci, da mu *ebe majku..
kako je splasnuo kad ga je zaustavio i izveo iz kola ali iskočiše one tri cure i iskopaše oba oka saobraćajcu, jedva ga kolega spasio, odvedoše onoga momka malo da porazgovaraju a ove tri stadoše narikati
'kuku pomozite, odvedoše ga, kuku ni kriva ni dužna, pomozite nam ljudi...'
lelek živi
kakav prizor
srećom nije bio neki autobus sa strancima da to gleda...
i onda sjutra u dan naslov : skandalozno policajci biju protivnike vlasti. ili neduzne gradjane tako nesto...
ovoga ce da slikaju sa masnicom na oko
f6
Hahaha, neka ga je. Ne treba sa policijom tako, jos po ovoj vrucini regulise saobracaj. Trebao ga je pendrekom.
Kako ovo objasnjavate?
----------
Crnogorci rasprodali plaže pa nemaju pristup
Građani Crne Gore nemaju pristup sve većem broju plaža na svom primorju, osim ako, kao svi turisti, plate kartu. Strani državljani, gazde hotelskih kompleksa a samim tim i plaža, postali su „domaćini u svojoj kući”, a Crnogorci su dobili status „stranca” u sopstvenoj zemlji.
Najnoviji primer nesporazuma, čak i s političkim nabojem, jeste zabrana građanima Crne Gore da se kupaju na plaži u Miločeru i Svetom Stefanu, osim ako ulaz plate 25 evra.
Uprava singapurskog „Aman risortsa", vlasnika tog kompleksa, saopštila je da je plaža zatvorena za slobodan ulaz. Međutim, kupoprodajnim ugovorom predviđeno je da je ta plaža „javno dobro u opštoj upotrebi", što ne podrazumeva bilo kakve zabrane za njeno korišćenje. Tek od septembra 2008. godine ta plaža bi trebalo da dobije status hotelskog kupališta.
Zabrane postoje i na drugim lokacijama. Iza njih stoje uglavnom stranci koji kupuju nekretnine na primorju, ali i domaće gazde sve češće ispred svojih vila ističu obaveštenje „privatni posed".
Čak su i vlasnici odmarališta ogradili „svoje" plaže, kao što je to učinio makedonski „Telekom" u Dobrim Vodama kod Bara. Grupa Podgoričana je ovih dana pokušala da se okupa na toj lokaciji, ali im je traženo da plate ulaz. Odavno se priča i o posedu Romana Abramoviča između Bara i Ulcinja, kome se ne može prići ni s kopna ni s mora.
Analitičari u Crnoj Gori, posebno oni koji se bave prometom nekretnina, upozoravaju da će Crnogorci živeti u „zemlji bez zemlje" ako se ovakvim tempom nastavi prodaja kuća, stanova i placeva.
U opštini Bar, u Maljeviku, ruski investitor je ove godine za oko 200.000 kvadrata zemljišta platio više od 32 miliona evra, a u Budvi je jedan plac plaćen 23 miliona evra.
Crnogorska Uprava za nekretnine tvrdi da su stranci vlasnici svega 1,4 odsto zemljišta. U primorskim opštinama stranci poseduju gotovo tri odsto zemljišta, a više od 19 odsto stambenih površina. Vlasnik svakog četvrtog stana u Budvi je stranac.
aj mi nadji ti vijest dje strani turisti pljuju majku policajcima koji im inace nista ne rade nego iz cista mira... ovo je ocito bila nasa stoka u pitanju koji nema pametnija posla nego da pljuje i psuje dok ide na more.kako mu samo nije muka bilo prozor da otvori...
a da ... bio je sa tri ribe.
f6
Znaci teroristi psuju majke?![]()
Ne, oni ne progovaraju, samo dizu u vazduh.
Meni sezona nikad bolja!
Povisio sam cijene 20% (ne kao ostali 300%), radim po malo od marta mjeseca, puni kapaciteti od 01.06 do 15.09!
Lagano se puni i drugi dio septembra, bice nesto i u oktobru.
Nema puno guzve na plazi, moze normalno da se proseta gradom, nije prevelika guzva po putevima, ma sto ces bolje! :dring:
A sad ozbiljno, neka im se ovo desilo (ostalim turistickim radnicima, meni je sezona super kao sto rekoh)!
Zamislice se sledece godine pa ce cijene biti puno realnije! Malo su se zbunilli ove godine...
Ovako stvarno ne ide, ne mozes bez 100e izac´u grad, a bjez´![]()
There are currently 12 users browsing this thread. (0 members and 12 guests)
Bookmarks