stvarno nisam bio na ovu utakmicu,al kad idem na utakmicu idem da NAVIJAM a ne da vrijedjam nekoga
edit:niti da se bijem sa nekim,jer onaj ko se bije sa nekim bilo odmor ili u sred utakmice,taj jeHULIGAN a ne navijach
Dogodila se tuca, tokom koje je jedan momak tesko povrijedjen (ocevici kazu da je progutao jezik, ostali su isli do toga da je u komi)... I to, Matadorre, zamislite, tuca tokom odmora, tako da ovi nemahu razlog od pocetka... I - to je 'gledanje utakmice na pet minuta umjesto navijanja'...
Ovdje ima jako mnogo likova koji zele puniti glave drugima o nekim stvarima o kojima ni sami pojma nemaju... Sjedite uz TV, gledajte Srbiju, samo nemojte ovdje pametovati...
Dokle ce vise vrli ljubtelji fudbala koji nijesu prisustvovali utakmicama, govoriti o istim? Oni koji su bili na stadionu, vidjeli su sto se dogodilo, one koje je interesovalo – mogli su i doznati...
Moderatoru, hocu li sad biti banovan?
stvarno nisam bio na ovu utakmicu,al kad idem na utakmicu idem da NAVIJAM a ne da vrijedjam nekoga
edit:niti da se bijem sa nekim,jer onaj ko se bije sa nekim bilo odmor ili u sred utakmice,taj jeHULIGAN a ne navijach
Pa, ako si bio, onda bi i sam mogao razluciti u cemu je lezao razlog uzasnog navijanja u drugom dijelu... Mada su u tom periodu 'juznjaci' uz skromnu podrsku nas sa centralne tribine potvrdili 'potencijal'
I da - niko TEBE ne usmjerava sto da gledas... Ako si se prepoznao u mojim rijecima, to je vec druga stvar...
pa i u prvom nije bilo neko navijanje, jer je bilo mnogo manje publike nego na mecu sa madjarima.
odlican je zapad bio, nekoliko puta je cak zapocinjao podrsku, dlanovima naravno
i momci sa juga takodje su podrzali ekipu, posebno u zadnjih 20 minuta kad je bio pritisak i one sanse.
i pored lose igre, imali smo u zadnjih 20 minuta 4 odlicne sanse, 2 puta vukcevic, onda vucinic i na kraju radonjic.
Ali sve je to opet bilo na racun individualnog kvaliteta igraca i trenutne inspiracije, a bez organizovane igre tesko da cemo nadjacati bilo koga.
Ne bijah na utakmicu, ali mi drugarica rece da je bila tuca na sjever?
je li moguce da su se Varvari pobili medjusobom po ko zna koji put?
O zemljo Indijo...
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Zato i pripitah. Kazem nijesam bio na utakmicu nego mi rece drugarica.
A tuce Varvara medjusobom su bile ceste pa zato pitah je li moguce...
Kako god opet mi nije jasno kako se osobe koje navijaju za isti tim mogu pobit medjusobom.
Ajde sa protivnickom grupacijom da nekako shvatim, ali medjusobom![]()
a ja chuh da su se varvari i cetinjani pobili... ajmo da rechete,ko je bio na tekmi,jer ja ne saznadoh,a neshto mi se ne obrcu brojevi u ovo doba...
ajmo,bez prikrivanja... nishta strashno?!![]()
Намјерно Другачији...
gosti iz prijestonice su počeli sa svojim hitom "kraj cetinja selo malo..." i dobili po labrnji...
e hvala kinetic brat moj... napokon neko da kaze... dakle imalo se razloga... i kraj...
Намјерно Другачији...
Ahh taj rad...
Boze kako smo divni. Prosto covjek pozeli da sve vise posjecuje ove sportske dogadjaje
ficoole imalo se razloga?
Znaci i kad neki navijac pogine u tucama, kao recimo izmedju Delija i Grobara rekao bi imalo se razloga?
ehhhhh taj Balkan.
naravno da ne podrzavam ubistva,ali desi se i u branje borovnica u Plavu da se neka cura skotrlja,tj slucajno se spotakne o neki kamen i LJUS vrat presavije i umre... sudbina je to...
a o ovome...
znachi,da ti se neko sprda sa gradom,u tvom gradu,na tvom stadionu... i ti mirno sjedish...i smjeshkash se,..ili pak sa njima to odpjevash!? to ti je to... navijach nikad nece bit shvacen od strane `obichnih` ljudi... vazda cemo biti osudjivani i ostalo... ja mislim da bi nas na Cetinje kad bi pjevali `Cetinje je selo nerazvijeno`,pozdravili,ili pak chastili prshutom,Njegushkom... a? keako ne...
tako da...
Намјерно Другачији...
Dzabe sad izvrces pricu, ova recenica gore je dovoljno rekla...
nema potrebe da mi se pravdas, vidim kako rezonujes neke stvari.
Ovo imalo se razloga je sve reklo.
Da zavrsim pricu sa ovim, ipak je tema CG reprezentacija.
vazi vazi,neash frke...
Намјерно Другачији...
Kako neki ljudi traze detalje, sve moguce pojedinosti i sl...
Evo, sad cu detaljno objasniti sto se sve desilo danas...
Znaci, citav sam dan sjedio kuci, odmarao (kako danas nijesam imao obaveza, ustao sam oko 12, pa odmarao jos do 14)... Rucao sam neke bifteke... Oko 15.30 - 16h (cak sam propustio onaj serijal o kanadskom policajcu sa psom Difenbejkerom, ukoliko ga uopste vise i emituju) sam se obrijao, sredio zulufe, a potom uskocio u kadu... Mada ce biti da sam prije toga otisao do plakara u toaletu i uzeo svoj peskir (ima neke uzasne linije i kolorit, kupih ga prije 30-ak dana na brzinu, mada iskreno, nije mi stalo do toga da imam moderan peskir)... I tako ja, stojim u kadi, vrela voda i pjena svuda po meni, a ja sav srecan... Taj svakodnevni ritual iznova me cini srecnim... I kad sam se dobro istrljao, isperem pjenu sa sebe i osusim se (opet obucem i sl. gluposti)...
Vratim se u drugi dio doma svog... Rekoh sebi 'hm, ovdje nesto nije u redu'... A sto nije bilo u redu?! Pa, nisam obavio nuzdu... I tako ja stojim pola minuta, minut, nad WC soljom, ono lije li lije, sve do posljednje kapi... Onda malo tresem, ali se sjetim jedne bistre misli svog skolskog druga (tacnije, najbistrije, ili jos bolje - jedine bistre koju je izrekao pred mojom malenkoscu) - 'treskao - ne treskao, zadnja vazda u gace ostane'... E, te se misli uvijek sjedim kada stojim iznad solje, pa samo tresem... Poslije toga - oprah ruke...
Onda se vratih u sobu, poslah par poruka djevojci koja je vec par dana u inostranstvu, veoma brzo i efikasno izmaltretirah svog debelog psa a onda rekoh da se spremim... Otvaram orman i uzimam jednu jako depresivnu kosulju, koju mi je kupila majka za rodjendan... Kada sam je prvi put vidio (kosulju, ne majku), mislio sam da sam dobio kakvu pidzamu?! Uzasna kosulja... U sustini, moji roditelji su jako dobri i sve je to OK, ali, jednostavno, ne mogu reci - kosulja je super... Katastrofalna boja, sminkerska marka (s'oliver), sve predispozicije da je eliminisem vec u septembru... Ali, ta kosulja je sasvim OK za ovu priliku... Takodje, uzimam neke 'moderne' farmerice, koje su na jednom koljenu poderane (valjda je proizvodjac mislio da napravi modernu stvar - i napravio je prilicno, ukoliko izuzmemo misljenje mog djeda rodjenog 1916. godine, koji me prije par dana upitao 'a dje si izbusio te pantalone')... I onda sam otisao opet do toaleta na novu seansu - oblacenje... Prvo sam skinuo jutros obucene bokserice, zamijenio ih novim (sive, bez bilo kakvih motiva), a onda rekoh da opet malo odmorim... Pa sam zapalio cigaretu i stajao rukama oslonjen na lavabo... Potom se malo uljudih (stikovi i smece), a onda obukoh sve... U sobu se vratih jer sam shvatio da sam izostavio carape...
Kad navukoh carape, uzeh karte, novac i krenuh u grad... I onda, slucajnost... Eh! Nakon sto sam baldisao na suncu pred kucom, cekajuci taxi dobrih 5 minuta... Pardon, mozda je prvo bolje istaci da sam, vozeci se taxijem, naisao na zestok sudar na Cvijetnom brijegu, a da sam taxisti iz kurtoazije klimao glavom na sve sto je govorio... A onda... E, sad se vracamo na pricu sa pocetka pasusa... Dakle, sa mnom je isao drug iz Bara, njegova djevojka i drug iz Niksica (mada je trebalo ovo cupavo pseto od mc' esseny-a, ali je odustao zbog...?) I uglavnom, mi se dogovorimo da se nadjemo u 'Titogradu'... I ja tamo dolazim - kad basta kafica puna raznih navijackih fanatika... Izmedju ostalih, tu vidjeh DIDI-ja i srdacno se pitah sa njim, ali i sa jos 20-ak prilicno pripitih poznanika...
I onda udjem unutra... Tamo me ceka drustvo i pivo... I tako mi pijemo, prisjecamo se boravka u Ulcinju prije par dana, a pivo po pivo - pogaca... Oko 7 i po krenusmo prema stadionu, a usput uzesmo po jos jedno pivo kod Meta u 'Tamatou'... Konacno, oko 8 smo bili na sjedistima... Pretres - jadan, mogao sam unijeti citav arsenal oruzja pored njih, ali kako nemam takvih afiniteta, prokrijumcario sam samo upaljac zbog licnih potreba, posto sam zestoki nikotinski ovisnik...
Onako, polupijani (izuzev djevojke - dali smo sebi oduska), odslusasmo himne a vidjeh nesto sto do sada nijesam gledao... Par NAVIJACA SLOVENIJE, 'ladno je doslo na stadion bez pratnje, razapelo zastavu 6x3, a odmah iznad njihove - crnogorska zastava... I sve protece u najboljem redu sa njima! Hvala Bogu, izgleda da ima i normalnog naroda... Takodje, ispod mene je bilo 7-8 Slovenaca koji vec godinama zive u PG, koji su skakali kad njihov tim dade sjajan gol i, opet za veliko cudo, niko im nije uputio bilo sto pogrdno...
Utakmica je pocela... Evo dijaloga izmedju nas:
A: - Sto je ovako malo navijaca na sjeveru?
Ja: - Sto znam ja...
L: - Sta je ovo... (niksicki akcentovano)
J: - Da li neko zeli cigaretu?
A: - Daj jednu...
I onda se usredsrijedismo na utakmicu... Vec od prvog minuta bio sam prilicno napet... Uvodni momenti - slabo! Dva kornera za nas, jedan za Slovence - nista ni iz kornera... U tim trenucima zvao me i jedan prijatelj, da se informise u kojem sektoru sjedim. Iskreno, jako mi je glupo to sto me neko zove da bi vidio u kojem sam sektoru i da bi mi mahnuo...?! Pa, covjece, zovi na pivo, sok, ili malo kulena na cackalicu da se nabode...
Sto se onda desava... Pardon - to se desilo uoci onih silnih kornera... Pocinje sjever sa 'Javi se zapad', i tu ide aplauz... A onda - ovi pocinju sa 'Ajmo Crna Goro', a zapad - da izvinite, ona stvar! E, tu vec misli postaju valovite... Tu u meni vec dolazi do jednog ozbiljnog trvenja...
Naime, pomislih u sebi 'gledaj ti ovaj zapad, kako se to ugospodilo, jado moj! pa, da li je ovo ista tribina koja se umalo nije srusila od istog skandiranja protiv Madjara?! Pa, ovo je necuveno! Nonsens! Ma, srusi se zapade, kad si takav, ja sam ionako u sestom redu, pa cu bezbjedno pasti...'
Konacno, u 27. minutu, pogledah jednu od najvecih konfuzija u defanzivi u posljednje vrijeme... Posto vi volite da vam covjek prica sve do detalja (bas ste zahtjevni), reci cu vam da sam se grohotom smijao! I poslije toga, naravno, slijedi ono sto igraca u fudbalu natjera da bude nesto nalik na 'kamikazu' ili 'bombasa samoubicu' (to je sad nekako aktuelan termin)... Gledali smo mi mnogo takvih situacija, a ovo je bila jedna od njih - Slovenac u ocaju, bez alternativnog rjesenja, nakon kardinalne greske, rusi Purovica... Zadnji igrac... Sve je tu jasno... A onda, sudija svira jos i penal! Sjajno...
Potom sam ustao, malo aplaudirao, vjerovatno zeleci da se uklopim u masu koja zeli dati motivaciju Mirku Vucinicu prilikom izvodjenja jedanaesteraca i - gol... Ali, tu nije bilo euforije kao protiv Madjara... Sjecam se da smo na utakmici u martu potpuno izludjeli, da smo se grlili, ljubili (i to po kisi u 3. redu... bez kisobrana, ako zelite finese!)... Veceras sam opet bio sa drugim ljudima, ali ne vidjeh nikoga da se tako ponasao... OK, to je mozda djetinje ponasanje (odnosi se na moje ponasanje tokom golova protiv Madjara) i davno sam prerastao sve te godine i sve sto slijedi potom, ali - tada sam izludio... I veceras sam! Ali, drugi nijesu... I ca sam ja na ovom svitu, sto bi rekao Dragojevic? Mozda sirak tuzni bez idje ikoga...? Veceras tolike radosti na tribinama definitivno nije bilo...
A 15-ak minuta potom, odlican gol Slovenaca... Mislim da sam bio skamenjen... Tacnije, ako postoji neko osjecanje koje je spoj skamenjenosti i ocaranosti jednim snaznim sutem i sjajnim golom, onda me je to prozimalo citavih desetak sekundi posto sam vidio loptu u mrezi... Mislim da sam tokom prvog poluvremena zapalio dvije cigarete...
I na samom pocetku petnaestominutnog odmora, uocismo tucu na sjeveru... Jednoglasan komentar bio je - 'e vala se ne moze bez tuce tamo'... Ali, u meni je postojao onaj crv sumnje, koji me izjedao kao kakvu flegmaticnu jabuku. Stavise, taj crv je u velikim kolicinama prenosio virus sumnje flegmaticnoj jabuci do te mjere da je jabuka, na opstoj vjetrometini glasina o uzroku tuce, rijesila uzeti, nista drugo do telefon u ruke... Nazvah par brojeva i cuh o cemu je bilo rijeci... Kako mi prenesose, rijec je o tuci navijaca iz Podgorice i navijaca sa Cetinja, pri cemu su drugi, malobrojniji izvukli deblji kraj... A onda pocese da dolaze razne informacije... 'Momak progutao jezik'... 'Momak u komi'... 'Momak umro'... U ovdasnjem maniru!
Onda posjetih toalet na zapadu, nakon par minuta probih se do slobodne WC solje, obavih opet onu nuzdu pri kojom tresem ono-sto-vi-znate-da-tresem-tada desetak sekundi, a onda oprah ruke... Vratio sam se na tribinu, a drugi dio je vec poceo... Sjever - jadan, jug prilicno popunjen, zapad pun...
Prvi dio drugog perioda je bio totalno smaranje... Do kraja, uzeo sam nekakav karton i svoga ga iscijepao od nervoze... Jug je poceo 'upravljati' navijanjem... Po posljednjem sudijskom zvizduku, prebrodismo nekako onu, neizbjeznu guzvu na izlazima, pa odosmo opet do 'Titograda'...
Tamo ugledasmo one navijace Slovenije, sa zastavom 'Ilirska Bistrica', oko kojih se okupilo niz ljudi... Razgovarali su, da ne pomislite da je bilo sto drugo... Mi smo usli unutra, gdje je bilo kao u sauni... Popili smo po dva piva i rastali se... Barani odose ka Ulcinju, Niksicani preko Morace, a ja prekoribnicanin, preko Ribnice... Dosao sam kuci oko 23.45h, cuo se sa djevojkom, istusirao se (isti postupak kao i ranije), preobukao se, onda poceo skidati neku muziku, odradio jedan tekst i dosao na forum, medju vas... Jos sam tu...
Eto, imate li sad pregled svih zbivanja, ili vam treba jos detalja??
Last edited by M_O_D_E; 23-08-07 at 02:02.
Eh, ti neshvaceni navijaci. Ali naprotiv, navijaci su vrlo lako shvaceni, jer nema tu mnogo za shvatiti.
Uglavnom sve funkcionise po principu "Johnny doesn't like. Johnny smash". Jasno i jednostavno.
(U ovoj prici Johnny je imaginaran karakter, mada ne sumnjam da ce se mnogi pronaci)
Btw, jos jedan odlican tekst MODE, ali naravno da treba jos.![]()
Last edited by MadGod; 23-08-07 at 01:04.
detalji iz tvog kupatila, vjerovatno nisu zanimali siroke narodne mase
Utakmica ocajna sem gola slovenaca i one akcije petom vucinica i vukcevica... Atmosfera mnogo mirnija nego protiv madjara al moze se razumjeti ipak je ono bila prva utakmica... Sve u svemu ovo mora i moze mnogo bolje...
P.S. Nije mi jasna jedna stvar,sjever nije bio napunjen ni do pola,a ja juche kad sam zvao da pitam za karte rekli su mi da je sve prodato prekjuche...
#fakenews
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks