Page 34 of 402 FirstFirst ... 243031323334353637384484134 ... LastLast
Results 826 to 850 of 10033

Thread: Bodybuilding

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Spale View Post
    Da malo bolje pratis ovaj sport, primjetio bi da od 10000 clanaka i intervjua, koje daju bilderi, jedan ne prica o tome, odnosno mikrociklusima od po pola dana....
    Prica se o tome itekako.

Imaju i jetra i glikogen veze, jer tijelo je cjelina, kompleksna masina. A ti mislis da si sa par definicija pokrio sve funkcije organizma - nijesi. Glikogen je primarna rezerva ugljenih hidrata u organizmu. Najvise ga ima u jetri(zato je pomenuh) i misicima. Energija koja se prva trosi..
    Ne mora da znaci, zavisi o intezitetu npr aerobne aktivnosti i o nivou insulina. Kardio ujutru na prazan stomak, trose se odma masti jer je insulin nizak, naravno pod uslovom da nije jak intezitet treninga. Insulin deaktivira HSL, enzim koji je odgovoran za degradaciju triglicerida, sto inace predstavlja prvi korak u mobilizaciji masti, tj pripremu za njeno trosenje. Da napomenem da kod aerobne aktivnosti(i kod anaerobne) nakon nekih sat vremena aktivnost HSL-a pocinje naglo padati uprkos niskom insulinu i tijelo lako ulazi u katabolizam. Dakle, nije primarni cilj isprazniti te rezerve. Za vrijeme fizicke aktivnosti bilo koje vrste insulin vrlo brzo pada.

E sad, ako mi malo jedemo za masu, pa punimo te rezerve, da bi se igrali definicije moramo se prvo osloboditi tih rezervi, a to nije lako.
    Ranije sam rekao da nije nuzno, moze se i osloboditi neznatan dio tih rezervi i opet igrati definicije, ali opet vrlo tesko gubiti salo a dobijati misice.

Ako bi se sve zasnivalo na brojanju kalorija, svi bi onda bili isti...
    Ne bi bili svi isti, zavisi od genetike oblik misica, od broja masnih stanica na pojedinim mjestima zavisi dje se pretezno vata salo, zavisi od muscle mind connection-a dosta(tj misic koji ne "osjecas" tesko napreduje) itd...
    Jedna od najvaznijih karika u bb-u je brojanje kalorija. Sa optimalnim izborom tog broja ti mozes da izvuces maksimum, koji ti je genetikom odredjen.

Ne treba mi vidio, ja tebi vjerujem. Zato fino reci koja su to imena sa videa? I koja imena danas podrzavaju 1.5gr teoriju..?
    Ti vjerujes, ali ovdje ima nepovjerljivih pa zbog njih cu stavit video.
    Last edited by hologram_universe; 02-06-08 at 01:39.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by <awesome> View Post
    ali jbg..hologram se ufatio viska proteina kao pijan plota...
    Nisam se ja ufatio viska proteina ko pijan plota, nego su se neki ovdje ufatili moje recenice koja kaze da se visak proteina vata u salo(uostalom to je i tacno) i stalno je potencirali(tj ufatili se moje recenice ko pijan plota), pa sam morao da obrazlazem. I ne sjecam se da si me ti demantovao u toj tvrdnji, cak si je i potvrdio, rekao si: naravno da se sav protein nece iskoristit(parafraziram). Nikada nisam rekao da je visak proteina problem, vec da je samo bacanje para.

ko god je radio keto dijetu u fazi definicije niej dobio na kilazi vec je veoma efikasno skidao masne naslage..a hologram je vjerovatno shvatio to da treba da se tovari mastima pa se zato umazao,a mogu se kladit da i nije ispostovao "no carb", jer ugljeni hidrati stvarno moraju biti ispod 30g dnevno da bi tijelo lakse uslo u ketozu, a 10-15g cemo unijeti samo kroz shejkove i povrce...tako da jedna greska...AND YOU WILL BE FAT LIKE PIG!
    O ketonima i keto dijeti sam pisao ranije, cak sam te bio pitao za misljenje, odgovorio nisi. Keto dijetu sprovodio jesam ranije i to uspjesno, kada sam se drzao deficita. Sada uspjesno sprovodim dijetu sa dosta uh i to visokog GI, cak ih i kombinujem sa zasicenim mastima, i zamisli odlican je napredak, debljina koznog nabora se iz dana u dan smanjuje, katabolizam minimalan. Naravno pazim na carobni deficit :-)
    Last edited by hologram_universe; 02-06-08 at 01:46.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by hologram_universe View Post
    Nisam se ja ufatio viska proteina ko pijan plota, nego su se neki ovdje ufatili moje recenice koja kaze da se visak proteina vata u salo(uostalom to je i tacno) i stalno je potencirali(tj ufatili se moje recenice ko pijan plota), pa sam morao da obrazlazem. I ne sjecam se da si me ti demantovao u toj tvrdnji, cak si je i potvrdio, rekao si: naravno da se sav protein nece iskoristit(parafraziram). Nikada nisam rekao da je visak proteina problem, vec da je samo bacanje para.

O ketonima i keto dijeti sam pisao ranije, cak sam te bio pitao za misljenje, odgovorio nisi. Keto dijetu sprovodio jesam ranije i to uspjesno, kada sam se drzao deficita. Sada uspjesno sprovodim dijetu sa dosta uh i to visokog GI, cak ih i kombinujem sa zasicenim mastima, i zamisli odlican je napredak, debljina koznog nabora se iz dana u dan smanjuje, katabolizam minimalan. Naravno pazim na carobni deficit :-)
    sav protein se nece iskoristiti "u obnavljanje misica" jer postoje i drugi organi kojima su potrebne aminokiseline...stoga se unosi vise proteina.
    Upravo u tome i jeste bit.."drzao si se deficita u keto dijeti" pa sto onda pricas da si se zamastiljao?
    a o kombinaciji high GI*saturated fats namirnica....svaka ti cast kad tako mrsas,mora da si ekto tip
    N*A*S*M*E*J*A*N*I[*] A*N*A*N*A*S

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

sav protein se nece iskoristiti "u obnavljanje misica" jer postoje i drugi organi kojima su potrebne aminokiseline...stoga se unosi vise proteina.
    Upravo u tome i jeste bit.."drzao si se deficita u keto dijeti" pa sto onda pricas da si se zamastiljao?
    a o kombinaciji high GI*saturated fats namirnica....svaka ti cast kad tako mrsas,mora da si ekto tip

Drugim organima ne treba ni 0.5g proteina.
    Dva puta sam radio keto dijetu, jednom sam se zamastio, vjerovatno zbog suficita. Drugi put je bilo ok.
    Endo-mezo tip sam, isprobao sam cisti deficit da vidim da li ovo radi:

http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=492749

Ako imas vremena, a trebalo bi posto se bavis ovime, procitaj raspravu. Neki autoriteti bodybuilding foruma su se slozili sa time, a i oni koji nisu, nisu imali neke argumente protiv.

Thanks Thanks Given 
    53
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    30 Posts

Može li se jes kikiriki s obzirom da ima oko 27 grama proteina na 100 grama kikirikija ( i zašto ne? ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne racunaj na kikiriki kao izvor proteina !!!
    A man,as a general rule,owes very little to what he is born with.A man is what he makes of himself

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Lommy View Post
    Može li se jes kikiriki s obzirom da ima oko 27 grama proteina na 100 grama kikirikija ( i zašto ne? ?
    Pa da, oko 25 % proteina........i jedno 50 % masti.
    Njena muzika bila je batina kojom je svirepo zamahnula i udarila ga po glavi;

Thanks Thanks Given 
    53
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    30 Posts

Quote Originally Posted by kamei View Post
    Pa da, oko 25 % proteina........i jedno 50 % masti.
    Spreman sam da podnesem žrtvu! :kamikaza:
    Teško đe možeš da nađeš toliki postotak proteina na 100 grama proizvoda.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Cool

nije tesko ali se ne isplati, osim ako se Bas bavis bodibildingom..
    mOnteneGro

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

tesko? pa brate svako meso i riba u prosjeku ima oko 20g proteina na 100g....nemasni sirevi 12g na 100g...a to iz kikirikija ne racunaj slobodno

Thanks Thanks Given 
    53
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    30 Posts

Kako da saznam zašto da ne računam na kikiriki? Mene ovo 27 grama zvuči primamljivo...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

trebaju ti proteini sa jakim aminokiselinskim profilom, a to su proteini iz mesa,ribe,mlijeka,jaja,sira...svi ostali nemaju bas kompletan amino sastav...
    imas sajt www.nutritiondata.com i tu mozes nac sve sto te interesuje o bilo kojoj hrani

Thanks Thanks Given 
    53
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    30 Posts

Hvala! Zanimljiv sajt!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Braco bodibilderi, imam jedno pitanje. Naime, odlucio sam malo da poradim na svom ramenom pojasu i ledjima. Ali bih to malo i da upotpunim sa proteinskim tretmanom. Moze neko da me savjetuje - u koju teretanu da podjem (uslovi i atmosfera) i dje da nabavljam proteine - jer mi se par drugova opasno zeznulo kupujuci kod nekih sumnjivih likova, pa su zavrsavali po bolnica.
    Naravno, trebao bi mi i dobar savjet sa koriscenjem proteina, dinamikom i sl

Fala
    Vecina ljudi je zla

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

To sto su zavrsili po bolnica nema toliko veze sa tim koliko s tim sto su htjeli da nabace 15 kg misica za mjesec dana, a to ne mere. Sklekovi + vratilo + razboj + trbusni + jaka proteinska ishrana bi trebalo da budu dovoljni za bilo koga ko nece da ide na takmicenja.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

ali kod nekog mere i to itekako. par momaka sa Zabjela su se bas fino izgradili sa tim proteinima. nikakvih nus pojava, neki cak i djecu imaju
    Vecina ljudi je zla

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Imas da nabavljas sve te proteinske preparate u Derasco teretanu. Stvarno ne znam kolika im je cijena,jer ih nijesam koristio. A teretana ti je najbolja fantastico i soko gym,i pristupacna je cijena,za razliku od derasca.
    DICIOTTO

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

hm, za derasco sam cuo da se cudne stvari desavaju u muskom wc...
    Vecina ljudi je zla

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Bonja the Zmaj View Post
    neki cak i djecu imaju

________

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

hm, za derasco sam cuo da se cudne stvari desavaju u muskom wc...

Ne vjeruj svemu sto cujes... Isao sam tamo godinu dana,niti sam ista cuo,i cist sam,po svakom pitanju )
    DICIOTTO

Thanks Thanks Given 
    210
    Thanks Thanks Received 
    51
    Thanked in
    27 Posts

Braco bodibilderi, imam jedno pitanje. Naime, odlucio sam malo da poradim na svom ramenom pojasu i ledjima. Ali bih to malo i da upotpunim sa proteinskim tretmanom. Moze neko da me savjetuje - u koju teretanu da podjem (uslovi i atmosfera) i dje da nabavljam proteine - jer mi se par drugova opasno zeznulo kupujuci kod nekih sumnjivih likova, pa su zavrsavali po bolnica.

Fala
    Teretana Fantastik, zakon. Imash tamo da kupish preparata, a imash i u sportski centar prodavnicu preparata Pansport.

A shto se tiche tih drugova shto su zavrshili po bolnica, od proteina, sigurno nisu...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ali kod nekog mere i to itekako. par momaka sa Zabjela su se bas fino izgradili sa tim proteinima. nikakvih nus pojava, neki cak i djecu imaju
    Nije to od proteina vjeruj mi, 15 kg misica, za mjesec dana a ne bi zi za 5 godina sa sve proteinima i poznatom suplementacijom. I dokle vise poistovjecivanje proteina sa ass, i prica o tim nus pojavama....

Nego, ima li dje da se kupi nemasni sir ?
    A man,as a general rule,owes very little to what he is born with.A man is what he makes of himself

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Wink

Quote Originally Posted by oktagon View Post
    Nije to od proteina vjeruj mi, 15 kg misica, za mjesec dana a ne bi zi za 5 godina sa sve proteinima i poznatom suplementacijom. I dokle vise poistovjecivanje proteina sa ass, i prica o tim nus pojavama....

Nego, ima li dje da se kupi nemasni sir ?
    Ima, sirćim koźe mlijeko i obavezno svaki put posrčem kajmak - dobijaš organski nemasni sir.

Kolko ti treba?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Fala
    Prije no sto pocnes s treningom moras znat koji tip ti je tijelo. Jesi li endo, meso ili ecto? Na primjer, ako si ectomorph (mrsav) onda bi ti trening za endomorphe (debele) unistio i ono malo misica sto imas, drugim rijecima: pregorio bi.

P.S. Ne trebaju ti proteini ako tek pocinjes s treningom. Jedi kvalitetnije i redovno, pa tek za pola godine pocni da razmisljas o proteinima.
    Last edited by Peko; 14-08-08 at 18:14.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Hm, zanimljivi komentari. Peko, tebi hvala posebno - za ovo prvi put cujem i definitivno cu na to obratiti paznju (iako nisam siguran kojeg je tipa moje tijelo... ima li neki nacin da se to odredi?)

Glede proteina, ne znam - ni meni nije jasno to poistovjecivanje, samo slusam ove momke sa Zabjela - sto sve oni gutaju pod maskom proteina, a preparate da ne pominjem. Nasto lice, majko sveta...
    Znam za minimum dva primjera, koji ne mogu da imaju djecu, a pretpostavlja se da je od toga. Pih.

@Hokutonoken
    Ja sam cuo vise razlicith verzija, a i znam neku gay ekipu koja iskljucivo zbog toga ide u Derasco. A nesto ne bih da provjeravam tacnost tih navoda, ionako sam istraumiran raznim predrasudama i glasinama vezano za bodibildere
    Vecina ljudi je zla

Page 34 of 402 FirstFirst ... 243031323334353637384484134 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)