cestitke cg na pobedi.ne sumnjam u veliku zelju moje(srpske) reprezentacije da dobije tu utakmicu.iako svako ko je realan zna da prosto nije isto kad moras i kad znas da si obezbedio prolaz.prosto podsvesno to deluje na igrace(iako ne nuzno),ali kao sto sam rekao ne sumnjam u zelju igraca da dobiju cg.
e sada te price kao srbi se vade da su desetkovani i sl,ne to nije vadjenje,to je prosto realnost.ja licno smatram da smo i sa ovakvim timom trebali da dobijemo,ali ne moze niko da kaze da srbiji ne fali vujasinovic,ikodinovic,filipovic,radjen i ciric.to je 5 igraca koji su nam falili,i to je definitivno ogroman hendikep za nas.pri cemu cetvorica od njih su u najjacoj postavi jako bitni igraci,a u ovakvom timu koji je igrao definitivno i radjen puno znaci ekipi.
crnoj gori svaka cast u ovom trenutku je bila bolja,a pravi odnos snaga cemo videti tek na prvom velikom takmicenju u medjusobnom duelu.po meni cg u ovom trenutku bi mogla da uzme medalju,ali bi to bilo iznenadjenje,jer smo mi,madjari i hrvati jaci.cg je realno jaca od ostalih reprezentacija(spanije,italije,grcke),ali polako,ove tri reprezentacije su sposobne svakog da iznenade i cak uzmu jednu od medalja.preme tome cg tek treba da postane prava reprezentacija i na velikim takmicenjima pokaze da je bolja od ove tri selekecije,ili cak eventualno od neke od trenutno 3najjaca tima.ja se ne bi zacudio i da cg bude 6-7 na nekom velikom takmicenju.ali sa druge strane mislim da za nju ni prvo mesto nije nemoguce,jer sto da ne,dovoljno je jaka da iznenadi bilo koju od 3 najjace selekcije,koje su u ovom trenutku realno jace od nje
pozdrav
Last edited by NesaBG; 25-07-07 at 15:18.
A ovaj nas je rasprodat na jesen i posrali su se u sve..na proljece izgubismo od direktnog i jedinog konkurenta za UEFA Kup, Rad..2 gola nam dadose i prijatno i onda slijedi doba raznih mikana, mojasa i sl govana tako da me najnovija ***** ne iznenadjuju!I ja sam Bonja na stadionu od 80 tih i mene nerviraju raznorazna djecina ufurana u navijace a i ovi bivsi razocarani Sjeverom a posebno dusmani u koje ne ubrajam Geda kako on pomisli!!Najlakse je "naljutit" se i podvit rep i otic i onda brljat ljude sa tribine na koju su zajedno bili..ODVRATNO da odvratnije ne moze bit!!Tu te ja ubrajam "Ged"!!
Trebali su i nedje 80 i neke da utuku cigane,na marakani,bilo je 1-0,ali je bek cini mi se, buducnosti vorotovic(tata onog debila malog),proda utakmicu,tj napravio namjerno penal,i i uz naknadnu pomoc sudija doveo do 2:1, nakon par utakmica je presao u zvijezdu.oduvijek su braca srbi bili bozanstvo za nas sto se namjestanja tiche![]()
"...Tu je slika Ive Lole Ribara"
Realno gledano,nisu se nikako mogli ti mladici koji su stasali u ZVIJEZDE zadrzati u siromasnom tada klubu,siromasnog grada,kao i drzave.
Nikad zaboravit necu koliku sam mrznju, tugu i nemoc osjecao gledajuci u tempu dejove i pedjine slike kako se shepure iznad novih dresova,i shvatajuci da ONE Buducnosti vise nema...
Koliko god to nama tada kao djeci izdajnicki i nesojski izgledase jbg,fudbal je lova,nisu emocije.
Kod nas je bilo ipak vise ovog drugog![]()
Last edited by Sidewinder; 25-07-07 at 16:19.
Znas sto je boless - ne samo odje, nego i kompletna crnogorska: svi znamo dje je problem. Ali skoro niko nista ne radi. A kad niko nista ne radi, onda se tesko sto mijenja. A kad se nista ne mijenja, onda se narod prilagodjava...
Dok Uprava kluba ne bude dozivljavala navijace kao neki faktor, ponasace se kao da ih nema. Mislis li da je iko iz Uprave i pomislio da ce se narod pobuniti zbog rasprodaje tima (jesmo mi siromasan klub, ali pare nisu problem...)?
Vecina ljudi je zla
Ne znam da li je bas za ovu temu, ali ajde, probacu da je prilagodim...
Kad pricamo o ugledu Torcide, Grobara... covjek prvo ima u vidu kvalitet koji traje i koji se potvrdjuje i razvija vremenom. Tradiciju.
Ono zbog cega mi izgledamo toliko slabasni u gotovo svakom pogledu - je sto kod nas gotovo nijedna kvalitetna stvar da zazivi i potraje. Ono sto je barem odavalo privid normalnosti je unisteno u vihoru 1991. I od tada smo uspjesno unistavali u korijenu svaki nagovjestaj kvaliteta, a u tom pasjem vremenu su zajahali ovo drustvo skorojevici i kriminalci kojima je jedino licni interes pred ocima. Sve sto ima iole opsti karakter - je privatizovano i obesmisljeno. Narod postaje zasicen, gubi svaku zelju za promjenom, sumnjajuci u svakog ko govori ili radi o necemu sto nije sebicni interes, prozivajuci ga budalom ili lazovom.
Mediji emituju nakaradno kopiranu sliku drustva koje se odlikuje zaglupljenoscu.
Podgorica postaje grad ljudi koji zude da uskoce u prosjecnost, masu - ne bi li u guzvi sebi slicnih prikrili strah od svoje posebnosti. Ovako - svi smo u istim govvnima, pa se sve lakse podnosi.
Dugotrajna izolacija je hendikepirala nadolazece generacije, koje se zadovoljavaju slikom koja im se nudi, bez ikakve zelje da je preispitaju ili mijenjaju.
Drustvo se puni ljudi koji su svjesni problema, ali im je glavna briga - kako da se sto bolje da se uklope.
I uvijek pocinjemo iznova. Tu se ogleda nezrelost naseg drustva. Svako od nas - sto god da radi - on nema ni nasto da se osloni, nista da nastavi,
nego su sve to nejaki pokusaji da se iz blata napravi nesto.
U vremenu dominacije povrsnosti, isfoliranosti, poltronstva, neiskrenosti, bezidejnosti, kopiranja, poremecenih vrijednosti - Varvari bi mogli postati krov za sve one razocarane, za sve one koji odbijaju da se ukalupe, za sve one koji bi, al ne znaju s kim i ne znaju kako... Do sada, Varvari su bjezali od toga, iako su navodno to radili. Glupave fraze "Podgorica Podgoricanima" i "Cast ovog grada ima ko da brani" su ostajale mrtvo slovo na papiru. Jer svi znamo ko siluje i nas klub, i nas grad, i nasu zemlju. Ne radi se tu personalno toliko o Mugosi, niti organizaciono o DPS, vec o jednom naopakom svjetonazoru, koji se podsmijeva svakom osjecaju iskrene ljubavi, postovanja i borbe za nesto sto prevazilazi sopstvenu goozicu. O svjetonazoru koji proizvodi nasmijane i bezbrizne debile, naucene da prate i klimaju glavom, razmisljajuci samo unutar okvira koji im odozgo namecu.
Stoga, pitanje stoji: zasto dolazite na sjevernu tribinu?
Vecina ljudi je zla
ja kao nekadasnji pripadnik navijacke grupe sam redovno isao u zelji da pomognem klubu koji volim, koji je iz mog grada. nisu me zanimale stvari tipa: "vidji ga, on je faca, ide u varvare". na svakoj utakmici kojoj sam prisustvovao navijao sam, da vas ne lazem oko 80 min. to je tad bio moj maximum, sto cu.. But, things have changed.. Kad vidim osobe da dolaze na $ever, prije svega da budu vidjeni, meni se nije mililo ic, pa podrsku plavima pruzam sa zapada. Dok sam bio na $everu vazilo je pravilo "Pi*ke sa zapada".. hehehehe, to mi je i dan danas vrlo simpaticno. glavu dajem da ja vise navijam sa zapada nego 30% VARVARA sa $evera.. ko me zna, zna me, ko me ne zna tim bolje.
uzdravlje
Jedna od rijetkih drustvenih akcija Varvara je bilo okupljanje pred RTCG za vrijeme gostovanja Atile Kovaca.
E sad, ne zelim da ulazim u pricu o doticnom gospodinu (iako ni to nije problem), ali me zivo zanima - ako je neko od forumasa bio tog dana ispred nacionalne javne kuce - zasto su tog dana bili tamo?
Mislili su da gostovanje Kovaca sluzi promovisanju nekih vrijednosti stetnih po CG drustvo? Ok - ali koliko se takvih stvari desava po Crnoj Gori, mnogo stetnijih i mnogo opipljivijih? I zamislite sto bi Varvari, kao samonikli pokret mogli da urade, mobilisuci ljude razlicitih background-a, ujedinjenih oko zivotnih stvari? Da mozda budu dio nove price, koja nadilazi arhetipske crnogorske podjele po nacionalnom pitanju, i jasno ukazuje na mnogo komplikovanije drustvene probleme - seljacenja drustva, poltronstva i privatizovanja jedne drzave, od cega koristi ima uski krug ljudi.
I koliko bi onda bio blizi neki crnogorski 5. oktobar...
Ponavljam - ne radi se ovdje o DPS, koliko o sistemu vrijednosti koje ta grupacija otjelovljuje. Moze covjek slobodno da voli i glasa DPS, ali koja normalna osoba moze da sjedi mirno kad vidi sto cine osobe kao Miomir Mugosa, Vesko Barovic, Aco Djukanovic... koji se nalaze na vrhu piramide crnogorskog cirkusa, u cijem podnozju vegetiraju divizije mladih, ciji je jedini zivotni cilj da bolje sluze crnogorskom kartelu, u svojevrsnom karuselu dje najbolje uspijevaju oni koji mogu da zmure kad treba.
Svako od vas ko na sjever dolazi iskreno, zbog podrske necemu sto voli - je vrijedniji od onih laznih ljudi, koji zivotare u laznom sjaju, ubjedjujuci sebe da nesto znace, od tatinih sinova, od primitivnih sampiona.
Ili neko moze da se suzdrzi od povracanja gledajuci Vuka Boskovica (bivseg pozornika iz Bijelog Polja) kako pohotno grli djevojcice po podgorickim separeima. On je do te pozicije dosao iskljucivo zbog svoje odanosti sistemu. A te djevojcice su uvjerene da je to u redu i ne znaju za bolje...
Ili neko moze da se suzdrzi od povracanja gledajuci sabansku facu Veska Barovica, kako uz cigaru simulira gospodstvo, dok mu iz svakog pokreta vrca bahatost i primitivizam...
I armiju mladih ljudi, koji ih zudno posmatraju - ne sa gadjenjem i zeljom da promijene nesto, vec sa zeljom da sjednu u njihovo drustvo. Zasto? Da li oni znaju za nesto bolje?
E to su ljudi koji oblikuju nase drustvo. E to su ljudi koji predstavljaju nove drustvene vrijednosti.
A ja cu ovdje citirati dio jednog starog intervjua odredjenih vodja Varvara za Omladinske Grafite, koji je vodio stanoviti Paul Scholes: Cuvajte svoje vrijednosti...
Ili ucutite.
PS: Ljudi koji se sjecaju kako je unisteno navijanje za KK Buducnost u SC Moraci, iznenandnom navalom podgorickog sminkeraja koji je u novinama procitao da je klub in (sa pobjedama u inostranstvu i igracima koje gledaju na TV) i da dolazi predsjednik, povecanjem cijena karata (cime je oceran iz sale i onaj dio publike koji se sjeca danasnjeg sefa podgoricke komunalne policije kao jednog od najpozrtvovanijih igraca Buducnosti) je otjeran najstariji i najvjerniji dio publike.
Kad vidite pored sebe ljude koji su tu zbog mode, koji ce nakon meca poci do svojih okupljalista i vec poslije drugog pica zaboraviti dje su bili - smuci vam se...
Last edited by Bonja the Zmaj; 25-07-07 at 21:48.
Vecina ljudi je zla
bonja mislim da se varvari ne upustujaju u nikakve proteste da ih ne bi svojatali ovi iz opozicije ili iz vladajucih stranaka, kao sto se desavalo i u proslosti!
a sto se tice navijanja za kk, mislim da je drugi problem bio, ljudi su poceli da pricaju okle pare za kk, i zasto se daju pare, da ne treba da se dovode tudje zvijezde nego mozemo sa nasim, sto je suludno, onda smo imali 5 6 reprezentativaca u ekipi, al dobro carsija je carsija![]()
a mugi je bio lik, sjecas li se njegovih klizecih hahahaha
/me stetan
Amor dolor est!
Amor vincit omnia!
obavezno, ali obavezno pogledati ---> http://www.svjetlopisi.com/cg/cg.html
Politicke partije pokusavaju da privatizuju sve, jer ne umiju nicim da se bave. Ono o cemu pricam se vodi van tih prica. Ne mozes ignorisati nase srranje, zbog straha od politizacije. Dok god radis svoj posao kako treba, nema problema
Mugi? Za njega nije bilo izgubljene lopte... sjecas se najjaceg centra kojeg je Buducunost ikad imala - Mudresu? Kakav je ono kaubojski tim bio... BEz klasicnog centra, sa Tomovicem (koji je pizdio sto mu ne daju da igra krilo) i Djaleticem. Ali ono je bilo wrh. Obozavao sam ih. I dan danas kad prodjem pored Sase Ivanovica, srce mi poskoci![]()
Vecina ljudi je zla
/me stetan
Amor dolor est!
Amor vincit omnia!
obavezno, ali obavezno pogledati ---> http://www.svjetlopisi.com/cg/cg.html
Male plate, nikakav drustveni ugled (ako se dobro sjecam, Gasho Pajovic je popravljao/ugradjivao radijatore po PG) - i momci su napravili ono sto su napravili...
Sto se tice pogibanja na terenu, ko nije dozivio utakmicu protiv Peristerija i taj aplauz poslije, dok je ona grcka zgadija bjezala s terena...
Dje je volja, tu je nacin, sto bi rekli po pjaci...
Vecina ljudi je zla
evo i ovo su vasi navijaci napravili, da vidim oce li se ko odreci ovog dijela
Bonja, tvoje zadnje par postova sam citao s velikim merakom i totalno se slazem sa svakom tvojom rijecju. ALI kad bi se Varvari upetljavali u svaki problem koji ova nesrecna drzava ima, Varvari kao neka revoluciona snaga koja ce ovaj narod da probudi, bojim se da bi ANB ubrzo pocela da radi svoj prljavi posao i mislim da bi se ta "revolucija" brzo okoncala... sto DIDI veli, nece Varvari da se petljaju u te stvari da ih nebi ispolitizovali... mislim da CG nema tu kriticnu masu koja je potrebna da se promjene pocnu desavat.
no da ne idemo u off previse, mislis da bi Varvari mogli bit neka prva-udarna-revolucionarna snaga koja ce rec NE svim onim gadostima koje ti gore napomenu`?
C9H13NO3
One world, Two wheels
Mogu li da te zamolim da ne pres.eravas ovdje?!
Bravo... je.bale te i delije, i BBB, i torcida, i grobari...
A sto se tice drugog dijela tvog posta... Izvini - gdje ides ako volis fudbal?! U bioskop ili na stadion?! A ko daje dodatnu draz fudbalu (pored onih, glavnih aktera, koji utakmici daju epitet i pecat)?! Ti, us.rani jadnik koji nalazi mane (delije i torcida su bolji od varvara i ja sam jedan racionalni covjek koji sve zna i sve vidi i koji se.re i koji umije samo da lupa po tastaturi i bla bla bla i bla bla bla), koji sjedis u svojoj izlizanoj fotelji ili oni koji svojim koreografijama, sinhronizovanim pjesmama, barjacima, parolama i svim drugim POZITIVNIM stvarima bodre svoj klub?! Mozda ti?! Ne bih rekao...
Zamisli, ni meni navijanje nije hobi... Eto, trenutno (vec par godina) hobi mi je sportsko novinarstvo... Ali, ipak, u svakoj situaciji odacu cast onima koji slave tu igru, koji se iz sedmice u sedmicu okupljaju na tribini, koji su u stanju da zarad 90 minuta predju na stotine kilometara!
Isto tako, za razliku od tebe, uvijek cu osuditi one poklice iz usta nacionalista, koje smo svi culi na utakmici Buducnost - Hajduk, ali se i diviti svim sjajnim stvarima koje nam dolaze sa tribina... Takve stvari od fudbala cine nesto vise od igre - jer uz sam epicentar, tu su i brojni zaljubljenici, koji nece stedjeti sebe i koji ce se uvijek truditi da uvelicaju jedan fudbalski susret i od njega naprave istinski spektakl...
Jer - fudbal je postao nesto jace od igre... Tokom vikenda, u Evropi fudbal posmatraju na desetine miliona ljudi - pocev od marginalizovanih grupa, do same administracije zemalja... Da - fudbal - pojava u koju na milioni ljudi ulazu svoju sigurnost, zbog koje na milioni ljudi pate i cekaju naredni vikend... Fudbal, u okviru kojeg kod ljudi proradi najriskantnije osjecanje - nada i strepnja! Da li iz pasije, ili iz opustanja - ljudi hrle ka stadionima... Trude se da daju sto vecu podrsku svom klubu... Dani bola, tuge i razocarenja, dani veselja i slavlja... Sve je to fudbal! Saocjecanje i poistovjecivanje (makar tokom 90 minuta nedjeljno) sa jednim amblemom, jednom bojom i jednim dresom... Ali, sto ti znas o tome?! Zato, molim te da batalis...
Jer ti, koji bulaznis razne gluposti, poput ovih citiranih, jednostavno, ne mozes to shvatiti... Stoga, velicaj delije, BBB, grobare i torcidu, ponizavaj one koji nam, eto, makar jednom u godinu (a i vise puta) prirede spektakl u nasem gradu, samo batali ovdje, da te zamolim... Sjedi u fotelju i to je to...
Kraj price sa tobom... Pa te molim da i ti batalis sa svojim izlivima gluposti.
@ Matadorr - cuh za taj grafit, sad ga i vidjeh (zahvaljujuci tebi)... Ne znam sto im to znaci (mada, poslije 'srusili smo Dubrovnik' i sl, to me nimalo ne cudi)... Neka su zdravo!
@ ostali clanovi: izvinjavam se ako sam ikoga uvrijedio vokabularom koristenim u prethodnim pasusima...
Last edited by M_O_D_E; 26-07-07 at 03:38.
Slushaj novinarski debilchicu u povoju,mnogo se palish,bulaznis,i nadasve laprdas bez veze sa mozgom.
Nikad ne pricam bez osnova,a na tom sam istom stadionu proveo,kladim mnogo vishe sati nego ti,i nista mi nisu manje miliji ni buducnost ni varvari nego tebi.
Manama i zlobom se ne bavim,samo zelim ukazati na nesto kako bi postalo bolje,jer treba biti bolje,a postati moze bolje samo ako se posmatra i uchi kako to neko drugi radi,nebitno ko.
Kritika u zdravomislecih ljudi nikad ne moze biti shvacena kao nesto zlobno,ipak priznati se mora,zabiljezhene su u psihologiji i ovakve reakcije nalik tvojoj i zapazhene su kod krajnje iskompleksiranih i isfrustriranih osoba
O cemu ti prichash?Da me nisi zamijenio snekim?
Sinak,uchis li me ovo sto je fudbal blago mene?Ajde casti ti zaobidji me,jer su mi se svi u kucu bavili fudbalom,vise njih profesionalno,tako da ne kaki.
I generalno nemoj preskakat terapiju.Iako ti se cini da ne skodi.
Last edited by Sidewinder; 26-07-07 at 07:19.
A sta ce tebi Seltik u avataru ako navijas za Buducnost?!![]()
She is only here to annoy herself!
nisam znao da je torcida uzela transparent staroj gardi.S R A M O T A
bolesno ljubomorno vreme i ljubomorne žene....
juce dobih fotografiju sa zastavom Torcide (ne sa transparentom) od jednog momka, ali sam zamoljen da je ne objavljujem javno
@ M O D E
josh jednom nadje li ti se u postu uvreda za bilo kog chlana ovog foruma necesh vishe pisat odje !!!
AAAAHH KAKO ME SVI GLEEEEDAJUUUUU!!!
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks