A grdno je kad po Crne Gore ne ustane na himnu.
E odlicno. Dobismo ustav. Blago nama.
A one ajvane iz SL i sve odreda sto su presjedjeli himnu bih na Goli otok posla na ljetovanje.
Ali dobro, evo ustava, moraju se zakoni postovat pa ce i taj valjda doc na red.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
A grdno je kad po Crne Gore ne ustane na himnu.
Moja je pokojna baba pojedine ljude nazivala pizdurina, a dan danas ne znam sto to znaci 8)
Ovi sto ne ustaju na himnu su mahom bili vrlo disciplinovani pioniri i mahali Jolevim slikama u svoje ofucano pero. Sad zamisljaju osvjescenje, al i dalje ne vladaju sopstvenim glavama.
- Ladan ko taština duša -
Srecno!!!!
Don't fight a battle if you don't gain anything by winning
Ma protjerao bih ja , ne na goli otok, nego na Kosovu. Da tamo pricaju praznu pricu.
hahaha kakvi ste vi likovi ovo je za sprdnju. 90% vas ne zna ni sta pise u tom ustavu a ubiste se od cestitanja![]()
pa ovaj Milo upravlja vama ko cobanin ovcama. Ja mislim da Milo kandiduje MAGARE za predsednika drzave i da vam kaze da ga glasate , 99% vas bi glasalo bez da pita sto magarac da nam bude predsednik. Strasno na kojem ste vi stupnju intelektualnog razvoja![]()
Nazdravlje.
Što se mene tiče ustav je manje više dobar.
Moja primjedba bi bila da je malo previše konzervativan (ali s obzirom da se moj politički stav graniči sa anarhizmom........)
I ne svidja mi se nikako ona stavka o zabrani kloniranja ljudi.
Previše je suhoparna i ne daje mijesata za manevar.
Al ajde, dobar je.
Još jednom nazdravlje.
Hahahaha kako vas ovaj kauboj ono kulturno odradi tj sami ste sebe odradili. Sto se prepoznaste u Milove glasace... istinu je coek reka i to svi znaju. Vi mislite da je taj ustav donesen zbog nas i zbog drzave CG a budite sigurni da nije nego to njima nesto treba.
Dobar je ustav ocuvan je ... kolko trosi kroz grad?
Ovakve stvari i stavovi me naprosto oduševljavaju!!!
Neko reče:"jeste,na popisu stanovništva se više od 60% stanovništva izjasnilo da govori srpskim jezikom, ali trebalo bi ih pitati sada i vidjeti šta misle..." Strašno...ali nažalost,istinito...
Mi,uspravni,hrabri,drčni Crnogorci ne znamo ni kojim jezikom pričamo, ni u koju crkvu idemo, prije nego što nam to Lomi kaže! Stid me je...:oops:
Pise masu stvari koje mi se ne svidjaju i koje mi ne odgovaraju crkva jezik restitucija i slicno... nisam citao cijeli i ne pada mi napamet kad nece dugo trajat a i po naroda CG ga ne priznaje i po meni to je papir zaebancija, kad nema zakona sto ce nam ustav, sto ce nam ustav koji ni ovi sto su ga donijeli ne postuju.
Meni se svidja kad se namrstis kokaina.
Stanjo, ja tacno znam u koju crkvu idem i kojim jezikom pricam a sto milo kaze ja suprotno, tako da bi trebao da govoris u svoje ime.
Dragi gradjani Crne Gore, srecan vam Ustav.
I vama koji volite zemlju u kojoj zivite, i onima kojima je
mrznja zamaglila ocnji vid. Bice bolje. Medicina napreduje.
Sreco Crna Goro!
evo male politicke analize zasto je to tako. tj zasto je 55% sa referenduma jednako 66% u parlamentu Crne Gore.
Razocarani gubitkom referenduma dosta ljudi od ovih 45% se razocaralo u stranke i vodje pokreta za ocuvanje zajednicke drzave, razocaralo se u njihovo opozicionarstvo i potrazilo alternativnu opoziciju u vidu Pokreta za promjene. Puno njih , sigurno preko 1/3 je i dalo glas pokretu za promjene. DPS/SDP biraci su 99% glasali kako glasaju na svake izbore, tako da su ovi glasovi koje osvojio PZP 99% glasovi razocaranih bivsih biraca SNP-a najvise pa zatim i NS, DSS, SNS-a .
Rezim je to majstorski odradio. Lansirao je PZP u politicku orbitu Crne Gore kao laznu opoziciju i na taj nacin prikupio u rezervni fond , na prevaru, dosta glasova razocaranih i opoziciono nastrojenih biraca Crne Gore .
Te glasove je izvukao iz rukava sada, prilikom usvajanja novog ustava Crne Gore i PZP je kao lazna opozicija glasao za sve odluke vlasti.
Moram da priznam da je rezim DPS-a to zaista majstorski odradio, celu ovu prevaru. No ko i svaki kondom i PZP se moze upotrebiti samo jednom u ovu svrhu, te ce ova lazna opozicija za ovakve poteze kaznu doziveti na prvim sledecim izborima koji ce biti vrlo brzo.
Ako izbacimo pojedine komentare iz ovog posta - nazalost - tacan je.
Istina je da se Crna Gora mijenja - sporo, ali mijenja se. Zaboraviti stvari koje sam citirao gore - i odbaciti ih kao politicku opasku - to je opasno za buducnost Crne Gore, jer nikad ne smijemo smetnuti s uma nasto smo (bili) spremni, kao drustvo. I dok god ne gubimo iz vida nase probleme, postoji mogucnost i da cemo ih rijestiti. Jeste da je kauboj zajedljivo iznio te teze, ali one stoje, uprkos njegovim motivima. Stoga - ne vidim potrebu odgovarati na isti nacin.
90% ljudi nije procitalo ustav? Ti nas onda stavljas iznad evropskog prosjeka, jer npr. procjene su da je manje od 3% Francuza procitalo evropski ustav koji su odbili na referendumu i tako zapoceli jednu od najtezih kriza EU. Narod ne cita takve dokumente, on se samo opredjeljuje na osnovu nekih kljucnih postavki. U nasem slucaju - one su bile identitetske prirode. I kako je to relativno zadovoljavajuce rijeseno u UStavu - mislim da to jeste razlog za cestitanje. Jer nadam se da me neces pokusati ubjedjivati u suprotno, pa da su se kod vas, u, recimo, Crnoj Travi vodile zustre rasprave po pitanju slobodnog pristupa informacijama, dok je Jablanicki okrug imao mnogo neprospavanih noci zbog zapaljivosti debata o nespojivosti javnih funkcija. Naravno da ne. srpskim ustavom je dominirala jedna tema- status Kosova. Sve ostalo je izlazilo van dometa razumijevanja i interesa vecine naroda.
Sto se tice samog ustava - ono sto treba cestitati je prevshodno nacin na koji je donesen. I sto, nadam se, inaugurise praksu politickih pregovora i kompromisa, umjesto usancenih rovova, pa kom obojci, kom opanci. Isto tako, treba cestitati najavljeni kraj dominacije identitetskih debata u politickom areni, cime se otvara - konacno- polemika oko kljucnih socio-ekonomskih prica i samog kvaliteta zivota. Iako ne sumnjam da ce SDP/DPS i SL pokusat da odrze tu tenziju - jer njihova retorika je prazna bez toga. U tom svijetlu i treba posmatrati SDP incijativu oko ukidanja zakljucaka Podgoricke skupstine...
Ustav ima i zabrinjavajucih odredbi, poput one kojom se maltene ukida mogucnost gradjanske peticije za zakonodavne akcije u parlamentu. Mada kljucni zabrinjavajuci element - je slabost institucija koje trebaju garantovati ocuvanje duha ustava u svakodnevnoj drustveno-politickoj praksi.
Vecina ljudi je zla
Crna Gora mora donijeti zakon koji sankcionise nepostovanje drzavnih simbola!
I Drzavni simboli i ustav se donio na legalan i legitiman nacin , priznao ga je cijeli svijet i mora se postovati bez obzira sto neko misli o njemu.
Srpska lista i Srbi trebaju da se jasno izjasne o tome koja je njihova maticna drzava!
Ako je Crna Gora onda nijesu manjina a ako je Srbija onda jesu manjina!
Za drugu opciju postoje odredjena prava i obaveze slicno Albancima i Hrvatima.
U skolama je zadrzan maternji jezik koji svako moze nazivati kako zeli!
Iz drzavnih institucija mogu potrazivati odredjena dokumenta na svom jeziku i cirilicnom pismu.
Zastava je iz istorije Crne Gore istina vojna...
Himna je nasa narodna pjesma i ne znam, zasto nekome smeta
Libertas
Dobro rece neko u predhodnim postovima odkad je 2/3 jednako 1/2 cudna neka matematika,tako je i na referendumu bilo oni vazda oce da se "njihov"glas broji vise nego drugih gradjana cim je suprotno to jeste cim je normalno onda su oni zakinuti i tome slicno.Eto sad i 2/3 nije vecina Crne Gore vec ispade da je 1/2 vecina a one 2/3 su nesto drugo po njihovoj matematici. Problem je sada kako opet objasniti svojim glasacima jos jedan "poraz"(tako ga oni nazivaju mada ne znam kako dobijanje svoje drzave moze biti poraz) a jos se nijesu oporavili ni od referenduma znaci udarac za udarcem svojim glasacima priredjuju tako da je sva ova prica sada obicno "vadjenje" i opravdanje za vodjenje pogresne politike i pogresnih poteza u toku cijelog predhodnog vremena.Nego da skratim pricu i citiram jednog iz skupstine koji im rece "...nije jos kasno da uskocite u voz za Evropu ostalo je jos slobodnih mjesta..."
Još jednom se moram osvrnuti na pitanje jezika, jer mi je taj paradoks posebno interesantan. Nijesu mi jasni ljudi, koji govorni jezik mjenjaju političkim dekretima. Ne govorim o politici, nego o običnim ljudima, koji govore onaj jezik koji im naredi "Partija".
Baš me zanima što bi se desilo kad bi Lomi izjavio da od sjutra svi koristimo i govorimo portugalski. Ništa specijalno...i tu odluku bi vjerovatno primili sa osmjehom.
Govorili ste i vi, ponosni i nebeski narod, ne tako davno srpsko-hrvatski a da ga je kasnije partija u naletu nacional-sovinizma nazvala "cetnicki" ne sumnjam da bi ga i tako danas zvali...
Pricas o Crnogorcima a zaboravljas da se velika vecina ovih danasnjih Srba do 91 izjasnjavala kao Crnogorci i da su velikom vecinom Srba i u CG i Srbiji i svudj mlatili kako im se **** digne... Proviri malo u svoje dvoriste prije no druge uzmes da analiziras.![]()
Ako pri svakoj prijateljskoj usluzi odmah misliš na zahvalnost, onda nisi darovao, već prodao.
ma mozes ti nas jezik zvati i brdjanskonaski al svako ko ga je jednom u zivotu cuo ce ti se na to nasmejati i reci ti da ti govoris srpskim jezikom.
stanjo je odlicno izlozio mentalni sklop takvih kao sto si ti i tebi slicnih.
aj recimi pozivas se na taj popis iz 1991. godine, koliko je ljudi govorilo prema popisu 1991. godine srpski a koliko crnogorski?
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks