A sto se Sofra tice:hammer::hammer::hammer: za favorizovanje!dobro shvatili smo...
Djokovic ga je dobio na AO u polufinalu u 3 seta, rafa ga je odrao na RG u 3 seta, evo sad je dozivio najtezi poraz (zahvaljujuci kisi ne u 3 seta). To je svakako frustrirajuce za igraca takve klase, i sto je gore, sad idu podloge koje najbolje odgovaraju novaku. Olimpijada i US turneja citave na betonu
A sto se Sofra tice:hammer::hammer::hammer: za favorizovanje!dobro shvatili smo...
Ja mislio da je sad Nadal 1. ali ocigledno lose mislim.
Dobar mech nema sta. Zao mi je sto je Federer izgubio,
iskreno da vam kazem mrzim Nadala. :S
Nadam se da ce Federer odbranit naslov na "US", i da ce
na Australian pobjedit. Sad mu to treba, da se malo vrati u zivot.
Treba da znas da finale AO nikad ne moze imati istu tezinu kao finale Wimbledona, pogotovo dva poslednja. Svi strucnjaci su proslogodisnje finale proglasili jednim od najboljih meceva ikada, tu su mecevi Borga i Mekinroa koji su bili nevidjeni (taj brejk do 20 poena npr i slicno).
A jesi siguran za ovo trece mjesto? Djokovic nije igrao u finalu Hamburga ove godine![]()
U pravu si za trece mjesto bilo je polufinale, a i njega sam stavio mozda vise subjektivno. Ipak i AO je gren slem, sad sto neki imaju vecu tradiciju to je drugo, ne znaci da ih je lakse osvojiti. postujem i meceve borga i mekinroa i bekera i edberga, ali te meceve nismo gledali uzivo ni ja a ni ti.
samo cu reci jedno: hvala mamama i tatamasto vas napravise
ova 2 igraca su posebni svijet!!! bravo rafa, btafo fedo!!!
i ja sam totalno iscprljen emotivno...
Leo Messi no es de este mundo !!! Gvardiola...14. Grazias Pep.
Da sam zensko i ja bi se napalio
Ovo je bio da se izrazim u sofrovom stilu, vanzemaljski tenis. Dva puta u petom setu Nadal ima break loptu kod 40:15 i oba puta Federer servira as. Prije toga Federer spasava mec lopte na Nadalov servis i dobija set. Zao mi je Feda sto nije uzeo taj rekord, mogao je, imao je nekih gresaka totalno nezamislivih za igraca njegovog kalibra. A opet milo mi je i zbog Rafe, toliko je zelio taj trofej.
Izgleda da Stefani ipak nece pjevat na zurku nocas![]()
kolko lupeta onaj sofro-poceo je opasno da lazinja u zadnje vrijeme.
Leo Messi no es de este mundo !!! Gvardiola...14. Grazias Pep.
Najveći i najspektakularniji meč u istoriji Wimbldona.
Oba igrača su zaslužili pobjedu, nažalost jedan je morao da izgubi.
Namjerno ne pominjem pobjednika i poraženog jer poslije ovakvog finala svi su pobjednici.
Mi, pored malkih ekrana koji smo imali sreće da pratimo nešto fantastično i oni koji su bili na terenu koji su odigrali istorijski meč!
Novak je mogao mnogo, mnogo da nauči i nadam se da je shvatio koliko je tenis ozbiljan sport.
Libertas
--------------->
<---------------
Odavde dovde...
Hvala im sto su me drzali zakovanim ispred malog ekrana i sto nisam izlazio iz kuce... hvala im sto me oci bole.. sto mi je guzica (da oproste cure) utrnula... sto me svaki misic od skakanja nakon svakog njihovog vanserijskog poteza boli... sto su glasne zice pocele da mi se raspadaju... jednostavno HVALA za sex od tenisa!
Živio mi Srđane Aleksiću!
1 Federer, Roger (SUI) 6600
2 Nadal, Rafael (ESP) 6055
3 Djokovic, Novak (SRB) 4945
Drzi se!![]()
Vidjelo se sinoc koliko je Federer "los"Ma kakvi, nema tu govora o kraju karijere. Nerealno je ocekivati da jedan igrac moze da bude 10 godina toliko ubjedljiv. Njemu je ove godine nakon mononukleoze najveci problem bio nedostatak motivacije, to se vidjelo, jedino mu RG nedostaje i sigurno da ce do kraja karijere najvise tu pritiskati. Pored toga, kao igrac broj 1 imao je ogroman pritisak, prije svega od Nadala. Sad je izgubio Wimbledon, vjerovatno ce do kraja godine izgubiti i prvu poziciju na ATP listi. E onda krece drugi ciklus
Vise nece biti niti broj jedan niti branilac trofeja i igrace bez bilo kakvog pritiska, a bice jako motivisan da dokaze da je jos uvijek dobar.
Sad je vise Nadal na ispitu, jer ce on sad da nosi sav taj pritisak koji je Fed nosio svih ovih godina kao najbolji igrac. E tu cemo vidjeti od cega je napravljen i koliko ce moci da se izbori sa tim, pogotovo sto i dalje lose igra na svim brzim podlogama (osim na travi).
SJAJAN meč... Šteta, navijao sam za Federera - gospodin čovjekNabildovane likove kao što su Nadal, sestre Vilijams itd itd nikada neću voljeti... Gdje ide ovaj tenis
![]()
A ovo sam zaboravio. Jeste li vidjeli kakav je sofro kreten, pojma nema. Probacu i da nadjem sliku da vam jasnije bude.
Naime, u nadalovom boxu su bili njegov otac - crni, tamnoputi covjek u teget prugastom odijelu (koji mislim prvi put dolazi na njegov mec) i majka - ona plava zena. Kreten od sofra pominje samo majku jer ne zna da mu je to otac vec za toni nadala kaze - evo njegovog oca, a toni mu je stric
Sad gledah neku rekapitulaciju,kakav tenis,opet sam aplaudiralacan't help it!
![]()
Federer-uvijek gospodin,na mjestu,veliki i u porazu i u pobjedi..al eto,bilo kako bilo ne moze se covjek zaliti posle ovakve predstave..
sjajno
Juče u toku prenosa konačno smo i vidjeli podatak koji sam dugo čekao.
Loptica koju je uputio Federer u jednom od servisa pri odskoku od trave imala je 10-15 km manju brzinu ove godine nego 2003!
Zaključak:
Trava ove godine bila je mnogo sporija nego prethodnih godina.
U prevodu na naš jezik:
Da su Federer i Nadal igrali potpuno isti meč 2003, kao što je bio ovaj, zbog specifičnosti servis-volej igre koje upražnjava Federer i igre sa osnovne linije Nadala, rezultat bi bio u potpunosti u korist Federera!
Znači velika većina lopti koje je stizao Nadal , isti igrač to nebi mogao uraditi da se meč igrao 2003!
Naravno ovim, ne želim umanjiti grandiozan uspjeh Nadala već pokušavam objasniti da Federer u stvari nije igrao ništa slabije a Nadal ništa bolje nego prethodnih godina ali su uslovi bili drugačiji.
Poeni koji su se odigravali više su ličili na Roland Garros nego na Wimbldon!
Libertas
Sta vise reci poslije onakvog meca... Ako nista drugo, krivo mi je sto Fedex nije srusio rekord od 42 uzastopne pobjede na Vimbldonu, jer ako ga je iko zasluzio, onda je to on... Ipak, ima jos vremena za neke druge rekorde...
A neka to, no kolko zavrsi vaterpolo Italija-Njemacka sinoc?? :roll: :hammer:
Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.
Sad sam pretrazivao po arhivi meceva koje imam (a imam sve najbolje ikad odigrane) i stvarno ne mogu naci ijedan koji se moze mjeriti sa ovim. Spektakl!
Nisam se previse uzbudio kad je Fed izgubio, ali danas kad vidjeh snimak sa press konferencije posle meca samo sto mi suza ne krenu. Ljudi, znate li da Federer samo sto zaplakao nije. Toliko tuzan i utucen, sam je kasnije rekao da je ovo za njega katastrofa. Uh, kako mi ga je zao bilo. Stvarno je zasluzio pobjedu, ali je zasluzio i Nadal bez sumnje.
Jao, gre'ota za federera, bas mi je zao bebicu. Osvojio je 5 vimbldona i to mu je dosta, juce on nije zasluzio pobjedu, a za 5 setova zahvalite kisi. Da nje nije bilo rezultat bi bio 3:0 za rafu. Moralo je to da mu se dogodi, odmah poslije rolan garosa je nervozno i nadmeno rekao - osvojicu vimbldon.
Last edited by tony_m; 07-07-08 at 12:07.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks