Page 50 of 497 FirstFirst ... 4046474849505152535460100150 ... LastLast
Results 1,226 to 1,250 of 12406

Thread: Korisnicki problemi sa T-COM internetom

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

1h 42 min je adsl bio u prekidu malocas, nije nestajalo struje nikom u cg,
    t com - NISTA U MOJOJ KUCI

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    45
    Thanked in
    33 Posts

Jel' ovo otezan protok ADSL-a??
    ne mogu da otvorim neke sajtove i jedan koji mi je VEOMA vazan...
    rm -rf /

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Znaci ja vise nemam rijeci...

Oko 1:30 sinoc bez ikakvog prethodnog obavjestenje ADSL je namjerno ugasen jer su radili na "premjestanju opreme"... To je bilo i prekljuce kada su ga ugasili u sred bijela dana ali sam rekao sebi "Ajde neka nemam konekcije pola sata ali onda ce valjda biti bez problema"... Znaci isto je preseljenje bilo prekljuce i cekao sam pola sata da se konektujem... Medjutim to moje ludo radovanje bilo je ugaseno sinoc kad su premjestali tu oprermu od 1 sat... Stavili nekog jadnog momka pored slusalice koji vise ne zna sta da kaze hiljadama bijasnim osoba koje su zvale sinoc non-stop...

Pa dajte ljudi, sta ja imam od tog usranog useljenja? Da se mozda nije sta poboljsalo od tada? I kad sta nasli to da radite... Vjerovatno je viskoko inteligentni logicnki tim T-com-a dosao do zakljucka da ce se najmanje osjetiti gasenje ADSL-a poslije 1 sat ali ti isti "visoko inteligentni" ljudi nisu razmisljali da vecina nasih poslovnih razgovora je sa inostranstvom a postoji i vremenska razlika, pogotovo sa USA gdje mi je razgovor bio prekinut i sad sam ja ispao neozbiljan posto sam otisao u sred konverzaije...

Da bi stvar bila jos sjajnija puko i dail-up... Kaze momak "Ne radi nikakva konakcija u CG"... Pa jebote, jeli to servis? Jeli to neka usluga kad meni svaki dan puca veza pa mi nekad bolje i dail-up da koristim posto se ljudi iz T-Com-a igraju sa ADSL-om? I onda mi i taj jadni dail-up ugase... Bruka!!!

Kad se zove podrska uvijek je ista prica kao da oni nemaju veze sa tim... Kao da su oni stavljeni na to mjestoi placeno samo da daju odredjene informacije a neki "visi" ljudi rade glavnu stvar... Pa ko su ti "visi" ljudi? Ko je to premjestao opremu sinoc i ko se igra sa korisnicima i podsmijava svakom od nas iza ledja? Zasto mi ne mozemo da imamo nikakav kontakt sa njima vec samo sa nekim jadnim momcima koji jedino sto umiju da ti kazu je jedna informacija ili par opcija od "radimo na tome" do "restartujte" kao da su neki bot-ovi... Jos ako zoves malo kasnije mora da ti kaze "Druze, nije ni meni milo ovdje, radim cijelu noc". Pa placen si za to druze moj a i vi ste svi placeni da dajete neke usluge koje nedostaju svaki dan...

I poslije kad se pomene neka fizicka steta kao to je nesto protiv pravila... A jeli ovo po pravilima ebem vam sve!!! Jeli ovo gasenje svaki dan po pravilima? Jeli placanje punog racuna za djelimicne usluge po pravilima? E vala vi se ja kunem da cete vi isto ovako osjetit stetu jer ovo je stvarno prevazislo svaku mjeru!!! Da vas je stid i sramota tamo sve kad imate obraza da se ovako sprdate svaki dan a sa tim "glavnim" ljudima nikako kontakt da osvarimo nego mi ovdje kao "helpdesk" i "podrska" kao i na mjesta pored slusalice stavljaju neke napacene likove koji imaju 3 opcije da ti kazu kako kakvi bot-ovi... Ja sam zgrozen a vi se stidite!!!

EDIT: Eo sad kad sam htio da vidim moj account na t-com pise " ERROR: Nijeste autorizovani!"... Znaci ne mogu da vjerujem! Sad jos ne mogu da vidim ni koliko mi je ostalo od mog jadnog protoka niti koliko sati imam na dail-up... Fali li vam jos sto da korisnicima unistite svaki provedeni trenutak na netu???
    Last edited by Fidel Castro; 23-06-07 at 07:55. Reason: stitdite se guzice kad obraza nemate!
    --------------------------
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    630
    Thanks Thanks Received 
    85
    Thanked in
    59 Posts

Istina, nema kuj što.
    Ja prelazim kod prvog, čak i nekonkurentnog provajdera, samo da ne bih dava' pare tzv. "restartujte računar" timu.

Btw, ne mogu otvorit većinu stranih sajtova. O čemu se zapravo radi?

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

^ "Budite strpljivi, radimo i dalje na preseljavanju opreme"

Znaci mene zanima sta vam to uopste preseljenje opreme znaci i da li je selite na Juzni ili Sjeverni pol jer ja bi se za 3 dana iselio i preselio 5 puta!!
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Znaci na mogu da vjerujem!!!

Sad ne mogu ni mail na webmax da pogledam... Kaze " Username or password incorrect for server ***.**.***.*** "

I nije nikakva greska jer kad pogrijesim odma mi kaze da je pogresno i da pokusam ponovo a ovako me ubaci u mail ali mi se pojavi ta poruka i ne mogu nista da radim na webmax-u... Ooooooooooooo brukeeeeeee!!!

EDIT : Evo sam morao da otvaram mail na OE da rizikujem da primim kakav virus... I onda nasao jedan fin mail koji kaze :

Postovani,

Izvinjavamo se zbog problema u mail saobracaju, u jutarnjim satima (cetvrtak, 21.jun). Do problema u radu mail servera doslo je zbog upgrade-a sistema i preseljenja opreme u nove prostorije (Data centar).

Nadamo se da cete imati razumijevanja i uvaziti nase izvinjenje,
    Vas T-Com

Pa koliko ja znam danas je 23. jun a i dalje je raspad sistema... Koji je vama q!!?? Kako vrijeme prolazi umjesto da poboljsavate svoje usluge vrijeme pucanja veze je sve cesce, trajanje prekida sve duze, problemi sve veci... Ja stvarno neznam sto vise da vi recem a da vas ne opsujem sve redom!!! :mad:
    Last edited by Fidel Castro; 23-06-07 at 11:04. Reason: ebem vam sve, sram vas bilo da vas sram bude!!!
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    353
    Thanks Thanks Received 
    56
    Thanked in
    51 Posts

ovo od sinoc se garantovano nece zavrsim na mom trtljanju na forumu. Iscimah juce neke strance da mi salju ponovo neke projekte na mail, jer je coce server preseljavan 11 sati, pa onda trk da zavrsim to i vratim im za sastanak koji je trebao da se odrzi jutros u 8 (posao od nekoliko stotina hiljada eura!!!). I taman, posle cjelodnevnog opucanja, da posaljem to sve, kaaad ne radi ADSL. Vidim, nema druge, moram da ustekam fixni (koji sam iskljucio), samo da bi nazvao podrsku, i skontam da ni preko onog direktnog broja ne mogu da ih dobijem, jer supa mega fly centrale ne podrzavaju stare telefone (pulse dialing), pa ne mogu da odaberem opciju 3!!! :mad: onda iscackam nekako preko mobilnog koji primaknem slusalici, pa pritisnem 3, i naravno zauzece. Onda XY puta, i javi se konacno decko, i kao "A da, pa opet selimo opremu, znate". Pa cetvrti put za nedelju dana, majku mu, da ne radi ADSL preko noci. I kao, proradice do 3. Nemam ja vremena da cekam do 3, te cackaj kako preko mobilnog da posaljem te attachmente, jedno dobrih uru (mail mogu poslat, al ne i attachmente). Vec popizdio, razmisljam se da zovem curu u 2 i po ujutro i ladno joj diktiram 10 strana texta, jer ovo ne radi nikako, kad provalih nacin. Saljem preko gprs-a, kad ono DNS failure, ne radi ni mail server, izgleda ga opet sele, mora da je na sunce, ili prave mjesta za fikus, pa ne valja, mora opet. I nista, cekam, cekam, rekli su da ce u 3 da proradi. U 3 nista, u 3 i 10 nista, u 3 i 20 nista, i... MA AJTE VI ZNATE DJE, idem da spavam, a garantujem vam da racun za ovaj mjesec necu placat. I samo neka bude ono klasicno nenaplacivanje potrosenih gigabajta, to mi ne treba (a ni vecini ozbiljnih korisnika!). Zbog vas, i samo zbog vas, ne samo sto sam ispao neozbioljan, nego sam izgubio trocifren iznos za ovaj posao (za nekoga maciji kasalj), a vjerovatno i dalje angazmane od iste firme!!! :mad: :ass:
    BEZOBRAZLUK! Samo ocekujem jos jedan mail sa
    Nadamo se da cete imati razumijevanja i uvaziti nase izvinjenje, Vas T-Com
    a sto ne posaljete mail sa obavjestenjem da servis nece radit, od toga imamo bar NEKE vajde??? Sto ne ispostujete rokove koje sami sebi postavite???? I uvazite vi ovo: ja NECU da placam ovakvu uslugu, i ugovor mi daje za pravo, cak stavise, trazicu odstetu!

EDIT: evo mi i dalje zeza mail i trazi da ukucam "pravi" password!!!! Eeee, mizerije od firme!!!
    (nečitko)

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

^ Ja mislim da niko nebi trebao da placa racune s'obzirom da ne pruzaju ugovorene usluge! Pa se vidimo na sudu.. nemate sanse!!! Pa se sprdajte nekome drugom...

P.S. Fora je bila da tada ne rade net cafe-i pa nece imati nikakvu stetu, znaci samo svoju guzicu gledaju kao i uvijek... A kao poslije ponoci nema puno korisnika niti je vazan ADSL... Pa shvatate li vi ljudi da mi odavde poslujemo sa ljudima izvan ove raspale zemlje i da na ovom svijetu postoje razlicite vremenske zone a da je nase vrijeme poslije ponoci upravo ono vrijeme kada najvise trebamo da kontaktiramo sa ljudima iz inostranstva, prvensteno USA, Kanada i sl.
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    353
    Thanks Thanks Received 
    56
    Thanked in
    51 Posts

dobro me potsjeti: radim neke prevode i za jednog od najjacih PG advokata, mislim da sam bar toliko dobar sa njim da ce prostudirati ovaj slucaj za dz ili uz moj rad pro bono jedno mjesec dana (a rado bih se odrekao te zarade zbog ovoga!).

Helpdesk, kad da ocekujemo jos jedan email sa izvinjenjem za ovo juce?? Ja ne mogu da radim nista dok se ne izvinite, kako vas ne pece savjest??

E da, posto nema nikakvog obavjestenja na sajtu, jel mozete da nam kazete kad VECERAS i SJUTRA da ocekujemo prekide, i koji sve servisi nece raditi. Ja mislim da mail server mora malo ulijevo, nesto se klacka, pa kad cete ga selit opet?
    Last edited by verbalni_fajter; 23-06-07 at 12:04.
    (nečitko)

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

^ Pa najbezobraznije je to sto NIGDJE NIKAD nema obavjestenja kada ce iti prekida vec kad pukne onda zauzet telefon po ure pa onda jos i kad kazu da ce biti za odredjeno vrijeme to uglavnom traje [mnogo] vise...

P.S. Jedino obavjestenje je ovo sto sam dobio na mail da nece biti u funkciji 21. juna adanas je vec 24. i nista od toga tako da kasne samo par dana... [i ko zna koliko ce]

BTW, Helpdesk... Podrksa... Nema vas... da se i vi ne selite zajedno sa serverom!??
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ovako:Nemogu da otvorim email, nemogu da provjerim koliko jos protoka ima ? jeste li vi normalni uopste ?!?!?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by branee View Post
    Ovako:Nemogu da otvorim email, nemogu da provjerim koliko jos protoka ima ? jeste li vi normalni uopste ?!?!?
    To ti je zbog toga shto je subota. Viknedom ne rade

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

U pravu si, zaboravio sam, ja vec mislio da su nas napustili ... hehe Inace, to je radni narod u TCOM.. NEgo ja i dalje imam ovaj problem pa ...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Jocker View Post
    Čuo sam da rade kao skupština naša od utorka do četvrtka, pa se prikasni na sjednicu pa pauza, nema se kad. Sramota, neka bi slobodno obrišu post, a ja ću samo da pitam ko će nama da nadoknadi štetu za sve ove prekide i probleme, jer oni uvijek isključe ako se ne plati na vrijeme?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Jocker View Post
    Svi znamo da postoji tehnicka podrska za kontakt (non stop) .

Thanks Thanks Given 
    353
    Thanks Thanks Received 
    56
    Thanked in
    51 Posts

Quote Originally Posted by helpdesk View Post
    Svi znamo da postoji tehnicka podrska za kontakt (non stop) .
    i sta, oce li sta pametno rec? Eto, ja zvao sinoc, rekli da ce sve bit OK do 3h ujutro. Je li bilo OK? NIJEEEE! Tako da: isti djavo :ass:
    (nečitko)

Thanks Thanks Given 
    3,618
    Thanks Thanks Received 
    6,092
    Thanked in
    2,945 Posts

helpdesk, da neces za promjenu odgovrit na pitanja gore postavljena?
    Izmedju ostalog i moje poitanje zasto mi preko noci pukne veza na ADSL?
    Zbog nekoriscenja je li?
    A sto ne radi mail servis?
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Podrska, jesam li ja nevidljiv ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

DIDI, i kako sad da ih ne vrijedjam , samo mi to reci ?!?? Nece da odgovore na postavljeno pitanje !

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Ovo je bruka stvarno!!!

Postavi se 1000 pitanja i onda dodje ovaj pacenik neizlijeceni i da neki tako duhovait komentar da mi dodje da mu prospem mozak...

P.S. Znaci ne mogu da otvorim WEBMAX, ne mogu da provjerim protok, ne mogu da se konektujem na dail-up, ADSL mi puca svako malo... Jeste li vi normalni? Jel ovo skrivena kamera? Pa trebalo bi vam najmanje milion eura da nadokandite stetu koju ste napravili "vasim" korisnicima!!! :mad:
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    3,618
    Thanks Thanks Received 
    6,092
    Thanked in
    2,945 Posts

Neka no je heldesk krenuo bio da pise post, pisalo mu je replying to the thread Korisnicki problemi... i izgleda da je odustao od toga
    Cudo nevidjeno. U zemlji seljaka na brdovitom Balkanu.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sad kad je sve proradilo, sad ce da dodje odje i da pita: Sto se desilo kad sve radi ?

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Mozete ugasit broj tehnicke podrske slobodno... Ja jos uvojek nisam cuo neki razumljiv ili eventaulno drugaciji komentar od "Ja ne znam nista" ; "Radimo na tome" ; "Ja ne preseljavam server nego ljudi iznad mene" ; "Trebalo je da bude obavjestenje na HomePage-u ali je doslo do greske" [ovo mi je najjace bilo] ; "Mi nemamo mogucnost da saljemo mail-ove kao obavjestenja" [...]
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    2,119
    Thanks Thanks Received 
    3,794
    Thanked in
    1,601 Posts

i onda recu vesko barovic *******...a ima da se preselim kod njega odma ili kod bilo koga ne zanima me pa cane subotic bio novi provajder ne zanima me
    Last edited by helpdesk; 23-06-07 at 14:43. Reason: Nema vrijedjanja, dodjeljivanja neadekvatnih epiteta.
    f6

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Sad kad je sve proradilo, sad ce da dodje odje i da pita: Sto se desilo kad sve radi ?
    Onda ce doc za par dana jer ova katatrofa traje danima a iskreno ne vjerujem da ce nas obradovat u skorije vrijeme... Jer kad kazu da ce biti problema sa WEBMAX-om 21. a danas 23. i jos nema nista onda mogu mislit kad ce generalno da se poboljsa situacija kad mi momak iz podrske kaze "Ljudi koji premjestaju opremu nam nisu rekli kada bi okvirno trebalo da se to obavi, ja ne mogu nista drugo da vam kazem" :mad:
    Do Not Disturb.

Page 50 of 497 FirstFirst ... 4046474849505152535460100150 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)