Page 98 of 943 FirstFirst ... 4888949596979899100101102108148198598 ... LastLast
Results 2,426 to 2,450 of 23560

Thread: FUDBAL - vijesti , zanimljivosti iz svijeta fudbala!!!

Thanks Thanks Given 
    630
    Thanks Thanks Received 
    85
    Thanked in
    59 Posts

Što su ti navijači ... aplauz!

"Disciplinska komisija UEFA je razmatrala incidente u Mostaru, tuču sa policijom, medjusobno gadjanje navijača Partizana i Zrinjskog, a otežavajuća okolnost po Partizan bila je i to što su neki od navijača nosili majice sa likovima haških optuženika Radovana Karadžića i Ratka Mladića, na šta je UEFA posebno osetljiva.

Disciplinski inspektor Žan Samjuel Luebe predložio je izbacivanje crno-belih iz daljeg takmičenja, kao i novčanu kaznu od 100.000 švajcarskih franaka. Luebe je takav predlog izneo na osnovu izveštaja delegata sa meča u Mostaru, Engleza Alana Hačinsa, kao i specijanog oficira za bezbednost, Škota Vilijama Mekdugalsa, koji je na refereatu od deset strana apostrofirao hulgansko ponašanje navijača Partizana sa nacionalističkim prizvukom."
    Last edited by Winamp; 26-07-07 at 16:07.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

sto ti je UEFA a ne navijaci
    25. 07. 2007. SAOPŠTENJE NAVIJAČA PARTIZANA POVODOM DOGADJAJA U MOSTARU NA UTAKMICI ZRINJSKI - PARTIZAN

Odgovornost za incidente na utakmici Zrinjski - Partizan snose isključivo policija i organizator, koji su nizom propusta izazvali očekivani epilog, pri čemu smo mi, navijači Partizana, obeleženi kao jedini i najveći krivci.
    Medjutim, kako se kasnije pokazalo, većina tzv. greški organizatora pre bi se mogla nazvati delom jednog dobro osmišljenog plana, kako bi se isprovocirali navijači i otpužili za izazivanje nereda i raspirivanje verske i nacionalne mržnje.

Više od hiljadu navijača krenulo je u Mostar, iako smo znali u kakvu sredinu idemo i šta nas tamo čeka. Shvatili smo to kao obavezu i tog dana svaki Grobar je morao da bude u Mostaru. Prvu provokaciju smo doživeli nadomak grada, kada nas je ustaška policija zaustavila i zadržala skoro tri sata na temperaturi od 40 stepeni bez kapi vode. Inspektor nam je zapretio preko megafona da će svako ko pokaže tri prsta ostati bez ruke (na šta smo u tom trenutku svi podigli tri prsta i tako pozdravili tradicionalnim srpskim pozdravom) i zahtevao da sva srpska obeležja (zastave, majice, šalove...) bacimo u jednu kutiju, što, podrazumeva se, nikad ne bi uradili jer su za nas srpski simboli svetinja. Takav stav izazvao je gnev policajaca (od kojih je većina imala oko ruke vezane crne marame sa slovom "U", poput onih koje su nosili pripadnici ekstremnih ustaških formacija u proteklom ratu), što je rezultiralo prskanjem suzavca u unutrašnjost autobusa gde se nalazila sprska zastava na zadnjem staklu, koje su odmah zatim predstavnici reda "hrabro" razvalili pendrecima.

Na stadion smo ipak stigli, praćeni gomilom psovki svega što je srpsko i širokim repertoarom srbomrzačkih povika i pretnji da nas vode u Jasenovac i sl. Bez ikakvog objašnjenja, organizator pušta samo jedan ulaz veličine sobnih vrata, koji kasnije zatvara, tako da mnogi Grobari sa uredno kupljenim kartama ostaju ispred kapija. Policija nam naredjuje da sednemo na beton, zbog čega smo pružili žestok otpor i tako se probili do ulaza na stadion. Da smo čekali da nas puste unutra planiranom dinamikom, ne bi ušli u naredna dva dana pošto smo na stadion stigli neposredno pred početak utakmice..

Veliki propust organizatora da dve navijačke grupe stavi jednu pored druge, ispostavio se kao fatalan. Njihovi navijači dočekali su nas kamenicama koje su očigledno prethodnog dana uneli na stadion i povicima i koreografijom - Kosovo Republika, Srbe na vrbe, Ubi Srbina, Svi u Jasenovac, kao i repertoarom pesama njihovog "čuvenog" seljačića Tompsona. S druge strane, policija je pokušala da nas spreči u pevanju srpske himne, prskajući suzavac- sprej u usta navijačima. Verovatno su svi očekivali da zaboravimo na ljudski i nacionalni ponos i da na sve to ćutimo, ali za nas je bilo nemoguće da ne odgovorimo na sve njihove provokacije i napade. Kada su videli da nam ne mogu ništa navijači Zrinjskog su se povukli, a ustaška policija je nastavila da provocira.

Pravi haos nastaje tek nakon završetka utakmice. Kada su igrači došli da sa nama podele radost zbog više nego ubedljive pobede, policija je prosto poludela i napala nas. Jedni su nas terali van stadiona, a drugi su zatvorili kapije i nisu nas puštali, tako da smo se našli u tzv. sendviču i tada je počeo pravi rat. Organi (u ovom slučaju) "nereda" ispalili su više od 20 patrona bojnog otrova i šok bombi u masu, i nasumice pucali vatrenim oružjem i gumenim mecima, što u vazduh, što u ljude. Svaka patrona koja bi eksplodirala nanosila je teške telesne povrede ljudima (npr. momak koji je sa ramena sklanjao patronu ostao je bez šake (da to nije uradio verovatno bi sada bio mrtav jer bi mu eksplozija pokidala vratne žile i arteriju); Navijaču iz Beograda eksplozija je pokidala pola obraza, dok je drugi ostao bez dva prsta).

U svoj toj gužvi koju je izazvala policija iz vatrenog oružja u masi je pogodjen sa tri hica u noge i navijač iz Republike Srpske koji je juče pušten iz bolnice u Sarajevu. Odlučno smo uspeli da potisnemo predstavnike policije do naših autobusa. Razjareni ustaški policajci su tada sa pendrecima počeli da nam lome prozore na autobusima i ubacuju suzavac.

Uz psovanje srpske majke izlazimo sa neprijateljske teritorije i na granici nas dočekuje milicija i ambulantna kola Republike Srpske. Povredjene odmah vode u Nevesinjsku bolnicu gde im se ukazuje prva pomoć. (Hvala Nevesinju)! Prava je sreća što neko nije poginuo, ali da sutra ponovo Partizan igra u Mostaru sve bi isto uradili što smo i tog dana. Nije nam padalo na pamet da izigravamo glinene golubove policiji van stadiona i na njemu i uvek ćemo na silu odgovoriti silom, a pogotovo ako nam je život doveden u pitanje.

S obzirom na to da je Žarko Zečević rekao da se Partizanu ne isplati učestvovanje u Kupu Uefa, sumnjamo da bi ovakav rasplet situacije, gde ćemo mi biti krivci za eliminaciju iz daljeg takmičenja njima išao na ruku. Nije nam bitno što nas okrivljuje UEFA, ostali evropski predstavnici i ljudi poput Zečevića, već nam je mnogo važniji veličanstven i dirljiv doček koji smo doživeli u tri sata ujutro od gradjana Nevesinja, kao i podrška koju dobijamo svakodnevno za preživljeni pakao i hrabro držanje u Mostaru. Po Evropi, Srbi su krivi za rat u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni, stanje na Kosovu, izumiranje prepelica na Novom Zelandu, pa zašto ne bi bili i za Mostar?!

GROBARI JUG
    /me stetan
    Amor dolor est!
    Amor vincit omnia!
    obavezno, ali obavezno pogledati ---> http://www.svjetlopisi.com/cg/cg.html

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

grobari su ga zasrali. nemam ja nista protiv navijackih tuca i provokacija na tribinama, ali je uefa vise puta rekla da to ne sme da se ponovi. i sad ovo komicno saopstenje
    .

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by BooQy View Post
    grobari su ga zasrali. nemam ja nista protiv navijackih tuca i provokacija na tribinama, ali je uefa vise puta rekla da to ne sme da se ponovi. i sad ovo komicno saopstenje
    saopstenje nije komicno, i nije na odluku UEFE vec je dato posle mostara, da si procitao saopstenje ne bi ti bilo komicno!
    /me stetan
    Amor dolor est!
    Amor vincit omnia!

Thanks Thanks Given 
    123
    Thanks Thanks Received 
    15
    Thanked in
    14 Posts

pa da nije komicno, komicno je: svaki grobar mora bit u mostar, na silu silom, ustaske marame oko ruke, kao da je saopstenje pisao petnaestogodisnjak... ne optuzujem navijace partizana ali opet je zavjera protiv srpstpva, nikad kraja tome...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by mmijo View Post
    pa da nije komicno, komicno je: svaki grobar mora bit u mostar, na silu silom, ustaske marame oko ruke, kao da je saopstenje pisao petnaestogodisnjak... ne optuzujem navijace partizana ali opet je zavjera protiv srpstpva, nikad kraja tome...
    ne nego su ih mazili tamo bas!!!
    /me stetan
    Amor dolor est!
    Amor vincit omnia!

Thanks Thanks Given 
    123
    Thanks Thanks Received 
    15
    Thanked in
    14 Posts

Quote Originally Posted by DIDI View Post
    ne nego su ih mazili tamo bas!!!
    znam da ih nisu mazili, ali znali su dje idu, grobari nisu macji kasalj, treba da kazu fino: bili smo u mostaru, pocepali smo se malo... bilo je lepo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

znam da ih nisu mazili, ali znali su dje idu, grobari nisu macji kasalj, treba da kazu fino: bili smo u mostaru, pocepali smo se malo... bilo je lepo.
    nisu nidje rekli da nisu znali dje idu, al neces da vidis cinjenice kako su ih docekali policajci na koji nacin! al dobro
    /me stetan
    Amor dolor est!
    Amor vincit omnia!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Chivu sjutra potpisuje zvanicno!!!Forza InTeR,siamo noi!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Bonaventura Kalu iz PSZ-a u Lans.
    Pjer Vebo iz Osasune u Majorku.
    Bubakar Sanogo iz Hamburgera u Verder.
    Luk Jang iz Carltona u Midlzbro.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    9
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by apple_mac View Post
    Chivu sjutra potpisuje zvanicno!!!Forza InTeR,siamo noi!
    Kad ce to sjutra vise??!!!!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ima snimak na gazzettu kako Chivu jutros uzima stvari i stavlja u svoj dzip,jos malo,samo jos malo!forza InTeR

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Imam utisak da nikad nisi bio posle rata u Mostaru ili Zapadnoj Hercegovini...
    Bez ljutnje, mozda ja grijesim...
    Svaka ulica ima sahovnicu, svaki stanovnik se kune u Lipu njihovu... Lipa kao sredstvo placanje je svakodnevnica. Najljuce ****** su iz zapadne Hercegovine, a ne iz Hrvatske...
    Pogledaj samo grb Zrinjskog:
    http://images.google.com/imgres?imgu...lr%3D%26sa%3DN
    http://www.zrinjski.com/
    Vjeruj mi da odem cesto u Citluk, Siroki, Ljubuski i Mostar... Oni bukvalno ne zele da cuju za BiH, a odnos sa muslimanima koji kontrolisu Istocni Mostar je na noz (ili kamu kako vole reci)...
    Povezi crni na nadlaktici sa slovom "U" nisu izmislili Grobari vec sam to ocima vidio... Svi te docekuju sa provokacijama psuju majku Srpsku, skandiraju Kosovo Republika, Ubij, ubij..., Srbe na vrbe, itd. Jedino se aplauz od starne publike prolomio kada je Jug skandirao: Noz, zica Srebrenica... I to govori dosta...
    Jesmo im pjevali svasta, jes bilo tuce,jesu nas gadjali ciglama, a vracali punim bocama vode... Bacali su suzavac... Sve je tacno...
    Organizacija je svjesno (izgleda) napravila propust da bi doslo do nereda...
    Tukla je policija na krivi pogled, a udaraju kao u afektu. Kao da bokseru das doping pa postavis mrskog neprijatelja ispred. Bilo je tu i maloljetnih... Nije da nije...
    Ne maze gostujuce navijace u MO kao u PG... Nema dobrodoslice i "ma pustite ih"...
    Tacno je i da je 27 policajaca povrijedjeno, ali najvise posle meca (sto UEFA ne zanima...
    Nije ovo kazna zbog Mostara. Ovo je kazna za ispade Grobara u ranijim mecevima, za ispade nasih navijaca na utakmicama reprezentacije (pogotovu sa Englezima), a bogami i za ispade navijaca Zvezde, koliko god to apsurdno djelovalo...
    Samo se koplje slomilo na Partizanu...
    To ti je kao uzrok i povod... Uzrok su raniji ispadi Grobara, ispadi navijaca repke Srbije i Zvezde, a Mostar je posluzio kao povod...
    To se zove licemerje UEFA-e...
    Last edited by Kutuzov; 27-07-07 at 10:19.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    9
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Kutuzov View Post
    Vjeruj mi da odem cesto u Citluk, Siroki, Ljubuski i Mostar... Oni bukvalno ne zele da cuju za BiH, a odnos sa muslimanima koji kontrolisu Istocni Mostar je na noz (ili kamu kako vole reci)...
    .
    Ovo je ziva istina. I ja sam dosta po tim regijama i znam kako to ide.
    Medjutim, s druge strane, podji u Nevesinje, Ljubinje, Trebinje i tamo ces naci Srbe koji takodje ne zele da cuju za BiH. Pa prema tome...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Katunjanin View Post
    Medjutim, s druge strane, podji u Nevesinje, Ljubinje, Trebinje i tamo ces naci Srbe koji takodje ne zele da cuju za BiH. Pa prema tome...
    Samo to nema nikakve veze sa ovom pricom koju je on ispricao,skroz je poredjenje na pogresnom mjestu, iako nisi rekao nista sto nije tacno.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Matadorr View Post
    Samo to nema nikakve veze sa ovom pricom koju je on ispricao,skroz je poredjenje na pogresnom mjestu, iako nisi rekao nista sto nije tacno.
    Upravo tako... Ja sam samo opisivao sredinu i raspolozenje koje je vladalo i ranije, ali se naelektrisalo dodatno pred dolazak Partizana...
    Mrznja je prevelika, naboj se osjecao na svakom metru...
    Mozda pretjerano zvuci, ali sam ja to tako dozivio...
    UEFA je samo zloupotrebila sitvuaciju...
    Malo je glupo sto ovo pisem, ali me podsjeca na slucaj "Markale" i "Stari most" kada prvo optuzis i kaznis jednu stranu, a onda kazes posle nekog vremena da nije bas tako bilo...
    Ne kazem da nismo krivi. Jesmo, ali ne i glavni krivac... Trebalo je kazniti organizatora (bar sa 100.000 i izbaciti i Zrinjskog...)
    Ovako... sto je tu je... Glavu gore...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

a i Zrinjskom su napravili medvedju uslugu jer svojim kvalitetom su na nivou nizerazredne ekipe koja ne zasluzuje ni kvalifikacije za intertoto kup koje ne postoje mozda to dovoljno govori o njihovom kvalitetu i da su zalutali u kup uefa, pa sam sve vise siguran da je ovo iscenirano da se desi, iako nikako ne pravdam grobare za pizdariju koju su napravili u Mostaru.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by laciale View Post
    Martin Petrov presao u Mancester City.
    Taj Mancester City se bas zaletio ove godine sa pojacanjima...

Sto se Partizana tice, stvarno sramota. PIH! Vjecito neka nepravda za nase klubove. A kad pogledas situaciju sa Hajdukom, umjesto da je odluka "Dobar dan, 3:0 za Buducnost" bice neka opomena i to s razlogom "Buducnost nije ulozila zalbu", na sta je Vukcevic rekao "Nije se ni Zrinjski zalio"... Na neke situacije UEFA reaguje po sluzbenoj duznosti, a na neke samo po zalbi... IZIO VUK MAGARCA...
    They used to call me tricky_kid, I lived the life they wish they did, I lived the life don't own a car, now they call me SUPERSTAR

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

evo trenutnog stanja u klubovima premijer lige oko trenasfera !!!
    http://www.itv-football.co.uk/transf...19514,,00.html
    AAAAHH KAKO ME SVI GLEEEEDAJUUUUU!!!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by B-A-N-E View Post
    evo trenutnog stanja u klubovima premijer lige oko trenasfera !!!
    http://www.itv-football.co.uk/transf...19514,,00.html
    imas li slican sajt sa spanskom ligom?
    Vecina ljudi je zla

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Milan kupuje Motu ili Baptistu, Pato stize u Januar.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Bonja the Zmaj View Post
    imas li slican sajt sa spanskom ligom?
    ovo je sajt koji odavno koristim , ne znam za shpance !!!
    malo truda na google i mislim da cesh nac !!!
    AAAAHH KAKO ME SVI GLEEEEDAJUUUUU!!!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

L.A,. Galaxy nudi Zidanu 35 miliona eura za jednu sezonu, a sto je to brate mili!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

znaci, partizan nije trebao da bude izbacen, nego je to zavjera hrvata i uefe protiv srpskog fudbala? grobari su se samo branili? isli su da se biju i da divljaju po stadionu, to su i uradili, sad dolaze posledice. ni meni se ne svidja sta radi uefa ali licemjerni nisu nego su ista pravila za sve
    .

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by viper® View Post
    Milan kupuje Motu ili Baptistu, Pato stize u Januar.
    Samo da dovedu neko osjezenje brate mili.... ajde ako bog da ...

Page 98 of 943 FirstFirst ... 4888949596979899100101102108148198598 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)