Od prije....pa tu...ne znam tacno...cek da je pitam...
Kada vec pominjete Renault ajde da pomenemo neki od doprinosa auto industriji koju je imala ta fabrika, recimo 1898 prvi ugradjuju kardanski prenos, dok su 1902 prvi koji su ugradili dobos kocnice.
Inace te 1902 godine pojavio se i prvi automobil sa pogonom na sva cetri tocka, a to je Spyker 60 H.P. Pogon na sva cetri tocka koji je primenjljiv i na putnickim vozilima ipak dolazi iz Britanije, to je bilo 1966 godine, automobil se zvao Jansen Interceptor (inace je to automobil u kome je ugradjen prvi ABS na mehanickom principu rada)
Neko je pomenuo prvi dizel agregat u automobilu, pogodak, jeste to je bio Mercedes (TYP 260 D) i to 1934 godine.
Toliko za sada iz istorije![]()
Od prije....pa tu...ne znam tacno...cek da je pitam...
TAKUMI
Ne tako daleko.Skoro. Potraži malo
A bolje bi bilo da čitaš cijele postove.
Da si pročitao moj post od početka znao bi da to nije moj auto, nego je službeni, znao bi da mi nije stalo da auto dobro izgleda, i da mi nije stalo do toga da hvatam komade po Podgorici. Onda bi zaključio da nijesam tipični Podgoričanin. E da, još uvijek sam pješak, nemam svoj auto.
Ali pošto nijesi to uradio zato i pišeš ovako postove koji se ne dotiču teme
A ovaj auto savršeno radi, 2 put se s anjim išlo za Njemačku pa još nigdje ne zastade. Ahhh taj kvarljivi, mnogo puta od Honde loišiji Audi![]()
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Pa rekao si da je star 3 mjeseca, cudi me sto vas nije ostavio negdje.
TAKUMI
http://www.autoportal.hr/20080421206...nu-id-103.html
stavio sam na još jedan topic...vidim da se priča o kvalitetu...pa eto...nema japanera u vrhu...hahahahahah
bolesno ljubomorno vreme i ljubomorne žene....
Bas im je super test u klasi a6 testirali su citavih 5 vozila, i nijedno iz Japana![]()
Pa popusili bi ali opet ne bi oni stavili GS460 prije A6 ili 550![]()
TAKUMI
Last edited by Balsa; 21-04-08 at 21:15.
BEFORE SEX u help each other get naked. AFTER SEX u only dress yourself. Noone helps u once ur fcked
Ao ljudi što je BMW izbacio neku ružnu seriju qq!!! Nit' je SUV nit' je normalan auto... Danas ga viđoh na kamion, ne stigoh da slikam, ne znam o kakvom je ono modelu riječ ali grozno izgleda...
Imali su oni vishe "promashaja vijeka" u zadnjih par godina.... sve grdji od grdjeg (uz par OK dizajna)
x 6 je ubjedljivo najružniji BMW.....i da toyota se baš pokazala.....hahahahahah
bolesno ljubomorno vreme i ljubomorne žene....
posto sam polozio vozacki prije par dana sad je na red doslo da se i nesto uzme
sto bi ste mi preporucili za pocetak do 5500eura
sto mislite o A3 1.6 ili neki peugot npr. 206 ili golf IV ako se moze naci za ove pare
He, ovaj dio mi zapade za oko oko koga se cesto prepucavate.
Ipak, nije to bas tako.
Test dinamike (voznja izmedju cunova tzv. slalom i voznja u krug precnika 50 m, kada se mjere pri kojoj brzini vozilo isklizava) se uvjek radi kod sportskih automobila, rijetko kod putnickih automobila. Ipak prije tri godine (mislim da je AUTOCAR radio) radjen je uporedni test dinamike kod kompakta. Rezultati su bili ovakvi (svi su bili opremljeni benzincem od dvije hiljade kubika)
1. mjesto Alfa Romeo 147, na drugom mjestu Audi A3 (koji su bili klasa za sebe, ostali kompakti daleko ispod)
na trecem mjestu se izdvajao iz gomile obicnih kompakta Ford Focus.
Recimo Golf (koji je osnova za Auidi A3, djele platformu) bio je negdje oko desetog mjesta, isto tako i Fiat Stilo (koji djeli platformu sa 147)
Platforma ista, ali te male razlike (koje, budi receno, 95% vozaca u voznji nece ni primjetiti) zapravo cine razliku u cijeni i zato je A3 mora biti skuplji od Golfa. Oprema je tek na drugom mjestu, ipak ima nesto i u tehnici.
Sedmica, trojka, Z4,sestica i X6 su, sto se dizajna tice, cisti promasaji.
TAKUMI
ne bih BMW uzimao, bar ne sad za pocetak iako mi je to najmiliji automobil,
ali za najkasnije 2 god. bi trebalo da bude najvjerovatnije jedan BMW 530d u mom vlasnistvu
ovako nesto samo bijeli
http://img228.imageshack.us/img228/6650/bmw5id7.jpg
ovo je valjda nova 5 koja bi trebalo da izadje sredinom 2009
Da. Ali nece izlgedat tako...
TAKUMI
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks