Page 101 of 225 FirstFirst ... 5191979899100101102103104105111151201 ... LastLast
Results 2,501 to 2,525 of 5620

Thread: Varvari & FK Buducnost

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

igraci buducnosti vise nemaju na koga da se vade, pojedincima zalaganjem nije mjesto ni u najnizim ligama podsaveza, svi su truli, treba cistka velika da se napravi.... pocev od uprave, pa od manekena koji misle da su tim sto su obukli dres sa grbom buducnosti dobili vec utakmicu, e kako da ne, treba se ostavi srce na teren zalaganjem
    Last edited by DIDI; 23-08-07 at 13:59.
    /me stetan
    Amor dolor est!
    Amor vincit omnia!
    obavezno, ali obavezno pogledati ---> http://www.svjetlopisi.com/cg/cg.html

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

interesantna teorija (madgod), postujem je u svakom slucaju ali imam i ja nesto da kazem

Buducnosti je prosle godine prilijepljeno da bude glavni favorit za osvajanje, nisu se oni nesto mnogo hvalili koliko su ih mediji favorizovali (svakako da je bio cilj osvajanje duple krune tu nema price ali ni upola to nisu potencirali koliko sami novinari) i samim tim cinili da svaki klub protiv njih gine ne bi li zakinuo bod "glavnom favoritu"! I tako je nastao taj negativan stav prema BUducnosti, svi su ocekivali da oni osvoje a ljudi mrze kad im se nesto namece! Ni sama Buducnost nije mogla da se izbori sa tim jer imali su protiv sebe silno motivisane ekipe i Zetu koja je kad ne igra dobro imala druge nacine da dodje do bodova... Znam, Buducnost je morala da pobijedi Jedinstvo na svom terenu, morala da dobije jos 5-6 utakmica ma kakav pritisak na njih bio ali oni nisu bili kadri to da urade, pogotovo ne nakon odlaska Burzanovica! Jednostavno ta ekipa je mozda bila igracki (tada) najzvucnija ali daleko od toga da je ikad bila superiorna pa i po imenima, igracki to svakako nisu bili! I sta se na kraju desava, svi cute i prelaze preko toga sto Zeta namjesta i osvaja bodove i okrecu se ka tome sto je Buducnost kixala ili sto je jedva dobila?!? Zasto? Unistavala li fudbal to sto Buducnost ima losu sezonu ili sto Zeta namjesta? I sto je najgore, praxa se nastavlja, Sutjeska je prokrvarila protiv Buducnosti a protiv Zete... Ko ima oci i htio je da vidi, VIDIO JE! I sto pise u novinama? Kriza u Buducnosti, smjena trenera, nemotivisani igraci... bla bla bla o golu Stjepanovica NISTA! Nije u redu, nikako nije...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Živa istina kefalo!!!

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Slazem se sa svim po pitanju Zete i sa tim da unistavaju nasu ligu takvim stvarima.

Ali opet ovo sto DIDI rece je ipak sustina sto se Buducnosti konkretno tice.

Buducnost ima (je imala) dosta kvalitetan tim, ali vidji sta se desava. Igraci poput Raicevica i Lakica koji su do prije dvije godine mogli komotno da igraju u inostranim klubovima srednje klase, konstantno gube na kvalitetu i ne mogu se vise nositi ni sa ostatkom nase lige. Vujadinovic takodje. Djurisic i Delic ne napreduju ni priblizno brzo koliko bi trebalo da bi dostigli svoj potencijal. A odrekose se i Gorana Burzanovica i Vemica koji se nisu prakticno ni pojavljivali pod Goricom, a bar se za Burzanovica u ova dva kola vidjelo koliko moze.

Na stranu namjestanje, ali Zeta uspijeva da svake sezone dovede ekstra (za ove uslove) igrace, i napravi igrace od nekih koji bi negdje drugo mozda i proparli. Na stranu Stjepanovic i Cetkovic koji su poveci talenti, ali eto i Darko Markovic postade igrac, i Ivanovic (krilo, ne golman) i Kaludjerovic. I to se nije vidjelo u utakmicama doma koje se namjestaju, nego u evropskim takmicenjima. Dakle ipak se tu negdje kvalitetno radi.

To naravno ne opravdava namjestanje rezultata nikako, ali bar pokazuje kako treba sklapati tim i razvijati igrace, i nabiti im mentalitet koji su pokazali protiv Kaunasa i Rendzersa. Ili na kraju krajeva mentalitet i igru koju je Buducnost (sada vec davno) pokazala protiv Deportiva.
    Last edited by MadGod; 23-08-07 at 13:59.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

sto se tice igraca potpuno se slazem sa tobom ali ne pricamo o tome ovdje. Pricamo o tome zasto je Buducnost (pa samim tim i njeni navijaci) postala najomrazeniji klub u Crnoj Gori? Zasto navijaci sirom Crne Gore gadjaju samo igrace i trenera Buducnosti a s`druge strane Zetu koja namjesta utakmice i izbaca im klub iz lige (cist primjer Berane i Jedinstvo) docekuju na prijateljskom nivou i cak dozvoljavaju da im klub poklanja 3 boda ?! Nevjerovatan paradox slozit ces se, ispadaju iz lige i raduju se tome jer Buducnost nije sampion, to sto su oni mogli mozda i ostat u ligi da su pobijedili to nije bitno... E niko me ne moze ubijedit da je to normalno!

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Vjerovatno zato sto nije normalno.

Koliko ja cuh ni navijaci Sutjeske nisu bili pretjerano oduseljvenji ponasanjem na utakmici protiv Zete, skandirali su jedino Janjusevicu a ostatak (i upravu) izvizdali.

Sto se tice predstave protiv navijaca Buducnosti, Buducnost je jedini klub sa iole organizovanim navijacima, i kad Varvari nedje odu na gostovanje, svi odjednom krenu da se organizuju da bi im se "suprotstavili" i pokazali kako su tobas na istom nivou "hardcore" navijaca - naravno samo na domacem terenu.

Thanks Thanks Given 
    9,693
    Thanks Thanks Received 
    6,015
    Thanked in
    2,294 Posts

Quote Originally Posted by MadGod View Post
    Vjerovatno zato sto nije normalno.

Koliko ja cuh ni navijaci Sutjeske nisu bili pretjerano oduseljvenji ponasanjem na utakmici protiv Zete, skandirali su jedino Janjusevicu a ostatak (i upravu) izvizdali.

Sto se tice predstave protiv navijaca Buducnosti, Buducnost je jedini klub sa iole organizovanim navijacima, i kad Varvari nedje odu na gostovanje, svi odjednom krenu da se organizuju da bi im se "suprotstavili" i pokazali kako su tobas na istom nivou "hardcore" navijaca - naravno samo na domacem terenu.

Upravo sam ovo htjeo da napishem ali poshto si pogodio pravo u centar nema potrebe da ponavljam... Nebitno kakav je odnos izmedju uprava zete i sutjeske atmosfera na tribinama u niksicu bi bila ista kao i protiv buducnosti da zeta ima navijeche koji su brojni i koji imaju organizaciju kao varvari... Ovako poshto su varvari jedina ozbiljna navijachka grupa u cg publika malo zivne samo kad oni dodju na gostovanje,jer teshko da ce ko pushtiti u svojoj kuci da neko navija protiv njihovog kluba,a da ne reaguju... Dok zeta ima shachicu navijacha koji ne znam ni idu li na gostovanja,samim tim "gospodski zapad" nema kome drugo da se suprotstavi nego varvarima... Nije to komplex shto vi rekoste od pg i gp-chana, ima josh ekipa iz pg pa se ne $ecam da se ovo deshvalo u nk kad one gostuju... Ovo je bila jedinstvena prilika navijacha sutjeske da se sretnu sa nekim ozbiljnijim navijachima na domacem terenu ove godine i oni su je iskoristili na njima "najbolji" nachin,a vidjeli ste i sami kako je dobar... Trebace josh mnogo rada i truda da budu makar do koljena varvarima,jes da bih ja volio da se to desi malo brze poshto sam iz nk ali veoma teshko sa ovakvim pristupom navijanju,samo vrijedjati protivnike i to je to,tako ne ide...

P.S. Iskreno mene zabolje za nashu ligu,niti je pratim niti me zanima al cisto da kazem shta mislim... Drago mi je shto imamo bar jednu iole organizovanu navijachku grupu i lijepo je vidjet na nashim terenima da se tako voli jedan klub pa neka nije iz mog grada,svaka chast...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

samo ocu da kazem, suprostavljanje varvarima je ok, mozda precerano sa gadjanjem krsima no nije ni bitno, ali gadjanje igraca i uprave buducnosti??!? vaj for gad sejk, vaj?
    Last edited by kefalo; 23-08-07 at 14:46.

Thanks Thanks Given 
    9,693
    Thanks Thanks Received 
    6,015
    Thanked in
    2,294 Posts

Stoka neizivljena chu zashto... $ecam se kad je zvezda igrala u nk ranije i ja odem sa drugovima na $ever,nije se mogao upaljach unijeti,pola sata su svakog pretresali,a sad su pushtali sa dvolitarskim flashama... Smijeshno...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by kefalo View Post
    ajde reci ti meni zbog cega jedan NAVIJAC ide na stadion?! Zbog cega se njih 100-200-300... skupi na utakmici protiv nekog npr Petrovca? Da se tuce sa nekim? Hm, nemaju s`kime! Oni bodre taj klub i kad ima i kad nema protivnickih navijaca, i njihovu ljubav prema klubu niko ne moze da dovede u pitanje! Navijacke grupe se oduvijek medju sobom tuku, mrznja postoji i manifestuje se na razne nacine ali cinjenica je da Crna Gora ima mirnu navijacku scenu koja se uzburka upravo kad Buducnost gostuje u gradovima dje se navija samo protiv Buducnosti!
    Jedan navijac? Ja jedino mogu reci zbog cega ja (ne) idem na stadion. Mogu ti i reci zbog cega mislim da bi neko isao na stadion - zbog ljepote igre, zbog takmicarskog duha ili ciste zabave. A ako je ovo slucaj - slozicemo se Kefalo - da toga je rijetko bilo na nasem stadionu u posljednjih 17 godina. Niti ljepote igre (jer se vise zanimljivosti moglo dozivjeti na bilo kojem terenu za mali fudbal), niti takmicarskog duha (jer se sve znalo unaprijed), a zabave ponajmanje.

E onda dolazimo do sljedece stvari - identifikacije sa klubom. Naime, postoje stvari koje covjeka odredjuju i definisu na neki nacin, koje on prihvata kao simbol onog sto stremi u zivotu, onog sto mu je bitno u zivotu, sto ga cini srecni(ji)mo i ispunjen(ij)om osobom; stvari koje ovaplocuju vrijednosti koje postuje. Na nivou nacije, religije, regije, kulture, jezika, gradova, predgradja (Zabjelo, yeah!)... Pa onda do onih stvari koje se nalaze van ovih "krupnih identifikacionih points of references" - kao sto je skola, fakultet, firma, sportski klub... Za nesto se vezujes - pa onda ti to nesto postane bitan dio zivota.

Tesko da ce iko od nas shvatiti sto jednom navijacu Liverpula znaci ovaj klub... Odrastanje uz Enfild, uz teren na kojem su svakog drugog vikenda 11 momaka simbolizovala ono sto je odavno protjerano sa Zapada - bitka se sa bojnih polja prenijela na stadione, beskompromisna odanost bojama kluba - je zamijenila ljubav prema nacionalnim simbolima... Klub je zivio u simbiozi sa gradom iz kojeg je izrastao i kojeg je predstavljao...
    Kao sto je neki Parizanin ponosan na umjetnost Luvra (iako je slike iz tog dvorca jedino gledao na tanjirima ekspres restorana), kao sto je Rimljanin ponosan na Panteon (iako o istom zna samo da se u njegovoj blizini naplacuje duplo skuplja kafa negoli kod zeljeznicke stanice), tako je i prosjecni stanovnik Liverpula ponosan na Bitlse i svoj fudbalski klub? Zasto? Zato sto kad podje u bijeli svijet - to je ono po cemu ga ostali prepoznaju! Tada ce i onaj obicni liverpulski opstinski pisar, koji je za FC Liverpul cuo samo kada je uzeo Ligu Sampiona - ponosno podici grudi i u ocima stranaca pokazati ko je on - time sto ce se izjednaciti sa fudbalskim klubom!

Ljubljana po kulturnoj alternativi, Zagreb po novotalasnoj eksploziji, Split po Hajduku i mediteranu, Sarajevo po Bascarsiji i New Primitives, Mostar po Starom Mostu i Velezu, Beograd po nepovratnoj kulturi 80-ih, Zvezdi i Partizanu... A Podgorica? S cime ce se svaki Podgoricanin identifikovati? S Buducnoscu? S Milenijumom? S Mugosom? Ono sto je vrijedjelo smo - ocerali, urnisali, primitivizovali... Vise se ne smijemo kao prije, niti sprdamo, niti pjevamo... Ostalo je samo - mi smo glavni grad, i to je to. Isprazna forma...
    Sprdali se mi ili ne - prije ce te u vecini gradova Crne Gore naci ono vezivno tkivo, s kojim se svi identifikuju, negoli u PG...
    I onda dolazimo do Buducnosti. Sto je Buducnost? Uprava? Igraci? Navijaci? Simbol grada? Ako se manemo floskula, koje vaze za normalne klubove - do cega dolazimo? Do lopovske i neposobne uprave i do igraca koje uglavnom boli qourac i navijace koji ponekad zive u nekoj simulaciji fudbalske harmonije ostrvskog kluba i njegovih navijaca.
    Sto se tice Varvara... Da budem iskren, ako se tu makne djecurlija koja ne zna kako pametnije da protraci svoju mladalacku dokolicu (pa se tako i ponasaju na stadionu) i infantili, kojima Varvari pruzaju odlicnu mogucnost da se malo popije, baci sto pod nos i onda pokolje (pa se tako i ponasaju van stadiona) - malo njih ostaje koji bi ti mogli dati odgovor na pitanje koje si meni postavio: zasto dolaze na stadion. Iskren odgovor.
    Cak mislim da ces mnogo vise ljudi pronaci koji ce ti dosta jasno reci - zasto ne idu na stadion...

PS:
    Sto se tice namjestanja FK Zete, please... Je li odje problem - namjestanje uopste ili samo to sto Rajo Bozovic namjesta? Neki odje zaboravljaju kako je Buducnost ostajala u prvoj ligi nakon sto je u potonjem kolu ocepila bod(ove) Partizanu koji te sezone nije gubio od nikoga? Odje je namjestanje postalo potpuno normalna stvar. Stoga - kad vec jednom prihvatimo to - jer to ponekad pomogne "nasem" klubu - onda ne treba da se cudimo kada to upraznjava neki drugi klub, preko grbace naseg. Jer cim ima namjestanja, onda ne gubi najgori, niti dobija najbolji. A kad se takav princip urusi do te mjere- onda to vec nije sport.

PS 2:
    Na konto mrznje "svih ostalih" prema Podgoricanima - ne bih se ja previse brinuo oko toga. Stanovnici niti jednog glavnog grada (pogotovo ako je on toliko dominantan u drzavi, a PG jeste - ekonomski, politicki, razvoj i sl) nisu bas omiljeni out of the city limits. Mada ne bi pogrijesili kada bi rekli da je arogancija Podgoricana tome direktno proporcionalna
    Vecina ljudi je zla

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

postoji nesto sto postoji samo u podgorici
    trener mladjih kategorija fk buducnosti,na dan utakmnice BUDUCNOST -DEPORTIVO odlazi na more..covjek koji je u fudbalu ne zeli gledati tu utakmnicu
    drugo ..jos jedan trener mladjih selekcija zakazuje treninge u vrijeme kad buducnost na stadionu igra prvoligasku utakmnicu..
    trece ..narod trci kuci da na tv gleda utakmnicu npr.sevilja-betisa nece ici na stadion gledati utakmnicu buducnosti..
    cetvrto..kod nas ljudi gledaju sve preko kladionica,cesto se desava da ne gledaju utakmnicu barselona-real,nego onu koju su igrali na tiketima
    zakljucak..podgoricanima treba kolektivni psihijatar
    a oni koji navijaju iz kuce,bolje je da ne navijaju

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Slažem se s neobičnim u potpunosti! Toga samo u Podgorici ima!!!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Bonja the Zmaj View Post
    Jedan navijac? Ja jedino mogu reci zbog cega ja (ne) idem na stadion. Mogu ti i reci zbog cega mislim da bi neko isao na stadion - zbog ljepote igre, zbog takmicarskog duha ili ciste zabave. A ako je ovo slucaj - slozicemo se Kefalo - da toga je rijetko bilo na nasem stadionu u posljednjih 17 godina. Niti ljepote igre (jer se vise zanimljivosti moglo dozivjeti na bilo kojem terenu za mali fudbal), niti takmicarskog duha (jer se sve znalo unaprijed), a zabave ponajmanje.

E onda dolazimo do sljedece stvari - identifikacije sa klubom. Naime, postoje stvari koje covjeka odredjuju i definisu na neki nacin, koje on prihvata kao simbol onog sto stremi u zivotu, onog sto mu je bitno u zivotu, sto ga cini srecni(ji)mo i ispunjen(ij)om osobom; stvari koje ovaplocuju vrijednosti koje postuje. Na nivou nacije, religije, regije, kulture, jezika, gradova, predgradja (Zabjelo, yeah!)... Pa onda do onih stvari koje se nalaze van ovih "krupnih identifikacionih points of references" - kao sto je skola, fakultet, firma, sportski klub... Za nesto se vezujes - pa onda ti to nesto postane bitan dio zivota.

Tesko da ce iko od nas shvatiti sto jednom navijacu Liverpula znaci ovaj klub... Odrastanje uz Enfild, uz teren na kojem su svakog drugog vikenda 11 momaka simbolizovala ono sto je odavno protjerano sa Zapada - bitka se sa bojnih polja prenijela na stadione, beskompromisna odanost bojama kluba - je zamijenila ljubav prema nacionalnim simbolima... Klub je zivio u simbiozi sa gradom iz kojeg je izrastao i kojeg je predstavljao...
    Kao sto je neki Parizanin ponosan na umjetnost Luvra (iako je slike iz tog dvorca jedino gledao na tanjirima ekspres restorana), kao sto je Rimljanin ponosan na Panteon (iako o istom zna samo da se u njegovoj blizini naplacuje duplo skuplja kafa negoli kod zeljeznicke stanice), tako je i prosjecni stanovnik Liverpula ponosan na Bitlse i svoj fudbalski klub? Zasto? Zato sto kad podje u bijeli svijet - to je ono po cemu ga ostali prepoznaju! Tada ce i onaj obicni liverpulski opstinski pisar, koji je za FC Liverpul cuo samo kada je uzeo Ligu Sampiona - ponosno podici grudi i u ocima stranaca pokazati ko je on - time sto ce se izjednaciti sa fudbalskim klubom!

Ljubljana po kulturnoj alternativi, Zagreb po novotalasnoj eksploziji, Split po Hajduku i mediteranu, Sarajevo po Bascarsiji i New Primitives, Mostar po Starom Mostu i Velezu, Beograd po nepovratnoj kulturi 80-ih, Zvezdi i Partizanu... A Podgorica? S cime ce se svaki Podgoricanin identifikovati? S Buducnoscu? S Milenijumom? S Mugosom? Ono sto je vrijedjelo smo - ocerali, urnisali, primitivizovali... Vise se ne smijemo kao prije, niti sprdamo, niti pjevamo... Ostalo je samo - mi smo glavni grad, i to je to. Isprazna forma...
    Sprdali se mi ili ne - prije ce te u vecini gradova Crne Gore naci ono vezivno tkivo, s kojim se svi identifikuju, negoli u PG...
    I onda dolazimo do Buducnosti. Sto je Buducnost? Uprava? Igraci? Navijaci? Simbol grada? Ako se manemo floskula, koje vaze za normalne klubove - do cega dolazimo? Do lopovske i neposobne uprave i do igraca koje uglavnom boli qourac i navijace koji ponekad zive u nekoj simulaciji fudbalske harmonije ostrvskog kluba i njegovih navijaca.
    Sto se tice Varvara... Da budem iskren, ako se tu makne djecurlija koja ne zna kako pametnije da protraci svoju mladalacku dokolicu (pa se tako i ponasaju na stadionu) i infantili, kojima Varvari pruzaju odlicnu mogucnost da se malo popije, baci sto pod nos i onda pokolje (pa se tako i ponasaju van stadiona) - malo njih ostaje koji bi ti mogli dati odgovor na pitanje koje si meni postavio: zasto dolaze na stadion. Iskren odgovor.
    Cak mislim da ces mnogo vise ljudi pronaci koji ce ti dosta jasno reci - zasto ne idu na stadion...

PS:
    Sto se tice namjestanja FK Zete, please... Je li odje problem - namjestanje uopste ili samo to sto Rajo Bozovic namjesta? Neki odje zaboravljaju kako je Buducnost ostajala u prvoj ligi nakon sto je u potonjem kolu ocepila bod(ove) Partizanu koji te sezone nije gubio od nikoga? Odje je namjestanje postalo potpuno normalna stvar. Stoga - kad vec jednom prihvatimo to - jer to ponekad pomogne "nasem" klubu - onda ne treba da se cudimo kada to upraznjava neki drugi klub, preko grbace naseg. Jer cim ima namjestanja, onda ne gubi najgori, niti dobija najbolji. A kad se takav princip urusi do te mjere- onda to vec nije sport.

PS 2:
    Na konto mrznje "svih ostalih" prema Podgoricanima - ne bih se ja previse brinuo oko toga. Stanovnici niti jednog glavnog grada (pogotovo ako je on toliko dominantan u drzavi, a PG jeste - ekonomski, politicki, razvoj i sl) nisu bas omiljeni out of the city limits. Mada ne bi pogrijesili kada bi rekli da je arogancija Podgoricana tome direktno proporcionalna
    otisao si presiroko, pricas o problemima koje ja doduse i ne vidim kao problem ali necu ulazit u tu prepisku na ovom topicu, mozemo na "titogradu" o tome...

Pricamo o ljudima koji vole Buducnost, o ljudima koji dolaze da je gledaju i da navijaju za nju! LJudima koji su ponosni na nju (Buducnost) kao da ima istoriju i kvalitet Liverpula i ljudima koji se bore da Buducnost konacno izadje, makar u samoj Podgorici, iz sijenke Partizana i Zvijezde koji su godinama plijenili navijace po Crnoj Gori! I mogu ti rec, dosta toga su napravili, vise nije neobicno ako se "kod skole" igra "Buducnost - Partizan/Zvezda"... Vise nije neobicno da se njih nekoliko stotina skupi svake subote i da bodre svoj klub koji igra lose... I onda se desi da ista ta grupa dodje u jedan grad u Crnoj Gori, sa kojim nikad nije bila na "ratnoj nozi" i sta se desava?! I igraci i navijaci bivaju kamenovani, navijaci zato sto su odgovorili bivaju proglaseni huliganima prakticno teroristima a ta divna publika sa zapada ispada pristojna! Ni jedan navijac Buducnosti nije gadjao igraca ili trenera Sutjeske, jedino sto su uradili je odgovor na "paljbu" niksicana a, cini mi se, da na samoodbranu svako ima pravo...

Posle ce neko reci nije kompleks, a 3 dana posle se zvizdi igracima Buducnosti na utakmici mladih reprezentacija, momci ga sigurno nicim nisu zasluzili... I sto niko nije gadjao igrace i trenera Zete? A kakav su gol primili, svi se smiju a niko nista ne prica! Umjesto da gadju i svoje i njihove (mimo golmana koji izgleda nije bio upucen) zbog ociglednog namjestanja oni gadju neke druge... koji, gle cuda, igraju posteno ali imaju drugu manu... Podgoricani su...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Pricamo o ljudima koji vole Buducnost, o ljudima koji dolaze da je gledaju i da navijaju za nju! LJudima koji su ponosni na nju (Buducnost) kao da ima istoriju i kvalitet Liverpula i ljudima koji se bore da Buducnost konacno izadje, makar u samoj Podgorici, iz sijenke Partizana i Zvijezde koji su godinama plijenili navijace po Crnoj Gori! I mogu ti rec, dosta toga su napravili, vise nije neobicno ako se "kod skole" igra "Buducnost - Partizan/Zvezda"... Vise nije neobicno da se njih nekoliko stotina skupi svake subote i da bodre svoj klub koji igra lose...
    Izlazak kluba iz sijenke... Kako je dosao u tu sijenku? Ne govorim da se klub podrzava samo kad igra dobro - ovdje je mnogo dublja prica:
    Zasto vole Buducnost?
    (Samo) Zato sto je klub iz Podgorice? Zato sto Buducnost simbolizuje nesto zajednicko Podgoricanima? Zato sto je in podrzavati Buducnost?

Za kosarku ti mogu odmah to objasniti - za fudbal malo teze jer ga ne pratim toliko.
    Kad je generacija Pajovica, Ivanovica, Scepanovica sredinom 90-ih igrala u Moraci, bio sam lud za njima. Zasto? Jer su ti momci i njihova igra i njihovo pozrtvovanje za dres - bili nesto s cime sam se mogao identifikovati. Nije nas bilo premnogo, ali smo uzivali.
    Kad je nakon 1996 poceo u KK da se sliva novac od duvanskog sverca i da se dovode skupi igraci (koji su ruku na srce- uglavnom igrali odlicno, ali je vecini falio taj zar... sem Kuzmanovicu), pa da cesce navrace The Predsjednik sa drustvom, pa poceli u Moracu da dolaze svakojaki klosari i ficfirici sa svojim namontiranim cicama, pa skocile cijene karata... ocerani su ljudi koji su dolazili zbog kosarke i igraca, a ne zbog toga sto je to bilo popularno, politicki ispravno ili sto li vec. E onda, kad je sverc cigareta malaksao, smanjile se dotacije, otisle zvijezde, Milo sve rjedje dolazi - nestadose i svi trendseteri. A pravi navijaci? Iz mog drustva, a redovno nas je 10-15 islo sa Zabjela na utakmice - niko vise i ne pomislja na Moracu. Jednostavno - lijepa epizoda, unistena od strane svjetonazora koji je ogadio sve cega se dotakao...
    Da ne pominjem da je dobar dio navijaca oceran sa DPS propagandom, cime je jasno stavljeno do znanja - da Buducnost ipak nije klub bas svih Podgoricana (pa se poslije neki cude otkud onoliko navijaca protiv Buducnosti u Moraci... a ljudi se reagovali isto kao i ja sto bih da su momci izasli sa majicama Srpske Liste u sred izbora).
    Vecina ljudi je zla

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

[[/COLOR]

Ti si onda preskocio i pored sve te price dosta stvari iz PG iz tog vremena a bilo ih je..pocni recimo od ekipe koja je osnovala Varvare!!Mozda su svi ovi gradovi zajedno bili uticaj i sklopili se u jedno..podgoricko!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

dostra toga shto ej rekao bonja zaistr astoji, no:

Vise nije neobicno da se njih nekoliko stotina skupi svake subote i da bodre svoj klub koji igra lose...

ovo je ono shto chini varvare navijachima, za ralziku od dfrugih grupica dechurlije po cg. i na tome im svaka chast.

e da, ja sam pjan.
    What, no signature? No funny line? No catchy song lyric? F*ck you.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

najveci navijaci buducnosti su komentatori 2 programa tvcg i ovi sto pisu za arenu...kakvi varvari...ovo su najvatreniji navijaci buducnosti....kako je samo prenoseno buducnost-zeta...plavi ovo,plavi ono,PLAVI SE BORE(kao da se igra evro mec pa se nasi bore protiv nekoga)zetu nije pomenuo dva puta...a arena je posebna prica...zeta treba da igra ligu sampiona a njima ja prva vijest dje je buducnost na pripreme...itd...otuda dobrim dijelom sad vecina crne gore ne moze vidjet buducnost....a varvari su posebana prica...jesu najorganizovaniji u cg al je to opet smijesno...na derbi sjever poluprazan...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ne zelim nikom mijenjati misljenje,ali mene ne interesuje crnogorski moral
    on se pokazao svih ovih godina.i u ratu i u miru..zadnji put na koncertu stonsa,kad su svi ti vajni rokeri kojima su puna usta demokratije i morala ..pljuvali po stonsima..mislim da na te stvari ne trebaju komentari.i dalje sam liberal ali tu sramotu su upravo liberali
    potencirali,ja sam se borio za crnu goru gdje ce stonsi doci svirati dje ce buducnost igrati u evropskim kupovima,a filozofiju sam ostavio iza sebe
    nadam se da moderator ovo nece izbrisati,iako sam malo iskocio ..
    i ne trazim odgovore .. ovo moje misljenje
    i jos nesto,navijaj za zabjelo,od srca a za buducnost da bi nekad mozda mogli gledati ligu sampiona

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ono navijanje u subotu na stadionu je samo stanje u drzavi
    mrznja.protiv toga se ne bori na nacin da se napada jedna strana
    varvari...oni su prepoznali kradju..VELIKU KRADJU NEVJEROVATNE ZETE

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Tote a.k.a Qler View Post
    najveci navijaci buducnosti su komentatori 2 programa tvcg i ovi sto pisu za arenu...kakvi varvari...ovo su najvatreniji navijaci buducnosti....kako je samo prenoseno buducnost-zeta...plavi ovo,plavi ono,PLAVI SE BORE(kao da se igra evro mec pa se nasi bore protiv nekoga)zetu nije pomenuo dva puta...a arena je posebna prica...zeta treba da igra ligu sampiona a njima ja prva vijest dje je buducnost na pripreme...itd...otuda dobrim dijelom sad vecina crne gore ne moze vidjet buducnost....a varvari su posebana prica...jesu najorganizovaniji u cg al je to opet smijesno...na derbi sjever poluprazan...
    i da dodje 50 momaka na sjever ja cu biti srecan, pa da bude derbi, a ne kao protiv hajduka sto je doslo pola ljudi koji ne vole buducnost, bolje 50 pravih nego 2000 kvazi varvara
    /me stetan
    Amor dolor est!
    Amor vincit omnia!
    obavezno, ali obavezno pogledati ---> http://www.svjetlopisi.com/cg/cg.html

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

najače poruke sto sam do sada vidio sa sjevera LJ,LJ,LJ
    bolesno ljubomorno vreme i ljubomorne žene....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Izlazak kluba iz sijenke... Kako je dosao u tu sijenku? Ne govorim da se klub podrzava samo kad igra dobro - ovdje je mnogo dublja prica:
    Zasto vole Buducnost?
    (Samo) Zato sto je klub iz Podgorice? Zato sto Buducnost simbolizuje nesto zajednicko Podgoricanima? Zato sto je in podrzavati Buducnost?

Za kosarku ti mogu odmah to objasniti - za fudbal malo teze jer ga ne pratim toliko.
    Kad je generacija Pajovica, Ivanovica, Scepanovica sredinom 90-ih igrala u Moraci, bio sam lud za njima. Zasto? Jer su ti momci i njihova igra i njihovo pozrtvovanje za dres - bili nesto s cime sam se mogao identifikovati. Nije nas bilo premnogo, ali smo uzivali.
    Kad je nakon 1996 poceo u KK da se sliva novac od duvanskog sverca i da se dovode skupi igraci (koji su ruku na srce- uglavnom igrali odlicno, ali je vecini falio taj zar... sem Kuzmanovicu), pa da cesce navrace The Predsjednik sa drustvom, pa poceli u Moracu da dolaze svakojaki klosari i ficfirici sa svojim namontiranim cicama, pa skocile cijene karata... ocerani su ljudi koji su dolazili zbog kosarke i igraca, a ne zbog toga sto je to bilo popularno, politicki ispravno ili sto li vec. E onda, kad je sverc cigareta malaksao, smanjile se dotacije, otisle zvijezde, Milo sve rjedje dolazi - nestadose i svi trendseteri. A pravi navijaci? Iz mog drustva, a redovno nas je 10-15 islo sa Zabjela na utakmice - niko vise i ne pomislja na Moracu. Jednostavno - lijepa epizoda, unistena od strane svjetonazora koji je ogadio sve cega se dotakao...
    Da ne pominjem da je dobar dio navijaca oceran sa DPS propagandom, cime je jasno stavljeno do znanja - da Buducnost ipak nije klub bas svih Podgoricana (pa se poslije neki cude otkud onoliko navijaca protiv Buducnosti u Moraci... a ljudi se reagovali isto kao i ja sto bih da su momci izasli sa majicama Srpske Liste u sred izbora).
    to sto ti pricas stoji, s`tim sto sam ja nastavio da pratim Buducnost i kad je igrala euroligu i kad je posle toga propala i sad kad opet igraju neki klinci sa nasih ulica pa i samog Zabjela koje toliko pominjes Ali opet prica ti luta, pricas o nekim "srecnijim" vremenima i opet ova prica ima vise veze sa samom Podgoricom nego sa A.D. "Buducnost" i Varvarima... Ti si licno prestao da navijas za Buducnost, imas svoje razloge... Mozda i nisi prestao, vjerovatno ti je Buducnost i dalje najdrazi od svih ovdasnjih klubova ali to ne manifestujes i nasao si neke druge prioritete u zivotu... ALi, to je SAMO TVOJA STVAR!

Obrati paznju sto pricam, znaci ne idem siroko koliko i ti tako da vise ne znam kako da ti odgovorim osim da jos jednom citirame svoje postove... I samo cu dodati jos, Varvari nikad nisu sebe politizovali, u jednom trenutku je vjestacki napravljen jedan ogranak koji je vrlo kratko egzistirao i nestao u zaborav...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by DIDI View Post
    i da dodje 50 momaka na sjever ja cu biti srecan, pa da bude derbi, a ne kao protiv hajduka sto je doslo pola ljudi koji ne vole buducnost, bolje 50 pravih nego 2000 kvazi varvara
    naravno, nista ne treba na silu praviti... Generalno, Varvara moze da ima najvise oko 500 da moze neko da kaze DOSLI SU SVI DA NAVIJAJU! Sve preko je ili previse djecurlije, ili previse ljudi koji nisu imali para za zapad, previse ljudi koji mrzi suparnicki klub/narod/drzavu... Kad kazem 500 mislim na broj koji je nastao kao razlika ukupnog broja i onog broja koji se ili preselio na zapad ili usljed raznih politicko-drustvenih dogadjaja prestao da dolazi na stadion...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

to sto ti pricas stoji, s`tim sto sam ja nastavio da pratim Buducnost i kad je igrala euroligu i kad je posle toga propala i sad kad opet igraju neki klinci sa nasih ulica pa i samog Zabjela koje toliko pominjes Ali opet prica ti luta, pricas o nekim "srecnijim" vremenima i opet ova prica ima vise veze sa samom Podgoricom nego sa A.D. "Buducnost" i Varvarima... Ti si licno prestao da navijas za Buducnost, imas svoje razloge... Mozda i nisi prestao, vjerovatno ti je Buducnost i dalje najdrazi od svih ovdasnjih klubova ali to ne manifestujes i nasao si neke druge prioritete u zivotu... ALi, to je SAMO TVOJA STVAR!
    Naravno, moja je stvar. Odluka.
    Pratio sam ja Buducnost i kasnije, ali osjecaj kada ti isisaju zivot iz necega sto volis - iskoriste i onda odbace, a vecina i dalje odobrava i pravi se da je sve u redu - nije nimalo prijatan. A pogotovo sto sam jedno vrijeme i nosio dres tog kluba...
    A kako se sustinski nista nije promijenilo, jer sjutra bi se opet sve ponovilo dok trepnes - ne zelim da gledam u buducnost, dok se ne rasciste stvari koje su i dovele do ovakvog stanja.
    Kad klubovi postaju usluzni servisi primitivnih mocnika, onda ti klubovi nisu u simbiozi s narodom, vec sa onima koji ih zloupotrebljavaju.

I samo cu dodati jos, Varvari nikad nisu sebe politizovali, u jednom trenutku je vjestacki napravljen jedan ogranak koji je vrlo kratko egzistirao i nestao u zaborav...
    Ne govorim o CG varvarima, ali neko je odje pomenuo aplaudiranje Milu Djukanovicu i zabranu podrske Slavku Perovicu (da sad ne trazim taj post), ili finansijsku podrsku Aca Djukanovica - sto niko nije demantovao... Mislim, da su principijelni - odjebbali bi sve zajedno. I na kraju - mozda nije bilo glasne podrske, ali ponekad je cutanje mnogo glasnije...

Jer ne znam da li je Paul Scholes bio iskren kad je trazio da branimo svoje vrijednosti. Tj. na koje je tacno vrijednosti mislio... Ko razumije - razumije
    Vecina ljudi je zla

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

sjetih se cetvrte utakmnice finala prvenstva SiCG u odbojci BUDUCNOST-VOJVODINA
    na kojoj smo svi cekali titulu,ali dosla je ipak u novom sadu.ipak sam htio pomenuti
    ono sto sam primijetio u toj utakmnici.sa cetinja je doslo pedesetak navijaca obuceni u crnogorske zastave..hala je bila puna i sve navijaci buducnosti,opste poznato orjentisani
    ka nezavisnosti,ipak svaki pokusaj od strane cetinjana da varvari navijaju politicki je propala,sve politicke parole prosle su sa negodovanjem i zvizducima..zato danas cetinje
    navija za zetu..pa neka im zecani sa srecom
    jer varvari bar se ja nadam nikad nece uzvikivati politicke parole

Page 101 of 225 FirstFirst ... 5191979899100101102103104105111151201 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)