Ja zam za malo bio clan Generacije 5... :lolblue:
Sarky:dring:![]()
I tvoj drugar koji za tvoj nepismeni post kaze "Dobra poenta", i kome je fora u insistiranju i nametanju onoga sto je dobro ??? NE ZNAM dje da pocnem sa navodnicima! :???: NAMETANJE?!?!?! Dje zivis ti drugar? I ko je kompetentan da kaze sto je to "dovoljno" dobro!?!?!? Zayebavate li se vas dvojica?![]()
I am the one who locks.
Soory decko ja nisam bio upoznat sa chinjenicom da si ti jos zelen i pun tinejdzerski hormona pa se palish na razne SEKE,CECE i BUBE.
Vrijeme o kojem ja pricham ti nisi ni na slikama vidio, jer si ti, kad sam ja slusahao Duran Duran npr. ili nedaj boze Pink Floyd a da ne zalazim ka Weather Reportu ili pokojnom Miles Davisu, gurao tutu da upali.
Prema tome se suzdrzi od bilo kakvog komentara ako NISI dobro potkovan znanjem o materiji o kojoj polemishesh.
Oprosti ako si neki Atomski Fizichar u svojoj 22 godini pa vrijedjam tvoj napredni intelekt, ipak si ti josh mali za mene.
Ali neka se djeca igraju!!!
Znaci ako si ti slusao Pink Floyd prije 20 godina, veci si covjek od mene koji ih slusam danas? :neutral:
Zasto insistiras na tome da se palim na Seke i Cece? Pa da li vidis moj nickname, ti slepi choveche? Oh, oprosti. Ti si posljednji album kupio one godine kad sam ja rodjen...
Nisam atomski fizicar, i ne vrijedjas moj napredni intelekt, osim kad insistiras na tome da poznajes moj muzicki ukus. Koji ne poznajes. Ali i dalje insistiras. Pitam se zasto...
I am the one who locks.
sto stavi mbc sa pinkom i elmagom?oni su jedno vrijeme pustali alternativnu muziku (ne znam prije i poslije) al su jedno vrijeme bili najbolji sto se toga tice.....a ovo ko je sta kad slusao je totalna glupost....klasicna staracka prica u moje vrijeme....kad sam ja to slusao ti si bio tamo itd...ovo se upotrebljava kad se nema argumenata a predpostavljam da ih imas pa se bezveze isprosipa ovako.....
Nisi me razumio ja ne INSITIRAM da ti slushash Cecu i sl. samo sam pokushavao da shvatim kakav covjek moze komentarisati Madonnu u krajnje pozitivnom a Duran Duran skoro pa u krajnje negativnom kontekstu.
Moras neshto da znash da Duran Duran nisu bezvezni bend na koji su se palile curice iz 80ih godina i da je British Pop jedna od veoma kvalitetnih scena iz vremena 80ih godina koje su btw ako ne NAJBOLJE i NAJPLODONOSNIJE na muzickom polju proslog vijeka onda makar DRUGE po redu.
Ne samo u POPu nego i u drugim pravcima, a koliko se razumijes u muziku probacu da zakljuchim jednim prostim pitanjem: Da li znash koje se godine proslog vijeka najvishe RECIKLIRAJU od strane ovih novih polu muzichara danashnjice? Chitaj SAMPLOVI koji se provlache kao teme svih novijih "hitova"!
Ja nisam imao namjeru nekoga da blatim i sl. samo sam htio da ti ukazem da nisi u pravu po tom pitanju i nekim drugim vezanim za muzicku kulturu, shvati muzicku kulturu kao i opstu kulturu jednog naroda danas kreiraju mediji (nazalost).
Pretpostavljam da, po tvojim detaljima, si trenutno u Rimu e pa pogledaj neku dokumentarnu emisiju bilo koje Italijanske TV o Crnoj Gori, nazalost kroz svaku se provlachi ili Bregovic ili neka muzika kao s Tushke pjace, a zasto, e zato sto je nazalost to posljedica toga sto se ti isti novinari kad dodju u CG prvo sretnu sa tom VRSTOM "muzike".:mad:
Stvarno mi je muka vise od naroda po forumu koji NE UMIJU da citaju ono sto pise, nego projektuju svoje fantazije tamo dje im nije mjesto! Ja nidje nisam komentarisao MADONNU, jer uopste nemam misljenje o njoj vrijedno pomena. Kako si ti zakljucio da sam je ja komentarisao, i to jos u pozitivnom kontekstu, i dalje mi nije jasno. Ali bolje da se ne pitam vise... Sto se DURAN DURAN-a tice, oni su bili jedan vrlo respektabilan bend, i moj komentar je bio vrlo jasan: zasto su morali da se vrate u muzicke vode, i to jos sa onako bljutavim albumom, i pokvare sve dobro sto su ikad napravili?! Dakle, vrlo jasno i precizno. Trebali su da ostanu PENZIONISANI i da uzivaju u slavi koju su i te kako zasluzili. Ali ne, zinula im guza, i snimili jos jedan u nizu ljugavih popastichnih albuma kojima nas zli mediji truju iz dana u dan. Ko ne umije da se odbrani od toga i zasluzuje da bude OVCA. Jel sad sve jasno? Molim te, nemoj da se vrijedjamo jer vrlo cijenim svoj muzicki ukus, i prilicno dobro poznajem pop muziku posljednjih par decenija, i nema trika da mi bilo ko moze doc i solit pamet.
I da... mene bas briga sto inostranstvo misli o muzickoj kulturi u Crnoj Gori, i to iz najjednostavnijeg moguceg razloga: muzicka kultura u Crnog Gori NE POSTOJI. Isto kao sto ne postoji ni filmska, niti sportska, niti bilo koja. Crnogorci su vazda bili NEkulturan narod, i tvoji komentari, uz svu dobru volju, to i dokazuju.
A sad da se pozdravimo uz prelijepe stihove davno zaboravljene "The Chauffeur"...
Out on the tar plains, the glides are moving
All looking for a new place to drive
You sit beside me so newly charming
Sweating dewdrops glisten freshing your side
And the sun drips down bedding heavy behind
The front of your dress - all shadowy lined
And the droning engine throbs in time
With your beating heart...
I am the one who locks.
Ja se ne zajebavam. INSISTIRANJE I NAMETANJE je jedino moguće da bi se tako nešto uopšte primilo ođe. Ako misliš da je lako moguće u svakodnevnom načinu življenja nekom tinejdžeru čuti za INTERPOL , kao band ,da ga ne pomiješaju sa policijskom organizacijom,pa ga još i odslušati da valja,onda si ti jako neupućen,naivan,nepromišljen....3N , za početak.
Dakle da bi on uopšte čuo za INTERPOL, neko ga mora puštiti u caffeu, klubu,na radiju, na televiziji. Osim u Fjaci ,cafeu moga dobrog prijatelja Čapra, inače zadnjoj rupi u koju zalaze samo polufreakovi , to se meni nije niđe desilo da sam ih mogao čuti. Znači, neko mora da istraje,prekine želje slušalaca,svadbarske narudžbe,grand paradu , a sve to je sigurica u prihodima, i startuje jedno jutro sa Interpolom,Bright Eyes, Feist, Shins, The Decemberists...pa da vidiš mrzovolje kod ogromnog broja u tom prvom trenutku već bivših slušatelja eventualnog radija...
Ja znam što je dobro , znam što je i dovoljno dobro , inače ne bi imalo smisla o tome razgovarati već bi se prepustio struji koja nas nosi. A sve to i komercijalizovati je "ona stvar" koja je najvažnija jer kvaka je u širenju "dobroga" masama. Nešto poput kršćanstva. Išlo je teško prvih hiljadu godina kod slovena , sad je još teže ,ali doći će dan kada će i INRI postati glavna faca među čobanima zamijenivši sve one Vasilije,Save,Paraskeve,Hrizostome...koji mu preoteše zasluženo mjesto idola.Rokenrol ti je kao INRI a ovi ostali pobrojani su kao Marta Savić (sveta petka), Mitar Mirić( sveti hrizostom) i Era Ojdanić (sveti sava).
Brooclyn Forever !
Mislim da je sva vasa prica suvisna, kao i prica oko zaobilaznice i svih ostalih problema koji zahvataju Kotor.
Neko ce rec`- ukusi su razliciti i o njima ne treba raspravljat`. Ali, da li zaista postoji "ukus" kad je turbo folk u pitanju i da li treba raspravljati, ja licno ne znam.
Ali znam, da sam na mjestu gradonacelnika naseg grada, odradio bih ono sto je upravo i sama gradonacelnica pokusala-da istrijebim folk iz starog grada-pa ko voli, nek izvoli. Ima folkoteku, pa neka fino ide tamo i slusa.
Jednostavno, ne ide. Ne ide stari grad Kotor, ambijent, kao ni sama istorija...sa ovim sto se danas radi, sa ovom danasnjom muzikom koja se pusta po lokalima.
Portobello, Marinaio, Fjaka, Evergreen i Scorpio...to su jedini lokali u grad koji ne pustaju folk. I kako oni rade zimi, odnosno kada nije neka festa? Nikako...
Folk je jednostavno, kao sto je neko rekao-ispiranje mozgova, pa samim tim i dobra zarada.
Ne krivim ja kanale koji pustaju folk, ti kanali nemaju nikakve veze s Kotorom, sem sto mi gradjani imamo signal i mozemo da biramo hocemo li ili ne da ih gledamo.
Interesuje me samo odgovor, vas koji slusate muziku(pop&rock)80-ih, da mozete da birate izmedju elektronske muzike i folka-sto biste izabrali?
Takodje, apsolutno ne vidim zasto bi mi krivili ljude/studente, koji dodju iz malo sjevernijih djelova Crne Gore i namecu nam njihovu kulturu, njihov muzicku ukus?
Sami smo krivi, lako se prodajemo i lako popustamo...
Ni Kotor a ni Kotorani nisu ono sto su bili...jako je malo onih koji istinski cijene istoriju, kulturu grada i to je ono sto treba da nas brine.
Jeste li obratili paznju kakav je Kotor bio zadnjih dana, odnosno, od ocekivanog dolaska pre$ednika pa do njegovog odlaska?
Upravo o toj "prodaji" naroda Kotorskog pricam...
Treba mjenjati vlast, pod hitno. Pa onda, ako ni ta vlast ne bude zadovoljila narod, i nju...i tako stalno...
Pa ce se jednog dana nac neko, kome je istinski stalo do grada...ja se nadam.
1986
A dje je ta Folkoteka , u srcu Kotora, i ko se prodao, mi koji sebe smatramo ljudima koji volimo i poshtujemo Kotor ili, ONI koji ga vode.
Nama treba jedan Matija Gubec, ljudi vjerujte mi, bez kuke i motike nema rjeshenja ili metle sa zapada ili dok ovom narodu ne poplave jaja od muke pa se pochne koprcati!!!!!!!!!!:mad:
Folkoteka jeste u srcu grada, ali makar ne buci stari grad od folk muzike koja se u njoj pusta...na to sam mislio ;-) .
Svi se jednom prodaju, nazalost smo takvi ljudi.
Ne znaju za onu cuvenu, "Nije u sholdima sve...".
P.S. Mislim da ljudi kao sto je Gubec u Kotor ne postoje...nazalost je tako.
1986
Dok god nam nasa lična sujeta bude ispred opsteg dobra nema nama bolje buducnosti. Zasto je Budva jaca ok Kotora? Jer se "stari" Budvani drze zajedno i cuvaju barem dio svoga naslijedja. Kotorani, a i Tivcani su toliko zavidni medju sobom, (ne mislim pritom na neku netrpeljivost izmedju onih koji zive u Ko i Tv) da im je milije da im na vlasti bude neko sa strane nego neko domaci. nisam ovo bas dobor objasnio,ali nadam se da cete me razumit... Sam Nisam ja je na drugom podofumu izjavio da se karnevalske grupe ne mogu uslaglasiti. Ne znam iz kojih razloga,ali mogu samo predpostavljati,jer ne znam sto moze biti toliko velika prepreka dogovoru koji ce umoguciti napredak i razvoj kotorskog karnevala i pratecih dogadjaja.
A od ove price na forumu nema bas previse koristi. Svi mi ovo znamo vec 4-5 godina,pa i vise i sto smo poduzeli da se to promjeni? Bas nista.... i dalje svi idu u diskoteku i portobello... Ako ocemo nesto da napravimo i popravimo treba se ujediniti,organizovati i dici kulturni ustanak...
narodnjaci su soundtrack nase tranzicije....
90-tih se u Kotoru isto slušala smeće muzika. Samo je tada bilo više poklonika gitarskog zvuka nego danas među omladinom pa se nekako to i trpjelo. Mi smo imali par "naših" lokala, a Mladoturci (Šabani, turbofolkeri, turbodenseri) svoje lokale. Mi smo bili "padavičari i narkomani", oni su bili tada "šabani i seljaci". Danas su oni mutirali u NarkoŠabane, a mi smo pošli u kuratz. U međuvremenu se oformila i grupacija poklonika elektronske muzike, hip hop-a i raznih drugih pravaca... Tako da je vrlo teško razlučiti šta je šta kopajući po smeću.![]()
"Владај нашим грчем, крвава Русијо
царуј душом нашом, Велика Будућа"
Mislis li "El Grande" da ces popravit GUCHU u Kotoru tako sto ces se raspravljat sa covjekom iz Podgorice koji ne zeli GUCHU u Kotoru?????Bolje bi ti bilo da mrdnes guzicu i za promjenu organizujes svirku...domacu...i zovnes svoje prijatelje za pocetak..na plazi...bilo dje!Pa onda kad budes raspolozen, kazes, DOBRO BI, pa "jovonanovo"!Prica ti covjek sto misli, a SLUSATE, tu nedje, ISTO, a istovremeno ti prica MRDNI GUZICU, a ti reagujes samo na ovo GUZICA, a ja bi doda GUZICA iz kuce!Guzica iz kuce je najveci problem..guzica iz kuce (u tvom slucaju)prije svega smrdi po EGU, noesnovanom, zato sto misli da je sa svoje 4 ploce (ako ih imas), kupljenoj u SFRJ, osvojio svijet, i misli da je izmislio muziku, narocito ako se busa u Shobica i mrzi sve sto nije Shobic!Kotor nije ni za Shobica CHAK!Zamisli da ti se neko ISKRECHI sa pjesmom u kojoj neko drekne "TEELEEEFFON"....ne ide definitivno!Nije ti problem INTERPOL, sa kolekcijom DOBRE muzike, sto si TI dozvolio u ONAKVOM Gradu, da ti drechi CECA, no TI, iz kuce, koji ne mrdas guzicu, i dozvoljavas da svojom lijenoscu "zavladaju" seljacine!
AKO SE OVO ODNOSILO NA MENE
U pravu si ti, ja ne mrdam iz kuce -- ne jadan no se ne savijam u kucu,ali ne bih zalazio u detalje ko sam i chime se bavim i koliko se ja uspjeshno ili neuspjeshno borim protiv svega toga.
Ti mladicu treba da shvatis jednu tuznu ali surovu istinu, nasu kulturnu svijest danas kreiraju oni koji imaju novce a novce imaju ljudi kojima su miliji Ceca,Seka isl. nego rodjena majka ili neko drugi blizi,oni ce ako treba dati i sumanut iznos da bi ONA ili jos gore ON pjevali u njihovim lokalu tako da bi se poslije u raznim novinama za klozet poput SVETA i dr. pojavili natpisi TA i TA u TOM i TOM lokalu.
A onda slijedi prozni tekst sadrzine : "Nezapamceni provod u ..... do zore uz poznate hitove Dok sam ja lezala s tobom ti si mislio na njega ..." i naravno niko nece napisati da su se kao po pravili sukobila mishljenja gostiju lokala pa su iskoristili argumente poput boca,stolica,nekad nozeva a bogami vise puta i pishtolja.
I sve to njima tako milo zvuchi da se pitam jesu li pacijenti u Dobroti ili izvan NJE ali vjerovatno to nikada necemo saznati
E samo jedan detalj da ti saopshtim, ja se borim i boricu se na moj nachin,cuce se ako bog da za jedno ime koje bi trebalo da se pojavi ove godine SAMO u Kotoru u toku ljeta, radimo intenzivno na tome imamo malih problema finansijske prirode zbog toga shto kad razgovaram sa potencijalnim sponzorima ,mislim a nadam se da grijeshim, ljudi ne znaju koje ta lichnost:o
Nije ni blizu Madonnine cijene i starija je osoba i nema silikone i nije se podvrgavala plastichnim operacijama ALI ce iza te osobe ostati OPUS za mnoga buduca pokoljenja, vjeruj mi bice ti mnogo drago ako se to desi ,ma gdje god ti u CG zivio, jer je to jako vazno i za samu CG i da ne bi pomislio kako ja to radim samo zbog Kotora.![]()
Pa u tome i jeste tvoj problem prijatelju: ja nemam pretenzija da shirim "indie rock" poput hriscanstva u Crnu Goru, jer ko sam ja da kazem da je indie rock ili hriscanstvo dobra stvar, ili u najmanju ruku bolja od ostalih koje se nude? S kojim pravom ti tvrdis da je to dobro, i s kojim pravom zelis da to nameces drugima?
Uvijek ce bit frikova, i uvijek ce biti chobana. Svakom svoje. Sloboda izbora druze je ono sto bi ti htio da ukinesh. E ne moze, ne ide nikako.
I am the one who locks.
Ja cu samo jednu kratku digresiju na sve ovo, mislim da se on nije odnosio na to da nekome treba nametati neshto po svaku cijenu, ali slozices se da na nasim medijima nisu jednako zastupljene sve vrste muzike, naprotiv moras priznati da je procentualno mnogo prisutnija OVA DRUGA za koju,slozices se, niko od nas nema lijepo misljenje.
A kako se to zove nego NAMETANJE!:mad:
:burp:
e posto ste se vi svi lijepo ovako izvrijedjali, ispljuvali, izrugali...
a da ne otvaram novi topic, no da ve pitam ovdje!
Sto bi se to po vama trebalo pustat po kaficima??? Koja vrsta muzike???
Lijepo se prepirete. Sto se tice narodne muzike, muzika ko muzika je primitivna a tekst i da ne spominjem jer bi i maloj djeci zacepio usi da im ne dodje do ostecenja mozga.
Samo svijesni ljudi to mogu uociti, ljudi koji razmisljaju glavom i gledaju svoja posla i sebe a ne druge. Hrvatcki pjevaci poput Gibbonia i Olivera su Bogovi za srbijanske pjevace, svi koliko ih je ne mogu im stati u mali prst, jer pjevaju srcem i razumom.
Sto se tice srbijanske muzike mogu se sa turcima uhvatit pod ruku.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks