Originally Posted by
Cernobog
Hmmm.... Potpuno kontra moje prognoze. Mislio sam da će se boriti njegovim stilom, pametno, sigurno, oprezno. Nije da branim Ivana, ali izgleda da je tačno ono što mi je rekao drug koji trenira u BK ''Ariston'', da je meč namješten (ipak mislim da nokaut ni u tom slučaju nije bio dio plana!) da bi se organizovao veliki revanš u PG, jer Ivan je na kraju karijere i nema baš mnogo prilika još da uzme lijepe pare.
Nisam želio vjerovati u to, čak ni sada ne mogu reći da potpuno vjerujem, ali zvuči jako logično poslije onoga što smo vidjeli.
Ivan ni blizu nivoa na kome smo ga navikli gledati. Prva runda u blagoj (čak i upitno!) prednosti za Zildžića. Druga apsolutno Ivanova. E tu dolazimo do onog što me čudi. Umjesto da nastavi, jer je izgledalo da je Zildžić malo pokolban (primio je par dobrih udaraca) Ivan počinje da srlja! Ono što mu najmanje treba i odgovara. Četvrta runda, Strugar nastavlja da srlja, kao da traži nokaut, kao da se bori protiv amatera, a ne znatno mlađeg i fizički snažnijeg borca. Mislim, Ivan ga dobro potresa lijevom šakom, a onda umjesto da ga ''završi'' desnom (i pozicija mu je fantastična bila za to, imao je zamah, inerciju i protivnika ispod sebe) on staje, i to staje otvoren!!!
E kad je do toga došlo, snažni Bosanac koristi ono što mu je Ivan dao i fantastičnim udarcem ga šalje na pod! Ovako lijep nokaut šakom se i u boksu u zadnjevrijeme rijetko viđa, mora se priznati.
Sad, meni se ovo čini da je bio pretposlednji meč Ivanove karijere. Zašto?
Ivan više nema mladost, potrošen je povredama i pretrpio je strašan PSIHIČKI potres (kao CroCop protiv Gonzage, mada ne toliko dramatično. Ustao je, nije ostao da leži kao Mirko).
On ima snage, i psihički i fizički za samo još jedan pokušaj!!! Sad će odvojiti dva mjeseca da se potpuno oporavi, ozdravi i spremi psihološki. Tri mjeseca treba posvetiti poslednjoj pripremi, da pazi na sve (pogotovo psihološki trening) i posebno da pazi da se ne ''pretrenira''.
Ako se tako spremi, a ja vjerujem da hoće, Ivan Strugar ide na nokaut u Podgorici, i tako pravi veliki oproštaj. On je i dalje veliki šampion, on će to i dokazati!
Bookmarks