Page 27 of 402 FirstFirst ... 172324252627282930313777127 ... LastLast
Results 651 to 675 of 10033

Thread: Bodybuilding

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by ^^0LIvEr_QuEeN^^ View Post
    Da nije mononukleoza ?

djeluje kao da jes, i pozitivan sam na taj virus al jos na neki, ne znaju skroz tacno, ponovio sam nalaze danas pa cu u petak vidjeti na kontroli, nego elem, zali boze sto uplatih tereteanu ovi mjesec ,
    Risk , is what makes life worth living

Never a failure, always a lesson!

Thanks Thanks Given 
    431
    Thanks Thanks Received 
    175
    Thanked in
    121 Posts

Quote Originally Posted by <awesome> View Post
    topljenje masti-puls otprilike od 100-130
    kada se radi hiit 1min puls 130-170
    1min puls 100-120
    kad krenem da trcim od 105-117-125
    u toku trcanja 147-155-170
    Tolko sam izmjerio ali nisam previse zadihan mnogo se oznojim a nisam uopste zedan nakon 1h trcanja, weird no?

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    64
    Thanked in
    30 Posts

Quote Originally Posted by Rvasanin View Post
    E sad ovako....Nikad u zivotu nisam radio teretanu, vratilo sanjam zbog kilaze, razboj takodje.Sklekove na propadanje mogu da radim, trbusnih mogu isto dosta.Imam oko 100 kg na 193 cm visine.Stomacina klasicna pivska, grudi nidje na pomolu, ramena jaka jer sam trenirao odbojku nekih 5 godina...O definiciji je smijesno govorit
    Zanima me sledece.S obzirom da imam mase sasvim dovoljno, na koji nacin treba da pocnem da radim teretanu jer me interesuje najvise definicija, pored naravno "napumpavanja" grudi posto se to i ne primjecuje da imam?
    Uz teretanu naravno ide trcanje i NADAM SE udaranje u dzak!
    Evo sad ću ti reć.
    Npr recimo, interesujete te definicija. Ako si još uvijek na ovoj kilaži od 100kg na 193 cm visine to i nije mnogo kila za tvoju visinu. Recimo da bi trebao možda da skineš 5 kilograma pa da budeš normalno građen uz određene treninge, mada ti ne bih preporučio da mršaš jer možeš svu tu masu (koja je po meni, idealna) da pretvoriš u mišiće. Naravno, redovnim treningom.

Da bi izdefinisao grudi, dovoljno je da radiš ravni i kosi bendž sa težinama ne većim od 40-50 kila. Iz prostog razloga što ti je svaka veća težina bitna za masu, ali tebi bi se prema ovome gore što si rekao moglo zaključit' da si korpulentan i da ti je to nepotrebno. Dakle, radiš serije na ravni i kosi bendž - što više serija sa ne više od 12 ponavljanja. Preporučujem ti da radiš 6 serija i na jednom i na drugom bendžu, ali da šestu seriju radiš do maksimuma tj. dok teg ne izbačiš jedva sa grudnog koša. Preporučljivo je da zovneš nekog da ti stane iznad tebe da ti pomogne da ga podigneš ukoliko ti se snaga svede na minimum tokom rada, čisto da se ne udaviš jer sam se ja ima tako jednom nagrdit.

Što se tiče ramena, sam kažeš da su ti jaka pa ti i ne bi trebale neke možda prevelike vježbe. Isto sa malim težinama radi, opet ponavljam - jer ti masa NE TREBA.

Za leđa bih ti naravno preporučio Lat Mašinu + rad sa bučicama ne težim od 20 kila na klupi. Ljudi uglavnom izbjegavaju tu vježbu jer je rizičnija i teža od rada na Lat Mašini, ali zato daje daleko više efekta. Potrebna ti je klupa i 2 bučice koje staviš sa dvije strane klupe i lagano ih podižeš rukama dok ti je suprotno koljeno (od ruke kojom radiš) naslonjeno na klupu a druga noga u potpunosti opružena i dodiruje pod. Bitno je da gledaš pravo (da ne bi kičmu za'ebao) i tako odradiš po 5-6 serija sa obje ruke, nakon čega će ti, vjeruj mi, Lat Mašina biti med i mlijeko.

Takođe, preporučujem ti da na svakom kraju treninga odradiš makar stotinjak trbušnjaka kako bi i njih održavao u formi, a da ti to ne pada preteško. I trebalo bi da odradiš na kraju svakog treninga 4-5 serija sa šipkom od bendža (znači, 20kg) vježbe za podlakticu.

Ruke radi stojeći uspravne kičme sa bučicama onolikim koliko možeš da digneš, s tim što svaku od ovih vježbi radi po jedan dan, pa tako u krug.

Preporučljivo ti je i trčanje (ne na traci, jer može kičma da se za'ebe) u prirodi sa ne nekim jakim intezitetom, ali čisto da ne bi zapostavljao kondiciju i pripremljenost.

Izbjegavaj u ishrani proizvode od bijelog brašna (dakle, samo crni ljeb - baj baj bureci, pice, pašte i ostala tjestenina), rafinisani šećer (bijeli šećer, reci NE slatkišima!!), meso (sem tunjevine, piletine i ćuretine), sokove (možeš piti kisjelu vodu), jesti MUSLI (preporučujem sa voćnim dodacima, jako je ukusan i okrepljuje) pij što više mlijeka i jogurta sa niskim procentom masnoće i kafu i čaj zaslađuj nerafinisanim (braon) šećerom ili natrenom.

Ukoliko se budeš pridržavao ovih uputstava, već nakon 4-5 mjeseci rada i pravilne ishrane vidjećeš rezultate i (nadam se) biti zadovoljan.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Vlado View Post
    Evo sad ću ti reć.
    Npr recimo, interesujete te definicija. Ako si još uvijek na ovoj kilaži od 100kg na 193 cm visine to i nije mnogo kila za tvoju visinu. Recimo da bi trebao možda da skineš 5 kilograma pa da budeš normalno građen uz određene treninge, mada ti ne bih preporučio da mršaš jer možeš svu tu masu (koja je po meni, idealna) da pretvoriš u mišiće. Naravno, redovnim treningom.

Nesto sto nije misic se ne moze pretvorit u misic, kao sto ne mozes pretvorit ulje u vodu ni gvozdje u zlato. Dakle nezeljeno salo prvo treba maci, a onda nabacivati masu(sto je moguce vise misicnu). Ja ne znam koji je njemu cilj, ako je u pitanju neka ozbiljna definicija morace ice par kila ispod 90.

Da bi izdefinisao grudi, dovoljno je da radiš ravni i kosi bendž sa težinama ne većim od 40-50 kila. Iz prostog razloga što ti je svaka veća težina bitna za masu, ali tebi bi se prema ovome gore što si rekao moglo zaključit' da si korpulentan i da ti je to nepotrebno. Dakle, radiš serije na ravni i kosi bendž - što više serija sa ne više od 12 ponavljanja.
    Masa i definicija se rade u kuhinji, a u teretani se trenira ozbiljno, a 40-50 kg nije ozbiljna tezina. Da za definiciju treba mala kilaza a dosta ponavljanja je netacno.

Preporučljivo ti je i trčanje (ne na traci, jer može kičma da se za'ebe) u prirodi sa ne nekim jakim intezitetom, ali čisto da ne bi zapostavljao kondiciju i pripremljenost.
    Trcanje ujutro na prazan stomak, ili poslije treninga u teretani HIIT je dobar za gubljenje masti.

Izbjegavaj u ishrani proizvode od bijelog brašna (dakle, samo crni ljeb - baj baj bureci, pice, pašte i ostala tjestenina), rafinisani šećer (bijeli šećer, reci NE slatkišima!!), meso (sem tunjevine, piletine i ćuretine), sokove (možeš piti kisjelu vodu), jesti MUSLI (preporučujem sa voćnim dodacima, jako je ukusan i okrepljuje) pij što više mlijeka i jogurta sa niskim procentom masnoće i kafu i čaj zaslađuj nerafinisanim (braon) šećerom ili natrenom.
    Meso ne izbjegavaj, MUSLi sa vocnim dodacima nije bas preporucljiv - kupi zobene ili razene pahuljice, pij sto manje mlijeka i jogurta jer dizu insulin. Kafa moze poremetiti insulinsku osjetljivost, ali je dobra za mobilizaciju masti.

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    64
    Thanked in
    30 Posts

Viđi Ljuba što mi napravi čovjek.
    Mora lik da pije jogurt i mlijeko. Ne može da živi na pahuljicama i piletini.

Naravno da su male težine potrebne za definiciju i uopšte ne mora da ide ispod 90 kila da bi se fino napravio. Imam osjećaj da pokušavaš samo da ispadneš pametan, odnosno da se posereš na ovu ovoliku moju pisaniju.

Isto tako, sva masa koju ima može da se pretvori u mišiće.

Thanks Thanks Given 
    1,129
    Thanks Thanks Received 
    579
    Thanked in
    338 Posts

Naravno da su male težine potrebne za definiciju i uopšte ne mora da ide ispod 90 kila da bi se fino napravio. Imam osjećaj da pokušavaš samo da ispadneš pametan, odnosno da se posereš na ovu ovoliku moju pisaniju.

Fino ti je čoek objasnio da ne može, to nema veze jedno sa drugim

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by ljubo__hristo View Post

Trcanje ujutro na prazan stomak, ili poslije treninga u teretani HIIT je dobar za gubljenje masti.
    mozes li ako ti nije problem malo vise napisati o tom intezitetu trcanja ujutru u cilju topljenja masti a ne eventualno sticanja kondicije i o HIIT posle treninga? Imam 118kg/191cm, poodavno sam bio redovniji sa treninzima (mada vise sport - dzudo, nego teretana za oblikovanje tijela) u zadnje 2god me posao "slomio" sa vremenom ali ga sad evo ponovo nalazim da posvetim malo vise paznje sebi, pa bih da krenem prvo sa ciljem da skinem ovu drobuljinu a kasnije i da se malo ozbiljnije druzim sa tegovima. Hvala!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Jogurt i mlijeko imaju ogroman insulinski index, te su stoga nepozeljne namirnice. Kada je insulin dignut trosenje masti za energiju je gotovo nemoguce.

Skroz netacno, samo aerobni trening trosi masti, naravno i trening u teretani ubrzava metabolizam, ocuvava misice i posredno doprinosi gubljenju masti, ali je najbolje raditi sto je moguce jace.

Pa, da budem iskren postoje neke legende da je DaVinci bio alhemicar i da je pretvarao vodu u vino, ali to nije naucno dokazano pa cemo uzet da je netacno. Kada sljedeci put kupis meso na pijaci ako uspijes onu potkoznu mast da pretvoris u meso javi mi se.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by tankman View Post
    mozes li ako ti nije problem malo vise napisati o tom intezitetu trcanja ujutru u cilju topljenja masti a ne eventualno sticanja kondicije i o HIIT posle treninga? Imam 118kg/191cm, poodavno sam bio redovniji sa treninzima (mada vise sport - dzudo, nego teretana za oblikovanje tijela) u zadnje 2god me posao "slomio" sa vremenom ali ga sad evo ponovo nalazim da posvetim malo vise paznje sebi, pa bih da krenem prvo sa ciljem da skinem ovu drobuljinu a kasnije i da se malo ozbiljnije druzim sa tegovima. Hvala!
    Ujutro treba biti trening slabog intenziteta - recimo brzo hodanje. Puls 60-70% od maksimalnog, to ti je oko 120-130. HIIT je minut niskog pa minut visokog intenziteta. Vidi post od Awesome-a. I bitno je da budes u kalorijskom deficitu. Vec sam objasnjavao podrobno na prethodnim stranama. Evo ti otprilike kratak a precizan tekst

http://www.t-nation.com/article/diet...edded_diet&cr=

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ljubo spasio si me pisanije.Taj mit da se definicija dobija vecim brojem ponavljanja...e pa ovako..vecim brojem ponavljanja stimulisu se spora misicna vlakna koja daju misicu "detalje" da kazem, najbolji primjer tome je kada na nekim pro-bilderima vidite isprugane kvadricepse/triceps/gluteuse/grudi.Neko moze bit izdefinisan,imati dobru vaskularnost,al detalja nidje.Isto ko onaj lik Mcgrath na reklame za animal liniju proizvoda.
    Nije lose popit na dan 2-3dcl jogurta nemasnoga,cisto da bolje prorade crijeva,ali nalivanje istim je bzvz,gomila laktoze.Konzumiranje nemasnih sireva je pozeljno,na 100g imaju 12g proteina a laktoze i masti u tragovima.
    N*A*S*M*E*J*A*N*I[*] A*N*A*N*A*S

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Molim te objasni mu i ovo za pretvaranje masti u misice.

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    64
    Thanked in
    30 Posts

Stani brate, da te pitam.
    Recimo da ja imam 100 kila. Znaci li to da ja ne mogu da imam 100 kila bez sala, nego 100 kila misica ako se ubijam godinu-dvije u teretani?
    Ili moram da smrsam, pa onda da radim? Ja to ne kapiram. Meni su ljudi pricali da mogu salo da iskoristim da povecam misicnu masu. Ako nije tako, na koju foru se recimo sad... lupam, razlikuju Tajson Bekford i Kristijano Ronaldo? (kad je gradja u pitanju)
    Odnosno, konkretno.. zanima me sta da radim? Imam oko 100kg, nisam nista posebno gradjen.. eto jedino imam mozda ruke lijepe, ostalo sam totalno nezadovoljan. Meni svaki dan svako prica drugu pricu, pa je moguce i da nisam u pravu, ne velim...
    visok sam inace 180-182cm...

Thanks Thanks Given 
    1,129
    Thanks Thanks Received 
    579
    Thanked in
    338 Posts

Prvo naglasiš imaš li 100 kila sav u mišiće ili 100 kila sav u salo, ako imaš sve mišiće radiš u teretanu ubijaš se još ako oćeš a ako imaš salo prvo treba da se otarasiš sala pa onda da ideš na povećanje mišićne mase

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    64
    Thanked in
    30 Posts

Dakle, dok ne smrsham da ne ulazim u teretanu?

Thanks Thanks Given 
    1,129
    Thanks Thanks Received 
    579
    Thanked in
    338 Posts

Ti možeš u isto vrijeme i da mršaš i da radiš u teretanu i povećavaš mišićnu masu ali je po meni bolje da budeš prvo na neke dijete, trčanje, biciklo i ostalo pa onda mišiči ali će ti najbolje ljubo i awesome reći o tome

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Stani brate, da te pitam.
    Recimo da ja imam 100 kila. Znaci li to da ja ne mogu da imam 100 kila bez sala, nego 100 kila misica ako se ubijam godinu-dvije u teretani?
    Moguce ako ti je genetika ludacka, prehrana i trening savrseni - to ti je 1 od 1000. Ovako skoro nemoguce (natural).

Meni su ljudi pricali da mogu salo da iskoristim da povecam misicnu masu. Ako nije tako, na koju foru se recimo sad... lupam, razlikuju Tajson Bekford i Kristijano Ronaldo? (kad je gradja u pitanju)
    Slagali su te, salo nikako ne moze postati misic. Ne znam kako to ne mozes shvatit. Salo treba maknuti, a misice dobiti - bilo kakvo pretvaranje je nemoguce. Tajson je dobro gradjen, Kristiano ne znam kakav je.

Odnosno, konkretno.. zanima me sta da radim? Imam oko 100kg, nisam nista posebno gradjen.. eto jedino imam mozda ruke lijepe, ostalo sam totalno nezadovoljan. Meni svaki dan svako prica drugu pricu, pa je moguce i da nisam u pravu, ne velim...
    visok sam inace 180-182cm...
    Na 180cm imati 100kg misica je natural gotovo nemoguce. Ti prvo moras maci salo - dakle raditi definiciju, a onda nabacivati masu (po mogucnosti misicnu).
    Ovo je Frank Zane svojevremeno najbolji bodybuilder imao 76kg (samo da shvatis ti likovi sto ih gledas po gradu a ogromni su nisu nabildovani nego debeli bf im je preko 20% )

http://img227.imageshack.us/my.php?image=fz6xd5.jpg

Thanks Thanks Given 
    1,129
    Thanks Thanks Received 
    579
    Thanked in
    338 Posts

Evo ti jedan program što je awesome izbacio https://forum.cdm.me/showpost.php?p=...&postcount=598

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne, teretana se radi stalno definicija, masa teretana uvijek. Da li ces mrsati ili dobijati masu zavisi od ishrane, a ne od toga da li ides u teretanu.

Thanks Thanks Given 
    375
    Thanks Thanks Received 
    22
    Thanked in
    13 Posts

Wink Halp!

Eo riješih da od sjutra pazim na ishranu
    Imam mišića i tako toga,ali imam i salceta,pa reko polako da eliminišem tog neprijatelja zvanog salce.
    Nabrojaću namirnice koje koristim skoro svake sedmice,pa ako mogu ljubomir_hristo ili awesome(ili neki treći stručnjak) da mi kažu šta da izbacim,šta da dodam.

THE NJAM NJAM LIST:
    -kulen
    -sir
    -sir(trapist)
    -šunka
    -mortadela
    -tunjevina
    -sardine
    -pizza
    -jogurt
    -mlijeko
    -pahuljice(sa mlijekom jelte )
    -krofne(a ovo i ja znam da ne valja ali da provjerim)
    -dzem
    -med
    -eurokrem(njam njam)
    -kajmak
    -pašteta
    -ruska salata(nadam se da ovo neću morat micat)
    -pasulj
    -supe(iz kesice one)
    -kokoška(batak uvjek jedem,a čujem bijelo meso da je tu glavno )
    -razne vrste mesa(od ćevapa,pljaskavica,krmenadli preko kobasica do...)
    -pršut
    -vrat
    -grickalice(štapići,smoki,čips itd)
    -čokoladice(ima li kojih da su korisne)
    -razni slatkiši(ovo će sigurno bit prešarano)
    -riba(pastrmka,oslić)
    -kečap
    -majonez
    -pavlaka
    -burek(s mesom?sirom?)
    -krompiri(bez njih ne mogu)
    I lijepo bi bilo kad bi mi naglasili šta nikako ni da ne pomirišem,šta smijem da gricnem jednom nedeljno,šta da jedem najviše.

Unaprijed hvala,
    forum user Emp

Thanks Thanks Given 
    1,129
    Thanks Thanks Received 
    579
    Thanked in
    338 Posts

Ti mozes da jedes sve, samo da jedes umjereno i da to sagoris fizickom aktivnoscu. Evo ti malo citaj ovdje http://www.yu-fitness.com/ishrana.php
    i evo ti program ishrane - http://www.yu-fitness.com/ishrana/Vi...ska_dijeta.php

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

tunjevina
    sir nemasni
    pahuljice(sa mlijekom jelte )
    kokoška-bijelo
    riba(pastrmka,oslić)
    krompiri
    sardine
    eto to su pozeljne namirnice, ostalo izbaci, ili u NAJMANJOJ MOGUCOJ MJERI konzumiraj,eto moze 1x u toku sedmice.Jbg da se makne salo treba se pridrzat ishrane, i to je to.
    ubaci kao ugljene hidrate jos pastu,pirinac i crni hleb.masti na minimum.Eventualno jedanput dnevno 2supene kasike maslinovog,hladno cjedjenog

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by ^^0LIvEr_QuEeN^^ View Post
    Ti mozes da jedes sve, samo da jedes umjereno i da to sagoris fizickom aktivnoscu. Evo ti malo citaj ovdje http://www.yu-fitness.com/ishrana.php
    i evo ti program ishrane - http://www.yu-fitness.com/ishrana/Vi...ska_dijeta.php
    kada se skida salo, ne mozes jest govnjavu hranu,ako odrzavas kilazu i naporno treniras eto mozes

Thanks Thanks Given 
    431
    Thanks Thanks Received 
    175
    Thanked in
    121 Posts

To su i mene prije govorili u teretani, kako moram da nabacim malo mase tj kilaze da ima na cem misic da prione, kao ne moze misic da se primi samo na kost i kozu....???znaci netacno?

Thanks Thanks Given 
    1,129
    Thanks Thanks Received 
    579
    Thanked in
    338 Posts

Netačno 100%, to možda da izgledaš masivnije ali mišići sa salom nemaju veze

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by <awesome> View Post
    tunjevina
    sir nemasni
    pahuljice(sa mlijekom jelte )
    kokoška-bijelo
    riba(pastrmka,oslić)
    krompiri
    sardine
    eto to su pozeljne namirnice, ostalo izbaci, ili u NAJMANJOJ MOGUCOJ MJERI konzumiraj,eto moze 1x u toku sedmice.Jbg da se makne salo treba se pridrzat ishrane, i to je to.
    ubaci kao ugljene hidrate jos pastu,pirinac i crni hleb.masti na minimum.Eventualno jedanput dnevno 2supene kasike maslinovog,hladno cjedjenog
    Jaja izostavljena slucajno?
    Njena muzika bila je batina kojom je svirepo zamahnula i udarila ga po glavi;

Page 27 of 402 FirstFirst ... 172324252627282930313777127 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)