Svaki dodatni potrošeni mb se plaća proporcialno od cijene dodatnog GB.
Nisu cijene dodatnih GB za sve pakete iste, već važi od toga na koliko je mjeseci Ugovor potpisan.
ja zato naglasih da sam na studentu, poshto sam se samo za to interesovala. Moze bit da je cijena GB veca za veci paket, a mi studenti smo siromashna kategorija
Nemoj vala psovat... rekoh li ti, neka ti bude? Samo ti kazem nazovi pa pitaj i reci ovdje shto su ti rekli, ja imam student-paket, ponavljam, moguce da je drugachija cijena na svakom paketu, uostalom ako je 1 GB 8 eura na nekim paketima onda je ovo besmisleno a ako je cijena 4 eura onda je i te kako dobro za t-com!
A sumnjash li ti da oni sve rade kako bi nas odrali shto vishe?![]()
Svaki dodatni potrošeni mb se plaća proporcialno od cijene dodatnog GB.
Nisu cijene dodatnih GB za sve pakete iste, već važi od toga na koliko je mjeseci Ugovor potpisan.
vjerovatno je tako, ali ja ti kazem svoj sluchaj i ono shto su mi oni dali kao objashnjenje. ako oni mene lazu, lazem i ja vas, dodushe moji rachuni govore da su oni potpuno u pravu.
Za mjesec septembar imam stavku Vishe potroshen adsl,mimo ugovora - 6,77 eura, dokupila sam 2 GB, jedan oko 25 septembra a drugi 30 septembra.(i to 2 sata prije isteka mjeseca)
Za moj paket dodatni GB je 3.89 centi bio tada i nema teorije da ti ova rachunica ispadne dobra, jer sam od drugog GB potroshila neshto oko 200 MB. Zapravo, nijesam ni mogla da se konektujem odmah zbog poznatih adsl problema,nego ja bio ukljuchen neki program na rachunaru koji je sam skidao neke fajlove i potroshio tih 200 MB.
Znachi za 1 GB i 200MB sam platila 6.77 eura, bez pdv?!
Trebala si odmah da reklamiraš taj račun, jer ne može da se plaća dodatni GB po jednoj cijeni, a mb po drugoj za isti paket.
Ti čak ne moćeš da dobiješ računici na 6.77 eura, čak i da ostalih 200 mb plaćaš po 1 cent.
Voljela bih da helpdesk ovdje razjasni ovu situaciju.
Znate koji je najzesci biser helpdesk postavio u svojoj karijeri... Znaci oni su ti koji su mene pokusavali da ubijede da je zapravo 512 kbit = 52 KB ... ali sa forom da se ostatak (12 KB) gubi na overhead ... Dragi moji ... Ja znam da ste bukvalno cutuci(helpdesk (ali bez uvrede)). Ali na 100 mbit se izgubi 1mbit sto analogijom znaci priblizno 5 kbit (kilo BIT = 5/8 bajta) znachi ... Moj gubitak u tzv parici ne moze da bude veci od 0,5 KB i vasa podrska moze da mi salje na mail viruse i cuda ali ja to necu otvoriti zahvaljujuci vama ... Bless Squirell-Mail by max.cg.yu ... A i to vam je jedina stvar koja vam valja. PR, i ostali ... Ako se ipak osvrnem na vas ... Sta ste radili pod monopolom, ocekujte ozbiljne tuzbe!
Last edited by Na_X; 16-11-07 at 14:20.
_/^.DEVIATION.^\_ - it is the key to our evolution !!!
za moj paket od 512 kbps,10gb(business) dodatni Gb kosta 7,99eura.
Kak oto helpdesk radi selektivno... e pa to je strasno. Valjda su ADSL problemi glavni topic na koji bi trebao da je helpdesk non stop prisutan a ne ovako kao padobranac ...
/me stetan
Amor dolor est!
Amor vincit omnia!
obavezno, ali obavezno pogledati ---> http://www.svjetlopisi.com/cg/cg.html
ada odnosi..
I respect your wrong opinion.
Lukaj
ada ranije nijesu davali one free gigabajte za studentski paket pa mogu opet tako
e sto sam ja radio 2 godine sa siemensom...ovaj d link je bolji jedno 3 puta.
Leo Messi no es de este mundo !!! Gvardiola...14. Grazias Pep.
Posto je malo konfuzno ovo gore, da ponovim pitanje:
Koliko sada kosta dodatni GB za stare korisnike Surf M paketa (fizicka lica)?
Cuo sam da su to smanjili na 3eura (sa 8eura) i da to ide i mimo ove akcije od dodatni 1GB=1еuro?
I would love to change the world, but they won't give me the source code...
Interesantan problem sa potpisivanjem ugovora za koji mi ni 080 080 000 nije bio od pomoci a ni T-centar u NK.
Istekao mi je jednogodisnji ugovor za student paket i ajde da pitam ove iz call centra. Oni kazu otidji u t-centar u svom gradu i produzi ugovor ili uzmi novi paket. Dodjem da pitam da produzim ugovor, a sluzbenice tamo kazu ne treba nista da se potpisuje vec se nastavlja koristenje ako si zadovoljan uslugom. Ja rekoh da mi u call centru rekose da produzim ugovor, a one opet da ne treba ako sam zadovoljan. Ne traze ni e-mail iz CISa, ni sta drugo. Ne gledaju ni ugovor prethodni, nista. Cudno mi, ali ajde, ne izgleda lose, vozimo dalje sa istim paketom bez ugovora.
Posto imam vise kompjutera, pitam mogu li da ovaj modem 360R zamijeniti za rutere sto nude, ili kupiti neki. E, tu pocinje zavrzlama. Kaze, ne mozes da mijenjas modem niti da kupis novi jer to znaci da nisi zadovoljan uslugom?!? Kazem, u ugovoru stoji ruter, a dobio sam modem, a sluzbenica ce, kao iz topa, da su to ugovori koje su potpisivali svi i da to ne vazi za student paket?!? Rekoh, a sta ako mi se pokvari modem, ocu li onda moci kupiti ruter ili moram da kupim isti modem posto mi je istekla jednogodisnja garancija? Tu ona zavrce ocima i kaze nesto u stilu kao "zar Vi nama ne vjerujete?". Pitam, ima li neko drugi da mu se obratim, a ova ce da nema niko drugi.Odem kuci i nazovem call centar da pitam isto to sto pitah ove sluzbenice i cujem drugu pricu. Kaze lik da se ugovor mora produziti jer se studentski paket koristi jednu godinu i student je duzan da produzuje svake godine ugovor i cudi se zasto su mi sluzbenice to rekle. Modem za ruter moze da se zamijeni i samo se podnese zahtjev. Gdje da podnesem zahtjev, pitam, kada ove kazu da mora da se promijeni paket da bi se dobio ruter? On kaze da ne zna i da mu je to besmisleno sa paketom jer se u svakoj prodavnici kompjuterske opreme moze kupiti ruter. ... Na kraju lik rece da te stvari moram rjesavati na lokalnom nivou i da call centar tu ne moze nista i takodje ne zna kome da se obratim za razrjesavanje ove zavrzlame. :monkey:
*O svemu je govorio, bio je u stanju da kaze sve, pa i najmucnije, sve se moglo reci, sve pokazati, o svemu pricati.*
(H. Hese, Sidarta)
Kad ti istekne ugovor nishta ne morash obnavljat`. A ako ocesh router moz` ga uzet` preko t-com-a za 35 (bjeshe) eura i time obnoviti ugovor... Moja preporuka .. Nadji u neku prodavnicu i ne potpisuj ugovor no chekaj da dodje neki drugi ISP pa kad dodje onda gospodski idi u poslovnicu i otkazi adsl. Poz.
_/^.DEVIATION.^\_ - it is the key to our evolution !!!
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks