Page 32 of 32 FirstFirst ... 222829303132
Results 776 to 795 of 795

Thread: ADSL - prica za prodaju i marketing

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by exafloops View Post
    Vidi... Vazda je ovo bio jedan krajnje nepodnosljiv narod, bez obzira na ikakvo sveukupno dobro za svakog. Sta mislish sta misle odje ljudi o internetu ? Misle da je jedna kao igracka za zabavu ... Dok se tako bude mislilo to ce govoriti o debilitetu ovog naroda. Vecina ljudi ne kapira da je internet prerastao u neophodnost, svakodnevnu kulturu; dio necega kao tipa pranje zuba izjutra. Tako da npr za strance mi smo ljudi sa zutim zubima . Ni manje ni vise... To je istina.

Bitno je da shalju poruke na raznorazne brojeve i dobijaju slike na svoje mobilne bendze neznajuci da to mogu skinuti sa interneta i to vrlo boljem kvalitetu :P ; Takodje, bitno je da kupuju telefone od po 1000 e za koje ni ne znaju funkciju i nit ce 90 % njega ikad iskoristit sem onaj izgled njegov ... Isto vazi i za kola, odjecu i ostale gluposti. Dok god bude toga etc... Bitno je 3000 ccm3 i benziiiiin shabansssssss ..
    Slazem se sa svim ali nemogu a da ne dodam da su nam upravo nase kompanije(t-com idr.) i ostali prodavci magle napravili to da nam internet, mobilni(mada vise ne a bio je), auto itd budu statusni simbol jer nemoze to svako priustit.
    Ako je nedovoljno to sto imas, bices nesrecan i da cio svijet bude tvoj -Seneka-

oops2 Guest

exafloops

Samo jedan obicni primjer zasta bi trebalo net da sluzi ljudima:

https://forum.cdm.me/showpost.php?p=946797&postcount=21

U zadnje vrijeme...se pojavljuje sve vise zanimljivog edukativnog materijala kojeg je nemoguce iskoristiti zbog velicine fajlova...
    Konkretno zbog ADSL limita sam bio uskracen dosta toga sam da naucim...
    a i jos mnogim svojim prijateljima sam mogao samo da pokazem koliko smo u zaostatku ne sto ne pravimo takve materijale na nasem jeziku...i radimo upload...nego sto nemamo ni mogucnosti da vidimo kako to drugi rade...

jos jednom da ponovim:

nevjerovatno je koliko su stranci zavisni od interneta...a mi zbog restrikcija sve vise kasnimo za njima !!!
    Last edited by oops2; 13-06-08 at 03:33.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Arrow

Quote Originally Posted by oops2 View Post
    exafloops

Samo jedan obicni primjer zasta bi trebalo net da sluzi ljudima:

https://forum.cdm.me/showpost.php?p=946797&postcount=21

U zadnje vrijeme...se pojavljuje sve vise zanimljivog edukativnog materijala kojeg je nemoguce iskoristiti zbog velicine fajlova...
    Konkretno zbog ADSL limita sam bio uskracen dosta toga sam da naucim...
    a i jos mnogim svojim prijateljima sam mogao samo da pokazem koliko smo u zaostatku ne sto ne pravimo takve materijale na nasem jeziku...i radimo upload...nego sto nemamo ni mogucnosti da vidimo kako to drugi rade...

jos jednom da ponovim:

nevjerovatno je koliko su stranci zavisni od interneta...a mi zbog restrikcija sve vise kasnimo za njima !!!
    A sta sam ja rekao? Eto npr za mene je ucenje Unix/Linux i redovno sam na t-com (dok sam bio) znao da potrosim po 10 GB (koliki je moj M (lol) paket bio) ... Sad imam mtel (praise God) ... Teke nista neces ucinjet' sa threadom na cdm ... Bile su neke peticije protiv t-com-a koje sam cak i ja potpisao ali cisto sumnjam da je to vidjelo svijetlo dana (u smislu pravosnaznosti). Kad bi se svi udruzili, zbrisali bi ovo sljama t-com-a jednom za svagda!! Sto se mene tice svaki njihov radnik zasluzuje da se pljune zbog toga sto radi tamo ... NO to je tek dio r-evolucije cg ...
    Last edited by exafloops; 13-06-08 at 05:59.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by djsenco View Post
    Slazem se sa svim ali nemogu a da ne dodam da su nam upravo nase kompanije(t-com idr.) i ostali prodavci magle napravili to da nam internet, mobilni(mada vise ne a bio je), auto itd budu statusni simbol jer nemoze to svako priustit.
    Cijena cini svoje. Ako je sve u drusvu definisano cijenom zasto ne bi i neke socijalne stvari: prijatelj (koristoljublje), djevojka (sponzorusa), obrazovanje: privatni fakultet i drzavni (ja ovo, ja ono, a na kraju ja zavrsih a nit veze nemah) i na kraju naravno neki mobilni sa funkcijom sto duzeg snimanja pff ...

:bart: Dako kupim nesto sa natpisom dolce gabani sugani iz albanije.
    Last edited by exafloops; 13-06-08 at 06:10.

oops2 Guest

exafloops

Taman posla da bilo sta protvrjecim cisto dopunjavam...

Isto i ja mislim da bi trebali da se udruzimo...
    ali je veliki problem kako sastaviti toliko ljudi...ja sam recimo cuo samo za jednu peticiju...i to samo cuo...nisam stigao ni da se potpisem,
    bilo je skupljanje glasova za razmatranje u skupstini...i naravno niko nije cuo ni od onih koje znam a koji bi isto tako dali glas...
    Last edited by oops2; 13-06-08 at 16:45.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

exafloops

Moze ti se krivati na internet pakete T-Coma ili na cijene nekih usluga,ali dje nadje radnike da pominjes,kao da ti je neki operater,ili radnik shopa kriv sto su cijene usluga prevelike,ili nekvalitetne???

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Mora da su im cijene velike i usluge nekvalitetne zbog mene onda

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Bice...na gomilu !

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

sve bi bilo podnosljivije da samo taj FLAT uvedu za sve pakete...i da placamo svi brzinu...kao i svi na svijet...a ne da svaki dan idem i preracunavam se sta mi je vaznije da skinem...
    uhhh...dali da skinem ovaj torrent od 820mb ili ovaj od 700...losiji ali opet 120 mb...nije to malo,mogu 30 pjesama skinuti...hahaha, ma bruka,njihov bezobrazluk je nesto nevjerovatno,za sve,za fiksnu,mobilnu ,net...samo da te opale po dzepu,a nacice vec nacin kako da to urade,a i pored toliko forumasa koji se zale na njihove "usluge" o ni imaju obraza da se s vremena na vrijeme jave sa onim "pa to je takva procedura,tako je u Jevropi"...lopovi klasicni...
    Die When You Can Do No More Damage!!!

SUPERJOINT RITUAL

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    9
    Thanked in
    7 Posts

exafloops
    Isto i ja mislim da bi trebali da se udruzimo...
    Udruzivanje bi imalo smisla samo u slucaju da se od T-Com "trazi povracaj" infrastrukture (sto im nije trebalo prodati) a firmu im ne treba dirati, vrijeme ce ih same dotuci. Koliko se sjecam u Srbiji je bio telekom prodat italijanima pa ga je nakon toga drzava uspjela vratila u svoje ruke (odnosno kupiti).

Prelazak na drugog, povoljnijeg i kvalitetnijeg provajdera je rjesenje ali ne i u tvojem slucaju. BBM treba da uskoro pocne kao i M-tel pa eto ostaje nada da se oslobodis tiranije.

Neplacanje racuna u tvom slucaju ne pomaze, jer ces biti brzo iskljucen. Imao sam prilike da "moja" firma daje usluge T-Com-u. Mozda necete vjerovati ali rok koji oni sebi dopustaju prilikom placanja racuna za date im usluga je vjerovali ili ne min 45 dana ili vise. Zamislite da zakasnite da platite racun T-Com-a navedenih 45 dana. BANDA!

Ponovicu u cilju iskrene antireklame ono sto znas (vec si citao u drugom postu) a vjerujem i vecina ovdje:

T-Com = skup PREVARANATA!

Meni su bez ikakvog ugovora poceli da naplacuju Extra-TV. Istina 50% cijene...
    To traje vec nekih 4-5 mjeseci. Zalio se, pisao ali uzalud, cude se, ne mogu da vjeruju da ne radim u T-Com-u (ako si zaposlen ili imas u porodici nekog zaposlenog u T-Com po defaultu te sleduje Extra-TV) i pozivaju se na neki clan zakona o telekomunikacijama prema kome ako se ne zalis u roku od 7 dana, racun je vazeci!
    I nikako da se nacudum T-Com-ovoj bahatosti, neopravdanoj prepotenciji i pomanjkanju poslovnog sluha u situaciji kada konkurencija nadolazi.
    Samo pretplatu za dva broja telefona je "skromnih" 7,68 € , a Internet me kosta 35€ i to samo 10GB istina na 2 Mbit-a. Ne pamtim racun ispod 65€, uvijek je visi. Treba se samo sjetiti stavke na racunima "manipulativni troskovi" koja sugerise T-Com = skup MANIPULANATA!
    Nikada kao korisnik nista od povoljnosti T-Coma nisam imao, izuzev dranja i drasticnog posklupljenja usluga fingiranih sa agencijom.

Tako da ovih dana nakon 10-tak godina koriscenja T-Com Interneta i nakon 40 godina postojanja tel. prikljucka, otkazujem sve usluge T-Com-a i prelazim sa velikom gorcinom na M-tel.
    Kada pocne BBM sa telefonijom/internetom vjerovatno cu paralelno sa M-tel koristiti i njih.
    Vjerujem da ce me M-tel+BBM telefonija+internet kostati ukupno 50% od dosadasnjih racuna T-Coma.

Ponovicu "manipulativni troskovi" potvrdjuju T-Com = skup MANIPULANATA!

Mozda bi neko od zaposlenih T-Coma-a mogao stati u casnu odbranu voljene firme ili bi i oni mogli podijeliti gore navedeno misljenje (bar u dijelu Extra-TV).
    Last edited by NBM; 15-06-08 at 21:41.

oops2 Guest

Quote Originally Posted by NBM View Post
    Udruzivanje bi imalo smisla samo u slucaju da se od T-Com "trazi povracaj" infrastrukture (sto im nije trebalo prodati) a firmu im ne treba dirati, vrijeme ce ih same dotuci. Koliko se sjecam u Srbiji je bio telekom prodat italijanima pa ga je nakon toga drzava uspjela vratila u svoje ruke (odnosno kupiti).

Prelazak na drugog, povoljnijeg i kvalitetnijeg provajdera je rjesenje ali ne i u tvojem slucaju. BBM treba da uskoro pocne kao i M-tel pa eto ostaje nada da se oslobodis tiranije.

Neplacanje racuna u tvom slucaju ne pomaze, jer ces biti brzo iskljucen. Imao sam prilike da "moja" firma daje usluge T-Com-u.
    Da u pravu si sto se mene tice,ja ni nemam nikakav izbor...
    Sto se tice drzave,to stvarno ne znam,volio bih iskreno da se bar na toj skupstinskoj (kakvoj-takvoj)raspravi (kao sto je bilo i planirano),
    bar iznesu problemi,misljenja,pa eto,da se ne cuti kao do sada...

Svi trpimo...a T-Com nastavlja da radi isto... eto primijecuje se da se i radnici T-Com-a polako ali sigurno uklapaju u taj ambijent poslovanja...
    Zar nema niko odgovoran i zainteresovan da se uradi nesto i izmijeni ovakvo stanje ???
    Meni je stvarno cudno da do sada nije niko nista konkretno pokrenuo a toliko nezadovoljnih...koji nazalost nemaju izbora !!!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kad sam nedje po davno napisao da su PREVARANTI,dobio sam upozorenje od moderatora...mislim malo sam rekao.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Korisnik sam Extra Trio Servisa vec 3-4 godine..pa s obzirom na to..mogli su povecati brzinu za taj 1mb bar..ili neke povoljnosti ,jer ipak dugo koristim..a ne da mi skacu po glavi ako zakasnim da platim racun 1-2 dan .. medjutim polako ce to izgubiti svoje..nisam vise korisnik extra trio servisa.. jer mislim da nije u redu to sto rade..i kako nas kradu..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    2 Posts

Ja im redovno uzimam fixne za dz ili neke smijesne pare preko dukata, tako da nije da ne daju povoljnosti. A kad bi povecali brzinu jos infrastruktura bi nam se raspala. Jediko kad svudje uvedu optiku ce moc tako da povecavaju brzinu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Zamolio bih 'Helpdesk' da mi odg na pitanje u inboxu.

Thanks Thanks Given 
    241
    Thanks Thanks Received 
    129
    Thanked in
    74 Posts

Postovao si na topik star 5 godina.
    I respect your wrong opinion.
    Lukaj

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

helpdesk ti je izrezan u zeljezaru odavno
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

dobih ja odgovor ))

Page 32 of 32 FirstFirst ... 222829303132

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)