Page 16 of 22 FirstFirst ... 6121314151617181920 ... LastLast
Results 376 to 400 of 545

Thread: Qur'an istinita Bozija uputa

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ada ne ubijaju se Zweku. Tamo se svi vole. Nema droge, nema prostitucije, ko u raju. Ovo na engleskom sto si naveo nije istina Zweku. To ti je to.
    Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    nema nikakve potrebe da udjes u dijalog sa osobom koja u 2016-oj misli da je Zemlja ravna.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Zvek_Zivi View Post
    Jes no MENE izbrisase linkove i tekst a ne tebe hehehehehe !

Komso oli ni malacko objasnit sto kad neko konvertira iz islama na kriscanstvo udaraju mu se fatve i zagarantovan odmor pod crnom zemljom a ????? Hhehehehehe !

End Quote:
    Most Muslims would say that these verses are misunderstood, but misunderstood or not, the history of Islam shows that many Muslim leaders have used those verses to spread terror. Islam, according to the Quran, can be spread by force. Mohammed, the founder of Islam, was quoted as saying, "Invitation first (that is, call them first to embrace Islam). If they refuse, then war." "The sword", said Mohammed, "is the key of heaven and hell; a drop of blood shed in the cause of Allah, a night spent in arms, is of more avail than two months of fasting or prayer: whosoever falls in battle, his sins are forgiven, and at the day of judgment his limbs shall be supplied by the wings of angels and cherubim."

Kako objasnjavas da u drzave dje se najvise praktikuje islam ima masu prostitucije droge ubijanja (na najogre moguce nacine) zabranjuju se druge religije, mora se nosit roba koju samo muslimani nose (tipa ona traveza oko glave), itd itd ???????
    ps. pa zborimo o tolerantnoscu ,suzivotu respektu itd itd itd !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ps za one koji ne znaju ja sam ateist tako da svako pljuvanje na kriscanstvo mene ne dodiruje ! Postovanje za sve koji praktikuju svoju odabranu ( ne nametnutu) vjeru ALI U SVOJU KUCU uz svu svoju privatnost !

PS: Mabuse VAZDA KOMSO !

Aha, a ti ateista... Sorries brate, nisam to znao, izvini ako sam ti greškom prišio titulu hrišćana, OK?

Svi uz svoju privatnost, ha? Odjednom se izgubi ona parola "freedom of speech", je l'? He, he...

Nego lijepo li nas ova sablja razgovori. Dokaz koliko smisla imaju ovi textovi koje ti u skorije vrijeme postavljaš jeste (između ostalog) ovaj zadnji i to ova rečenica:

Most Muslims would say that these verses are misunderstood, but misunderstood or not,...
    Autora nije ni 1% briga da li je on pravilno protumačio Qur'an i Sunnet (a šta je Islam nego Qur'an i Sunnet!) već mu je samo važno da napiše nešto loše o Islami, pa makar i izmišljao.

Dalje... Ti kažeš da su neki koristili ajete iz Qur'ana da bi opravdali svoje ubijanje. A ti meni fino navedi koje ajete i kako su ih oni to protumačili. Dokaži da je Qur'an naredio to ubijanje.

Prema učenju Islama, Islam se ne može širiti mačem, i ti da si bio fer makar makovo zrno ti bi se vratio unazad nekol'ko postova i našao postavljen odgovor.

Tačno je da će oni koji su pali u borbi za Islam biti u Allahovoj milosti. Ali nije džihad kad god neko poželi da lije krv i ko god to poželi, džihad je precizno definisan. Ne može svaki čova da vodi borbu na svoju ruku. Prvenstveno, u ovom trenutku, mislim na samoubiačke napade, koji su po QUR'ANU I SUNNETU zabranjeni. A Ajatolah Homeini je Ši'itski vođa, pa one banalnosti sa opravdanjem samoubica su ništa više nego vakuum od priče, bezvrijedno.

Deder đetiću pokaži nam ti tu vezu Islama sa prostitucijom, drogom i ubijanjem. Kao prvo pokaži ti meni kako si zakljućio da Islam to dozvoljava, zatim mi pokaže te famozne statistike, a onda pokaži da je ta (imaginarna) prostitucija/droga/ubijanje stvarno rezultat rada Muslimana po Islamu.

Prema tome, kad ti nekad u neko vrijeme dođeš sa nekim ispravnim informacijama, onda nam se javi, a do tada nemoj da trošiš vrijeme i prostor

PS: Zwek, pogledaj ovako na čitavu ovu stvar: I ja i ti, zacrtano da ćemo umrijeti, je l' tako? Eh sad imaš (logički) 2 mogućnosti: ili ima ili nema zagrobnog života. Ako nema, onda ni ti ni onaj koji je vjerovao da ima, neće biti na gubitku, znaći 0:0. Ali ako ima, onda ćeš ti biti na gubitku. Pa kako god okreneš, teista je na dobitku, zar ne?

Bye bye people, wish a nice day to y'all!!!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

TERRORISM

Whoever kills a soul, unless for a soul, or for corruption done in the land - it is as if he had slain mankind entirely. And whoever saves one, it is as if he had saved mankind entirely

[Qur'an 5:32]

Let there be no misunderstanding: Islam forbids the killing of innocent civilians, wherever and whoever they may be, in absolute terms.

http://thetruereligion.org/modules/w...hp?category=14

What Does Islam Say about Terrorism?
    Does Islam Equal Terrorism? - by Yusuf Estes (Audio) (Buy)
    Terrorism - Islam's Viewpoint By The Islamic Fiqh Council, Saudi Arabia
    Islam and The Issue of Terrorism
    Myths about Islam - Terrorism, women, the 'Nation of Islam' and more
    Tolerance in Islam
    A Close Look At Jihad
    Jihad Explained
    What Really Happened ?

Kao što je i dosad bilo, evo odgovora.
    Last edited by mastermind; 28-08-07 at 11:18. Reason: Što tebe boli briga što ja editujem svoj post????? :D

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

mabus, dao sam ti reference u qur´anu o duzini allahovog dana!koliko taj dan traje: 1000 ili 50 000 godina?

Pozdrav

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Mabus View Post
    Uzejr? Qur'an nam o Uzejru prenosi dogadjaje koji su se desili u proslosti. Uzejr je bio mrtav sto godina. Allah ga je probudio a nakon sto su ga Zidovi vidjeli povjerovali su u njega kao Bozijeg. Poceli su ga nazivati bozijim sinom. Ti koji su ga nazivali bozijim sinom su samo bili odredjena grupa jevreja. Qur'anu nisu potrebni zidovski izvori. Qur'ansko ucenje se ne oslanja na Biblijske podatke.

Zar Allahu u Qur´anu ne poziva vjernike da se ,ako im nesto nije jasno, obrate Indzilu i Tevratu?!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Koliko ja znam, Qur'an ne poziva vjernike da se zbog bilo kakvih nejasnoca obracaju Tevratu i Indzilu. Kada Qur'an prica o tim knjigama u smislu da je Allah dz.s. objavio te knjige, odnosi se na njihovu nepromijenjenu verziju a ne ove koje sada imamo. Sto se tice trajanja dana potrebno je samo jasno procitati ta dva ajeta i zakljuciti da se u jednom ajetu prica o jednoj a u drugom ajetu o sasvim drugoj stvari. Procitajmo: ONI OD TEBE TRAZE DA IH KAZNA STO PRIJE STIGNE, I ALLAH CE ISPUNITI PRIJETNJU SVOJU; A SAMO JEDAN DAN U GOSPODARA TVOGA TRAJE KOLIKO HILJADU GODINA, PO VASEM RACUNANJU. (22, 47). ON UPRAVLJA SVIMA, OD NEBA DO ZEMLJE, A ONDA SE SVE TO NJEMU VRACA U DANU KOJI, PREMA VASEM RACUNANJU VREMENA, HILJADU GODINA TRAJE. (32, 5). Ajeti su sasvim jasni. Prvi nam govori kolika je duzina Allahovog dz.s. dana, dok drugi ajet govori o povratku zivih bica Bogu nakon njihove smrti. Treci ajet za koji se smatra da je kontradiktoran prethodnim dva govori nesto sasvim drugo: K NJEMU SE PENJU MELEKI I DZIBRIL U DANU KOJI PEDESET HILJADA GODINA TRAJE. (70, 4). Dakle, Bog nas obavjestava o brzini kojom se andjeli svakodnevno penju prema Njemu.
    nema nikakve potrebe da udjes u dijalog sa osobom koja u 2016-oj misli da je Zemlja ravna.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Koliko ja znam, Qur'an ne poziva vjernike da se zbog bilo kakvih nejasnoca obracaju Tevratu i Indzilu. Kada Qur'an prica o tim knjigama u smislu da je Allah dz.s. objavio te knjige, odnosi se na njihovu nepromijenjenu verziju a ne ove koje sada imamo.
    Који су то `Теврат и Инџил``што их је алах објавио,гдје се они налазе и кад је алах објавио ``Теврат и Инџил``?

Ти медгад још нисте рекли који је то дио мијењан из јеванђеља и из комплентог Светог Писма,а упут:шта значи инџил?!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Indzil je knjiga koja je objavljena Isa.a.s. Ili ako hoces, jevandjelje po Isusu. Ova koja danas imamo su po Marku, Mateju, Jovanu i Luki. A navescu ti detaljno bar deset stvari tj. citata iz Biblije koji su mijenjani. Nego, trenutno nemam Bibliju pri sebi pa cu sjutra a.B.d.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Кажеш ``јеванђеље по Исусу``?!Ко је написао то јеванђеље,пошто Господ Христос није ништа записао док је боравио на земљи?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Qur'an kaze da je Isau.a.s. bio dat Indzil. Ti u to ne vjerujes, ja vjerujem. Opet, istinu je moguce utvrditi povratkom u proslost.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Opet, istinu je moguce utvrditi povratkom u proslost.

Tačno tako. Možda će ovo biti zanimljivo, pitanje tekstualnog integriteta Biblije: Textual Integrity Of The Bible

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Qur'an kaze da je Isau.a.s. bio dat Indzil. Ti u to ne vjerujes, ja vjerujem. Opet, istinu je moguce utvrditi povratkom u proslost.
    А јел можеш да даш неки доказ за то што Куран наводи?!Није ваљда да се читава историја избрисала која је од виталне важности у Курану?!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pa evo konacno da pokusam. Qur'an se u potpunosti slaze sa naukom. Npr. da je kosmos nastao velikim praskom, da sve u svemiru plovi, da sve zivo ima svoj suprotan spol, da od muskarca zavisi da li ce dijete biti musko ili zensko, kako nastaje mlijeko, da se svemir siri, da ima jedanaest orbita tj. planeta i jos mnogo toga. Ako je jedna takva Knjiga pogodila prije 1400 godina ono sto savremena nauka tek u zadnjem stoljecu pa i zadnjih par godina otkriva, onda je u potpunosti opravdana stavka da je i Indzil objavljen Isusu kako Qur'an kaze.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pa evo konacno da pokusam. Qur'an se u potpunosti slaze sa naukom. Npr. da je kosmos nastao velikim praskom, da sve u svemiru plovi, da sve zivo ima svoj suprotan spol, da od muskarca zavisi da li ce dijete biti musko ili zensko, kako nastaje mlijeko, da se svemir siri, da ima jedanaest orbita tj. planeta i jos mnogo toga. Ako je jedna takva Knjiga pogodila prije 1400 godina ono sto savremena nauka tek u zadnjem stoljecu pa i zadnjih par godina otkriva, onda je u potpunosti opravdana stavka da je i Indzil objavljen Isusu kako Qur'an kaze.
    То не мора ништа да значи што је Куран погодио неке ствари.Неке је ето погодио а друге је промашио,нпр.што се тиче богословља других вјера-то је употпуности промашио и погрешно протумачио.

Што се тиче науке и астрономије,опет,то нико не гарантује да је дошло од БОГА..ти вјерујеш да је од БОГА ја не,али ти тражим историјски доказ за оно што Куран тврди.

Мир и свако добро.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja ti opet kazem Ihtuse da se Qur'an ne bavi teologijom hriscanstva, vec na osnovu pogresnog vjerovanja istorijskih naroda - buducim narodima pruza pouku. Za neke istorijske dogadjaje postoje dokazi a za neke dogadjaje ne postoje.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja ti opet kazem Ihtuse da se Qur'an ne bavi teologijom hriscanstva, vec na osnovu pogresnog vjerovanja istorijskih naroda - buducim narodima pruza pouku. Za neke istorijske dogadjaje postoje dokazi a za neke dogadjaje ne postoje.
    Куран не би требао да се бави хришћанском теологијом,али се нажалост бави,јер рећи да Хришћани уче да је БОГ један од Тројице је нетачно.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by ihtus777 View Post
    То не мора ништа да значи што је Куран погодио неке ствари.Неке је ето погодио а друге је промашио,нпр.што се тиче богословља других вјера-то је употпуности промашио и погрешно протумачио.

Што се тиче науке и астрономије,опет,то нико не гарантује да је дошло од БОГА..ти вјерујеш да је од БОГА ја не,али ти тражим историјски доказ за оно што Куран тврди.

Мир и свако добро.
    Nije Quran neki "Entarteiment Show" dje se nagadjaju cinjenice na osnovu kojih utvrdjujemo pravo LICE BOGA tj. dokazujemo njegov legitimitet, vec utemeljeno predanje koje je poslato narodu(od ALLAHA) za ucvrscenje Bozje vjere, s time ti zelim skrenuti paznju da postujes navode( Mabusov post #388 ) koji su zapisani u Quranu jer se podudaraju s istinama moderne nauke(ne pravim paralelu Qurana s danasnjom naukom, nego samo izrazavam njenu aroganciju na vec odgonetnutnim stvarima koje su s covecanstvom vec 1400 godina) koje ni sam ne mozes da opovrgnes ali onako bez uvijanja nesvejesan svoje individue BLJUJES vatru na sve sto je protivno tvojem misljenju pa se ono makar protivilo spisima Biblije.
    NOTHING IN LIFE IS CERTAIN BUT TAXES AND DEATH

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ihtuse...ti sam sebi skaćeš u stomak...Kada bi rekao da su sve ove naučne činjenice u Qur'anu puka slučajnost, skočio bi u pomoć ateista koji tvrde da je i čitav svemir nastao slučajnošću. (Premda njihova priča nema ni % veze sa naukom. Frensis Bejkon je rekao: Ko poznaje nauku samo površno postaje ateista, ko je poznaje detaljno postaje teista.)

Science Leads to Islam
    Islam and Science
    Islam and The Modern Science
    Some Scientists Declaration about The Holy Quran and Islam
    The Holy Quran and the modern science PDF
    The Quran: A book you can believe in
    More links about Islam and science

A u prethodnim postovima sam ti dao linkove na naučno poređenje Qur'ana i Biblije...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

mastermind Obrazati oli mi objasnit nesto ,naime ako ti ojdes u raj i dobijes 22 nevine nevjeste da ih prangijas dokle je vijeka i svijeta , jesuli one stalno nevine ili njih bacis a dobijes nove ?????
    Ko nevoli Crnogorca ,vas se ambisa !!!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

mastermind Obrazati oli mi objasnit nesto ,naime ako ti ojdes u raj i dobijes 22 nevine nevjeste da ih prangijas dokle je vijeka i svijeta , jesuli one stalno nevine ili njih bacis a dobijes nove ?????

Kad pređeš bukvar i naučiš govoriti kao civilizovan čovjek, onda se javi... Ali čini mi se da ću ja do tada dobiti penziju...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by mastermind View Post
    Kad pređeš bukvar i naučiš govoriti kao civilizovan čovjek, onda se javi... Ali čini mi se da ću ja do tada dobiti penziju...
    Najbolji tretman za Zveka i njemu slične je prijava moderatoru i ignorisanje. Ne isplati se ni pokušavat raspravljat sa čovjekom kome je ruganje/sarkazam itd. osnovni vid komunikacije.

Hmm... Mislim da ću i njega stavit na ignore listu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Sto mlatite vas dvojica a ??? Batalite prdjavu no ako imate mozga i umijete odgovorite na pitanje ako nemate vozite OK !

Pitanje glasi :--------------------------------------------------------------------------------

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sto mlatite vas dvojica a ??? Batalite prdjavu no ako imate mozga i umijete odgovorite na pitanje ako nemate vozite OK !

Pitanje glasi :--------------------------------------------------------------------------------

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Gomila loosera, ništa više... Ljudovi, jesu li ove vaše provokacije jedina vaša odbrana? Kad govorimo o nauci, niko ne može da opovrgne nijednu jedinu konstataciju, žalosti...

PS: Ako ste već ateisti, onda vam ovo saznanje ionako neće koristiti.

Pozdrav!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by edin1 View Post
    Najbolji tretman za Zveka i njemu slične je prijava moderatoru i ignorisanje. Ne isplati se ni pokušavat raspravljat sa čovjekom kome je ruganje/sarkazam itd. osnovni vid komunikacije.

Hmm... Mislim da ću i njega stavit na ignore listu.

Sasvim si u pravu, brate.

Page 16 of 22 FirstFirst ... 6121314151617181920 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)