Ma nisu nista uradili to je jasno kao dan i da je stepni nesto uradio ja licno nebih smatrao ferari krivim jer to je pojedinac koji nije ekipa,to je drugo da je neko od bosova onda ok,ali dizajneri,pfff.
Novi dokazi? Hmmmm...
Iskreno sad vala ne bih volio da ih izbace iz sampionata jer smo pri kraju. Eventualna kazna neka se odnosi na iducu sezonu ovu neka ostave ovako.
Ne bi bilo fer prema Hamiltonu ponajvise.
A da je sramotno sto su uradili (opet kazem ako dokazu sa tim novim dokazima) sramotno je. Nesportski, neprofesionalno...
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Ma nisu nista uradili to je jasno kao dan i da je stepni nesto uradio ja licno nebih smatrao ferari krivim jer to je pojedinac koji nije ekipa,to je drugo da je neko od bosova onda ok,ali dizajneri,pfff.
Slazem se sa Herculesom, ne bi bilo interesantno da ih izbacuju iz sampionata.
Jedna dobra kazna za sljedecu godinu bi bila dobrodosla.
TAKUMI
ja bi im napisao 15e, kao "za nevezivanje pojaseva"![]()
(nečitko)
Uglavnom, na prvom (jutrošnjem) treningu najbrži su bili bolidi Ferrarija, a slijede ih (izbliza) bolidi McLaren-Mercedesa. Ostali kasne više od sekunde po krugu...
1.Raikkonen 1'22,446
2.Massa 0,144
3.Hamilton 0,172
4.Alonso 0,394
5.Rosberg 1,026
6.Button 1,222
7.Fisichella 1,226
8.Kubica 1,257
Ja se sad pitam, zasto je neki mladi klinjo bolji od F1 sampiona, u svaku diciplinu?
TAKUMI
Zato sto je bolji vozac od sampiona :P
Ili mozda dje je fresko ozenjen pa bracne noci imaju bolji uticaj nego ove kod Alonsa
Vazno je da je Ferrari prvi![]()
Hercules,nisi me shvatio,mislio sam da je obrnuta situacija,da je stepni uzeo dokumenta od mclarena,razumijes!
E kad bi baba imala ono ne bi bila baba...
Te price pusti. Pricamo o onome sto se desilo a ne sto se moglo desit.
Što god da urade, imam o$ećaj da će se posrat u prvenstvo.
Nervira me što se vazda mora stajat na stranu ferrarija, ka da je taj tim zapravo formula 1. Navikli da dobijaju gospoda, ae.
Ovo me podsjeti na ono, kad onaj gnjido od Šumahera nikako nije moga stić Alonsa pa su sve gledali renoov bolid ne bi li ga kako degradirali .. oni aerodinamični dodaci, sve se moralo micat, đe se god požali ferrari.
Ne velim, ne znam što se desilo sad ovo .. možda je mclaren zaista kriv, al kako to da se vazda ferrari mora požalit na nešto kad gubi. Dako nekad jednu titulu osvojite fer i pošteno.
Valjda ta FIA kapira kolko će ovo uticat na samu formulu ka sport ako se slučajno kazni mclaren, jer je ovo jedno od najzanimljivijih prvenstava, posle monotone ere Šumahera, đe je izgledalo kako vozi svoj bolid protiv auta na sudaranje.
I dalje imam o$ećaj da će se posrat u prvenstvo.
Pa dobro sad, nije bas uvijek FIA na stranu ferarija bila. Izmjene pravila su iskljucivo radjene zbog dominacije ferarija, sto ce reci isla su protiv njih.
Poslije loma noge, Sumi se vratio u Maleziju i tada su ferariju u konkurenciji konstruktora oduzeti bodovi zato sto je bolid bio siri 1 cm na jedno mjesto. Cini mi se da je poslije uvazena primjedba pa su im bodovi vraceni ili su samo vozacima vratili ne sjecam se bas.
Prosle godine se ferari zalio na mas dumper koji je reno koristio sto je bilo legitimno po pravilniku.
Ove godine su se zalili na ferarijev pod koji se na pravcima spustao pa su im i to ukinuli.
Ne gleda FIA ferari kao tim koji cini formulu 1 ne boj se![]()
@Herk:ada pod je ZABRANJEN i prije bio, a mass damper DOZVOLJEN, dje to dvoje poredis?!?! :roll:
(nečitko)
Kako gazda odmara
Prepucavajte se vi samo, a oni se suncaju i gushtaju
Flavio Briatore usidren danas u zalivu, ispod Bijele, vjerovatno na putu za Moncu. Pretpostavljam da ce se usidrit u Dubrovnik pa avionom za Italiju ako misli sticInace je svracao u Kotor i prije trke u Tursku. Evo vam dvije fotke
Ok, ne kažem. Vjerovatno znaš više tih stvari od mene. Ja znam samo ovo iz skorije prošlosti.
Tako, Monza prošle godine, kvalifikacije, toboš nekakvo blokiranje Masse od strane Alonsa na pola kilometra?
Možda jes to što veliš, al su im mnogo stvari odobrili koje ne bi nijednom drugom timu.
No da ne širimo raspravu, nadajmo se da će donijet pravednu odluku ovaj put.![]()
pokretni aerodinamicni djelovi su 100 god bili zabranjeni, no je ferari mislio kako niko nece primijetit pod (a i krilca), sto se vidi samo dok se bolid krece, pa je koristio na kvarno. Mass damper s druge strane nije pokretni aerodinamicki element (ne dolazi u nikakav kontakt sa vazduhom!!!), ali ga je FIA okarakterisala kao takvog iz njima znanih razloga.
Toliko o Ferarijevom postenju i ugadjanju FIAe ostalima:trashcom:
(nečitko)
Na brzim stazama kao sto je Monza, nama na oko velike razdaljine mogu da se ucine da ne mogu da uticu na vozaca iza.
Ali u stvarnosti je mnogo drugacije. Bilo je price o tome dal na forumu ili nekom drugom portalu ne mogu se sjetit.
Uostalom pitaj analizu
To je vjerovatno kvarnije nego posjedovanje kompletne dokumentacije o bolidu najveceg konkurenta
Ehh tako mi tih postenja u F1![]()
Last edited by hercules; 08-09-07 at 01:11.
Rekli su ovi iz FIA-e da se ne priznaju rezultati Mclarena u qual. jer su prebrzo vozili :-)
Ohhh Hamilton malo skrati prvu krivinu ili mi se ucinje
Ne malo no nije mogao vise
Ali ce ga spasit ovaj kontakt kazne ja mislim
I tako pozdravi se Ferrari sa titulom.
Oce li Kimi ovo na jedan pit stop da ide???
Last edited by hercules; 09-09-07 at 13:41.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks