Iskreno, nije mi jasno otkud se sada ovdje javljaju kakvi analiticari koji nam objelodanjuju da Dusko nije za selektora...? Pa, iskreno, ako nekima to nije bilo jasno od prvog dana, onda...
Ipak, najveci problem nije u Dusku, koliki god laik bio (on u cjelokupnoj situaciji ispada 'zrtveno jagnje', a sa ovakvim timom nista ne bi postigao ni Slavko Vlahovic, ni Mirocevici)... Najveci je problem u izboru igraca, a to, svi dobro znamo, nije odluka selektora... E - dok neki fudbaleri budu odstranjeni na dogledan period, a ovdje posebno mislim na pojedince iz Buducnosti - tu nema srece... Ima u domacoj ligi igraca koji su trenutno u mnogo boljoj formi (ne govorim samo o U-21, vec i o 'A' timu)...
'Da ima saveza'... Vrlo interesantna hipoteza... Ipak - pogresna... Saveza ima - FSCG ima svoja takmicenja (iako ih 50% ovih mafijaskih ekipa optuzuju za kakvu 'mrznju prema fudbalu' i sl. glupostima koje izlaze iz usta huskaca i nepismenih idiota), ima svoj nacionalni tim, primljen je u UEFA-u, samo treba povesti racuna o nekim drugim stvarima... Ali, ovo je podneblje takvo (mislim na cjelokupan Balkan, pocev od aktuelnih prvaka Evrope - Grka), da je 'lobija' uvijek bilo i bice... I iskreno, malo je glupo ocekivati da se ovdje radi kao sto se radi u asocijacijama Engleske, Skotske i sl, znajuci da je ovaj region najgabeljskiji i naposraniji u fudbalskoj Evropi (pocev od Grka do Turaka)... Tu je toliko subjektivizma i licnih interesa, da je to vec postalo normalno! Zbog toga, kad vec imamo srecu da nemamo (poput Turaka) idiote koji ce govoriti da je evidentno lincovanje protivnika na utakmicama 'laz', (poput Grka) koji ce opravdavati namjestene utakmice, ili (poput Makedonaca) koji zele ukljuciti sve konfesije u svoj fudbal (iako dobar dio nema blage veze), mi mozemo reci da (na srecu) imamo samo jedan problem - 'lobiranje' za pojedine igrace... A to je lako rijesiti, samo da ce ti 'lobisti' malo bolje razmisliti. A o cemu se radi... E, kad odredjeni tzv. menadzeri shvate da neki njihovi igraci, koje tako srdacno 'guraju', nemaju pojma, i kad se okrenu nekim drugim momcima, koji zaista posjeduju talenat i potencijal, tek tada cemo moci da kazemo - OK, izgubili smo od Portugala 4:0, ali ovo je, trenutno, nas najbolji U-21 tim... Jednostavno, ovdasnji 'lobisti' su toliko glupi da ne mogu shvatiti da je produktivnije dici ruke od nekoga za koga 'lobiras' pola godine, a zarad nekoga ko za samo 90 minuta moze uciniti mnogo vise od tih koje potenciraju... Do tada, samo mozemo pljuvati. A mozemo drugacije ustedjeti to vrijeme
Sve ostale predispozicije, koliko se god to nekima ne svidjalo - imamo! Jer, imamo dobru organizaciju (sad ne ocekujem kakvo banalizovanje tipa 'kakva je to organizacija kad meni ona baba u majici Zete kaze da nas FSCG svadja' i sl), imamo Predsjednika koji je velika legenda (svjedoci smo da mu jedna ostrascena nacionalisticka splacina iz 'Dana' prisiva svakojake epitete, da mu u kakvom Niksicu vole otpjevati 'narkoman', da razne Zete, Berane, Decici i druge velicine svjetskog fudbala vole objaviti kakvo saopstenje tipa 'protiv nas, fudbalskih velikana, urotio se Savicevic', ali smo isto tako svjedoci Savicevicevog pojavljivanja na podijumu prilikom zrijeba za LS (uz 'subtitle' - MNE FA President') Platinijevog dolaska na utakmicu Crna Gora - Madjarska i mnogih drugih stvari - pa vi sagledajte da li su u pravu zlocinci, nepismeni ljudi i propali profesori istorije koji se uzivise u uloge novinara, ili 'saka' onih koji tvrde da FSCG, kakvim-takvim koracima ide naprijed)... Sve sto nam fali, trenutno je RAZUM (kod odredjenih ljudi) i infrastruktura... Ostalo posjedujemo...
Uz sve to... Ona reklama 'Voda u kršu' na utakmicama reprezentacije nije tek tako placena
Bogdan Milic, ale
Bogdan Milic, ale
Bogdan Milic, alee
Ja te volim Bogdane![]()
![]()
![]()

Reply With Quote

Bookmarks