Page 118 of 1170 FirstFirst ... 18681081141151161171181191201211221281682186181118 ... LastLast
Results 2,926 to 2,950 of 29227

Thread: Tenis

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Djokovic ga je dobio na AO u polufinalu u 3 seta, rafa ga je odrao na RG u 3 seta, evo sad je dozivio najtezi poraz (zahvaljujuci kisi ne u 3 seta). To je svakako frustrirajuce za igraca takve klase, i sto je gore, sad idu podloge koje najbolje odgovaraju novaku. Olimpijada i US turneja citave na betonu

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A sto se Sofra tice:hammer::hammer::hammer: za favorizovanje!dobro shvatili smo...

bad-boy Guest

Ja mislio da je sad Nadal 1. ali ocigledno lose mislim.
    Dobar mech nema sta. Zao mi je sto je Federer izgubio,
    iskreno da vam kazem mrzim Nadala. :S
    Nadam se da ce Federer odbranit naslov na "US", i da ce
    na Australian pobjedit. Sad mu to treba, da se malo vrati u zivot.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by tony_m View Post
    Milo mi je zbog nadmenog federera. Jedan od najjacih meceva koje sam gledao, mada sam siguran da je federera samo kisa spasila od 3:0.

Top 3 meca koje sam gledao:

1.Safin - Federer 3:2, Australian Open 2005, polufinale,
    2.ovo finale danas,
    3. Nadal - Djokovic 2:1, Hamburg, finale ove god
    Treba da znas da finale AO nikad ne moze imati istu tezinu kao finale Wimbledona, pogotovo dva poslednja. Svi strucnjaci su proslogodisnje finale proglasili jednim od najboljih meceva ikada, tu su mecevi Borga i Mekinroa koji su bili nevidjeni (taj brejk do 20 poena npr i slicno).
    A jesi siguran za ovo trece mjesto? Djokovic nije igrao u finalu Hamburga ove godine

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by OCTAVIAN View Post
    Treba da znas da finale AO nikad ne moze imati istu tezinu kao finale Wimbledona, pogotovo dva poslednja. Svi strucnjaci su proslogodisnje finale proglasili jednim od najboljih meceva ikada, tu su mecevi Borga i Mekinroa koji su bili nevidjeni (taj brejk do 20 poena npr i slicno).
    A jesi siguran za ovo trece mjesto? Djokovic nije igrao u finalu Hamburga ove godine
    U pravu si za trece mjesto bilo je polufinale, a i njega sam stavio mozda vise subjektivno. Ipak i AO je gren slem, sad sto neki imaju vecu tradiciju to je drugo, ne znaci da ih je lakse osvojiti. postujem i meceve borga i mekinroa i bekera i edberga, ali te meceve nismo gledali uzivo ni ja a ni ti.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    143
    Thanked in
    93 Posts

samo cu reci jedno: hvala mamama i tatama sto vas napravise

ova 2 igraca su posebni svijet!!! bravo rafa, btafo fedo!!!
    i ja sam totalno iscprljen emotivno...
    Leo Messi no es de este mundo !!! Gvardiola...14. Grazias Pep.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by montenegrina View Post
    Totalni sex!

Da sam zensko i ja bi se napalio

Ovo je bio da se izrazim u sofrovom stilu, vanzemaljski tenis. Dva puta u petom setu Nadal ima break loptu kod 40:15 i oba puta Federer servira as. Prije toga Federer spasava mec lopte na Nadalov servis i dobija set. Zao mi je Feda sto nije uzeo taj rekord, mogao je, imao je nekih gresaka totalno nezamislivih za igraca njegovog kalibra. A opet milo mi je i zbog Rafe, toliko je zelio taj trofej.

Izgleda da Stefani ipak nece pjevat na zurku nocas

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    143
    Thanked in
    93 Posts

kolko lupeta onaj sofro-poceo je opasno da lazinja u zadnje vrijeme.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Najveći i najspektakularniji meč u istoriji Wimbldona.
    Oba igrača su zaslužili pobjedu, nažalost jedan je morao da izgubi.
    Namjerno ne pominjem pobjednika i poraženog jer poslije ovakvog finala svi su pobjednici.
    Mi, pored malkih ekrana koji smo imali sreće da pratimo nešto fantastično i oni koji su bili na terenu koji su odigrali istorijski meč!
    Novak je mogao mnogo, mnogo da nauči i nadam se da je shvatio koliko je tenis ozbiljan sport.
    Libertas

Thanks Thanks Given 
    4,225
    Thanks Thanks Received 
    3,265
    Thanked in
    1,407 Posts

Quote Originally Posted by laciale View Post
    kolko lupeta onaj sofro-poceo je opasno da lazinja u zadnje vrijeme.
    Tjah, meni je ujak renomirani sportski komentator koji sada na svu srecu radi za malo jache televizije od ovih lokalnih i uvijek kada dodje u CG trazi da slusa neki prenos koji radi Shofro jer ne moze da vjeruje koliko covjek izmislja...
    --------------->
    <---------------
    Odavde dovde...

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    143
    Thanked in
    93 Posts

Quote Originally Posted by sinisam View Post
    Najveći i najspektakularniji meč u istoriji Wimbldona.
    Oba igrača su zaslužili pobjedu, nažalost jedan je morao da izgubi.
    Namjerno ne pominjem pobjednika i poraženog jer poslije ovakvog finala svi su pobjednici.
    Mi, pored malkih ekrana koji smo imali sreće da pratimo nešto fantastično i oni koji su bili na terenu koji su odigrali istorijski meč!
    nema se sta dodati. A ova prepucavanja tipa bolji je ovaj ili onja ostavimo svi za neka druga vremana jer sinoc smo bili u prilic da gledamo najbolji tenis svih vremena. NEVJEROVATNO

Thanks Thanks Given 
    132
    Thanks Thanks Received 
    20
    Thanked in
    17 Posts

Hvala im sto su me drzali zakovanim ispred malog ekrana i sto nisam izlazio iz kuce... hvala im sto me oci bole.. sto mi je guzica (da oproste cure) utrnula... sto me svaki misic od skakanja nakon svakog njihovog vanserijskog poteza boli... sto su glasne zice pocele da mi se raspadaju... jednostavno HVALA za sex od tenisa!
    Živio mi Srđane Aleksiću!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

1 Federer, Roger (SUI) 6600
    2 Nadal, Rafael (ESP) 6055
    3 Djokovic, Novak (SRB) 4945

Drzi se!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by dadic View Post
    ma on ne umije ni microphone drzat :-) Btw Octavian, ali OBJEKTIVNO: je l ovo znak da se Federeru blizi kraj karijere? you know, pricali su da je bolestan itd itd . . to sto je danas izgubio . .nebitno. ali ove sezona nidje da pobjedi.
    Vidjelo se sinoc koliko je Federer "los" Ma kakvi, nema tu govora o kraju karijere. Nerealno je ocekivati da jedan igrac moze da bude 10 godina toliko ubjedljiv. Njemu je ove godine nakon mononukleoze najveci problem bio nedostatak motivacije, to se vidjelo, jedino mu RG nedostaje i sigurno da ce do kraja karijere najvise tu pritiskati. Pored toga, kao igrac broj 1 imao je ogroman pritisak, prije svega od Nadala. Sad je izgubio Wimbledon, vjerovatno ce do kraja godine izgubiti i prvu poziciju na ATP listi. E onda krece drugi ciklus Vise nece biti niti broj jedan niti branilac trofeja i igrace bez bilo kakvog pritiska, a bice jako motivisan da dokaze da je jos uvijek dobar.

Sad je vise Nadal na ispitu, jer ce on sad da nosi sav taj pritisak koji je Fed nosio svih ovih godina kao najbolji igrac. E tu cemo vidjeti od cega je napravljen i koliko ce moci da se izbori sa tim, pogotovo sto i dalje lose igra na svim brzim podlogama (osim na travi).

Thanks Thanks Given 
    1,105
    Thanks Thanks Received 
    663
    Thanked in
    376 Posts

SJAJAN meč... Šteta, navijao sam za Federera - gospodin čovjek Nabildovane likove kao što su Nadal, sestre Vilijams itd itd nikada neću voljeti... Gdje ide ovaj tenis

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by laciale View Post
    nema se sta dodati. A ova prepucavanja tipa bolji je ovaj ili onja ostavimo svi za neka druga vremana jer sinoc smo bili u prilic da gledamo najbolji tenis svih vremena. NEVJEROVATNO
    Potpuno se slazem, svaka cast obojici !
    A man,as a general rule,owes very little to what he is born with.A man is what he makes of himself

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by institucija View Post
    SJAJAN meč... Šteta, navijao sam za Federera - gospodin čovjek Nabildovane likove kao što su Nadal, sestre Vilijams itd itd nikada neću voljeti... Gdje ide ovaj tenis
    Tenis ide dje ide i svaki drugi sport, defanziva postaje sve bitnija i bitnija. Tako je i u fudbalu, kosarci, vaterpolu... Doduse, nije Nadal prvi, Agasi je slicno igrao, samo sto sam njega vise volio gledati, ipak je ljepse igrao mnogo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A ovo sam zaboravio. Jeste li vidjeli kakav je sofro kreten, pojma nema. Probacu i da nadjem sliku da vam jasnije bude.

Naime, u nadalovom boxu su bili njegov otac - crni, tamnoputi covjek u teget prugastom odijelu (koji mislim prvi put dolazi na njegov mec) i majka - ona plava zena. Kreten od sofra pominje samo majku jer ne zna da mu je to otac vec za toni nadala kaze - evo njegovog oca, a toni mu je stric

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sad gledah neku rekapitulaciju,kakav tenis,opet sam aplaudiralacan't help it!
    Federer-uvijek gospodin,na mjestu,veliki i u porazu i u pobjedi..al eto,bilo kako bilo ne moze se covjek zaliti posle ovakve predstave..
    sjajno

Thanks Thanks Given 
    1,105
    Thanks Thanks Received 
    663
    Thanked in
    376 Posts

...Agasi je slicno igrao, samo sto sam njega vise volio gledati, ipak je ljepse igrao mnogo
    Ali kad se sjetim Agasija, Samprasa ... (da ne idem dalje do Lendla, Bekera.. :mrgreen: ) tenis je imao neki šmek koji iskreno nisam osjetio sve do jučerašnjeg finala

p.s. Morezmo se povukla.. konačno razlog više da gledam ženski tenis :mrgreen:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Juče u toku prenosa konačno smo i vidjeli podatak koji sam dugo čekao.
    Loptica koju je uputio Federer u jednom od servisa pri odskoku od trave imala je 10-15 km manju brzinu ove godine nego 2003!
    Zaključak:
    Trava ove godine bila je mnogo sporija nego prethodnih godina.
    U prevodu na naš jezik:
    Da su Federer i Nadal igrali potpuno isti meč 2003, kao što je bio ovaj, zbog specifičnosti servis-volej igre koje upražnjava Federer i igre sa osnovne linije Nadala, rezultat bi bio u potpunosti u korist Federera!
    Znači velika većina lopti koje je stizao Nadal , isti igrač to nebi mogao uraditi da se meč igrao 2003!
    Naravno ovim, ne želim umanjiti grandiozan uspjeh Nadala već pokušavam objasniti da Federer u stvari nije igrao ništa slabije a Nadal ništa bolje nego prethodnih godina ali su uslovi bili drugačiji.
    Poeni koji su se odigravali više su ličili na Roland Garros nego na Wimbldon!
    Libertas

Thanks Thanks Given 
    666
    Thanks Thanks Received 
    693
    Thanked in
    341 Posts

Sta vise reci poslije onakvog meca... Ako nista drugo, krivo mi je sto Fedex nije srusio rekord od 42 uzastopne pobjede na Vimbldonu, jer ako ga je iko zasluzio, onda je to on... Ipak, ima jos vremena za neke druge rekorde...

A neka to, no kolko zavrsi vaterpolo Italija-Njemacka sinoc?? :roll: :hammer:
    Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sad sam pretrazivao po arhivi meceva koje imam (a imam sve najbolje ikad odigrane) i stvarno ne mogu naci ijedan koji se moze mjeriti sa ovim. Spektakl!

Nisam se previse uzbudio kad je Fed izgubio, ali danas kad vidjeh snimak sa press konferencije posle meca samo sto mi suza ne krenu. Ljudi, znate li da Federer samo sto zaplakao nije. Toliko tuzan i utucen, sam je kasnije rekao da je ovo za njega katastrofa. Uh, kako mi ga je zao bilo. Stvarno je zasluzio pobjedu, ali je zasluzio i Nadal bez sumnje.

Thanks Thanks Given 
    52
    Thanks Thanks Received 
    177
    Thanked in
    37 Posts

Quote Originally Posted by Viscount View Post
    Sta vise reci poslije onakvog meca... Ako nista drugo, krivo mi je sto Fedex nije srusio rekord od 42 uzastopne pobjede na Vimbldonu, jer ako ga je iko zasluzio, onda je to on... Ipak, ima jos vremena za neke druge rekorde...

A neka to, no kolko zavrsi vaterpolo Italija-Njemacka sinoc?? :roll: :hammer:
    Italija ih je isprashila! mislim da je bilo 12-7 za Italiju. Tako nesto.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sad sam pretrazivao po arhivi meceva koje imam (a imam sve najbolje ikad odigrane) i stvarno ne mogu naci ijedan koji se moze mjeriti sa ovim. Spektakl!

Nisam se previse uzbudio kad je Fed izgubio, ali danas kad vidjeh snimak sa press konferencije posle meca samo sto mi suza ne krenu. Ljudi, znate li da Federer samo sto zaplakao nije. Toliko tuzan i utucen, sam je kasnije rekao da je ovo za njega katastrofa. Uh, kako mi ga je zao bilo. Stvarno je zasluzio pobjedu, ali je zasluzio i Nadal bez sumnje.
    Jao, gre'ota za federera, bas mi je zao bebicu. Osvojio je 5 vimbldona i to mu je dosta, juce on nije zasluzio pobjedu, a za 5 setova zahvalite kisi. Da nje nije bilo rezultat bi bio 3:0 za rafu. Moralo je to da mu se dogodi, odmah poslije rolan garosa je nervozno i nadmeno rekao - osvojicu vimbldon.
    Last edited by tony_m; 07-07-08 at 12:07.

Page 118 of 1170 FirstFirst ... 18681081141151161171181191201211221281682186181118 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)