To moze svaka raketa![]()
She is only here to annoy herself!
Srbija ima jedan komad S300 sistema. Tako mi se bar cini, na neke slike ispred Sajama Oruzija u Beogradu se vidi S300 instalacija.
A da kazem nama ne bi niti region, niti Amerika, niti Evropa dozvolili S300 sistem. Sa ovim long-range sistem bi imali ne samo cijeli Balkan ispod kontrole (sa vise komada instalacija sirom CG) nego bi i pokrili dio Italije, Bugarske i Rumunije.
Zasto vi mislite da nam kao SFRJ nisu davali iz svijeta noviji sistem PVO nego ove SAM frke koje sada Srbija posleduje???
nema ni jedan s300 u naoruzanju srbije
a nama i ne treba
treba, sto neko rece, jezgro kov da bude par hiljada visoko obucenih profi vojnika
mornarica da zadrzi postojece patrolne brodove i uzme nekoliko helikoptera koji lete u svim vremenskim uslovima(za spasavanje)
avione treba rasprodati i modernizovati postojece helikoptere i uzeti 2 kanadera![]()
Naravno da Srbija nema S 300 ali Hrvatska je pocetkom 90 tih dosla (slucajno) u posjed dela jedne baterije ( transport je preko Hrvatskih luka trebao da ode za jednu africku drzavu dok je voz bio u Hrvatskoj prodaja je propala pa je Hrvatska iznajmila zateknuta vozila na par godina i setkala ih je po paradama ali napominjem sistem nije bio kompletan i nije bilo moguce borbeno ga upotrebiti)
S 300 ima domet od 50 ak km stare veryije do 150 km nove veryije daklje nema govora o kontroli ni Italije ni Bugarske ni Rumunije ali bi pokrili dobre djelove BIH, SR, AL, Cro.
Sfrj pocetkom 90 i nije bila toliko losa sa sistemima PVO srednjeg dometa a u toku su bili pregovori sa SSSr oko novih kupovina. Inace sisteme velikog dometa nisu imali ni vayni saveynici SSSR npr Poljska ili Cehoslovacka ili DDR. S 300 je npr bio rezervisan iskljucivo za SSSR i tek po raspadu je isao u iyvoz.
Pa sve ti je receno, stvar se desavala pocetkom 90 tih rat u Bosni je jos trajao krajna je jos postojala u Hrvatskoj i novi rat sa Srbijom nije iygledao nemoguc, naprotiv. Na tim paradama pojava S 300 je za hrvatski narod bila ogromno ohrabrenje tipa cik sada da ih vidim sa jastrebovima i orlovima kada mi imamo S 300 ( naravno sira javnost nije znala da je sistem nekompletan, )
Pazi ne znam sta si vidio na sajmu ( ako mi opises mozda i pogodim) moguce je da si vidio sistem LUNU koju smo prepravili da lansira rakete sa ORKANA ( to ti je u stvari jedan OGROMAN ruski kamion sa 4 osovine slican onima koji transportuju S 300 pa te je to moguce zbunilo, ili si pak vidio svedski radar GIRAFE (fapov kamion sa kabinom umjesto teretnog prostora i radarskom antenom ali na sajmu nije bio s 300(znam bio sam)
Last edited by tamar; 06-09-07 at 20:55. Reason: greske u kucanju
Ne znam kako da postavim sliku(ako uopste i mogu)
Evo ti link http://www.militaryphotos.net/forums...=92680&page=28
topic broj 406 na strani 28(trebalo bi da se odmah ona otvori) imas prikaz svih vozila u bateriji S 300
Sumnjam da si ih vidio u Beogradu mada volio bi da jesi.
Ministarstvo donijelo odluku da pvoeca zarade za 30% u Vojsci.
Ah ovih magicnih 30% se samo prosljedjuju od ministarstvo do ministarstva![]()
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Pa dobro,bolje ista nego nista :P.
Svim GLASACHIMA DPSDP,
treba POVECAT PLATE 30%, ko zna, KAD CE IZBORI,
moze JEVROPA da im IZCHUPA UVA, i PRIVEDU POZNANIJU PRAVA, POSLIJE USVAJANJA USTAVA,
UMJESTO USTAVNOTVORNE SKUPSHTINE,
IZABRATI,
DRZAVOTVORNU JEVROPSKU SKUPSHCINU.
Last edited by milovan; 13-09-07 at 01:28.
IM - Old Bone
Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...
Sad ce uskoro i VOJNIM I CIVILNIM PENZIONERIMA,
to su NAJVECE PRISTALICE,
DPS, da necemo nishta JES.
Kad se troshi, nek se TROSHI,
CIJELO JAJCE U PITU.
Danski BUDZET na 700 000 GRADJANA, je oko 10 milijardi EURA,
CRNOGORSKA CRKAVICA OD BUDZETA JE 600 miliona, i imaju 100 miliona VISHKA,
da TROSHE,
A DJECI PRODAJU KNJIGE ZA SHKOLOVANJE;
STVARNO SU MIZERNI,
UMJESTO DA OKRPE,
POPOVE,
LOPOVE,
MAFIJASHE,
KURAJBERE I SELJOBERE SA JAHTAMA I VILAMA,
PDV 25%,
POREZ NA NEPOKRETNU IMOVINU,
PUTARINE NA LUXUZNA AUTA,
ITD, ITD,
ALI SU TO SVETE KRAVE ZA DPSDP,
a GRADJANI SU TELAD.
IM - Old Bone
Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...
Rusija testirala najveću bombu svih vremena
Rusija je detonirala najveću konvencionalnu bombu svih vremena u dramatičnoj eskalaciji novog 'hladnog rata".
Bomba je dobila nadimak ''Otac svih bombi'' i izbačena je iz strategijskog bombardera na testno područje sa zgradama i automobilima, koje je nakon detonacije ostalo sravnjeno sa zemljom.
Ovo oružje je četiri puta jače od najjače američke bombe koja je nazvana "Majkom svih bombi".
Svijet je u međuvremenu izrazio veliku zabrinutost i osudio Rusiju za pravljenje tako masivnog oružja kada trenutno ne postoji razlog za tako nešto.
@CDM
Opa,bravo za Ruse.
VAKUMSKA BOMBA,
KOJA IZVLACHI KOMPLETNE DzIGERICE NA NOS I USTA.
Jako humana bomba,
SVE ZIVO PRETVORI U MRTVO.
PRAVA RUSKA.
IM - Old Bone
http://en.wikipedia.org/wiki/Tsar_Bomba
Ovo je ipak jedno hiljadu puta jace![]()
She is only here to annoy herself!
Ne brini,valjda je normalno da PDV ide nize.. oh.. pa da.. normalno xD.
7 Oktobar bio Dan Vojske Crne Gore.
Od tada je i valjda prihvacen predlog za onaj Grb za VCG, tako su i prihvacene nove uniforme (bivse JNA). Ima i videoclip da se nadje koja nosi titulu: Nova snaga. Taj clip naravno ne izgleda los. Cudan detalj je da se u clip spremaju vojnici za ulazak u Mi Mil-8 Transport helikopter, dok pilot priprema helikopter za let (startovanje). U tom momentku se slika promjenuje i vide se Gazele gde poletavaju ahaha kreativno sastavljeno jer nasi Mi Mil-8 nisu u letnom stanju.
A sta se tice Grba, Cinova i ostalih oznaka, prebrzo su birali. Hoce sta brze sve da rijese pa na kraju frka.
Cujes, nemam ni ja nikakvih problema sa uniformama.
Ali je na danasnji dan tako, da SFRJ i Drug Tito vise ne postoje. Crna Gora je prosla kao Federacija Jugoslavija sa Srbijom, tom vremenu smo imali dobar Grb Vojske Jugoslavije (Srbije i Crne Gore) kao i uniforme. Danasnje nove uniforme su prave kopije JNA, jedino promjenjeno su Oznake, Cinovi i Grb. Nisam bas zadovoljan, jer ja znam da mi Crnogorci imamo mnogo talentovanih likova i kvaliteta, od koji bih sigurno stigao neki bolji, ljepsi, i jaci predlog.
Problem je u tome da se Ministarstvo Odbrane Republike Crne Gore i Vojska Crne Gore nisu javno (internacijonalno) izjavili o konkursu koji je trajao do krajem Septembra ove godine. Zbog toga i nisu mnogo predloga dobili. To je steta, jer su sigurno bolji predlogi mogli biti pomedju drugijah.
Kasnije ce im mozda biti za zbog ove akcije. Ovaj Grb je pretrpan oznakama svi odiljenja VCG (pricam od Mornarici, RV i PVO itd). Nije bas nesto strogi Grb, ali i nije bas mnogo poznatljiv. Do toga, nema nista da se nadje o nasoj vojnoj istoriji u Grb, Cinove i ostale oznake uniforme itd :mad:.
Ovo je bar moje misljenje...
Last edited by MNT; 11-10-07 at 10:15.
hahahahahhahahaha...uchinilo ti se da su kopija tih starih...vjeruj mi da ti se uchinilo...
nijesam previshe detaljno uputjena o javnosti ovoga procesa...ali meni se uniforme chine ok(poseno ovako imajutji na umu chinjenicu da sam zhensko...ako se mozhe to uzimati u obzir!?)Problem je u tome da se Ministarstvo Odbrane Republike Crne Gore i Vojska Crne Gore nisu javno (internacijonalno) izjavili o konkursu koji je trajao do krajem Septembra ove godine. Zbog toga i nisu mnogo predloga dobili. To je steta, jer su sigurno bolji predlogi mogli biti pomedju drugijah.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks