Page 31 of 402 FirstFirst ... 212728293031323334354181131 ... LastLast
Results 751 to 775 of 10033

Thread: Bodybuilding

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja sam mislio ovako, za pocetak dok ne steknem jacu kondiciju i "rutinu":

3 minuta zagrijavanje na brzini 20 km/h
    15 sekundi 25 km/h
    15 sekundi 20 km/h
    30 sekundi 25km/h
    30 sekundi 20 km/h
    1 minut 25 km/h
    1 minut 20 km/h
    3 serije naizmenicno
    1,5 minut 25 km/h
    1 minut 20 km/
    1 serija
    2 minuta 30 km/h
    1 minut 25 km/h
    1 minut 20 km/h

Opterecenje srednje (poceo bih prvo sa bajsom). Ali je fora u tome koliko progooglah po netu u otkucajima pa ne bih da prelazim granicu 135-140, vec bih da se nadjem u tu, za HIIT potrebnu "zonu".
    I naravno 3 puta nedeljno.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja se zagrijem 5min na oko 22km/h, onda 20min idem 20sec 22km/h pa 10min max to mi je oko 36-37km/h i na kraju se oladim jos 5min 22km/h. Inace kondicija mi je odlicna jer radim bas dosta kardia. Puls ne gledam, jedino sam ga mjerio u mirovanju i dosta je nizak 48.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Dobro ga naceras do 37km/h, ja na srednje opterecenje mogu do 30-32km/h ali tad vec pocinjem da gubim dah ako ga ceram duze (pa bi zato taj sat kupio, da "pratim" srcku), ali pazi, ne bih da se pravim pametan, samo ti prenosim "progooglano", izuzetno su vazni otkucaji ne bi smio da prelazis granicu od 135-140 tako da pazi dok vrtis tih 37km/h.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by tankman View Post
    Dobro ga naceras do 37km/h, ja na srednje opterecenje mogu do 30-32km/h ali tad vec pocinjem da gubim dah ako ga ceram duze (pa bi zato taj sat kupio, da "pratim" srcku), ali pazi, ne bih da se pravim pametan, samo ti prenosim "progooglano", izuzetno su vazni otkucaji ne bi smio da prelazis granicu od 135-140 tako da pazi dok vrtis tih 37km/h.
    Aj ako si zapamtio gdje si to citao daj mi linkove. Ja sam o HIIT-u dosta malo gledao po netu ali koliko sam shvatio tih 10sec treba bit na 90% od maksimalnog pulsa.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

High-intensity interval training can easily be applied to riding the stationary bicycle or stairstepper with only slight modifications. As the "sprint phases" tend to be a little less strenuous on the bicycle and stairstepper because of the limitations of the equipment, you'll want to jack up the intensity. In other words, don't use level one or two on either machine; instead, try to do at least level five. Start with a 4-minute "ride" during week 1, alternating between 30 seconds at 50% maximum-level effort and 30 seconds of 90% effort.

Each week, add a couple of minutes to the total amount of time you spend on the bike or stairstepper as detailed in Table 1, using your judgment to determine if and when to jack up the intensity level higher than five.

http://www.musclemedia.com/training/hiit.asp
    Mozda lagani interval ne smije bit iznad 135-140 jer je to otprilike zona za obican tradicionalni aerobni.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Koliko sam ja u saznanju lagani interval 115-125 otkucaja, a jaci interval 135-145 otkucaja. Ali ponavljam nemam iskustva sa tim, planiram da pocnem, tako da ovo niko ne uzima zdravo za gotovo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Lose si pohvatao informacije ... HIIT po definicij bi trebao da guras na ne manje od 85-90%, sto ce rec za normalnu osobu od dvadesetak godina izmedju 170 - 180 otkucaja u min.
    Spustas do momenta kad budes u stanju da ponovis seriju, koliko je to vremenski vec zavisi od forme, ali ako ces da se vodis otkucajima, vec na ispod 135 bi trebao da pocnes novu seriju jakog inteziteta...

Ako pocinjes sa kardiom, zajebi HIIT, nego radi duge sesije od 30+ min umjerenog tempa neko vrijeme; HIIT je ipak za malo naprednije...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

180 otkucaja u minuti?! Da nije to mnogo?
    Sto se mene tice dok vozim maximum na bajsu (jos nisam probao trcanje) jedva doceram do 135-140 otkucaja (koliko sam "strucan" izmjeriti na dodir) na opterecenju 5 ( od 1 do 8 ). E sad je li do moje kondicije ne znam, ali u sutini bajs mogu da vozim "beskonacno", a trcanje lagano odradim po 4-5km dnevno umjerenim tempom. Mozes li mi dati neki link dje bi se jos informisao o tome, posto ocigledno na vec pregledanim temama nisam dovoljno saznao, a nepodudarnosti su ipak prevelike.
    I slazem se sa tobom da je HIIT za naprednije, ja tek pokusavam uci u sve to kao sto moze i da se vidi po planu intervala koji postavih gore koju su po meni najprikladniji za pocetnika.
    Last edited by tankman; 30-04-08 at 11:48.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by <awesome> View Post
    U Baru, u Sali doma kulture, od 25 - 27.4.2008. godine biće održan 17. Balkanski šampionat za muškarce i žene u bodybuildingu, bodyfitnessu i fitnessu. Takmičenje počinje 26.4.2008. u 15 časova.

KATEGORIJE:

MEN'S BODYBUILDING

Kategorija do 65 kg
    Kategorija do 70 kg
    Kategorija do 75 kg
    Kategorija do 80 kg
    Kategorija do 85 kg
    Kategorija do 90 kg
    Kategorija do 95 kg
    Kategorija do 100 kg
    Kategorija preko 100 kg

MEN'S BODYBUILDING MASTERS
    - Muskarci preko 40 godina

Kategorija do 80 kg
    Kategorija preko 80 kg

MEN'S CLASSIC BODYBUILDING

Kategorija do 170 cm
    Kategorija do 178 cm
    Kategorija preko 178 cm

JUNIOR'S BODYBUILDING

Kategorija do 75 kg
    Kategorija preko 75 kg

WOMEN FITNESS

Kategorija do 163 cm
    Kategorija preko 163 cm

WOMEN BODY-FITNESS

Kategorija do 158 cm
    Kategorija do 163 cm
    Kategorija do 167 cm
    Kategorija preko 167 cm

MIXED PAIRS - JEDNA KATEGORIJA

WOMEN BODYBUILDING - JEDNA KATEGORIJA
    Znaji li se rezultati i ima li koja fotka !?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by tankman View Post
    180 otkucaja u minuti?! Da nije to mnogo?
    Sto se mene tice dok vozim maximum na bajsu (jos nisam probao trcanje) jedva doceram do 135-140 otkucaja (koliko sam "strucan" izmjeriti na dodir) na opterecenju 5 ( od 1 do 8 ). E sad je li do moje kondicije ne znam, ali u sutini bajs mogu da vozim "beskonacno", a trcanje lagano odradim po 4-5km dnevno umjerenim tempom. Mozes li mi dati neki link dje bi se jos informisao o tome, posto ocigledno na vec pregledanim temama nisam dovoljno saznao, a nepodudarnosti su ipak prevelike.
    I slazem se sa tobom da je HIIT za naprednije, ja tek pokusavam uci u sve to kao sto moze i da se vidi po planu intervala koji postavih gore koju su po meni najprikladniji za pocetnika.
    Nista dok se ne izadje napolje i rade sprintevi, onda ce ti dogurat do 180 garant. Ili recimo 'kamikaze' vjezba. Ona ubija...

Za pocetnike - puls se mjeri na vratnoj zili, pritiskom palca i broje se otkucaji za 10 sekundi, i naravno pomnozi sa 6.
    Njena muzika bila je batina kojom je svirepo zamahnula i udarila ga po glavi;

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Alo, bilduje li ko odje, ili su svi udarili da mrsaju pred plazu sad?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Taman tako, bes me boli q*ac za plazu krece se sad sa masom !!!
    A man,as a general rule,owes very little to what he is born with.A man is what he makes of himself

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ja na 100kg...sa 117kg.Jbg brale..bocni trbusnjaci i te forice..necu masne ruke izac na plazu
    N*A*S*M*E*J*A*N*I[*] A*N*A*N*A*S

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

awesome, zanima me tvoje misljenje o definiciji zasnovanoj samo na kaloriskom deficitu. Dakle, da se ne vodi racuna o GI ugljenih hidrata, kada se unose, o mjesanju uh i masti u istom obroku, itd. Citao sam zanimljivu raspravu na forumu bodybuilding.com dje kazu da je za definiciju potrebno samo ostvariti kalorijski deficit, naravno da je potrebno unjeti dovoljnu kolicinu proteina i raditi u teretani da bi se izgubilo sto manje misica. Objasnjavaju to na sledeci nacin: kazu da je tacno da u uslovima povisenog insulina lipoliza je nemoguca, kad unesemo uh sa visokim GI insulin skace naglo glukoza brzo ulazi u krv i trosi se za energiju, popunjavanje glikogena..itd a insulin pocne naglo da pada, kad padne trose se masti.. A kod ketogenih dijeta stalno se energija trosi iz masti, medjutim kako keto dijeta podrazumijeva p+m obroke, masti se skladiste u masne depoe(naravno poslije duzeg vremena od jela jer je insulin konstantno nizak); pa kazu da trositi te masti skladistene ili glukozu iz krvi sve jedno je, kalorija je kalorija. Zakon odrzanja energije, visok je insulin sto se trosi za energiju, misici ne, salo ne.. Trosi se glukoza iz krvi, kad se potrosi, trose se masti...
    Koliko ce pri definiciji misica poci zavisi od genetike najvise, zavisi od treninga, zavisi od toga koliki je kalorijski deficit(optimalno od 500-1000 kalorija)
    Ova prica mi ima smisla, cak mislim da ce i manje misica poc sa njom, jer insulin je anabolican,cuva misice.. Takvu dijetu sprovodim vec 15 dana i rezultati su zadovoljavajuci...
    Da napomenem da je insulinski index relativna stvar, npr riba vise dize insulin nego zobene pahuljice, a ljudi na definiciji bjeze od uh kao djavo od boga.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Hologram Universe, sve si to lijepo rekao i povezao ..
    'Definicija' ustvari nije nista do nizak procenat masti u tijelu, dje sam misic i njegov oblik dolazi do izrazaja vise nego sto bi to preko masnih naslaga...
    I naravno, jedini nacin da se to postigne je sagorijevanje masti, sto se postize kalorijskim deficitom i rasporedjenim preko ishrane i dodatnih aktivnosti...
    U malo jacem deficitu (preko 500kcal) po defaultu misici su nesto ugrozeniji, pa je pozeljan trening sa vrlo velikim opterecenjima, kako bi misic bio 'motivisan' da tu ostane, a ne da bude sagoren za energiju zbog kalorijskog deficita.

Mora se znat da ogranizam ne vidi cijelu situaciju kao mi "ocu malo da se nagtegnem i smsram pred plazu", nego kao "oskudica je hrane, moram da nadjem najbolji nacin da racionalisem kako cu da prezivim".... Tako da, treba bit umjeren u svemu, jer je tijelo visoko adaptabilno.

UH su svakako neophodni, ali kao sto ti rece, lipoliza je prakticno nemoguca sa visokim nivoom secera u krvi, pa treba bit tu pazljiv...

Samo sto si nesto pomijesao oko ribe, njen GI index, kao i GL (Glycemic Load) su jednaki 0 ... sto znaci - uopste ne podizu nivo secera i insulina u krvi ...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Unusual Suspect View Post

Samo sto si nesto pomijesao oko ribe, njen GI index, kao i GL (Glycemic Load) su jednaki 0 ... sto znaci - uopste ne podizu nivo secera i insulina u krvi ...

Postoji insulinski index i glikemijski index, to dvoje nije isto. Na primjer, laktoza ima nizak glikemijski index a visoki insulinski index te stoga dize insulin. Riba dize insulin naravno, sve sto pojedes ga dize, nesto manje, nesto vise...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Unusual Suspect View Post

UH su svakako neophodni, ali kao sto ti rece, lipoliza je prakticno nemoguca sa visokim nivoom secera u krvi, pa treba bit tu pazljiv...
    ...

To je upravo ono sto me zanima. Secer u krvi ne ostaje bog zna koliko dugo, narocito kada si u deficitu. Vise si potrosio nego unio, dakle na vagi moras biti laksi. Lipolize nece biti za vrijeme visokog insulina ali oce nakon sto se secer iz krvi potrosi, bilo za energiju bilo da se pospremi u masne stanice ili glikogen. Kada je insulin nizak, energija se trosi iz masti, ali se i masne stanice pothranjuju iz masti koje smo unjeli hranom(pricam o keto dijeti), te masne stanice opet moramo da praznimo sto nam dodje ekvivalentno trosenju secera iz krvi(za vrijeme high carb dijete), dakle, kalorija je kalorija.
    Da napomenem da mozak radi na glukozi, najvise sto se moze prilagoditi je da funkcionise 50% na ketonima, a 50% na glukozi. Kada nema glukoze tijelo crpi misice i stvara je za potrebe mozga- jos jedan argument u korist ove teze.
    Kod keto dijeta i raznih variranja ugljenih hidrata, glikogenske rezerve su ispraznjene, manje ima potkozne vode, dok sa stanovista masti isti(ako ne i bolji) rezultat bi se dobio sa ovakvom dijetom.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Ti izrazavas interesovanje, da ne kazem 'pitas', a sve odgovore o tome izgleda da vec znas...

Sto se tice podizanja insulina, tu si djelimicno u pravu, iako insulinski index varira cesto u korespodenciji sa GI, moze da bude da je za neke namirnice malo veci ... Ali insulin sam po sebi nije problem, problem je glukoza koju on treba da transportuje do misica.

Dovoljno si potkovan sa stanovista edukacije o svemu tome cini mi se, to je bas lijepo cut za razliku od danasnjih misljenja raznih; sad ti samo preostaje da uzmes da to sprovodis u djelo i treniras

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Dje u Pg. ima prodavnica dje mogu da se kupe proteini i slicne stvari?Konkretno mi treba neki mix koji sadrzi sve.Kao neka zamjena za obrok.Dakle da sadrzi uh,masti,proteine,vitamine i elektrolite.Koji bi mi proizvod preporucili da ima da se uzme u Pg?Treba mi da me odrzi tokom 4-5 dana intezivnog napora.Koristio bih ga kao dodatak ishrani jer mi treba za to vrijeme 4500-5000 kalorija dnevno a hranu moram da nosim sa sobom a to je najlakse.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by kaleza View Post
    Dje u Pg. ima prodavnica dje mogu da se kupe proteini i slicne stvari?Konkretno mi treba neki mix koji sadrzi sve.Kao neka zamjena za obrok.Dakle da sadrzi uh,masti,proteine,vitamine i elektrolite.Koji bi mi proizvod preporucili da ima da se uzme u Pg?Treba mi da me odrzi tokom 4-5 dana intezivnog napora.Koristio bih ga kao dodatak ishrani jer mi treba za to vrijeme 4500-5000 kalorija dnevno a hranu moram da nosim sa sobom a to je najlakse.

Imas Pansport u sportski centar, sa lijeve strane od glavnog ulaza u halu.
    Zamjena za obrok nije, ali, masgejner proteini+uh... ja bi to uzeo na tvommjestu
    Last edited by hologram_universe; 27-05-08 at 18:21.

Thanks Thanks Given 
    210
    Thanks Thanks Received 
    51
    Thanked in
    27 Posts

Quote Originally Posted by kaleza View Post
    Pansport, imash i u teretanu Fantastik u ruske kule.
    Kao shto reche hologram_universe, uzmi neki gejner, nije losh volumass35.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Hvala vam puno momci na informacijama.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Jos jedno pitanje.Koliki je odnos prostih i slozenih uh u gejnerima?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

obicno su to polimeri glukoze, npr maltodextrin, iritiranje pankreasa nije toliko kao sa dextrozom,ne nadima stomak, bolje puni glikogen...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

i jos da dodam...po pitanju velikih tezina tokom definicije u cilju "motivisanja misica na rast da ne bude iskoristen kao gorivo.."- u tom slucaju svako ko je na ozbiljnoj definiciji i u ozbiljnom treningu treba da unosi minimum 2-2.5g proteina po kg tjelesne tezine pa ce gubitak biti minimalan

Page 31 of 402 FirstFirst ... 212728293031323334354181131 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)