Page 5 of 7 FirstFirst 1234567 LastLast
Results 101 to 125 of 175

Thread: Nepravda i nasilje u ime vjere/ideologije sa primjerima

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Vjerski objekat ili oduzmu zivot , no ja opet velim i tvrdim religija je ZLO ma cija bila !
    Ko nevoli Crnogorca ,vas se ambisa !!!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by ihtus777 View Post
    Фунестис,
    Стефан Немања није само прогонио јеретике због вјере,већ и због навео сам зашто.Ако је теби нормално да неко убија морал војсци док она брани земљу свака ти част али то није хришћански.
    Богумили да су се понашали хришћански понашали би се као сви Хришћани а не као јеретици.Одбацивати иконе и молитву Пресветој Богородици није баш хришћански......

Мир и свако добро.
    Ratovanje nije hrišćansko, ratovanje je antihrošćansko.

Stefan nije branio svoje već je osvajao tudje.

Poštovanje ikona nije hrišćansko već je idolopoklonstvo i direkno, namjerno, voljno, nepokajno kršenje druge božje zapovijedi.

Quote Originally Posted by Bog na Sinaju svojevremeno
    Ne pravi sebi lika ni obličja bilo čega što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodama pod zemljom. Ne klanjaj im se niti im služi. Jer ja, Jahve, Bog tvoj, Bog sam ljubomoran. Kažnjavam grijeh otaca - onih koji me mrze - na djeci do trećeg i četvrtog koljena, a iskazujem milosrđe tisućama koji me ljube i vrše moje zapovjedi.
    Vi ste idolopoklonici, griješnici, sljedbenici djavola.
    Vi propagirate rat i idolopoklonstvo.
    Vi ne ljubite bližnjega svoga već svojeg svijetovnog vladara.
    Vi narod koristite kao topovsko meso, kao da ga ga mrzite a ne volite.
    Vaš domen nije nebo već svijetovna politika.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by funestis View Post

Poštovanje ikona nije hrišćansko već je idolopoklonstvo i direkno, namjerno, voljno, nepokajno kršenje druge božje zapovijedi.

ovom si izjavom sazeo njihova vjerovanja, i okarakterisao ih pravim imenom, svaka cast.
    E sad da si u trinaestom vijeku, ovi pravoslavni i katolicki i islamski inkvizitori bi te spalili kao "jeretika" "vjesca"
    Ihtiuse, uzmi chekic i prikucaj ovog mrskog nevjernika za zid, kako se usudjuje da zbori protiv jedine prave hriscanske crkve, serbske pravoslavne crkve a ne ove jeresi katolicke i pravoslavne hehehe
    Egil said he would risk coming to the Thing all the same:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ух фунестис,превише си се залетио,али није битно.

Одбрана од непријатеља је хришћански акт а пустити да нас неко убије је равно самоубиству и то је хула на Духа Светог,а хулана Духа Светога се никоме неће опростити,како каже сам Господ Христос.
    Богумили су убијали морал народу и Стефан Немања је морао да се брине за своје стадо.

Да би говорио о идолопоклонству мораш знати шта је то.Дакле,идолопоклонство није поштовање икона већ обожавање икона пошто ми Хришћани не обожавамо иконе већ их само поштујемо онда нисмо идолопоклоници.

Да те напоменем:не цитирај погрешно Свето Писмо јер нигдје не пише Јахве нити Јехова,ако оћеш да се правиш паметан напиши Јахвех јер је тетраграматон ЈХВХ а не ЈХВ.

Бог је дао заповијест да не правимо никакав лик,али ту није крај заповијести,већ је рекао да се томе лику не клањамо као БОГУ и да га не обожавамо.Да је био крај после првог дијела заповијести онда ми не би смјели ни да се сликамо ни за личну карту.Чисто информативно,ковчег у којем су држане заповијести су чували два херувима.

Не знам зашто ми персираш када кажеш ``ви користите народ као топовско месо,ви сте идолопоклоници,да наш домен није небо``,јер ја ништа од овога на практикујем,и још си нешто говорио али то није важно.Грешник јесам,као што је свако а што се тиче ђавола:откад си ти почео да вјерујеш у сотону?

Кад већ говориш о ближњем и кад кажеш да не љубимо свог ближњег,немој као паралелу томе да дајеш владара јер логички то нема везе,кажи онда да ми не љубимо своје ближње.

Дакле фунестис,писти Хришћанство,бави се чиме се бавиш немој да говориш о нечему о чему не знаш.

Мир и свако добро.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Djoks View Post
    Dakle: razlike skoro nema, ali razloga za mržnju i ubijanje pripadnika jedne i druge frakcije - ima? No, tako je i sa nama u CG; razlike između ideologije SPC i CPC - nema (koliko ja znam), a ipak se dogodi da jedni drugima dignu u vazduh vjerski objekat.
    Како нема разлике у идеологији?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Znam ja dobro što je hrišćanstvo. Imam i oči i uši i mozak pa mi ne treba niko da mi prodaje m za b.

To kako se piše ime božje (kojeg u stvari i nema) je texnički problem.

Одбрана од непријатеља је хришћански акт а пустити да нас неко убије је равно самоубиству и то је хула на Духа Светог,а хулана Духа Светога се никоме неће опростити,како каже сам Господ Христос.
    Богумили су убијали морал народу и Стефан Немања је морао да се брине за своје стадо.
    Zar nije ono oprosti i biti će ti oprošteno.

ko tebe ošamari ti okreni drugi obraz.

I tako to.

Hrist (ako mu je vijerovati) je mogao pokretom svoje ruke uništiti sve svoje neprijatelje pa nije.

Samoubistvo nije odustati od nasilja, ne iskrivljuj svojom pričom pravu poruku nenasilja.

Nije se Stefan brinuo za svoje stado no ga je brinulo to što su Bogumili odvraćali narod od Stefanovih krvožednih osvajačkih pohoda.

Не знам зашто ми персираш када кажеш ``ви користите народ као топовско месо,ви сте идолопоклоници,да наш домен није небо``,јер ја ништа од овога на практикујем,и још си нешто говорио али то није важно.Грешник јесам,као што је свако а што се тиче ђавола:откад си ти почео да вјерујеш у сотону?
    Ja u Sotonu ne vijerujem al volim upotrebljavat vašu retoriku.

Zabavno zvuči.

U svakom slučaju moram ti čestitati na načinu kako si stručno iskrivio Hristovu poruku. Medjutim nisi pogodio cilj.

Ko se mača laća od mača će i poginuti.

A to da je ne braniti se samoubistvo je prašina u oči, pa zar se sam Krist nije onda na taj način ubio.

Opa pa mi štujemo samoubicu po tvome.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Znam ja dobro što je hrišćanstvo. Imam i oči i uši i mozak pa mi ne treba niko da mi prodaje m za b.
    To kako se piše ime božje (kojeg u stvari i nema) je texnički problem.
    Zar nije ono oprosti i biti će ti oprošteno.
    ko tebe ošamari ti okreni drugi obraz.
    I tako to.
    Hrist (ako mu je vijerovati) je mogao pokretom svoje ruke uništiti sve svoje neprijatelje pa nije.
    Samoubistvo nije odustati od nasilja, ne iskrivljuj svojom pričom pravu poruku nenasilja.
    Nije se Stefan brinuo za svoje stado no ga je brinulo to što su Bogumili odvraćali narod od Stefanovih krvožednih osvajačkih pohoda.
    Ja u Sotonu ne vijerujem al volim upotrebljavat vašu retoriku.
    Zabavno zvuči.
    U svakom slučaju moram ti čestitati na načinu kako si stručno iskrivio Hristovu poruku. Medjutim nisi pogodio cilj.
    Ko se mača laća od mača će i poginuti.
    A o da je ne braniti se samoubistvo je prašina u oči, pa zar se sam Krist nije onda na taj način ubio.
    Opa pa mi štujemo samoubicu po tvome.
    Не,ти не знаш шта је Хришћанство и ти си један од оних који имају уши а не чују.Дакле,људи као ти,безбожници,не могу да говоре о Хришћанству јер немају искуство о томе.Ти можеш мислити да говориш о Хришћанству али ћеш говорити о нечему другом,као до сад.

То како се пише име БОЖИЈЕ није техничка ствар,већ рацонална.Не зна се како се ЈХВХ изговарало па и теби препоручујем,дајем ти један братски савјет,да не цитираш Свето Писмо погрешно јер нема нигдје да пише Јахве или Јехова.

Господ је учио да ако нас неко ошамари у лијеви,да му окренемо и десни образ,али БОГ нас није учио да пустимо неког да нас убије .

Христос јесте могао не покретом руке,него својом мишљу уништити све што постоји,али је циљ Његов био да пострада и да посведочи васкрсење мртвих.

Фунестис,ја нигдје нисам казао да је самоубиство одустати од насиља,већ је самоубиство најтежи гријех,јер се после учињеног гријеха не можемо покајати,а пустити да нас неко убије значи директно показати БОГУ Духу Светом да нас баш брига за живот који нам је он дао.

опет ти почињеш причу о Стефану Немањи.Ако се не слажеш са њим и са њеоговим владањем немој се слагати,али га немој проглашавати за антихристоса.

Како може есхатон за Богочовека бити исти као и за човјека?Дакле,Господ никако није могао бити самоубица јер есхатон је различит за БОГА и за човјека.

Мир и свако добро.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Не,ти не знаш шта је Хришћанство и ти си један од оних који имају уши а не чују.Дакле,људи као ти,безбожници,не могу да говоре о Хришћанству јер немају искуство о томе.Ти можеш мислити да говориш о Хришћанству али ћеш говорити о нечему другом,као до сад.

То како се пише име БОЖИЈЕ није техничка ствар,већ рацонална.Не зна се како се ЈХВХ изговарало па и теби препоручујем,дајем ти један братски савјет,да не цитираш Свето Писмо погрешно јер нема нигдје да пише Јахве или Јехова.

Господ је учио да ако нас неко ошамари у лијеви,да му окренемо и десни образ,али БОГ нас није учио да пустимо неког да нас убије .

Христос јесте могао не покретом руке,него својом мишљу уништити све што постоји,али је циљ Његов био да пострада и да посведочи васкрсење мртвих.

Фунестис,ја нигдје нисам казао да је самоубиство одустати од насиља,већ је самоубиство најтежи гријех,јер се после учињеног гријеха не можемо покајати,а пустити да нас неко убије значи директно показати БОГУ Духу Светом да нас баш брига за живот који нам је он дао.

опет ти почињеш причу о Стефану Немањи.Ако се не слажеш са њим и са њеоговим владањем немој се слагати,али га немој проглашавати за антихристоса.

Како може есхатон за Богочовека бити исти као и за човјека?Дакле,Господ никако није могао бити самоубица јер есхатон је различит за БОГА и за човјека.

Мир и свако добро.
    Pogibija od neprijateljeve ruke ako si odlučio da se ne braniš govori o tome da poštuješ ljudski život pa čak i neprijateljev. Na neprijatelju je da odabere hoće li se osuditi na viječne muke ili ne, a ne na žrtvi.

To nije i ne može biti samoubojstvo već je plemenit čin i primjer požrtvovanja.

Nasilje radja nasilje i krug se zatvara.

Kako se piše ime je u stvari tehnička stvar izgovora i kako se ta stvar piše. Razni ljudi različito govore i pišu.
    Osim toga ЈХВХ i nije božje ime već titula (ja sam onaj koji jesam).

Kao što vidiš i ja po nešto znam, što se za te ne bi dalo reći.

Osim toga ne nazvah Stefana Antihristom, to si ti uradio (sa kolikim pravom to samo ti znaš).

Za me je Stefan samo jedan od manjih srendjevijekovnih feudalčića sa megalomanskim porivima da osvaja tudje.
    Takvih je bilo dosta u njegovo vrijeme.

Koristio se svim sredstvima koje su svi tadašnji poluvladari koristili da bi se dokopali vlasti uključujući i sukobe sa svojim bližnjima (kao braćom na primer) te upotrebom 3 do 5 prsta tokom molitve i zavisno od situacije te ličnih dobara koje je mogao dobiti na osnovu ulagivanja istoku oli zapadu, a u medjuvremenu skupljajući vojsku jadnih seljačića da ih žrtvuje na oltar svoje lične pohlepe.

Ništa što nije već vidjeno.

Toliko o tome.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pogibija od neprijateljeve ruke ako si odlučio da se ne braniš govori o tome da poštuješ ljudski život pa čak i neprijateljev. Na neprijatelju je da odabere hoće li se osuditi na viječne muke ili ne, a ne na žrtvi.
    To nije i ne može biti samoubojstvo već je plemenit čin i primjer požrtvovanja.
    Nasilje radja nasilje i krug se zatvara.
    Kako se piše ime je u stvari tehnička stvar izgovora i kako se ta stvar piše. Razni ljudi različito govore i pišu.
    Osim toga ЈХВХ i nije božje ime već titula (ja sam onaj koji jesam).
    Kao što vidiš i ja po nešto znam, što se za te ne bi dalo reći.
    Osim toga ne nazvah Stefana Antihristom, to si ti uradio (sa kolikim pravom to samo ti znaš).
    Za me je Stefan samo jedan od manjih srendjevijekovnih feudalčića sa megalomanskim porivima da osvaja tudje.
    Takvih je bilo dosta u njegovo vrijeme.
    Koristio se svim sredstvima koje su svi tadašnji poluvladari koristili da bi se dokopali vlasti uključujući i sukobe sa svojim bližnjima (kao braćom na primer) te upotrebom 3 do 5 prsta tokom molitve i zavisno od situacije te ličnih dobara koje je mogao dobiti na osnovu ulagivanja istoku oli zapadu, a u medjuvremenu skupljajući vojsku jadnih seljačića da ih žrtvuje na oltar svoje lične pohlepe.
    Ništa što nije već vidjeno.
    Toliko o tome.
    Погибија од руке непријатељ може бити акт поштовања људског живота,али ако допустимо да нас неко убије онда ми наш живот не поштујемо.
    Господ је казао:Заиста вам кажем,нема веће љубави од ове ко положи живот за ближње своје.Овде се не говори о самоубиству већ о погибији за отаџбину,за породицу-једноставно речено за своје ближње.
    Самоубиство да је исправно и да је исправно допустити да нас неко убије било би назначено у Светом Писму,али живот је један и тај живот је лествица нас људи за небо и извини молим те ја нећу да продајем и предајем мој живот без борбе-била она духовна ли тјелесна јер у борби нема губитника за БОГА.

Тачно да ЈХВХ није име,јер БОГ уствари и нема име,али сам ти само дао савјет да је боље рећи Господ или БОГ него нагађти како се исправно изговара ЈХВХ.

Ја Стеана Немању нисам назвао антихристосом већ сам мислио да је то теби у интенцији-да докажеш да је он антихристос.

И Стефан Немања није био велики и духовни горостас јер је освајао и знао да учини сплетку,већ је духовни горостас јер се покајао због свега лошег што је учинио.

Мир и свако добро.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Lightbulb

Ako je čovijek dovoljno jak za njega je put do oružja dug.
    Ako je slab odma se oružja laća.

Naravno svak ima pravo da se brani na ovaj ili onaj način.
    Medjutim za odbranu treba izabrati pravo sredstvo.

Nekad lijek može biti opasan koliko i otrov stoga treba biti oprezan.

I ponekad takodje jako je teško odrediti ko je u stvari napadač jer obično biva da te je neko napao jer se osijeća ugroženim od tebe.

Takodje možda je i prisiljen da to napravi od strane nekog krvavog lorda.

Malo koji vojnik ide u rat svojevoljno već ga uvijek nešto tijera, strah je to obično.

Strah od tebe (mene) kao neprijatelja
    Strah od autoriteta.
    Strah po zajednicu (ovo može biti tumačeno kao patriotizam)
    Strah od boga (ovo može biti okarakterisano kao religijski rat)

Rijetki su ratnici koji idu u rat zabave radi a ti obično imaju i neki svoj kodeks časti.

U svim najvećim zločinima uvijek je velika doza straha. Strah radja strah, zličin radja zločin, smrt radi prekovremeno za istu platu.

Neprijatelj nije uvijek vrijedan mržnje, možda više žaljenja.
    Kao takav on je jadnik i ja ga možda ne mogu preobratiti, niti možda se odbraniti jedino što mogu jest ga ne mrziti.

A ko osta osta. Ako budem jači pobijedit ću i on će skriviti svoju propast jer je pogrešno protumačio svoju metu, ako on pobijedi ubio me je i samim tim napravio grijeh.

Jasno ovo važi samo za one koji me napadnu bez razloga.

S druge strane ako mi neki gospodar (političar, crkovni dužnosnik, kralj pa i sam bog) počne govoriti da mi je susjed neprijatelj i da ga trebam uništiti, automatski me je izgubio kao podanika i možda pribilježio kao neprijatelja (čim ja lično proučim situaciju i pronadjem motive takvog stava neprijateljstva prema mom susjedu).

Ja mogu razmišljati o drugima ružno tek kad mi oni sami daju dovoljno povoda da tako o njima mislim. Niti jedan autoritet pa ni najveći od svih nije u stanju da to uradi.

Oni su takvi i on/ona je takva u mojim ušima ima gluv odjek.

Ljudi su mi dragi koliko i ja samom sebi ukoliko ne dokažu suprotno svojim akcijama prema meni i drugima.

U tom slučaju postavljaju me u stanje opreza.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

У Хришћанству постоји парадокс да војник треба да воли свог непријатеља а да истовремено брани своје ближње.То је практично немогуће,али је тако.

Први пасус који си написао је донекле тачан,али да ли је то логосна основа Хришћана?Није,јер ја понављам,живот је један и он је лества којом се пењемо Царству Небеском.

Љубав према животу вјечном је јединствена и она нема граница,те према томе за хришћанског војника умријети за своје ближње је нешто најсветије.Да би се вјечни живот задобио једна од етапа је борити се.Духовно,тјелеснио-није битно,битно је да се боримо за правду за Христоса.Па иако изгубимо иако смо се борили за ситину ми смо на добитку.

Свети Владика Николај је рекао да се све може извитоперити.Кухињски нож нам је потребан да сијечемо хљеб,кидамо месо и ту нема ништа лоше али може некоме тај нож да користи да прикоље некога успут.

Хришћани у римском царству су ишли у војску без поговора,дакле,то је била она ствар о којој се није расправљало.Хришћани нису ишли у рат једино ако је требао да се направи покољ невиних људи,ако се ишло у рат против Хришћана или ако је требао неко ненаоружан да се убије јер је то било испод јеванђељске и хришћанске и војничке части.

Ја се не слажем са размишљањима Бертранда Расела,али је рекао једну велику реченицу.Парафразираћу је:Сваки истински патриота говори како ће да гине за отаџбину а не како ће да убија за отаџбину,то је у суштини и светописамско учење.Сваки војник Христосов иде у рат из љубави према ближњем и према својој отаџбини.Наравно,нико не иде да се забавља тако што ће да убија већ иде да брани.

Тачно је да непријатеља треба жалити,али треба и самог себе јер човјек треба да гледа како прво себе да спаси.

Дакле,ако су богумили радили све хришћански као што нису макар су антихришћански радили тако што су уништавали морал војсци и народу.

Мир и свако добро.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Zavisi kako ko vidi svoju otadžbinu i ko šta shvata kao svoju otadžbinu.

Recimo ja u opće neman nikakve nacionalne osjećaje.

Ako sam ih ikad i imao oni su nestali u medjuvremenu kad sam upoznao mnoge druge ljude na raznim mjestima na svijetu.

Danas shvatam čitav svijet kao moju otadžbinu i nasljedje.

Niko više ne može napast moju zemlju ali može moj dom.

Osjećaj granice se negdje na mom putu izgubio te sam patriotizam zamijenio jednim mnogo jačim osjećajem kozmopolitizma.

Otkrio sam da razlika medju ljudima nema osim onih koji oni sami sebi nameću želeći se prilagoditi ostalima koji takodje sami sebi nameću razlike.

Ljudima ti mali komadići čoviječanstva daju neku lažnu sigurnost, tipa moja nacija je jaka, moj narod je velik tvoj nije, ja ću bit jači itd.

koža može biti raznih boja (zavisno kolko je vruće) medjutim ispod je krv uvijek crvena.

Ljudi su različiti tek površno (to važi i za um).

Pravi problemi se nalaze upravo onamo gdje ne želimo gledat i ne smijemo pitat ili ni ne želimo u opće znati.

Zašto ograničavati sami sebe iluzijom patriotizma i goreti zajedno sa svima ostalima u pomami nacionalizma.

Zar nije bolje raditi nešto pametnije.

A što se tiče viječnoga života. Sebe ne mogu vidjeti da postojim u nedogled. To mi je više osuda i zarobljavanje pa sve da cijelo postojanje sam u društvu anđela i pijevam.

Prestanak postojanja za mene nije osuda no promijena. Zašto da ne ustupit ću mijesto nekoj novoj duši da se oproba u životu (kad za to vrijeme dodje jelda).

Naravno pokušat ću ostavit neke tragove svoje egzistencije da bi ti neki novi ljudi iskoristili moja neka iskustva za neke svoje potrebe.

I da se vratim ponovo na nacionalne osjećaje i patriotizam parafrazirajući mog pokojnog djeda koji je vidio ratova više komada.

Quote Originally Posted by Moj đede
    Kad se zastave razviju sva pamet je u trubi.
    Bio je on priprost čovijek sa znanjem, ali vrlo mudar u procijeni dok je posmatrao svijet oko sebe.

Jeli on ovo negdje pročitao, ili je nekog čuo ili je i sam izmislio, to ja ne znam. Znam da je duboko shvatao značenje tih riječi. A meni su postale jasne tek nedavnih godina.
    Last edited by funestis; 06-09-07 at 01:40. Reason: ispravio quote

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Тебе ништа не спречава да волиш и себе и своју земљу и људе око себе-то је хришћански,а не да волиш себе и себи ближње а да мрзиш све остало.То је шовинизам,то није Христос проповиједао.
    Добро је што схваташ свијет као једну отаџбину,то је уједно и хришћански идеал,али као што сам навео-прво треба кренути од себе.Ако ти ништа не радиш,то је довољно да зло побиједи.Кад ти водиш непрестану борбу-тјелесну или духовну ти ћеш онда знати да си нешто учинио па макар то било непримјетно.
    Опет ти кажем,патриотизам и национализам не сметају да ти волиш све људе на земљи,само је логичније да ћеш ти прво да волиш оне око себе па тек оне даље.
    Тачно је да су људи различити површно,али такође су и умно,јер је сваки човјек свијет за себе.Разлике постоје међу људима,и то је чињеница,а на нама је да отклонимо те разлике и да их заборавимо и да сваког човјека посматрао као људско биће а не као Јеврејина,Србина,Турчина......
    Највећу кривицу у свијету за јачање зла сносе Хришћани.Једноставно,да су се Хришћани више молили и били побожнији зла би мање било.Али,о том потом.
    Бити заробљен у вјечности је просто немогуће,јер се ради о бесконачном простору у времену.
    БОГ не нуди престанак постојања,како кажу Свети Оци:БОГ је постао човјек да би човјек постао БОГ.Замисли какав ти је осјећај кад радиш нешто што волиш,а замисли да имаш ослећај безброј пута љепши и упечатљивији који се задобија у Царству Небеском.
    БОГ ти нуди вјечни живот.Ево ти га,џабе,тако си добио овај живот,а вјечни ћеш скоро исто тако задобити.

А ево једно питање:да ти се БОГ открије да ли би повјеровао у Њега или би и даље негирао Његово постојање?

Мир и свако добро.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

А ево једно питање:да ти се БОГ открије да ли би повјеровао у Њега или би и даље негирао Његово постојање?

Мир и свако добро.
    Da mi se bog otkrije po samom principu dokaza ja bih znao da postoji.

Jasno ni onda ne bih vijerovao, onda bih znao.

Medjutim on bi morao to učiniti na takav način da ja budem svijestan njega te da ga ne mogu protumačiti kao neki drugi fenomen.

Ako on postoji i to hoće ne sumljam da ne bi pronašao pravi način da se ukaže.

Drugi dio rabote bi bilo povijerenje. Pitao bih ga isto pitanje kao i Mojsije.
    Morao bi mi reći svoje pravo ime i tu nema kompromisa. Ja znam trik sa imenima pa stoga bi to bio moj test njemu i tomu kolko vijeruje jednoj od svojih kreacija.

Ja sam mu prijatelj ali tražim isto to i uzvrat.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja sam mu prijatelj ali tražim isto to i uzvrat.
    Да али ако сазнаш да ти је БОГ дао живот џабе,зар не би онда ти требао да се потрудиш да мало то надокнадиш а не БОГ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Да али ако сазнаш да ти је БОГ дао живот џабе,зар не би онда ти требао да се потрудиш да мало то надокнадиш а не БОГ?
    Pazi, on je meni dao nešto za što ja nisam pitao.

S druge strane nije mi ga dao džabe već sam dobio gomilu i pravila (minimum 10 uklesanih u kamen ili preko 50 kad iščitavam zakone) koje moram poštovati da bi zavrijedio taj život viječni.

Takodje Bog daje Bog uzima i ja sam nisam nijakd siguran kada će bogu pasti na pamet da mi oduzme taj poklon (recimo božanskim uplivom mi turbo motor aviona padne na glavu) ili me rasturi pražnjenje od 2 miliona volti (munja).

Život nije poklon božanski već kredit kojeg nisam tražio iz banke viječnosti (i to sa kamatom jer moram vraćati život tako što moram stvarati novi odnosno razmnožavati se)

S druge strane samo maloj količini ljudi život se čini poklonom (jer dobro žive i sve je ispunjeno i zadovoljno) mnogima je život kazna, nekima toliko da ne mogu izdržati pa dignu ruku na sebe.

S treće strane poklon (ako je život poklon) nema zahtijev vraćanja na sebi.

I na kraju kakav je to poklon kojeg moraš prije ili poslje vratiti i još biti osudjen radi upotrebe.

Kao da sam ga ukrao a ne dobio.

Ovo sudjenje se dogadja svima, i dobrim i lošim. Jedni dobiju osudu da odu u raj a drugi u pakao.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Што се тиче питања,ту си мање више управу,али да ти Он није дао живот и да те није учинио постојаним ти не би ни могао да питаш или да тражиш живот.
    БОГ ти уствари јесте дао живот џабе јер му ти ниси ништа урадио па да ти Он сад враће дуг а пошто ти га је дао џабе онда би било културно и људски да Му ти даш нешто заузврат.
    Ти не мораш да се бринеш за то да ли ће те убити гром или ће ти авион пасти на главу,јер ћеш само умријети тјелесно,а пошто је душа носилац живота онда се мораш потрудити да твоја душа ужива после смрти.
    Кредит се углавном враћа са каматом,али ти враћеш мање него што си добио,зар то није великодушно?
    Многи од те мале количине људи којима живот изгледа као поклон нису ни сбјесни одакле им долази живот.
    За суђење се не мораш бринути,ако си био Боголик током живота и БОГ ће те примити у своје крило-на теби је да одлучиш.

Мир и свако добро.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne bih da troll-ujem funestis, ali tvoj post me inspirisao. Molim te da mi komentare ne uzmeš za zlo. Svijet slikamo svojim bojama.
    Pazi, on je meni dao nešto za što ja nisam pitao.
    Znači prihvataš samo stvari koje tražiš? Daješ samo stvari koje ti traže?

S druge strane nije mi ga dao džabe već sam dobio gomilu i pravila (minimum 10 uklesanih u kamen ili preko 50 kad iščitavam zakone) koje moram poštovati da bi zavrijedio taj život viječni.
    Skoro odmah su mi pali na pamet hitovi "O kako je lepo biti glup" i "Pravila, pravila" od Riblje Čorbe. Dura lex...

Takodje Bog daje Bog uzima i ja sam nisam nijakd siguran kada će bogu pasti na pamet da mi oduzme taj poklon (recimo božanskim uplivom mi turbo motor aviona padne na glavu) ili me rasturi pražnjenje od 2 miliona volti (munja).
    Recept za "savršen" život: "No alarms and no surprises"

Život nije poklon božanski već kredit kojeg nisam tražio iz banke viječnosti (i to sa kamatom jer moram vraćati život tako što moram stvarati novi odnosno razmnožavati se)
    Ah, seks, i to moramo da upražnjavamo. How gross!

I na kraju kakav je to poklon kojeg moraš prije ili poslje vratiti i još biti osudjen radi upotrebe.

Kao da sam ga ukrao a ne dobio.
    "Evo ti pištolj. Nemoj da ubijaš nedužne ljude", "Stani malo. Dao si mi pištolj, a sad tražiš od mene da ne pucam na koga mi se ćefne?!?" ;)

Ovo sudjenje se dogadja svima, i dobrim i lošim. Jedni dobiju osudu da odu u raj a drugi u pakao.
    Živ, živ, živ, niko nije kriv! Ava, ava, ava niko nije krava.
    Last edited by edin1; 06-09-07 at 22:22.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by edin1 View Post
    Ne bih da troll-ujem funestis, ali tvoj post me inspirisao. Molim te da mi komentare ne uzmeš za zlo. Svijet slikamo svojim bojama.
    Znači prihvataš samo stvari koje tražiš? Poklanjaš samo stvari koje ti traže?

Da, mnoge stvari u životu koje sam dobio nisam tražio. Prema meni to je nepotreban trošak koji mi stavlja obavezu bez potrebe. S druge strane pokloniti nešto nekome a njemu to ne treba je samo beskoristan trošak. Stavljaš osobu u položaj da ti se mora odužiti a da sam nikakve koristi od tebe nije imao. S druge strane ako me pitaš što ti treba ja ću ti rado pomoći ukoliko je ta pomoć unutar mojih mogučnosti.
    Ja gledam na poklone kao na licemijerni pokušaj stvaranja obaveze prema drugome iz čisto sebičnih razloga. Veća je ljubav prema bližnjemu reći mu glasno i jasno da može računati na tebe. Po meni to je pravi i jedini poklon.

za ostalo nemam komentara
    .........................

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Што се тиче питања,ту си мање више управу,али да ти Он није дао живот и да те није учинио постојаним ти не би ни могао да питаш или да тражиш живот.
    БОГ ти уствари јесте дао живот џабе јер му ти ниси ништа урадио па да ти Он сад враће дуг а пошто ти га је дао џабе онда би било културно и људски да Му ти даш нешто заузврат.
    Ти не мораш да се бринеш за то да ли ће те убити гром или ће ти авион пасти на главу,јер ћеш само умријети тјелесно,а пошто је душа носилац живота онда се мораш потрудити да твоја душа ужива после смрти.
    Кредит се углавном враћа са каматом,али ти враћеш мање него што си добио,зар то није великодушно?
    Многи од те мале количине људи којима живот изгледа као поклон нису ни сбјесни одакле им долази живот.
    За суђење се не мораш бринути,ако си био Боголик током живота и БОГ ће те примити у своје крило-на теби је да одлучиш.

Мир и свако добро.
    Ako je cijelu tu komplikaciju napravio meni u ljubav, nije morao slobodno.

Ja ne primam poklone i ne osjećam zahvalnost za stvari koje mi nisu potrebne. Osijećam zahvalnost samo za direktnu pomoć koju ja tražim.

Što se mene tiče ja sam bio zadovoljan u oblivionu i ako stvarno oće da mi da poklon neka me tamo i vrati. Puffff u besvijest vječnosti.

Sta će mi viječan život u njegovu krilu. Kažem ti ja se naježim na mogućnost viječnog postojanja.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kako god Funestise, zivot si dobio. Nego kad te je Bog vec po tebi zeznuo stvorivsi te, bolje bi bilo potruditi se zivjeti u vjecnim ljepotama nego u vjecnoj vatri. U Qur'anu postoji ajet u kojemu se kaze da ce stanovnici pakla reci KAMO SRECE DA SMO ZEMLJA OSTALI.
    Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    nema nikakve potrebe da udjes u dijalog sa osobom koja u 2016-oj misli da je Zemlja ravna.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Cuvaj se Funestis s pricom... Mogao bi da upadnes u kazan s vatrom, gdje ce te okretati sa crvenim trozubcem, a to ti nikako ne bih pozelio!!
    "PO DANASNJEM SHVATANJU NORMALNOSTI ZDRAVO JE BITI NENORMALAN"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Mabus View Post
    Kako god Funestise, zivot si dobio. Nego kad te je Bog vec po tebi zeznuo stvorivsi te, bolje bi bilo potruditi se zivjeti u vjecnim ljepotama nego u vjecnoj vatri. U Qur'anu postoji ajet u kojemu se kaze da ce stanovnici pakla reci KAMO SRECE DA SMO ZEMLJA OSTALI.
    Vidiš Mabuse u tom smislu ja se u potpunosti slažem sa Kuranom. Tu je sveta knjiga i te kako u pravu.

Medjutim Kuran mi daje pravila, ako ih prekršim odo ja da se smrzavam, druga sveta knjiga Biblija isto mi veli s tom razlikom što ću završit u oganj.

Dvije knjige su isključive pa ako neću u smrzavanje otići ću u oganj. Zašto, pa ako idem po Kuranu nevjernik sam Kristijanima, ako idem po Bibliji, nevjernik sam Muslimanima. A što ako sam se rodio na Papui Novoj Gvineji gdje mnogi ni ne vidješe ni Kurana ni Biblije no sam čitao/slušao njihova predanja pa sam jeo svoje neprijatelje. U tom slučaju odo ja i u oganj i u snijeg a da nisam ni svijestan da postoju Dobra Vijest i Objava. Jeli to fer. A što bi sa onim jadovima iz Južne Amerike što obožavaše Pernatu Zmiju Boga Sunca koji vijerovaše u njega milenijum cijeli dok ne dodjoše fratri iz Španije da im "prijateljski" prenesu dobru vijest i velike boginje. Odoše i oni u Pakao kao i oni poslje koji su umrli pod čizmom Inkvizicije.

A što bi i sa onima koji su zahvaljujući svojoj religiji uvijek dobri, nenasilni, mirni i meditativni kao npr budistički svećenici. Ljudi koji pomažu drugima, koji vole bližnjega i liječe bolesne ali ne prihvataju ni Islam ni Krišćanstvo jer ih smatraju nasilnima (a to se kosi sa njihovim vijerovanjem da je svijetu potrebna niravana, mir).
    I oni će u pakao jer svijesno odbacuju Kuran i Bibliju.

Nefer do bola od strane Boga.

Quote Originally Posted by Kralj_Nikola View Post
    Cuvaj se Funestis s pricom... Mogao bi da upadnes u kazan s vatrom, gdje ce te okretati sa crvenim trozubcem, a to ti nikako ne bih pozelio!!
    Ne bojim se ja kazana jer ću tamo bit sa razlogom. Gora je kazna biti u Raju, osudjen da viječno blejiš i ne radiš ništa nego pjevaš ode tvorcu zadovoljavajući njegove megalomanske porive veličanja persone i to čiiiitaaaaavu viječnost.

Licemijerno, a s moje strane šupkolizajuće za ništa.
    Last edited by funestis; 07-09-07 at 17:20.

Predator2 Guest

Svi mi prije nego se rodimo biramo koji cemo zivot i sa svakim zivotom ucimo i poslije svake smrti sagledavamo sta smo naucili i kad sve naucimo postajemo skoro ko bogovi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Predator2 View Post
    Svi mi prije nego se rodimo biramo koji cemo zivot i sa svakim zivotom ucimo i poslije svake smrti sagledavamo sta smo naucili i kad sve naucimo postajemo skoro ko bogovi
    Moguće, medjutim ja trenutno nemam apsolutno nikakve idikacije da je tako.

Page 5 of 7 FirstFirst 1234567 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)