Thomas Pynchon - Against the Day.
Sto je GAGA, zavidis li mi?Ide katastrofalno sporo. Ti znas njega. Stranica dnevno, huh. Preko 'iljadu stranica.
Thomas Pynchon - Against the Day.
Sto je GAGA, zavidis li mi?Ide katastrofalno sporo. Ti znas njega. Stranica dnevno, huh. Preko 'iljadu stranica.
You smell that? Do you smell that? Napalm, son. Nothing else in the world smells like that. I love the smell of napalm in the morning. The smell, you know that gasoline smell... . Smelled like... victory. Someday this war's gonna end...
Juče kupila "Badalpurski vrt" i namjeravam ova dva dana početi sa čitanjem... Veliki sam manijak za knjige...
Preporuka za žensku populaciju "Mati pirinča"- Rani Manika...Oduševit ćete se.
"Prepoznaćeš me po ćutanju.Večni ne razgovaraju."
Sophie Kinsella - Tajni svet snova jedne kupoholicharke :shock: :lolblue:
swima preporuchujem-VRECA KOSTIJU-Stiven King...mada....mozda cete imati poteshkoca da zaspete....
ali je mnogo dobra stwar...
kao i ZAMKA ZA SNOVE...opet King..
ili CRNA KUCA..King....
:devil::devil:
Chitam sve sto se moze od Dzeka Keroeka
Son coeur est un luth suspendu;
Sitot qu'on le touche il resonne.
Besmrtnost- Milan Kundera
Crveni petao leti prema nebu - Miodrag Bulatovic
Once minutos - Paulo Coelho
we`ll love u
just the way U
R if u
R
PERFECT
I ja sam pri kraju,
sinoc sa slistio Basarino, RAZBIJENO OGLEDALO,
i mijesham sa Johanesom Mřllerhave,
RACIONALNO I IRACIONALNO,
MIJESHANO, NAJSLADJE SE PIJE,
Kundera ZAHEBAVA ISTOK I ZAPAD,
kad emotivni RUS, ubije SUPARNIKA,
emotivni mrtvi FRANCUZI, angazuju ADVOKATE da ginu za IZGUBLJENI EMOTIVNI KOMPAS, kad Rus iz zahvalnosti, poljubi FRANCUSKOG ADVOKATA U USTA, poslije robije,
ovaj se ZGROZI OD IZLIVA EMOCIJA, pa RUS i njega PREKOLJE.
SLOVENSKA DUSHA,
VOLJA I KOLJA.
Ili Don Kihot sa VISECIM MUDIMA, na krilo od VJETARNJACHE u bijelu podkoshulju,
dokazuje SLUGI I MAGARCU, da je ZALJUBLJEN,
cheznja za ONIM , CHEGA MALO IMA, MEDJU LJUDIMA.
OJDOSHE EMOCIJE U QURAC,
SVE SE IZOPACHILO, NEMA GROMOVA IZ VEDROGA NEBA.
Sjetih se POKLOPCA NA SHERPU,
kad voda prokljucha, kad pochne da SKACHE,
isto kao Vronjski na Anu, PRVI PUT, ZADNJI PUT,
jer se sve polako ali sigurno KRECE PREMA VOZU I RATU U SRBIJI.
OPET SPAKOVASHE MAJMUNE.
Shto je forma, a shto je SUSHTINA,
dal TIJELO DUSHU UTAMNICHI,
il se DUSHA , sa TIJELOM DICHI ???
Last edited by milovan; 07-05-07 at 16:35.
IM - Old Bone
Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...
Uz Tolkinov "Silmarilion" (btw, lijepo li je zamisljat one opise....prava relaksacija!), uzeh da vidim zasto mi jedna poznanica koja ima njuh za dobre knjige toliko fali "Idi, vreme je" Marije Jovanovic od koje nisam nista nikad procitao. E sad, poslije dvadesetak stranica lici mi na "zensku" knjigu, a prica.... balkanska....mozda se predomislim.![]()
Caesar`s wife must be above suspicion
Ti si pokusao da junacki juris Fingolfina na tvrdjave Tangorodrima i dvoboj sa Morgotom, kvariteljem pjesme Eru Iluvatara, tokom bitke Iznenadnog plamena - pomijesas sa nekim chiks books?
Strasno. Blasfemicno
Vecina ljudi je zla
"Mijesati".... pomijesati se moze onaj sirup na razblazivanje i voda.... liker i jeftino pivo....
A kad u necemu s merakom uzivas, pa od zanesenosti rukom greskom umjesto "Leffe" dovatis "1664", samo se namrstis i nastavis dje si stao....
A nasuprot svemu - meni se ne moze desiti da uzmem da citam "GospodarE prstenova"....![]()
ja sam od Marije chitala `Spletkarenje sa sopstvenom dushom`. . . . . . 3 puta. . . . u 2 dana. . . . . . razdushevljena!!!!! ((((((: mnogo mnogo dobra knjiga!!i ova je onako, pomalo zhenska! Beograd 90-ih!ali zhena je zavrshila filozofski fax i iz svakog znaakaaaa interpunkcijeeee joj izlazi informisanost !!i znanje!! ((((:
we`ll love u
just the way U
R if u
R
PERFECT
I see what you mean... Mada dok ne pomijesas njihovo Lav pivo sa onim od tresnje...
You got me there... Mada ne treba uzimati za zlo starom pioniru iz Lorijendala, sto mu ponekad uzbudjeno srce diktira umjesto gramatickim racijom opterecenog mozga - pa jednostavno ne prihvata okove jednine za tako velicanstvene stvari![]()
Vecina ljudi je zla
Rizikujuci da nasa komunikacija o ovovremenim nacinima uzivanja na davno smisljeni nacin (bilo kad se tice knjizevnosti, bilo kad se tice "Kriek" piva sa visnjom....) bude preveliko skretanje sa teme, zemim samo napomenuti da cu, ukoliko nadjem pokusati da ti donesem jedan suvenir da te sjeca na The Kafanu i da ti traje dok joj se i ti ponovo ne vratis
A za knjige - "Zovem se crveno"..... Dobra!
You smell that? Do you smell that? Napalm, son. Nothing else in the world smells like that. I love the smell of napalm in the morning. The smell, you know that gasoline smell... . Smelled like... victory. Someday this war's gonna end...
If I had a world of mine, everything would be non-sense. Nothing would it be what it is, because everything would be what it isnt, and contrary-wise, what it is, it wouldn be, and what it wouldnt be, IT WOULD... - You see?
Alice In WonderLand.
ufaa trenutno chitam: filmsku trilogiju Ingmara Bergmana, Istoriju filma Dejvida Kuka, Gogoljevog Revizora i... jos svasta nesto.
"Life's but a walking shadow, a poor player, that struts and frets his hour upon the stage, and then is heard no more; it is a tale told by an idiot, full of sound and fury, signifying nothing".
Crna Gora i Crnogorci od Konstantina Petkovica
Kuca pored mora i barka na Toploj. Koga to zapravo volim u Herceg Novom?
Smile and the world will smile with you. Frown and frown alone.
Evo u par dana sam prochitao Bornov Identitet od Roberta Ladlama, i sada me zanimaju nastavci te knjige?Imam kuci ''Bornovo zavestanje'' od Erika Lustbadera a na poledjini knjige se navodi: "U ochekivanju sjajne filmske adaptacije Ladlamove Bornove nadmoci, kuca Roberta Ladlama je konacno izasala u susret zatevima citalaca sirom sveta, poverivshi bestseler autoru Eriku Lusbaderu pisanje novog romana o Djesonu Bornu."
Ja sam odmah zakljuchio da je to nastavak, medjutim drug mi je rekao da je to cetvrta knjiga o bornu.Mozda se on zbunio jer je Bornov Identitet(od Ludluma) podeljen na 3 dela, tj. na 3 knjige.
E sad, ako neko zna nesto bio bih zahvalan da napise![]()
/
S obzirom da sam i ja pravi ladlamista drago mi je vidjeti da nas ima jos.
Sto se tice nastavaka, they are as follows:
1. Second coming of the Born
2. Re-Born-ed
3. Born. James Born
4. Born... again (?)
5. Bornminator
6. Born meets Rocky
7. 拝啓 敬具 前略 草々- ovo je specijalno izdanje za japansko trziste (samo za nas fanatike)
8. Jenna loves Born (ovo je jedan od najsramnijih momenata cijele Bornologije; prifalilo para i inspiracije)
9. Roco Sifredi: Born, watch your back (a ovo je definitivno najsramniji...)
Vecina ljudi je zla
Forume....
Čitam Hiperiona.
Inače, Bonja, šta je tačno Lorijendal? Za taj toponim u Tolkina još nisam čuo, ali ajde objsani kako te zaneseno srce ponijelo da ponovo pogriješiš. Cccc, uveo bih ja tebi bar jedno čitanje Tolkinovog opusa godišnje za kaznu...
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks