Zodiac,da ti kazem posto vidim da ne znas,ove godine VN Japana se vozi na stazi Fuji Speedway ,a ne na Suzuki.Mijenjaju se te dvije staze kao i u slucaju VN Njemacke!!!
Svaka cast za Ferrari,odlicna trka,ali mislim malo kasno!
ti rece da nema sumahera u f1 a ja sam ga vidio u box u ferarijevu uniformu, valjda je prosla ili pretprosla trka bila...
sto se sene tice ako ga nijesi pominja onda pretpostavi da komentar nije upucen tebi,
Originally Posted by apple_mac
i mislim da je komentar na mjestu, a ako ti je sto muka javi se doktoru...Originally Posted by apple_mac
Zodiac,da ti kazem posto vidim da ne znas,ove godine VN Japana se vozi na stazi Fuji Speedway ,a ne na Suzuki.Mijenjaju se te dvije staze kao i u slucaju VN Njemacke!!!
Svaka cast za Ferrari,odlicna trka,ali mislim malo kasno!
Glavu bih dao na Kimia.
E da sad se sjetih, pitanje za analizu.
Primijetio sam da Kimijev bolid ima rupu na nosu dok Masin bolid to nema.
Jesu li u pitanju razlicite sasije ili sto? Svrha rupe je hladjenje motora ili nesto? Totalno nepoznato?
Evo snimak zadnjeg kruga i dijela Kimijevog slavlja na kraju. malo se vidi bas kao u prenosu ;(
Last edited by hercules; 17-09-07 at 01:30.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
znao sam da će belgija biti Ferrarijeva trka.mclaren će ipak morati da pokuša na pobijedi u trkama koje su manje brze,a slijede sad...neznam kakav je japan pošto suzuka je ispala.sve u svemu zasluzena pobjeda ferrarija.
a što se tiče kazne za mclaren,pa pola upravnog odbora su ferrarijevi ljudi
bolesno ljubomorno vreme i ljubomorne žene....
2005 - protiv dodavanja "gumene" šikane najviše su bili protiv Bernie Ecclestone i Charlie Whitening, pa tek onda Ferrari (prenijeli su tada mediji...),
1999 - FIA je rekla svoje, a apelacioni sud naravno, kao nezavisno tijelo dao svoje mišljenje i drugostepenu odluku,
2003 - već smo o tome pisali! Potpuno je situacija bila saglasna sa pravilnikom (kao sličnost smo naveli Hamiltona u Nurburgringu ove godine),
ovo sa Klienom i Trullijem su sudije na licu mjesta i dugogodišnji direktor trka Charlie Whitening ocijenili kako su ocijenili. Inače, g. Whitening jw poznat kao čovjek kod kojeg je Schumi bio najviše na udaru (što se kazni tiče),
1997 - kada je Schumi namjerno udario Villeneuvea (a ne HILL-a, kako si ti naveo) potpuno je zasluženo "popio" disciplinsku kaznu oduzimanja svih bodova osvojenih u toj sezoni!
O.K?
Kako uspijevaju da budu toliko brzi??? Po toj logici, ferari je svake sezone kad je bio najbrzi krao neciju dokumentaciju... Nije nemoguce da su napravili dobar bolid, i ranije je meklaren imao dobrih bolida. Uostalom, ocigledno je da je ferari brzi, samo sto je meklaren pouzdaniji i dalje...
Ferrari je razvio stabilizator sa horizontalnim otvorom ne samo da bi efikasno hladio hidrauliku točka upravljača (volana), već i da bi protok vazduha bio što efikasniji oko samog "špica" stabilizatora (ili ti popularno nazvanog nosa), tako što se na taj način smanjuje količina turbulentnog vazduha koji prolazi kroz "grane" prednjeg viješanja. Inače, ovaj prednji stabilizator je lansiran pred sjevernoameričku turneju...
Očigledno je da se Massa malo kockao, pa je tražio "klasični" stabilizator, koji bi, očigledno, bio znatno efikasniji od aktuelnog da se Massa našao u sitaciji da nekoga treba da pretekne. N'o to se nije desilo, tako da je vjerovatno zbog toga gubio par hiljadinki po krugu u odnosu na Raikkonena...
polako analiza mclaren je i 2005 bio ubjedljivo najbrzi ,ali motori nisu bili pouzdani.sad su broj obrtaja ograničen tako da motor i ne trpi toliko opterecenje.a znaš da je mclaren kotovo uvijek imao najbolju aerodinamiku.
stvarno ne mogu da ne mislim da je sve ovo djelo ferarrija i FIA.pa renou su bili ukinuli onaj mas dumper prošle sezone,na sve načine favorizuju ferrari....a max mozli inače "obožava" denisa
Last edited by Senna; 17-09-07 at 09:14.
bolesno ljubomorno vreme i ljubomorne žene....
Ja sam samo bio malo sarkastičan. (jer tako Verba voli...)
A što se mass-dumpera tiče, napad na taj Renault-ov uređaj nije došao iz Ferrarija, već prvo (GLE ČUDA) od strane Rona Dennisa!! Ha-ha-ha... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
A Mosley? Stara je to FACA!! Iskusni advokat... A kao svaki advokat, gleda prvo za svoju guz***u, pa onda za ostale. Kada se Max ustoličio imao je veliku podršku (GLE ČUDA) britanskih timova!! Međutim, opet ponavljam advokati (pogotovo ovi sa zapada) su hmmmm...
Daj ne svirajte, da su varali varali su i gotovo sto je bilo bilo je
Evo 1 simpaticna animacija
http://www.as.com/static/graficosint...os/juicio.html
She is only here to annoy herself!
Ahahah erki pa tu je prikazano kako je Prost udario Sennu da bi uzeo titulu(za sta mu se ovaj osvetio iduce god) a ne obrnuto![]()
She is only here to annoy herself!
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks