nije djoko, nego djuro, nemas pojma.
PS Tisina, spammeri!![]()
Jesam 100%
Treba mu đoko(vić)...
Ha-ha-ha-ha!! :yipiiii:
nije djoko, nego djuro, nemas pojma.
PS Tisina, spammeri!![]()
(nečitko)
Jedna od glasina koja formulom 1 kruži već duže vrijeme je ona da će se Kimi Raikkonen povući na kraju 2008., ukoliko osvoji svoj drugi naslov prvaka. Kimi je u samom vrhu formule 1 od dana kada se kao dvadesetdvogodišnjak, 2002., pridružio McLarenu. Već 2003. je bio konkurent za naslov prvaka, a to je ponovio i 2005. Kako s McLarenom nije mogao ispuniti svoje ambicije prelazi u Ferrari s kojim ima, kako se vjeruje, potpisan trogodišnji ugovor. Odmah u svojoj prvoj sezoni s Ferrarijem osvaja naslov prvaka. Ove godine je ponovno u samom vozačkom vrhu, ali čini se da Iceman više nije motiviran kao prije.
Većina svjetskih prvaka u formuli 1 se zadržavala do svojih kasnih tridesetih, ali ni povlačenje s 29 godina nije bez presedana. Mike Hawthorn se 1958. povukao s 29 navršenih godina, Jody Scheckter s 30, 1980. James Hunt je imao 33 godine kada se prestao utrkivati u formuli 1, a Mika Hakkinen se zaustavio s 33, godinu dana mlađi nego što je to bio Jackie Stewart kada se povukao.
Raikkonen se s vremena na vrijeme posebno referira na Jamesa Hunta i njegovo ime koristi kao pseudonim na nekim drugim utrkama na kojima iz čistog entuzijazma zna nastupiti. Prošle se godine to navodno dogodilo dva puta, najprije na utrkama motornih sanjki u Finskoj, a zatim na utrci glisera u Hanaku (na toj je utrci natjecatelj s imenom James Hunt bio odjeven u kostim gorile). Kada su ga pitali o tome, Kimi je rekao: "Jesam li sigurno to bio ja? To ne možete znati."
Jedno od uobičajenih objašnjenja kojima vozači obrazlažu svoja povlačenja je strah od eventualnih ozljeda, ali s obzirom na sigurnosne pomake tijekom godina vozači sada kao razloge povlačenja navode pritiske i zahtjeve pod kojima se nalaze kao profesionalni F1 vozači. Novac kojeg zarađuju današnji F1 vozači znači da se većina etabliranih imena može povući u bilo kojem trenutku i imati novca do kraja života, bez da ikad više trebaju raditi. Ono što ih zadržava je strast za utrkivanjem i užitak kojeg osjećaju iza upravljača. Većina njih zapravo niti nezna raditi bilo što drugo, jer se utrkivanjem bave od svojih najranijih tinejdžerskih godina. Tek ih nekoliko ima kvalifikacije za druge poslove. U prošlosti su prvaci osnivali svoje vlastite momčadi, neki s više, a neki s manje uspjega. Drugi su se prešli u neka druga prvenstva, treći su se posvetili djeci, neki su postali televizijski komentatori. Samo ih nekolicina vodi uspješne poslove. A većina se povlači po promotivnim akcijama, šetajući od jedne do druge.
Posljednja priča o Kimijevom povlačenju pojavila se u njemačkim novinama TZ čiji novinari tvrde da Kimi još uvijek voli utrkivanje, ali ga ništa drugo što dolazi s mjestom GP vozača ne interesira. Ogromna svota na bankovnom računu i dva uknjižena naslova bi dokazala da prvi naslov nipošto nije slučajnost. Kimi bi tako zadovoljno mogao odšetati iz formule 1, maknuti se iz žarišta medija i živjeti život onako kako samo on to želi.
Uz ove spekulacije odnedavno se veže i ime Fernanda Alonsa, za kojeg internetski portal grandprix.com tvrdi da ima potpisan ugovor s Ferrarijem za 2010. Dvadesetsedmogodišnji Španjolac je bio frustriran u McLarenu, a čini se da je i sada u Renaultu. Misli da za treći naslov prvaka treba biti Ferrarijev pilot. Na obzoru se pojavljuju i druge momčadi koje bi do 2010. mogle pobjeđivati, ali statistika moderne formule 1 je vrlo jasna: od 1978. do danas samo su četiri momčadi osvajale naslove, a to su Ferrari, McLaren, Williams i Benetton/Renault. Alonso je već vozio za Renault i McLaren. Williams je i sam spominjao kao opciju, ali posljednja od glasina u nizu kaže da je potpisao s Ferrarijem.
bolesno ljubomorno vreme i ljubomorne žene....
Tata Lewisa Hamiltona je 200 metara daleko od vlastitog doma u Tewinu doživio lakšu prometnu nesreću, iz koje se izvukao bez ikakvih posljedica. Naime, Anthony Hamilton je očito prejako pritisnuo papučicu gasa na Porsche Carreri GT, zbog čega je u jednom trenutku izgubio kontrolu nad 600.000 USD vrijednim super-automobilom. Otac McLarenovog pilota je preletio preko zelene površine te završio u dvorištu dječjeg vrtića, u kojem u tom trenutku, na svu sreću, nije bilo nikoga. Kada je vidio što je učinio, Anthony se pokušao izvući iz blata, ali su mu kotači proklizali na skliskoj travi. Na srebrnom Porscheu koji ima 612 KS i koji može potegnuti maksimalno 330 km/h, oštećeni su karoserija i stražnja svjetla.
Svjedok Daniel Winn je za britanski The Mirror izjavio: 'Radio sam pokraj kuće, kada sam vidio Anthonyja kako u obližnjem zavoju gubi kontrolu nad automobilom. Porsche se zaokrenuo za 180 stupnjeva, te je uz veliki prasak izletio s ceste. Anthony je tada žestoko pritisnuo papučicu gasa, ali su se kotači vrtjeli u prazno. Krov je bio spušten i kada me ugledao, naglo je prestao. Dotrčao sam do njega i upitao ga 'je li dobro', a u vidnom šoku mi je odgovorio 'da'. Ubrzo je otišao i koji trenutak kasnije se vratio u terenskom vozilu kako bi još jednom pogledao skupocjeni auto.'
Tata Lewisa Hamiltona u prvi trenutak nije bio spreman komentirati ovaj nemili događaj, ali je na kraju ipak popustio: 'Ovo je moja prva prometna nesreća u gotovo 30 godina i to mi se moralo dogoditi baš u posuđenom autu… Srećom, oštećeni su jedino auto i okolno grmlje, zbog čega mi je strašno žao.'
toliko o njegovim tvrdnjama da je bolji vozac od sina! :-D
nego, sta nam je sa Fabiolom?![]()
(nečitko)
jučerašnji trening
1 22 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1:15.752 42
2 4 Robert Kubica BMW Sauber 1:16.023 0.271 41
3 1 Kimi Räikkönen Ferrari 1:16.093 0.341 39
4 23 Heikki Kovalainen McLaren-Mercedes 1:16.331 0.579 36
5 2 Felipe Massa Ferrari 1:16.413 0.661 27
6 3 Nick Heidfeld BMW Sauber 1:16.589 0.837 43
7 10 Mark Webber Red Bull-Renault 1:16.604 0.852 39
8 7 Nico Rosberg Williams-Toyota 1:16.767 1.015 37
9 15 Sebastian Vettel STR-Ferrari 1:17.019 1.267 43
10 11 Jarno Trulli Toyota 1:17.068 1.316 46
11 8 Kazuki Nakajima Williams-Toyota 1:17.242 1.490 37
12 9 David Coulthard Red Bull-Renault 1:17.334 1.582 31
13 17 Rubens Barrichello Honda 1:17.462 1.710 39
14 21 Giancarlo Fisichella Force India-Ferrari 1:17.508 1.756 39
15 12 Timo Glock Toyota 1:17.549 1.797 31
16 14 Sebastien Bourdais STR-Ferrari 1:17.559 1.807 38
17 5 Fernando Alonso Renault 1:17.644 1.892 30
18 20 Adrian Sutil Force India-Ferrari 1:17.813 2.061 37
19 16 Jenson Button Honda 1:17.842 2.090 39
20 6 Nelsinho Piquet Renault 1:18.076 2.324 17
vidji, djaoljeg ferariste da prokomentarise?!?Dosadne kvalifikacije, a?
Hamilton preko pola sekunde ispred ostalih? A smooooraaa!
![]()
(nečitko)
ljudi,sad ukljucih trku ide dolje redosled vozacha i ne mogu da vjerujem shta chitam....mozhe li neko DODJAVOLA da mi objasni shta se desilo??
Slazem se.
Kubica je dobio, eto sta se desiloMassa nije obisao Glocka za cijela 3 kruga u 2 sekunde brzim kolima, i tako to
Coulthard na podijumu nakon 76 godina
![]()
kako "izginushe" svi,na to sam mislio??![]()
Slazem se.
Hamilton retardirani je na izlasku iz pita udario Raikkonena, a u njega je udario Rosberg.Alonso je poslije izletio sa staze, Kubica imao najvise srece u svemu tome i pobijedio.Svakako, odlicna trka za njega kao i za Heidfelda.Massa je imao nekoliko dobrih preticanja, pogotovo onda kad je pretekao u istoj krivini Kovalainena i Barichela.Ferrari je dobro djelovao u trenucima prije SC.Kimi je poceo da sustize Kubicu opasno, Massa je bio za petama Alonsu i onda ona glupost Hamiltona je sve poremetila.Massa je morao 2 puta u box i tu je izgubio pozicije.Svaka cast za BMW, odlican vikend!
znao sam da je mali crni sve zjbo....
Slazem se.
Lewis Hamilton i Nico Rosberg startat će deset pozicija niže na startnom gridu Velike nagrade Francuske, nakon današnjeg incidenta u boksu.
U 20. krugu Hamilton se zabio u Kimija Raikkonena koji je stao na crveno svjetlo, zbog čega su obojica morala odustati.
Rosberg je pogodio Hamiltona iza, no nastavio je utrku.
Za dva tjedna obojica će startati deset mjesta niže od pozicije koju ostvare u kvalifikacijama.
http://www.velika-nagrada.hr/index.p...5175&Itemid=82
nemogu da vjerujem šta je čovjek napravio...poslije sjajnih kvalifikacija i odlični započete trke gdje je bio najbrži i počeo se odvajati......ovakva greška....nevjerovatno....massa je napravio potez karijere...ono je bila fantazija...kubica ne imao najviše sreće,mada je bio prilično brži od hajfelda....kovalainen strašno loš
Zaista mi ono bijaše smiješno. Dijete koje je tek dobilo vozačku ono ne bi napravilo.
Odlična trka, dosta preticanja, što mi se dopalo. Kočnice su gorele to što su mogle
Dobar start, bez težih incidenata. Hamilton je snažno pritiskao u ranoj fazi trke, što Kubica i Kimi nijesu mogli da prate. Kimi se onda,nekako kao po običaju trgnuo i počeo da vozi zaista brze krugove, što je rezultiralo najbržim vremenom. I onda izlati famozni SC. Mrzim kad ono auto izađe, da se razumijemo ne zato što je Mercedes nego što se trka drastično izmijeni. Najviše pati onaj prvi kojem se sva prednost istopi. Ali bezbjednost je u prvom planu.
I onda ulazak u boks. E ono bijaše fino za viđet. Sva 3 odjednom uđoše u box. I Kubica i Kimi bijahu brži od Hamiltona.Sve mi je kroz glavu prolazilo da u žaru borbe ne prođu kroz crveno svijetlo. I jedva sam čekao da Kimi i Kubica krenu da vidim ko će brže reagovat, ko će bolje startovat. Ali onda Hamilton pravi potez bez presedana. Ono je neobjašnjivo onakvu glupost napravit.
I sad malo teorija zavjere da se igramo. Da je Šumaher ono napravio odmah bi se prosula priča onaj smrad vidio da je izgubio pozicije pa se spucao u protivnika da oba ne bi nastavila. Ne može poraz da podnese...
A što reć za Hamiltona? Izgubio je 2 pozicije zbog mehaničara pa nije mogao da izdrži, i ono djetinjasto ponašanje je rezultiralo da udari direktnog rivala u tom trenutku Kimija. Ono bolje da ja i on otpanemo, nego da vrati prvo mjesto među vozačima.
Ali dobro malo teorija zavjera, neće bit prvi put na forum
Evo koliko čitam, kaznili su ga sa 10 mjesta nazad od rezultata koji napravi u kvalifikacijama na GP Francuske u Manji Kuru. I treba da ga kazne, jer je ono presmiješno što je napravio.
Nastavak trke zaista spektakularan. Dosta preticanja. U tom segmentu se posebno ističe Masa. Zaista, poslije Kubice, on mi je vozač dana. Perfektno je odvozio, i ono maestralno preticanje Kovalainena i Barikela je bilo jako smiješno ali i šerfektno izvedeno. Šteta, mislio sam da će uspjet da pretekne Tima Gloka ali izgleda da nije mogao, i nije želio da rizikuje. Inače jako zeznuta ona krivina sa oni prahom posutim. kovalainen se mučio onamo cijelu trku. A bogami i Alonso.
E da Alonso. Juče se vidjelo koliko je loš vozač, tj uopšte nije toliko dobar koliko ga opisuju. Što mu bi ono pa se popriječi u krivinu. Ah taj TC fali dosta
I kraj sačuvah za Kubicu. Milo mi je zbog njega što je pobijedio, i što je preuzeo prvo mjesto među vozačima. Poslije onakvog udesa prošle godine, gdje je pravim čudom izašao nepovrijeđen, i preživio onoliku silu G, jučerašnja trka mu je bila za pamćenje.
Vožnja bez greške. Milo mi je zbog njega, prvo mjesto među vozačima.
Ferrari i dalje prvi među konstruktorima.
Vdijećemo što donosi Francuska.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
hamilton bi sigurno u toku trke pretekao kimija jer je bio očito brži od svih za pola sekunde
Možda bi ga i pretekao ali je sigurnije bilo da mu se zakuca u bolid, da ne gata za poslije. Užas.
Kimi je juče pokazao kakav je vozač. Nakon što mu se zakucao u bolid, nije prema Hamiltonu pokazao nikakve znake nervoze. Uh, kako ja ne bi mogl aonopodnijeti
A Hamilton? Nemam kmentar n aonakvu grešku. Pa ona kamikaza od Sato-a ne bi ono onako napravila. Ma sve je vidjeno, amo se enma što komentarisati.
Svaka čast za Kubicu. Milo mije što je baš dobio na ovoj stazi sa koje je pukom srećom izvukao živu glavu. Voljela bih ga vidjeti ove godine kao trećeg u generalnom plasmanu nakon Rakonena i Mase.
A evo izjave Hamiltona i Raikonena. Kakav je Kimi gospodin čovjek
Commenting on the incident, Hamilton said: "As I exited the box, I saw two cars jostling for position ahead of me in the pit lane. Obviously, I didn't want to get involved in their tussle, and was trying not to do so, and then all of a sudden they stopped. And by the time they'd come to a halt, it was too late for me to avoid them. It's just unfortunate when stuff like this happens, but I have no argument with the stewards.”
"There's not much I can say," was Raikkonen's reaction. "My race was ruined by Hamilton's mistake. Obviously, anyone can make mistakes, as I did two weeks ago in Monaco, but it's one thing to make a mistake at two hundred (miles) per hour but another to hit a car stopped at a red light. I am not angry because that doesn't achieve anything and does not change my result! I am unhappy, because I had a great chance of winning."
phah!
1. Brzo li se zaboravi spucavanje Kimija u proslu trku, dje je on unistio Sutilu trku zivota!A Hamilton je bar imao mu*a da prizna gresku i otvoreno se izvini Kimiju
, a dje je Kimijevo izvinjenje Sutilu?I apologise to Kimi if I've ruined his race but that sort of thing happens.
2. Kimi gospodin nije reagovao, "nije prema Hamiltonu pokazao nikakve znake nervoze"? Sprdamo li se mi to?
A sta je Sutil trebao Kimiju da uradi?
3. Sta ono uopste bi da je pit bio otvoren kad su ulazili, pa su ga zatvorili pri izlasku, i onda otvorili nekoliko sekundi posle lancanog? Cemu to zatvaranje i ko bi ga ocekivao? I ovi dvojica su jedva ukocili...
(nečitko)
1. Nije se zaboravilo, a kako zaključi to da te ptam? Mi sad komentarišemo ovu trku zar ne? A ti si bio sa Kimijem pa znaš je li se izvinio?
2. I što ti vidiš na ovjo slici, prosvjetli nas? Opet se ti vraćaš.
3. Ali su ukčili, jedva ili ne ukočili su. nemamo sad što raspravljat oko Pit-a, bilo je crveno, ova dvojica su to ispoštovali....
1. Zaboravilo se
i sl. komentari. Onda su obojica retardirani, a inace F1 je prosto takav sport da sudaranja nema, pa je sad ovo kao neko cudo! Koliko sudara je Hamilton imao do sada u F1 karijeri? E da, i ako se Kimi ipak nedje izvinio Sutilu, to nije bilo javno, a to se ocekivalo od njega...Hamilton retardirani je na izlasku iz pita udario Raikkonena
2. Pa ne, ne vidim nista, dobro je sto mu odma nije dotrcao i objasnio par stvari (a sad ti znas sigurno sta mu je rekao, jer kazes prva "nije prema Hamiltonu pokazao nikakve znake nervoze"). Zaostajao je koliko ono sekundi prije izlaska SC-a, i onda na kraju kaze "a, ja bih pobijedio, da me Hami nije spucao" :roll:
3. Ako si prvi, mozes da gledas u semafor, a ako si iza, gledas u bolide ispred sebe, a manje u semafor. Niko da objasni zasto je odjednom pit bio opet zatvoren, na stazi se nista nije desavalo sto bi to prouzrokovalo, a ni zasto je opet otvoren odmah po sudaru. Aj nema veze...
Last edited by verbalni_fajter; 09-06-08 at 11:00.
(nečitko)
evo sad i Domenicali
Pfff... Great pace my ass, ni BMW-u nisu mogli da pariraju sto se brzine tice"In fact, Kimi was in an excellent position to fight for the win, partly thanks to a car which showed it was running at a great pace."![]()
(nečitko)
Pa jes, nijesu mogli BMW-u da pariraju, samo ne znam što se održa Kimijev najbrži krug cijelu trku a postavio ga je negdje u 15 krugu
Stvarno nijesu mogli da pariraju. Suztizao je Kubicu ali nijesu mogli parirat.
Eh...
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
hamilton bi lagano izvezao trku do kraja kao prvi.....kubica bi se borio za 3 mjesto....
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks