Results 1 to 23 of 23

Thread: Monitor:'Suverenisticka energija se gubi iz dana u dan'

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Default Monitor:'Suverenisticka energija se gubi iz dana u dan'

http://www.monitor.cg.yu/broj/str_04.html

Ko kupuje vrijeme

Ko profitira odgađanjem referenduma? Sudeći prema istraživanju agencije "Damar" nema dileme: suverenistička energija se gubi iz dana u dan. Evo uporednih podataka:

April 2003. %

• 1. Glasali bi za samostalnost Crne Gore 45,5

2. Glasali bi protiv samostalnosti Crne Gore 34,4

3. Ne znam, nijesam razmišljao o tome 20,1

Septembar 2003. %

• 1. Glasali bi za samostalnost Crne Gore 40,6

2. Glasali bi protiv samostalnosti Crne Gore 37,4

3. Ne znam, nijesam razmišljao o tome 22,0

Decembar 2003. %

• 1. Glasali bi za samostalnost Crne Gore 40,5

2. Glasali bi protiv samostalnosti Crne Gore 38,2

3. Ne znam, nijesam razmišljao o tome 21,3

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Тако каже ДАРМАР који је превидео 53,7% за српски језик који у својим узроцима има 49 до 55% националних Црногораца...

Колико год да буде ситуација трагикомична увек ДАРМАР нађе предност за суверенисте, прво је било 55-45 бар једно годину дана сад је као 40-38 (51-49%), јесте, баш ћу да им поверујем, сувереност опада али се држи, за длаку, колико ће још издржати не знамо. :roll:

А од референдума одустаје Мило јер би након губитничког пукао ко звечка а након добитничког изгубио звечку којом звекеће када треба бирачко тело превести жедне преко воде. Тим референдумом неке попут Беранца из далеке Данске хипнотише већ од 1999. године, где сад то да испуца? Јок он би о референдуму и до 2020. ако му се дозволи да влада или макар из опозиције ако остане на слободи.
    Brzi Oct 14, 2004 10:50 am
    Pa imas sada veci izbor! SRBIJA ILI ALBANIJA, u C.Goru nema mjesta vise za Srbomrzce/ dosoje kraj.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pih!!!!

Srpska propaganda!!! :evil:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kako to jako zvucu:SUVERENISTI ili INDEPENDISTI a ustvari se radi o grupi bandta koja zna da ce vecina gradjana Crne Gore glasati na referendumu za zajednicu jer su to sudbinska pitanja i nakon toga nema mjesta za kajanje popravke!

STO prije referendum!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Moram ovaj topic da dignem na vrh.

Jer se Nije Bitno jos uvek pravi da ga nije video...

Thanks Thanks Given 
    23
    Thanks Thanks Received 
    661
    Thanked in
    302 Posts

Vidio sam topic, ne brini se ti.

Da budem iskren, ovaj naslov topica je ziva istina. Kako vrijeme prolazi - sve se manje radi na populisanju ideje nezavisnosti, sto i nije cudo, jer znamo da sadasnja vlast propagira nezavisnost iz cistog racuna, i nije spremna da se tom pitanju iskreno posveti, vec koriste ovo stanje "ni tamo ni vamo" za ostanak na vlasti. I dobro im ide, za sad, pogotovo s ovakvom opozicijom.

Medjutim, poceo sam da vjerujem da je pobjeda(uslovno receno) radikala u Srbiji najveci zamajac ideji nezavisnosti Crne Gore jos od vremena Slobodana Milosevica. Iznenada, pojavila se mogucnost koju niko nije ocekivao, a pogotovo niko od radikala nije ocekivao. Tako je Tomislav Nikolic u zadnjih 10-15 dana bar 5 puta ponovio da "Ili cemo biti drzava u pravom smisli rijeci, ili da se lepo rastajemo, jer ovo drzava nije". Znaci, ovo sto sam parafrazirao pokazuje da radikali ovu SCG smatraju za sve sem za drzavu(slazem se) i oni pristati na jednu od dvije opcije - ili da se vratimo na federalno uredjenje, ili da se "lepo rastanemo". E iz tog razloga sam ja postao "vatreni navijac" radikala na sledecim izborima. Da bi se promijenio sadasnji status Crne Gore u bilo kom pravcu - treba referendum, jel? E pa volio bih da vidim na kojem ce to referendumu Crna Gora podrzati vecinom vracanje na cvrscu zajednicu od SRJ! Nema teorije. A i da ne bude referenduma za to - zna se ko trenutno pregovara u ime Crne Gore, a oni sigurno nece pristati na vracanje cvrste zajednice...to ostavlja opciju broj 2, tj. "da se lepo rastanemo"...izgleda da ce Toma da obavi citav posao za nas!

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Zadnjih godinu dana sve cesce primjecujem ovu pateticnu pojavu...

Ljudi koji se zalazu za nezavisnost Crne Gore se sve vise nadaju da ce neko iz Srbije da im je posluzi na tanjiru.

Prvo Batic, pa Labus, pa evo sad Nikolic.

Bogami, ako ne mozete sami da se izborite za svoj san onda mrka kapa. Jer nema te partije u Srbiji koja od price o razdruzivanju nece odustati na prvi mig ili pritisak EU.

Thanks Thanks Given 
    23
    Thanks Thanks Received 
    661
    Thanked in
    302 Posts

Prvo, Labus, a pogotovo Batic, nemaju politicku snagu za otcijepljenje. Radikali bogami imaju.

Drugo, radikalna stranka ne bi bila radikalna kad bi bilo sta radila na mig EU, ili bilo koga, i ti to znas. Pa oni otvoreno pricaju da ce da vrate vojsku i policiju na Kosovo, i oni od toga nece odustati.

I mi ne trazimo nezavisnost na tanjiru, samo je svaka pomoc dobrodosla, a ovo je najveca pomoc iz Srbije, i najozbiljnija, koju covjek moze da dobije.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pa kome ja govorim sve vreme da vam je jedini način da dobijete nezavisnost, da vas Srbija šutne

Samo nisam baš uveren da ovih 39% ne bi glasalo i za federalnu državu.
    Teši se ti samo.

Svaka je država bolja od ove - Milove

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Dukljanska uzdanica Batke iz Obrenovca je nacisto propala sa osvojenih 0.4% glasova. Hehehe. Sada se nadaju u radikale. Koliko ja znam SRS postoji i u Crnoj Gori i zalaze se za "unitarnu srpsku drzavu" . Znaci od toga nema nista :shock:

Thanks Thanks Given 
    23
    Thanks Thanks Received 
    661
    Thanked in
    302 Posts

Dobro, raspitaj se za ovu izjavu Tomislava Nikolica. Da ne bude da lazem. A cini mi se da je Toma u hijerarhiji stranke malo visocije od bilo koga iz ogranka SRS u CG, tako da je ono sto on kaze zakon!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Nije bitno...

Da budem iskren, ovaj naslov topica je ziva istina. Kako vrijeme prolazi - sve se manje radi na populisanju ideje nezavisnosti, sto i nije cudo, jer znamo da sadasnja vlast propagira nezavisnost iz cistog racuna, i nije spremna da se tom pitanju iskreno posveti, vec koriste ovo stanje "ni tamo ni vamo" za ostanak na vlasti. I dobro im ide, za sad, pogotovo s ovakvom opozicijom.

.......
    Slazem se sa tobom. Od samog raspada SFRJ do danas samo ljudi iz i oko LSCG, kako oni koji su i sada clanovi te stranke, tako i oni koji su ih iz raznoraznih razloga napustali i jednog dijela SDP su iskreni zagovornici nezavisnsoti. Ova mijenjanje DPS od stranke za federaciju ka barjaktaru za nezavisnu je pitanje vlasti, pitanje odanosti partiji i gospodaru i pitanje profita. Brzo bi oni presli u drugi tabor i bili najvatreniji unitaristi, samo da im se isplati. Opzicija ne moze na osnovu ovog pitanja da im naudi mnogo.
    Prva partija ili grupa partija koja izadje sa jasnim planom za dalji razvoj, konkretnim ekonomskim planom i konkretnim ljudima koji ce da ga sprovedu, konkretnim planom o promjeni sistema upravljanja, bezbjednosti, sudstva i tuzilastva i buduceg razvoja ce da srusi ovu pogubnu vlast i da rijesi pitanje nezavisnosti. Do tada, bice kako Milo kaze.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Da.

No, ne zaboravimo ko je ta opozicija koja bi trebala da napravi te planove za buducnost. Buducnost je prepustena Milu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Beranac
    Da.

No, ne zaboravimo ko je ta opozicija koja bi trebala da napravi te planove za buducnost. Buducnost je prepustena Milu.
    Pa veliki nad u ovu i ovakvu opoziciju ni ja nemam. :cry:
    Jednom je jedan nas zemljak rekao da "opozicije treba njihov Milo da makne ovoga mila, pa tek onda da idemo naprijed". :wink: Mozda.
    Ono sto meni daje nadu je da nezadovoljstvo raste podjednako medju onima koji su za nezavisnu i onima koji su za zajednicu sa Srbijom, da se drzavnop i nacionalno pitanje sve vise stavlja u stranu pred siromastvom, nezaposljenoscu, lopo9vlukom, pljackom drzave i naroda i katastrofalnim ucincima ove vlasti. Naci ce se tu poprilican broj postenih i sposobnih ljudi koji mogu da urade nesto pametno, samo ih treba povezat.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Eh, pa ostalo je izgleda na mene i tebe da ih povezemo...

Sta velis, da osnujemo partiju? Ako nista drugo da barem dobijemo vremena na RTCG

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Beranac
    Eh, pa ostalo je izgleda na mene i tebe da ih povezemo...

Sta velis, da osnujemo partiju? Ako nista drugo da barem dobijemo vremena na RTCG
    Druge nebilo, no da ti, kao stari udbas i ja, kao stari KOS-ovac pravimo novu stranku. Ono UDB-a i KOS su napravili i ove postojece, pa nebi mnogo strcali, a?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

srbijanski politicari su jedni najobicniji blavori i cobani. moram priznati da su cak i dukljani (ukljucujuci i onog manitog Jebrka) u svakom slucaju genije za te budaletine.
    Idi svojim putem
    I srecno ti bilo,
    Iskreno te molim
    Otcijepi se Milo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Medjutim, poceo sam da vjerujem da je pobjeda(uslovno receno) radikala u Srbiji najveci zamajac ideji nezavisnosti Crne Gore jos od vremena Slobodana Milosevica.
    Ко би рекао, заситили се Батића и Лабуса, Чанку не спомињу ни име. Сад је постало перверзно, да би још мало џепарили праве тешки дим, Радикали, они који кажу да им је циљ Велика Србија, ће раздвојити две српске државе и омогућити Милу да влада. Тражим твоје одобрење да ово користим за првоаприлску шалу :P ...

Tako je Tomislav Nikolic u zadnjih 10-15 dana bar 5 puta ponovio da "Ili cemo biti drzava u pravom smisli rijeci, ili da se lepo rastajemo, jer ovo drzava nije".
    Није, то само милова ТВЦГ преноси више пута да би убризгала исту идеју у главе невиних гледаоца. http://www.srs.org.yu/saop.htm

Иста та ТВЦГ је уверавала грађане да ће црни Слоба и Шеки кренути војском на Црну Гору, учила је људе да мрзе суседну републику, да пљују на своју војску и да се праве да им савезна држава (која осваја све те шампионате) уопште не постоји.

Znaci, ovo sto sam parafrazirao pokazuje da radikali ovu SCG smatraju za sve sem za drzavu(slazem se) i oni pristati na jednu od dvije opcije - ili da se vratimo na federalno uredjenje, ili da se "lepo rastanemo".
    [...]
    E pa volio bih da vidim na kojem ce to referendumu Crna Gora podrzati vecinom vracanje na cvrscu zajednicu od SRJ!
    А ко ти каже да није слично у Црној Гори? Лоша економска ситуација, Мило је променио тактику, више не бомбардује грађане причама како их Србија израбљује већ како их Србија издржава (то је она тактика да Србија одради немогуће за њега), дакле и самом Милу ће бити тешко да толико брзо промени плочу и постане сепаратиста. Са једне стране, политичар из Србије ништа не намеће силом или претњом (а никада није, само је ТВЦГ преносила другачије) већ поштено нуди референдум, са друге стране стоји Мило сав насмешкан, иза њег шиптарски терориста и Молдавка, шта мислиш шта ће одабрати грађани?

А шта је фалило оној "чвршћој" СРЈ? Имају ли грађани користи од било чега што је насталао након БС, да ли им се побољшао живот?

to ostavlja opciju broj 2, tj. "da se lepo rastanemo"...izgleda da ce Toma da obavi citav posao za nas!
    Неће Тома у сепаратисте, као прво и најважније неће му то прихватити његово бирачко тело. Као друго неће дозволити Шеки, као треће није му то ни имиџ (дробљење државе да би се окупили Срби у једној држави), као четврто ниси га уопште ни разумео а то зато што си протумачио оно што теби одговара. Сећам се добро једне емисије на РТС-у о Државној заједници. Чедомир Антић (ДС-овац, али за Г17) и Владан Батић за сепаратисте, неки СПС-овац и Вучић за федералисте. У суштини је СПС-овац изигравао студијски декор, ћутао, а Вучић нон-стоп нападао сепаратисте и њихове аргументе посебно оне о томе да је заједничка држава (коју су они створили) ругло. Радикали се уопште не праве наивним по том питању, сви знамо ко је овакву заједницу створио и зашто.
    Brzi Oct 14, 2004 10:50 am
    Pa imas sada veci izbor! SRBIJA ILI ALBANIJA, u C.Goru nema mjesta vise za Srbomrzce/ dosoje kraj.

Thanks Thanks Given 
    23
    Thanks Thanks Received 
    661
    Thanked in
    302 Posts

Savindane, ja mogu da pogrijesim, mogu da budem u zabludi, ali nemam obicaj da lazem! Ovo saopstenje Nikolica licno ne moze se tumaciti ni na jedan nacin sem kako sam napisao. I prije je izjavio jednom prilikom da ako Crnogorci misle da nisu Srbi - nek se otcijepe - srecan im put. A ovde je jos i uveo novi momenat - morace ili-ili - ili da se vracamo na cvrscu zajednicu ili da se rastajemo. Mozda je iz njihove perspektive ova zajednica neprihvatljiva, neznam, ali ako oni dodju na vlast - nesto ce se morati mijenjati - cuo si covjeka, vjerovatno. A to saopstenje sam cuo na TV Pink.

A Milo jeste za nezavisnu CG(bio bi separatista kad bi CG bila dio Srbije, ili kad bi zajednica imala vise od 2 clana, ali je ovako taj izraz neodgovarajuci, jer je Crna Gora jedan od dva ravnopravna subjekta koji tvore zajednicu, i od volje svakog od njih posebno zavisi postojanje zajednice), i ne prica on kako Srbija izdrzava gradjane CG, vec kako Srbija izdrzava veliki procenat institucija SCG, i prakticno placa duplu administraciju, te finansijski nosi SCG na ledjima, sto je istina. Mi mozemo da raspravljamo je li DPS za nezavisnu CG iz racuna ili je srcem za tu ideju, ali je cinjenica da su u protekla dva dana Djukanovic, Vujanovic i Marovic ocijenili da zajednica ne funkcionise itd...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A ovde je jos i uveo novi momenat - morace ili-ili - ili da se vracamo na cvrscu zajednicu ili da se rastajemo. ..
    Nema nam druge onda, nego da se vraćamo na čvršću zajednicu.
    Viša sila, šta se tu može, ljudi su u većini.... Ah ta demokratija...

Thanks Thanks Given 
    23
    Thanks Thanks Received 
    661
    Thanked in
    302 Posts

Quote Originally Posted by Karma
    A ovde je jos i uveo novi momenat - morace ili-ili - ili da se vracamo na cvrscu zajednicu ili da se rastajemo. ..
    Nema nam druge onda, nego da se vraćamo na čvršću zajednicu.
    Viša sila, šta se tu može, ljudi su u većini.... Ah ta demokratija...
    Ja sam svim srcem za referendum po tom pitanju. Ako bude vecina za cvrscu zajednicu - nikad vise da se ne pomene nezavisnost!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ППП Мило Малборо никада и није био за не-Српску, независну ЦГ. Додуше њему је у првом плану био профит од шверца цигаретама. А питање независности ЦГ је само параван иза којег ППП Мило Малборо крије своје криминалне радње!
    Главу дајем крајину не дајем ...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

...a ja sam za to, da ako kvalifikovana većina (66,67%) ne bude za nezavisnost, da se ostane u čvršćoj zajednici kao i dosad - i da se nikad više ne pomene nezavisnost! :wink:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks