Shibni prije treninga 2,3 jaja onako zhiva, da dobijesh malo snage![]()
slucajno iz izostavih, jaja obavezno,sto manje zumanaca.Ne trebaju nikome ziva jaja, bzvz, cak postoji rizik od salmonele,skuvas ih ili ih ispeces sa malo ulja na teflonu
N*A*S*M*E*J*A*N*I[*] A*N*A*N*A*S
Treba i koje zumance pojes u P+M obroku jer kod naturalaca holesterol poboljsava proizvodnju testosterona.
tacno,ja nekad i promjenim pa ispecem 5cijelih jaja,malo da promjenim,da se ne navikne organizam.al to obicno kad su mi carbsi low
neznam sta su ti drugi pricali,ali jedan savet na osnovu iskustva,a koji je dobijen od ljudi koji su zaglibeli masu u bodibilding,sto nije lose...imaju masu korisnih saveta ali se oni ovde odavno ne javljaju...na ovaj forum.
mnogo bi ti bilo pogresno da ne ulazis u teretanu dok ne smrsas.trebao bi se fokusirati na mrsanje,ali ujedno i na malo gradjenje misica-moras odnekle poceti,+sto vise imas misica,dakle trenirajuci,ubrzaces metabolizam,vise misica ce ti vise trositi kalorija... ono sto bih ti preporucio je da odvojis trcanje i teretanu,dakle nemoj na isti dan trcati i dizati tegice,ali bi mogao voziti biciklo. i pazi da ne napregnes trening da ta se zgadi trenirati posle mjesec dana....kao sto kod vecine biva...(mislio sam na nedeljni raspored treninga)
feaNOr
svi znamo da za skidanje sala trebamo biti u kalorijskom deficitu,a ubacivane teretane u program ce definitivno tj drasticno povecati kalorijsku potrosnju i stimulisati tijelo na produkciju hormona rasta cime se ubrzava topljenje sala i ubrzava se metabolizam,grade misici...ima li ista ljepse?
a eto, ja samo prenosim ono sto su mi rekli bilderi takmicari i sto sam isprobao na sebi i to radi!
a naslusao sam se toliko gluposti po teretanama da to presmijesno...
Vidi, da ti ne bi svako pametovao ti lijepo podjes na www.t-nation.com pa tamo lijepo imas clanke pod kategorijama Nutrition, Bodybuilding training, Performance training, Supplements. Pa pogledas medju autorima pa tamo imas Dr. John M. Berardi, Charles Poliquin, Christian Thibaudeau, Chad Waterbury, Mauro DiPasquale... To ti je neki svjetski vrh sto se tice bodybuildinga i prehrane, pa ces vidjet koje ti gluposti pricaju ti sto izgledaju nabildovano. Ti nabildovani tipovi su 100% ono - 130kg, bf 22%, stomak do grkljana, ali on ima veliki obim ruke (naravno misica nigdje, ali boze moj ima obim). I onda pocnu sa savjetima, ako oces masu poslusaj me ja ti se razumijem u to - pomijesaj eurokrem, banane, orahe, plazmu... i to ti sve ide u masu (tacna tvrdnja - sve ide u masu ali ne misicnu, a sumnjam da iko ide u teretanu da bi dobio 15 kg od cega 12 sala). I nauci da razlikujes nabildovane od debelih.
a onda jos jace , evo uzimanje kreatina po porfi bilderu i kondicionom treneru
punjenje, ujutru 5 grama po dorucku, prije treninga 5 grama po obroku, i posle treninga sa proteinom 5 pa jelo
po bilderu
ujutru 5 po dorucku, popodne 5 prije rucka na prazan stomak da otvori jos veci apetit, pa prije treninga navece
Risk , is what makes life worth living
Never a failure, always a lesson!
stvarno kakvih gluposti mozes cut, da kreatin otvara apetit.
sto se tice uzimanja,to je individualno, ja sam uzimao 5g ujutru na prazan stomak i 10-15g u shejk posle treninga
Shta je dobro za nabijanje mase? (prvenstveno me interesuje ''zdraviji nachin'' bez hemije)
I ono, savjete bodibildera tj, pomijesaj eurokrem, plazmu, orahe, banane, krembanane, dzema, kajmaka, svinjske masti, tijesta, rol-virsle, alkohola, slane palacinke, malo hidrogenizovane biljne masti... i sve u blender!
I jedi vise!
Kako volim ljude sa ovim problemima..
Ali najjace mi je sto lik nabroji 10 stvari i to svih 10 teski junk. Ajde da makar jedno od toga bude nesto sto ima makar malo proteina, ali ne da slucajno ne dobije sto misica.
Evo sam inspirisan pa cu napisat jos par bisera:
Koliko cu kila dobit ako kupim jednu kantu jupola od tih proteJina?
Koliko cu kila dobit ako pocnem da uzimam vitamin C? (i razne varijacije na tu temu)
On ima sve prirodan misic, tacno se vidi da je radio prirodne vjezbe, a ne kao ovi drugi sto su se napumpali od tih proteJina.
Ako oces misice, ali prave prirodne misice, moras izbacit meso iz prehrane, a ubacit sto vise voca i povrca jer tu ima vitamina, a pravi misici se dobijaju od vitamina.
Nema ti mrsanja ako se ne oznojis. Tako se sagorijevaju masti, zato su ti dobri oni pojasevi, malo su nezdravi ali rade strasno.
Iha stari moj... do sjutra bi mogli :>
Hehe bravo, ovo su najcesce - u teretani se ne dobija prirodna snaga kao na vratilu.
A najjace mi je kad dodje lik 120 kg, bf 25%, izgleda kao utovljeni prasac 'Pogledaj me ovo je sve prirodno, bez hemije, nikad u teretanu nisam uso, samo vratilo, razboj, sklekovi'. I jos povrh svega izvadi onaj masni stomak, ufati ga u obje sake i veli vjerovao ili ne 'Pogledaj nema stomaka, dobro jos mjesec dana da se malo stesem i vidjece se plocice'. Ja se za to vrijeme suzdrzavam da ne povratim i mislim se 'Da vidjece ti se plocice - na ultrazvuku', a onda stize recept za plocice 'Stavis kesu oko stomaka, obuces dvije jakne i picis trbusnjake, pa da vidis kako isplivaju'.
Last edited by ljubo__hristo; 04-04-08 at 17:18.
Ljubo, koje su tvoje brojke...? Visina, tezina, bf%?
najace su lik1: "brate sto radis bic sa ez sipkom,ravna ti je za masu..."
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks