Tacno je da pravi srbi nemaju nikakve veze ni sa kulturom ASTEKAa pravi Srblji, koji su izbjegli 1690. u Velikoj Seobi Srbalja u današnju Vojvodinu, kakve veze imaju sa dinarskom, vlaškom kulturom?.
pa sta to dokazuje?
ali srbi pravoslavci iz vojvodine, iz krajine, iz bosne, iz crne gore itekako imaju sta zajednicko
(a to zajednistvo nema nikakve veze sa vukom karedjicem, koji nije uopste pozitivana licnost, ali o njemu mozemo drugi put)
a to je svetosavlje (rijec koja tebi sigurno para usi).
- pa cak i tvoj Ivan Crnojevic je dio te dinarske kulture, koga malopirije spomenu, Rodonacelnik dinstija crnojevic je Djuras Ilijic i bio je jedan od vlastelina na dvoru Cara Dusana i Stefana Decanskog.
- pa cak i srpski patrijarh Arsenije Carnojevic, je iz te tvoje "dinarske kulture" (rodjen je na prostorima danasnje crne gore, vjerovatno sa prezimenom martinovic)
- pa cak i sam stefan nemanja (za koga u jednom postu izrazavas sumnju dali je uopste rodjen u ribnici) po zenskoj liniji je u vezi sa Vojislavljevicima
- a o dinastiji petrovic-njegos od 1690 pa do knjaza nikole da necemo ni da govorimo.
evo ti jednostavan dokaz: od svih pravoslavinih naroda samo srbi imaju tradiciju Slave, slavljenja pordicnog svetca, tradiciji koja se prenosi sa koljena na koljeno u porodici.Slava je prisutna i u vojvodini
(gdje su izbjegli pravi "SRBLJI" ,kako ti cipur teatralno kaze), i u bosni i u vojnoj krajini, u sjevernoj makedoniji(region kumanova i skopja) a bogami i u crnoj gori.
Stvarno nemam nista protiv tvog crnogorstva, ali imam protiv tvog negiranja srpstva, negirajuci srpstvo nesvjesno negiras i svoje crnogorstvo.
Ako hoces da stovris neku montenegrinsku (crnogorstov za kakvo se zalaze jevrem brkovic i ekipa oko CKL) tisucljecnu kulturu, molim te nemoj u nju umetati likove i dogadjaje iz srpske istorije.
To me podsjeca na sitaciju u makedoniji gdje braca makedonci, svojataju aleksandra makedonskog i njegove tekovine.
Ali gdje ti nadje da krades istoriju od jedne skromne evropske kulture kao sto je srpska.

Reply With Quote
Bookmarks