Page 80 of 219 FirstFirst ... 307076777879808182838490130180 ... LastLast
Results 1,976 to 2,000 of 5462

Thread: ALFA ROMEO club

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

i ja velim!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

IZAZOV FERARIJU, ROMEO KOJI ZAVODI BRZINAMA
    Ovakav alfa romeo do sada nismo videli: osmak sa 450 KS-a, moze da juri 292 km/h. Nema sumnje, on igra u Ferari kategoriji. Iako mu je cena oko 175000 evra, najvatreniji bogatasi vec uplacuju akontaciju za ovu zver.

Temperatura rashladne tecnosti prelazi 90 stepeni. Ulje je tek pri idealnoj radnoj temperaturi, rezeorvar je napola pun, ali zato stvarno ne bi trebalo da znate koliko je krvni pritisak vozaca.
    Sta, u stvari cekamo ? Da se Alfin covek u belom kombinezonu skloni u stranu. Pomeramo polugicu iza volana, ubacujemo u prvi stepen prenosa i dajemo gas. ''Pireli'' pneumatici prenose snagu na asfalt, dok ESP sve to drzi pod kontrolom i polako krecemo.
    U drugom stepenu prenosa postizemo 6000 obrtaja, a u trecem vec 6500. Alfina probna staza Baloko je vrlo ozbiljna pista. Od ukupno sedam sasvim razlicitih delova, svi su vrlo teski, a ovaj prvi je izuzetno komplikovan zbog vlaznih krivina i mesta gde je asfalt apsolutno gladak, dok se temena krivina nalaze iza mostova. Vise nego uzbudljivo.
    Postoje dva duga pravca. Na prvom se nalazi uzbrdica, pa ne moze da se postigne bas visoka brzina, ali, zato, na drugom moze. Pri 7000 obrtaja prelazi se u cetvrti stepen prenosa i vrlo brzo posle toga u peti. Kada se vidi linija horizonta vreme je da se prebaci u sestu brzinu. Sekvencijalni menjac ''kambiokorsa'' je izuzetno brz, prijatan i pruza ogromno zadovoljstvo.
    Teoretski, ovaj bolid moze da postigne maksimalnu brzinu od 292 km/h, ali vec pri brzini od 240 km/h na prepunim auto-putevima postaje pretezak za voznju. Pri toj brzini buka vetra postaje jaka. Ipak, zvuk motora je nadjacava i neodoljivo je privlacan. Tockovi od 20 cola registruju svaku neravninu na putu, dok je upravljac precizan kao skalpel.
    Brz auto prate izuzetne kocnice, a na ovoj Alfi su odlicne. ''Kompeticione'' savrseno prijanja, a u tome mu pomazu odlican donji postroj i aerodinamika. Samo je letenje lepse.
    Alfina ekipa nije bas srecna kada joj se pomene da polovinu genetskog materijala ''8C'' cini Maseratijevo, a cetvrtinu Ferarijevo nasledje. Ogibljenje, upravljac, kocnice i ''transaksal'' direktno poticu iz modela Maserati Gran Sport, dok je V8 agregat blizak rodjak fenomenalnog srca iz Ferarija F430. Sa zapreminom od 4700 ccm, u Alfi on je jos veci nego kod Maseratija i Ferarija. Njegova djavolska snaga limitirana je na 450 KS-a. Do 100 km/h stize za samo 4,2 sekunde, a pri brzini od 200 km/h jos uvek deluje kao usporeni film. Jos jacu stranu ovog motora sa cetiri ventila po cilindru predstavlja obrtni moment od 480 Nm koji je visi i od onog u Ferariju F430 i ''Maseratiju Kvatroporte''.
    Karoserija ''8C'' je specijalno kreirana u poznatom ''Centro Stile'' i ima isti efekat kao odeca Armanija, Prade ili Versacea. Enterijer je vrlo prostran, pa ipak nije lako ni uci ni izaci iz Alfe. Krupnije osobe imace velikih problema prilikom smestanja u kadice. Mnogima ni to ne smeta da poruce ovaj auto po ceni od 174600 evra. Skoro svaka musterija potrosila je jos oko 13400 evra samo za dodatnu opremu. Najomiljeniji elementi su ''rejsing'' felne, set kofera ''skedoni'', specijalna kozna sedista i razlicite klasicne Alfine boje kao, na primer, svetlocrvena legendarnog ''tipa 33 stradale'' ili plava boja ''djulije'' iz sezdesetih godina. Vozila se isporucuju musterijama kod Maseratija u Modeni, uz veceru u elitnom restoranu ''Fini''.
    Alfa 8C nije neki ''soukar'' koji sluzi za paradiranje po bulevarima i obilazenje trendi kafica. On je pravi, pravcati sportski automobil koji nas vraca u davno, gotovo zaboravljeno vreme, kada je Ferari bilo samo jedno obicno, nepoznato prezime.

Rezime : Ovaj dvosed cija je proizvodnja limitirana na 500 primeraka, ima harizmu prave filmske dive, ali i sve tehnicke sposobnosti jednog modela koji nosi amblem ''kompeticione''. Italijani su se uzdrzali da ne proizvedu osrednju sportsku masinu koja bi im, doduse, donela dosta novca. Umesto toga, razvili su pravi dragulj, automobil koji nas vraca u vreme kada je legendarni Alfa Romeo svima oduzimao dah. Bravo !

Istorijat modela :
    Jos 1923. godine genijalni inzenjer Vitorio Jano razvio je prvi Alfa Romeo sa osam cilindara. To je bio model ''P1'' sa dve svecice po cilindru i sa kompresorom. Njega je nasledio ''P2'' koji je pobedio gde god je stigao : ''Targa florio'', ''Mile milja'', ''Le Man''...
    Redni osmocilindras odlicno se pokazao i na serijskim modelima, a na ''P3'' postigao je svoj vrhunac. Karoserije su pravili Zagato, Kastanja i Turing. Model ''8C 2300'' napravljen je u tri razlicite serije sa dva medjuosovinska rastojanja. Iako je ukupno proizvedeno samo 188 primeraka, bilo je mnogo varijanti : ''spajder'', ''spajder korsa'', ''kabriolet'', ''kupe'', ''roudster kabriolet'', i ''rojal kabriolet''. Redni agregat sa osam cilindara i 2300 ccm imao je dva bregasta vratila u glavi. Vremenom, snaga mu je narasla do cak 165 KS-a, pri 5400 rpm-a. Najbrzi je bio ''spajder mili milja'' sa 215 km/h, a najlepsi ''8C2 2900B'' koji je proizveden u samo 20 primeraka.Mnogo kasnije Alfa Romeo je presao na koncept V8 motora koji je proizveden u vrlo maloj seriji za modele ''tipo33'' i ''montreal'' kao i za posebnu seriju kupea ''alfeta GTV'', koju je kreiralo nezaboravno fabricko odeljenje za trke ''Autodelta''.

tekst preuzet iz Auto-Bilda, br.24, decembar 2007,

Thanks Thanks Given 
    3,235
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

175K?! Neka hvala
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Dobro, to nije Alfa i nema nista alfino, osim znaka.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    28
    Thanked in
    11 Posts

jok nema.... ne valja nista.... uzas!
    SO MANY WOMEN ... SO LITTLE TIME

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Valja ona, moram rec da je jedan od naj auta na svijetu, ali nije Alfa nego Maser i Ferra zajedno.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Znaci nije ni Ferra Ferra, nego Fiat????

P.S. Maser je preshao u ruke Alfe, iz ruku Ferraria

Mada ako ocemo tako, sve je to Fiat

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Pazi, sve je to pod Fiat-om ali mislim da to nema veze sa Ferrom i Maserom.
    Pa i Bugatti Veyron je pod VW-om, znaci Fabia 1.2 12V i Veyron imaju isti mjenjac.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pa upravo o tome ja pricam

Ova 8C, tacno pishe sta je od cega... ali preradjeno i stavljeno u Alfu

Znaci Ovo je Alfa 100%, isto kao sto je Veyron Veyron

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Opet nista.
    8C ima modifikovanu Maserovu platformu, mjenjac od Quatroporttea/GrandTourismoa, Ferrari/Maseratti 4.7 V8. Proizvodi se u Modeni, u fabrici Massera. 84 komada je namijenjeno Sjedinjenim Americkim Drzavama. Diler Maserattija ce se bavit prodajom i servisom ovog auta.
    Alfa nema para/ne moze da se bavi razvojom nasljednika 147-ice, prodaje se vec 10 godina sa istom mehanikom i samo dodaju neke pakete opreme kao sto je Modena, Sportiva, Blackline i Collezione kako bi ljude ebali u zdrav mozak, 159-ka lezi na Epsilon platformu Opel Vectre, koristi motora Holdena, nemaju para za razvoj nasljednika (cak neki izvori kazu da ce ugasit proizvodnju) Alfe 166, evo 4 godine se prica da su poceli sa razvojem Juniorke a jos nema nikakvih pravih skica........a ne da se bave sa projektom kao sto je 8C.
    Nisam siguran ali mislim da je prvi put prikazana u IAA 2003.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ljudi, totalno ste promasili poentu! Stvar je da Alfa Romeo ima ime i tradiciju koje moze da proda auto od 175k i to citavu seriju unaprijed. Mozete li da zamislite seata, skodu, vw, audi, opela, hondu, toyotu, mazdu,... od 175k ili od 100k? Sto se tice pozajmice i dijelova, normalno je da se koriste stvari iz kuce. Veyronov motor se sastoji od dva vw W8 motora iz passata, a svijetla su definitivno od skode fabije

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    28
    Thanked in
    11 Posts

aj ljudi pomaga'te. dje cu nac ovakvu jednu felmu? fabricka alfa 15ica

Thanks Thanks Given 
    3,235
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by brzi_pas View Post
    Znaci nije ni Ferra Ferra, nego Fiat????

P.S. Maser je preshao u ruke Alfe, iz ruku Ferraria

Mada ako ocemo tako, sve je to Fiat
    Ma svejedno jedan BMW M3 CSL ce na stazi biti drasticno brzi od nje a kostace duplo manje. A Alfa po meni nije vece ime od BMWa E sad da je auto lutka i lijep i sve to stoji al su mu ebali majku s tim ogranicenjem snage

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Naravno, ni tebi ni drugima koji gledate 20 godina unazad. Nadji negdje listu najskupljih automobila na svijetu i izbroj koliko medju prvih 100 ima BMW-a a koliko Alfi. BMW M3 CSL i 8C uopste nisu ista klasa automobila pa mislim da je glupo poredjenje

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Evo nekih cijena Alfinih modela.

1. 1933 Alfa Romeo 8C 2300 Monza Spider Corsa -- $2.53 miliona
    2. 1937 Alfa Romeo 8C 2900 -- $4.07 miliona
    3. 1932 Alfa Romeo Tipo B -- $5.6 miliona

Thanks Thanks Given 
    3,235
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by coda tronca View Post
    Naravno, ni tebi ni drugima koji gledate 20 godina unazad. Nadji negdje listu najskupljih automobila na svijetu i izbroj koliko medju prvih 100 ima BMW-a a koliko Alfi. BMW M3 CSL i 8C uopste nisu ista klasa automobila pa mislim da je glupo poredjenje
    Ne gledam 20 nego dosta vise A i koliko Alfi starijih od 20 god vidis na ulici?! Ja vidim nekolicinu BMWa

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ja sam nekoliko puta rekao da Alfa ima bogatu proslost kao rijetko koji drugi proizvodjac. Ali, da li se zivi od toga? Ne, nikako.
    2 primjera, Golf I je bio mali tenk na 4 tockova, jednostavno neunistiv, ali kakav je danas Golf V? Da li mi treba da kupimo Golf V za to sto je jedinica bila dobra? Ne.
    Kazu da je moj pradjed bio heroj, drzao je rijec i sta ja znam, moj djed je umro 1945 na Decic kad su ratovali sa njemcima, a meni je tesko da idem da glasam kad su izbori.

Znaci forget about it.
    Ja sam napisao gore u kojim problemima je sad Alfa, nijedan evropski proizvodjac nije u vecoj frci (osim enegleskih marki koji su isto tako u financijskim problemima). Zasto? Za to sto su u zadnje vrijeme proizveli dobre aute ili za to sto su proizveli kante?
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by coda tronca View Post
    Ljudi, totalno ste promasili poentu! Stvar je da Alfa Romeo ima ime i tradiciju koje moze da proda auto od 175k i to citavu seriju unaprijed. Mozete li da zamislite seata, skodu, vw, audi, opela, hondu, toyotu, mazdu,... od 175k ili od 100k? Sto se tice pozajmice i dijelova, normalno je da se koriste stvari iz kuce. Veyronov motor se sastoji od dva vw W8 motora iz passata, a svijetla su definitivno od skode fabije

Vidi sad ti njega.
    VW je u stanju da proda Bugatti koji je 6-7 puta skuplji od 8C, Buggi kosta milion i 250 iljada, znaci pistolj, on ti moze izac i preko 1,7 miliona.
    Rucica za zmigavce je izradjena od neznamkakosezove i kosta 7 500 eura.

Veyronov motor se sastoji od dva W8 motora? Sramota da te neko cuje.
    Veyronov motor nema ama bas nista zajednickog sa VW-ovim motorom. To samo kazu tako, ti sad mislis da su uzeli 2 W8 motora, stavili su ih jedan pored drugog i zavarili su ih. Znas li koliko bi trajao taj motor? 0,1 sec.

Kako se prodaje Alfa GT? Koliko komada si vidio do sad?

I imam jedno pitanje za tebe:
    zasto ljudi iz Alfe Romeo (kad vec imaju bogatu proslost i trenutno na trziste imaju vrhunske kontenjere (po tebi to znaci da oni mogu uzeti Daciju Solenzu, zalijepiti alfin znak na haubi i udariti cijenu od 350 000 eura jer, jbg, 1970-te iz 2.0 su izvukli 130 ks ili 75-ica je imala transaxle)) nisu rekli da je 8C ful alfin automobil, da su alfini inzinjeri zavrsili sve od prvih skica, koncepta do gotovog modela (nego na svaku press konferenciju su rekli da ima Ferrarijev motor, da ima Maseratijevu platformu i getribu, vjesanje je stelovano by Masser people, da se proizvodi u Maserati plant u Modeni i td)?
    Last edited by Fabia_Elegance!; 20-12-07 at 01:56.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    Ne gledam 20 nego dosta vise A i koliko Alfi starijih od 20 god vidis na ulici?! Ja vidim nekolicinu BMWa
    Za starije Alfe treba dosta para, pa je to razlog sto ih nema na ulici, pogotovo ne kod nas gdje je vecina ljudi "opucala najdalje do Mioske"!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Fabia_Elegance! View Post
    Vidi sad ti njega.
    VW je u stanju da proda Bugatti koji je 6-7 puta skuplji od 8C, Buggi kosta milion i 250 iljada, znaci pistolj, on ti moze izac i preko 1,7 miliona.
    Rucica za zmigavce je izradjena od neznamkakosezove i kosta 7 500 eura.

Veyronov motor se sastoji od dva W8 motora? Sramota da te neko cuje.
    Veyronov motor nema ama bas nista zajednickog sa VW-ovim motorom. To samo kazu tako, ti sad mislis da su uzeli 2 W8 motora, stavili su ih jedan pored drugog i zavarili su ih. Znas li koliko bi trajao taj motor? 0,1 sec.

Kako se prodaje Alfa GT? Koliko komada si vidio do sad?

I imam jedno pitanje za tebe:
    zasto ljudi iz Alfe Romeo (kad vec imaju bogatu proslost i trenutno na trziste imaju vrhunske kontenjere (po tebi to znaci da oni mogu uzeti Daciju Solenzu, zalijepiti alfin znak na haubi i udariti cijenu od 350 000 eura jer, jbg, 1970-te iz 2.0 su izvukli 130 ks ili 75-ica je imala transaxle)) nisu rekli da je 8C ful alfin automobil, da su alfini inzinjeri zavrsili sve od prvih skica, koncepta do gotovog modela (nego na svaku press konferenciju su rekli da ima Ferrarijev motor, da ima Maseratijevu platformu i getribu, vjesanje je stelovano by Masser people, da se proizvodi u Maserati plant u Modeni i td)?
    Ne kupuju ljudi Bugatti zato sto je VW nego zato sto ima cuveno ime. Najskuplji VW u ponudi je phaeton pa su se "razbili" od prodaje. VW je narodni auto i zato ce svaki VW skuplji od 50k biti tesko prodati, i oni to dobro znaju i zato idu okolo i kupuju imena koja nesto znace. Sto se tice motora tu pricu ostavi ovim klincima sto su se juce rodili, posto se ne isplati da se projektuje motor od nule nego se koristi neka osnova koja vec postoji a posto je njima trebalo 16 cilindara normalno je da su za osnovu uzeli nesto iz kuce, kao sto to rade svi. Na ovo tvoje pitanje je odgovor jednostavan: ljudi su stavili u 8C ono najbolje iz kuce jer to Alfa zasluzuje!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Nije tacno da su sastavili dva W8 motora i dobili W16.
    Ili, uzeli su 1.9 TDI, presjekli desni cilindar i eto ti 1.4 sa 3 cilindra.

Dobro, stavili su ono najbolje sto su imali, zasto nisu rekli da je sve Alfino i da tu Masser i Ferra nema ama bas nista?

Znam da odgovr ne bih dobio pa evo ja cu:

za to sto ne bi prodali nijedan jedini primjerak (ajde da ne budem takav, mozda bi prodali 10 komada).

Da li tradicija pomaze Alfi, pokazuje prodaja malo skupljih modela, 166 i GT.
    Koliko je kupljeno Mercedesa CLK i BMW trojki a koliko Alfi GT.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    28
    Thanked in
    11 Posts

evo da se nebiste prepirali odje shto je shto i kako...

http://www.seriouswheels.com/cars/to...W16-Engine.htm

pa otvorite poseban topik za bugati.

ovo je alfa klub! sikter

edit: a evo ako nekoga zanima pravljenje ovog famoznog motora, tj. bloka motora
    http://www.zercustoms.com/news/Bugat...orn-video.html
    Last edited by SNAKE; 20-12-07 at 17:38.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by KUGLAGER View Post
    aj ljudi pomaga'te. dje cu nac ovakvu jednu felmu? fabricka alfa 15ica
    Prodao sam covjeku alfu 33 sa takvim felnama u kotor, cini mi se da ima i 5 rezervnu pa ako oce da ti proda, broj tel: 069 483 478 (nemoj rec odakle ti broj)

Thanks Thanks Given 
    3,235
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Znaci zaeba si ga

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    28
    Thanked in
    11 Posts

Quote Originally Posted by JeReMy View Post
    Prodao sam covjeku alfu 33 sa takvim felnama u kotor, cini mi se da ima i 5 rezervnu pa ako oce da ti proda, broj tel: 069 483 478 (nemoj rec odakle ti broj)
    a no shto cu mu rec?

btw, kad si je proda ti tome u ko posto ja uzeh jednu havarisanu za djelove u hn pa da nije to ta

Page 80 of 219 FirstFirst ... 307076777879808182838490130180 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)