Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 26 to 50 of 60

Thread: Eto to vam je srpska Wikiedia, sublimacija, extrat srpskih mitova i bajki!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

a nešto mi se ne priča s tobom, ispod nivoa si mi.
    Još jedna pobeda i titula...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    119
    Thanked in
    69 Posts

Quote Originally Posted by _rodjeno_gospoche_ View Post
    a nešto mi se ne priča s tobom, ispod nivoa si mi.
    A Jevrem? Nista jos?
    - Ladan ko taština duša -

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Vecina onih koji licno poznaju Jevrema znaju o kakvoj se moralnoj "velicini" radi pa me ne bi zacudilo ni to da je nekad podrzavao Milosevica.
    Ja sam samo tu da vreme brze proleti...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

@rodjeno_gospoche napisao je vishe knjiga nego shto imash godina. Poshto se vjerovatno ne bi slozili o vrijednosti neka ostane da se o ukusima ne raspravlja...moja lichna preporuka "Monigreni"

@geronimo moralna velichina ili ne, to shto je 90ih vidio malo dalje od vecine Crnogoraca daje mu za pravo da pricha sad...
    zbog legendarnog kapitena, Gige Bosnica.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Cranox View Post
    @rodjeno_gospoche napisao je vishe knjiga nego shto imash godina. Poshto se vjerovatno ne bi slozili o vrijednosti neka ostane da se o ukusima ne raspravlja...moja lichna preporuka "Monigreni"
    Njegova djela me ne zanimaju zbog nekih njegovih izjava i odnosa prema nekim stvarima u Crnoj Gori.
    Njegov sin piše kvalitetna djela i njih je zadovoljstvo čitati i sa edicijama u Vijestima je mnogo učinio za obogaćivanje kućnih biblioteka i mnogo mi se sviđa za razliku od Jevrema.
    Još jedna pobeda i titula...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by epruvetica View Post
    Ne mogu da verujem..
    Dodjes da vidis sta pise u nauka generalno i naidjes na ovakav topik!
    Aloooo!
    Gde je sad funestis?
    Ni ja, samo sam mislio da ce funestis ovo ubrzo obrisati pa nisam komentarisao. (ali covjek ocigledno putuje opet ) Ovima su oni zaludni podforumi vjerovatno postali uski... Nego simm nisam ovo od tebe ocekivao, imao si dobrih postova prije

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    380
    Thanked in
    202 Posts

heh..jevrem brkovic...heh

Thanks Thanks Given 
    12,557
    Thanks Thanks Received 
    2,362
    Thanked in
    1,206 Posts

Quote Originally Posted by Amerikanac View Post
    Palatalizacijom 'd' prelazi u 't', pa se kaze potc(j)enjivački. Mala korekcija od neSrbina (i neSlovena uopste)...
    Ne bih da pametujem Amerikanac, ali palatalizacija i sibilarizacija nikako ne obuhvataju suglasnike D i T , nego neke druge, pa bi se moglo reci da si "izvalio"(dao) netachnu informaciju, a u primjeru koji si kritikovao se radi o jednachenju suglasnika po zvuchnosti.

on topic- Jevrem Brkovic jeste srbovao samo ne znam da li vrijeme oko 1988 godine obuhvata period njegovog srbovanja a period oko '84-'85 obuhvata sasvim sigurno, vjerovali ili ne!
    Ja recimo znam podatak da je kleknuo na koljena i ljubio Srpsku zemlju svojevremeno, mada to vishe nije ni vazno.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

nisam prochitao chitav topic, ali znam da je do sada ovaj dio foruma lijepo izgledao bez politike. Ja znam da ljudi tipa Ćipur, samo mlate o politici, ali volio bih kad bi ih funestis otjerao iz ovoga dijela foruma, eto neka moja mala molba.
    PS: Ćipur, počini malo da te zamolim, izadji napolje, odigraj fudbal sa drugovima, pushti forume jedan dan da pochinu bez tebe...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    119
    Thanked in
    69 Posts

Quote Originally Posted by [2fast4u] View Post
    Nego simm nisam ovo od tebe ocekivao, imao si dobrih postova prije
    Nijesu to bili moji postovi ;-)
    - Ladan ko taština duša -

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Hmm, ovi topic definitivno nije za nauku. Malo kasno za prebacit al neka, tek toliko Funestis is back

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne samo Brkovic da je podrzavao Slobu, nego i onaj veliki crnogorac-dukljanin Kilibarda, koji sad je neviđeni antrisrbin. Ja se sećam njegovih velikosrpskih tribina koje je držao u Knez Mihajlovoj ulici.
    Sad od jednom postade crnogorac srbomrzac. To govori o kvalitetu tih ljudi.
    Boj ne bije svijetlo oruzije,već boj bije lobi u američkom kongresu.....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pa znate li Vi, da je Vas idejni vodja (Brkovic Jevrem, predsjednik DANU) evo prilike da to kazem,sredinom 80-tih godina kad je malo ko znao za njega,zivio u Beogradu i bio veliki SRBIN.(kakva li ce tek sad zalost da uslijedi kod Vas ,kad procitate ovo )Covjeku , koji je bio direktor NIP "Knjizevne novine ",svaki dan kad bi ga sreo u Francuskoj ulici,iz interesa da mu ovaj odstampa knjigu,rekao :"Dobar dan gospodine Popovicu,kako smo MI SRBI danas".Ima primjera jos.Godina 1982.Dan skole u gimnaziji u Baru,a g-din Brkovic gost,knjizevnik,sjedi u prvom redu.Pocinje da se igra sota-primjer bratstva i jedinstva,a Brkovic demonstrativno ustaje,udara onim njegovim stapom i kaze:"Necete mi vise ovdje svirat pjesme Turske nego Srpske ".Sto ne rece Crnogorske ?!Svaka mu cast za to, u to vrijeme je mogao da ode u zatvor za tako nesto !Interesantno za jednog borca za crnogorsku drzavu,naciju, jezik i crkvu,da tako istice Srpstvo i Srpske pjesme za koje kazete da se nisu ni culi 500 godina...
    Boj ne bije svijetlo oruzije,već boj bije lobi u američkom kongresu.....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Јеврем Брковић (Сеоце, 29. децембар 1933) је црногорски писац (песник, романописац ,драмски писац и новинар) и културни радник. Познат је по својим оштрим критикама политичких противника, као и личности из јавног живота Црне Горе.
    Брковић припада генерацији црногорских писаца која је на југословенску књижевну позорницу ступила средином педесетих година 20. вијека.У раним фазама свог књижевног дјеловања Брковић је писао поезију и драме,да би у каснијим фазама написао неколико романа и објавио бројне есејистичке и публицистичке књиге.Његов опус обухвата педесетак наслова,док су Сабрана дјела објављена у тридесет томова.
    За свој књижевни рад Брковић је добио бројне домаће и интернационалне награде (Ратковићева награда, Стеријина награда, Тринаестојулска награда...).Покретач је и први уредник књижевне ревије Овдје као и Црногорског књижевног листа.Био је предсједник Удружења књижевника Црне Горе,а учествовао је у оснивању Црногорског друштва независних књижевника,Матице црногорске,Црногорског Пен центра и Дукљанске академије наука и умјетности.
    Још током шездесетих година Брковић је био активан учесник у бројним полемикама око идеолошких,националних и естетских питања.У предвечерје распада Југославије Брковић се снажно успротивио политици коју је репрезентовао Слободан Милошевић,заговарајући миран расплет југословенске кризе.На самом почетку деведесетих година 20. вијека Брковић је,уз Славка Перовића,био најагилнији антиратни активиста и противник Милошевићевог режима у Црној Гори.Због његовог отвореног Писма извињења херцеговачким Хрватима и Муслиманима,које је било реакција на бахато понашање црногорских резервиста у западној Херцеговини,у јесен 1991. године против Брковића је подигнута оптужница за распиривање националне мржње.У октобру мјесецу исте године Брковић је емигрирао у Хрватску.Након промјене политичке климе у Црној Гори,Брковић се 1999. године вратио из емиграције.У периоду до референдума о независности 2006. године,Брковић је отворено подржавао политику владајућих структура,пишући у свом Црногорском књижевном листу бројне текстове,често увредљивог карактера и вулгарне садржине, против водећих људи црногорске опозиције.
    24. октобра 2006. Брковића и његовог возача и телохранитеља Срђана Војичића су напала тројица наоружаних људи. Војичић је убијен, док је Брковић задобио лакше повреде[1]. Спекулисало се да је мотив за напад била последња Брковићева књига „Љубавник Дукље“, у којој се он индиректно подсмевао многим људима из јавног живота Црне Горе, а посебно блиским пријатељима бившег премијера Мила Ђукановића, али не и самом Ђукановићу.
    Брковићев син, Балша Брковић је такоће познат црногорски писац.

ovo je sa sr wikipedie
    neka bude borba neprestana...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Jevrem Brković (born 29 December 1933) is a Montenegrin writer (poet, novelist, journalist), historian and a cultural activist. He is known for his vivid criticism of his political opponents, as well as figures from Montenegrin public life.
    Brković spent his early life in Belgrade. In 1975 he was the recipient of the "13th July prize".
    While in Belgrade, Brković promoted Serbian nationalism and was in support of Milošević at first. Since the 1990s, he affirmed a pro-Montenegrin attitude, and his views were sometimes described as being anti-Serb ones. He was also at the time a harsh critic of the regime, then led by Milo Đukanović. During the Yugoslav wars, Brković left Montenegro for Croatia, where he stayed until 1999.
    In 1999 he returned to Montenegro, when, in his words, "Montenegro once again became Montenegrin". He has since been a strong supporter of Montenegrin independence from the state union of Serbia and Montenegro.
    The same year Brković became the founder and first president of the Doclean Academy of Sciences and Arts, a non-governmental cultural organization in Montenegro. At around the same time, he became the editor of the "Montenegrin Literary Paper" (Crnogorski Književni List - CKL) that is published in Montenegrin, Serbian, Bosnian and Croatian language, thus being the first ever newspaper published in Montenegrin.
    He is criticized a lot for his frequent switches of attitudes, from a "Greater Serb nationalist" to a Montenegrin independist and Croatian sympathizer and even nationalist; his enemies mostly calling him an "Ustaša" because of his newfound Greater Croatian nationalist beliefs. His works also failed to achieve a broader scale of popularity mainly because of frequent uses of obscene and vulgar wording.

Pamphlet of Jevrem Brković's Doclean Academy of Sciences and Arts for the support of election of Milo Đukanović's "Coalition for an independent Montenegro" in 2001

In 2001, his organization, the Doclean Academy of Sciences and Arts, actively campaigned for the election of Milo Đukanović's "Coalition for an independent Montenegro". They published a novel pamphlet which depicts Montenegro as a Greater Red Croatia and hypothetical pan-Croatian unified lands (Croatia, Bosnia and Herzegovina, western Serbia's Vojvodina (Serbian Bačka and eastern Srem), southwestern "Old Serbia" (Rashka and Kosovo's Metohija) and the northern half of Albania). Such terminology is widely seen as anachronistic and bizarre.
    On October 24, 2006 Brković and his driver and bodyguard Srđan Vojičić were attacked by three armed men. Vojičić was shot dead, while Brković escaped with mild injuries. [1] It is speculated that the motive for the attack was the latest Brković's book, "The lover of Doclea" (Ljubavnik Duklje), in which he indirectly ridicules many people from the Montenegrin public life, especially close friends of former Prime Minister Milo Đukanović, but not Đukanović himself.
    Jevrem Brkovic is today the commander of a Montenegrin politics-orientated para-military organization, the "Lovćen guard".
    Brković's son, Balša Brković is also a notable Montenegrin writer.

ovo je sa engleske. i usput, je li tačno ovo za crvenu hrvatsku?
    neka bude borba neprestana...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by ssin View Post
    Јеврем је храбар чикица, читао нисам ништа, али поштујем муда. А то да је србовао некада можда је тачно, у београдском периоду вероватно, али чисто сумњам да је икада подржавао Милошевића. Мада, ништа ме не би чудило јер Милошевић је од самог почетка бесомучно лагао, а рођени брат му се изјашњавао и изјашњава као Црногорац.
    Jevrem nema mooda vrijedna postovanja.
    Jevrem je prve pesme pisao na ekavici.
    To da li je Jevrem podrzavao Sloba slobodu - nema nikakve veze sa Jevremom, koliko sa... The Sluzbom...
    Vecina ljudi je zla

Thanks Thanks Given 
    46
    Thanks Thanks Received 
    42
    Thanked in
    14 Posts

Quote Originally Posted by Bonja the Zmaj View Post
    Jevrem nema mooda vrijedna postovanja.
    Ako ti kažeš hajde da verujem, ali čini mi se da je hrabar čikica, mnogo su ga satanizovali ja uvek imam simpatija za takve. I Vuk Drašković je satanizovan, npr. i on mi je simpatičan, samo dok nije na vlasti.

Jevrem je prve pesme pisao na ekavici.
    e, i?

To da li je Jevrem podrzavao Sloba slobodu - nema nikakve veze sa Jevremom, koliko sa... The Sluzbom..
    Objasni malo ako te ne mrzi?
    Ne znam Bonja, u ono vreme ho-ruk uličara, malobrojni su digli glas a izgleda da je i Jevrem bio među njima...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Quote Originally Posted by ssin
    Objasni malo ako te ne mrzi?
    Ne znam Bonja, u ono vreme ho-ruk uličara, malobrojni su digli glas a izgleda da je i Jevrem bio među njima...
    Bonja hoće da kaže da je tada Služba progonila Jevrema.
    Kao i danas, kao i uvijek, Služba progoni Jevrema.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Jevrem Brkovic je veoma sumnjiva figura jer je s jedne strane politicki bio prakticno nebitan, a s druge na vrlo nevjerovatan nacin se udomio u Hrvatskoj da bi se opet na vrlo cudan nacin vratio u CG i bio stavljen u funkciju nove DPS politike. Kako neki obican knjizevnik, koji po svojim djelima jedva prelazi prosjecnost CG moze biti toliko bitan za politicare? Jedino ovo sto kaze Bonja pojasnjava stvar, a to su "tajne sluzbe", UDBA, DB, KOS i sl. Samo tako je mogao da bude nepozeljan za DPS vlast u vrijeme promilosevicevske politike, samo tako je mogao da bude brzo i lako primljen u Hrvatskoj, samo tako se mogao lako vratiti u CG. Inace, njegovo najvece djelo je CKL u kojem ocigledno dobro snabdjeven raznoraznim spijunskim informacijama pljuje po svemu sto je kontra DPS vlasti. Onda i ona knjiga koju je pisao u prenesenom znacenju o kumovima u CG nije nesto sto obican pisac moze da prikupi. Njegova bliskost sa spijunskim poslovima vise je nego ocigledna. Da li je u pocetku promjena radio za Slobine sluzbe pa zbog necega iznogiran to moze samo da se nagadja.
    *O svemu je govorio, bio je u stanju da kaze sve, pa i najmucnije, sve se moglo reci, sve pokazati, o svemu pricati.*
    (H. Hese, Sidarta)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Quote Originally Posted by nihil View Post
    Kako neki obican knjizevnik, koji po svojim djelima jedva prelazi prosjecnost CG
    Ti mu daješ ocjenu? Ti ga ocjenjuješ?

:burp:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Ćipur View Post
    Ti mu daješ ocjenu? Ti ga ocjenjuješ?
    Mislis da ga precjenjujem.
    *O svemu je govorio, bio je u stanju da kaze sve, pa i najmucnije, sve se moglo reci, sve pokazati, o svemu pricati.*
    (H. Hese, Sidarta)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Quote Originally Posted by nihil View Post
    Mislis da ga precjenjujem.
    Mislim da nije u redu da ti sudis kakav je knjizevnik.

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,230
    Thanked in
    1,565 Posts

Zasto nije ako je procitao nesto od njega?! Ja nisam i ne mogu suditi o tome, tacnije jesam probao i ne odgovara mi njegov stil pisanja ali mi to ne daje za pravo da ga ocjenjujem
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Ćipur View Post
    Bonja hoće da kaže da je tada Služba progonila Jevrema.
    jedna od njih
    Vecina ljudi je zla

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    Zasto nije ako je procitao nesto od njega?! Ja nisam i ne mogu suditi o tome, tacnije jesam probao i ne odgovara mi njegov stil pisanja ali mi to ne daje za pravo da ga ocjenjujem
    Nije on ništa pročitao od Jevrema. Ništa.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks