E'o jedna zanimljivost. Isprichah drugarici koja je zavrshila 2 god medicinskog fakulteta sa velikim prosjekom (9+ chini mi se) mishljenje koje vlada Crnom Gorom o proteinima i kreatinu (pomenuh i izjave nekih starijih doktora kako su isti shtetni za zdravlje). Kazhe djevojka da nema shanse da to doktori prichaju, jer im na fakultetu bash mnogo prichaju o tome, i komentarishuci kreatin reche "da je srece, uzimali bi ga svi, nebitno jesu li bilderi ili ne".
E sad, mene zanima odakle sve ove priche o shtetnom dejstvu PROTEINA i ostalih suplemenata? Iz priche slijedi, ako se obratite bilo kojem struchnijem doktoru, da ce potvrditi da su ti suplementi korisni i pozheljni, kako za bildere tako i za ostale sportiste i nesportiste

Dalje, ako otvorite bilo koje novine koje se bave tom tematikom ili posjetite bilo koji sajt doci cete do istog odgovora. Znachi na jednoj strani imate: doktore, nutricioniste, trenere, bildere, sportiste, svu literaturu koja se bavi suplementacijom.. Naravno, pricham o struchnim ljudima, ne onima koji su doshli do diplome na ovaj ili onaj nachin.. Ko je to na drugoj strani pa je njegovo mishljenje jache od pomenutih?!
Ako je neko uspio bez suplemenata, ne znachi da je to najbolji nachin.. Shta je sa ostalih 99% uspjeshnih koji koriste suplementaciju (ovdje mislim i na bildere amatere)? Svi su ludi i zhrtvuju pola zhivota?
Strah od NEPOZNATOG je chudo

Bookmarks