Nezaboravni"Kurosavin nemir svijetaaaaaaaaaaaaa"![]()
trenutno ... Crna Kuca od Stivena Kinga & Pitera Strauba
opaka knjiga
Aristotelova poetika ce me u groP otErat...
"Life's but a walking shadow, a poor player, that struts and frets his hour upon the stage, and then is heard no more; it is a tale told by an idiot, full of sound and fury, signifying nothing".
"Uliks" Dzejms Dzojsa, a onda cu da raspalim po Orhanu Pamuku![]()
Najteza stvar na svijetu je otarasiti se onoga ko nece da ode i zadrzati onoga ko nece da ostane
to ce Pamuk da ti dodje ka skidanje jel![]()
"Life's but a walking shadow, a poor player, that struts and frets his hour upon the stage, and then is heard no more; it is a tale told by an idiot, full of sound and fury, signifying nothing".
"Vjeridba je dugo trajala "
Tom Stoppard - "The Real Inspector Hound"
Igrom slucaja, dodje mi za ispit iz engleskog ova dramica. Na kraju se ispistavilo da je vrlo zanimljiv komad. Autor se igra sa konceptom pozorista na slican nacin na koji se Godar igra sa konceptom filma... vrlo zanimljivo, zaista![]()
I am the one who locks.
Zivjela limunada u moru pravnih i ekonomskih spisa za prevodjenje![]()
KATHERINE NEVILLE - The magic circle :smile:
Mrtve dushe-Gogolj
Papagajeva teorema -poceo jos prije par mjeseci ali odustao zbog obaveza na faxu.Ponovo nastavljam![]()
dobra knjiga
"Electrochoc"[ako sam dobro napisao]
Laurent Garnier
o dolasku acid techna i house u evropi....
stvarno dobra knjiga
Be real... be true... BE AciD BraiN
a da zaborawio sam da napishem da je to autobiografska knjiga Laurenta Garniera.... njegowa putovanja i ne znam.... al je vrh knjiga... totalno...
vecina pishe u evropi
Be real... be true... BE AciD BraiN
nesto malo strucno.. Psihofilozofija biznisa - nas dragi prof. V. Vukotic![]()
The taste was sweeter...
Preporuchicu divnu knjigu koju sam nedavno prochitala.. "Nagrade", pisao je isti pisac koji je prije napisao i "Lekare." Obje knjige su vrijedne chitanja.. divne zhivotne priche. Bilo mi je zhao kad sam ih zavrshila![]()
Ukoliko neko voli da chita filozofska djela - Kad je Niche plakao je mene ostavila bez daha![]()
"...patim zbog osoba kojima sam poklonila svoje srce i uvidjam da oni koji su dotakli moju dushu nisu uspeli da probude moje telo, a oni koji su doticali moje telo nisu uspevali da dosegnu do moje dushe. “
Erik Segal je napisao knjige koje sam navela u prethodnom postu. Sjetila sam se, pa sam samo htjela da olaksham svakome ko bude trazhio knjige![]()
"...patim zbog osoba kojima sam poklonila svoje srce i uvidjam da oni koji su dotakli moju dushu nisu uspeli da probude moje telo, a oni koji su doticali moje telo nisu uspevali da dosegnu do moje dushe. “
Milosh N. Djuric - Istorija helenske knjizhevnosti
Platon - Corpus Platonicum
Aristotel - Ars Poetica
M. Budimir i M. Flashar - Pregled rimske knjizhevnosti
Homer - Ilijada, Odiseja
Vergilije - Eneida
i ostale djakonije... Pozhelite mi srecu 21. na ispitu!
"Dobro veče." - Milka Canić, supervizor "Muzičke slagalice"
Herman Hese - "Srecan je onaj ko ume da voli" ..
objashnjava...
Kupih MEMOARE KRALJA NIKOLE preko neke dnevne novine i sad se pozabavih sa njima. Interesantno
![]()
Ono sto sam posljednje procitao su knjige:
Skot Pek "Put kojim se redje ide" (obje knige, knjiga dva djela ima),
Herman Hese "Sidarta",
Dzodz Orvel "1984" i "Zivotinjsa farma" sto bih licno preporucio,
Milorad Pavic "Hazarski recnik".
Isto tako smatram da bi ove obje Orvelove knjige trebalo uvrstiti u lektiru za srednju skolu. Stvarno ima sta da se nauci iz njih.
..........
Last edited by scorn; 30-07-08 at 21:09.
1.Fingerprints of the Gods - Graham Hancock (zanimljiva knjiga o misterijama starih civilizacija).
2.Diario minimo - Umberto Eco (nista posebno)
Ja sam samo tu da vreme brze proleti...
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks